Iepurasi dragalasi de Mar-Apr (45)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Miria, si Codrin se intoarce in toate colturile patutului si nu mai vrea sa stea deloc pe spate ...bine el oricum doarme numai pe burta de cand il am, dar ziua se juca pe spate....Acu' se ridica cu nasu rosu de atata frecus In schimb , paturele si pernute nu am in patut..doar cateva jucarii puse tocmai sa le gaseasca sa se mai joace cu ele (ziua).

Child, eu avand langa mine copii de 2 si 3 ani care inca mananca noaptea..am zis ca fac ORICE sa evit chestia asta, si mai bine ma chinui 2-3 saptamani sa il dezvat decat 2-3 ani sa ii tot dau lapte. E vorba de obisnuinta pt ca nevoi nutritive noaptea , ei nu mai au la varsta asta. Asa ca , mi-am luat inima in dinti si in momentele in care s-a trezit l-am luat in brate si l-am tinut in brate pana i-a trecut plansul si a adormit ( cel mai mult a durat 45 de minute..dar nu plans continuu). La inceput m-am multumit sa ii imping ora de mancare cu 30-40 minute si abia apoi i-am dat laptic. Dupa 3-4 zile m-am mai ambitionat o data si i-am mai impins inca juma de ora masa, tinandu-l in brate..evident
. Si in maxim 8-10 zile, am reusit sa il fac sa adoarma in 5-10 minute, sau mai mult in unele dimineti nu se mai trezeste decat in jur de 7 7 jumate. Eu la fel am facut si cu masa de ora 2 noaptea, cand avea Codrin 2 luni! BAFTA!!!

Anca
_
mami de Codrin (20.03.2010) si
de Lucas (21.09.2000)

Codrin luna a 5-a

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui child

Citat:
citat din mesajul lui babyangel

Oana, Child mai dau o cafa sa treaca oboseala

Fetelor, care aveti baby-phone, merita sa cumpar?
Noi tinem de obicei usile deschise prin casa si aud cam tot.
Dar ma tenteaza ideea de baby-phone.

child fericita de Albert-Krisztian (2.03.2010)

Child, eu acum stau la casa si e clar ca am nevoie de babyphone, DAR, cand l-am avut pe Lucas , stateam la bloc, si la un moment dat, incepuse sa fie mai sensibil la zgomote si nu mai puteam sa tin usile deschise. Atunci faceam ture, ture pana la usa camerei sa il ascult ! Eram si fumatori si tineam la bucatarie inchis(acolo imi petreceam vremea). Deci chiar mi-ar fi fost util un baby phone. Pe langa asta, cand mergi in concedii sau la o cabana pe undeva , sau la tara, sau oriunde, esti linistita cu babyphone. Eu il iau peste tot si n-am stres.Il folosesti pana pe la 2 ani maxim.

Anca
_
de Lucas (21.09.2000)

Codrin luna a 5-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ami_84 spune:

Ia uitati ce am gasit pe un forum cu privire la LP nr 1 sau nr 2:

"fetelor hai sa lamurim treaba; formula nr.1 se poate da cit bea copilul lapte, formula nr. 2 se poate da abia incepind din luna a 6-a pt. ca e un lapte mai greu si are mai mult zahar si ingrosator, deci face mai mult satul, si ingrasa mai tare. Mai hranitor e formula nr. 1, are mai multa lactoza in loc de zahar pe care il are formula nr. 2 , vitaminele si mineralele sint in formula 1 mai complexe pt ca e conceput pt. bebelusi mici care au nevoie de mai mult, pina la 6 luni creste bebele cel mai mult. Deci, formula 1 e mult mai buna decit formula 2, nu ingrasa asa, dar e mai hranitor,nu stiu de ce pediatrii spun altfel, cititi voi pe cutie, eu nanul nu-l cunosc dar toate formulele sin facute in Europa dupa aceeasi reteta, deci trebuie sa fie la fel. La noi pediatrii nu recomanda formula 2 ci numai 1 tocmai pt. ca de la 2 copii se umfla de la ingrosator si zahar, chiar doresc sa reuseasca sa se scoata formula 2 si 3 de pe piata, pt. ca multi copii devin de la el supraponderali. Faceti cum vreti voi, eu va spun doar ce stiu eu, la noi se da PRE, deci are doar lactoza si nu are ingrosator deloc, si asta se da pina la 1 an, 1-ul e bun, dar de la 2 in sus nu as recomanda."

Irina Paula (8 martie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Tare sunt curioasa ce a observat la noi ca natie in transformare. Mergem in directia buna?...Dar promit ca nu 'gugalesc' nimic.

Tare mi-e drag Cezar, imi aduce aminte de Tudor si parca il descrii pe Tudor cand era mic, doar ca el nu voia in brate din carut chiar daca ma opream. Dar voia in brate din carut chiar daca mergem de-l supara ceva...

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

yaia, discutia e lunga si cade mult in social.
Transformarile sunt cica imense, ale nostre ca popor si ale aspectului tarii ( asta le mai vad si eu cand vin acasa)
Daca mergem in directia buna... el dice ca din pacate mergem pe drumul vesticilor, fara a parcurge ceva etape ( cam 50 de ani) si este gresit inteleasa ceea ce se cheama pompos democratia.
Din pacate dreptate are cel care tipa mai tare si des, nu cel care detine argumente si un plan ceva de atac.
Suntem latini ce naiba, si ne place vorba lunga.
Cica tara este tinuta-n picioare datorita femeilor care-s serioase, muncitoare si fete de casa, iubitoare de familie. Mai frumoase decat noi zice ca-s braziliencele ( da-s prea ducarete pe la altii).
Barbatii ... sunt si ei binevazuti dar fara sa fie baieti de actiune, delasatori, asa ii vede el.
In fine acum mai recent il uimeste lipsa de reactie a populatiei cu privire la taierile de salarii, a zis ca-n vestul batranului continent ar fi iesit razboi civil.
El are o aplecare pentru social, este psiholog, de asta si venea inainte in Romania, a avut cica in anii 80-90 parte de subiecte interesante pentru studiile sale.

baietelul nostru, ai dreptate este minunat.
Dar am zis eu ca nu sta in carut? sta, dar nu asa degeaba in casa, doar in oras, nu prea cere-n brate, dar cand il cad cum se bucura cand ma apropii nu rezist si-l iau sa ne giugiulim. Asta ca sa nu inteleaga ca trebuie sa planga sa-l iau sus.

Eu acuma-s in dilema, oare sa-i dau diversificat mai devreme? ca e asa de mare si ma intreb daca muschiuletii lui nu au nevoie de vitamine si minerale... zic si eu ca-s tare-n ceata.

castelana fericita mami de Cezar
luni 5 aprilie 2010 am deschis ouletul nostru de

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ami_84

Am mai citit din urma:

Anca - Irina la 5 luni avea 6800g (nascuta cu 3750g) si doctorita a zis ca e bine sa-i introduc o masa de cereale seara. Am sa merg in continuare sa ii introduc si masa de fructe. Vroiam sa te mai intreb, sfecla rosie ti-a zis doctorita sa ii dai? Pt ca mie mi-a spus sa evit pt moment tot ce este rosu pt ca provoaca aciditate la stomac.

Ami, toate fructele si legumele colorate sunt acide iar cele albe (sau galbene pal) sunt alcaline. Noi suntem si cu reflux si tot ii dau. Incerc sa combin una alcalina cu una acida. Nu vreau sa-l feresc de ele. E destul ca toate le dau la abut si ca ii dau Debridat de 3 ori pe zi! Si in de obicei eu nu aplic principii generale pe copilul meu. Imi place sa incerc eu sa vad ce ii prieste si ce nu. dar nu ma refer la alimente care se stie clar ca declanseaza alergii. De alea ma cam feresc si incerc mai tarzior cu ele.

Anca
_
de Lucas (21.09.2000)

Codrin luna a 5-a

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mihaelagrosan

Buna dimineata iepurasi si mamicute!

Castelana chiar ca ai un copil exemplar. Ma bucur pt tine si ma mir cum saracie sunt asa diferiti copiii astia. Unii dorm, papa bine, cresc bine, altii nu dorm , nu papa

Mihaela deElena Maria (9.08.2006) si Angela Ioana (21.03.2010)

Draga mea sa stii ca citesc la voi de puseele de crestere, al meu n-a facut figuri cand l-a apucat, ba mai mult mi se pare ca si pentru ca el nu e un plangacios, doarme mult si legat poate a pus asa pe el.

Nici eu nu am sac de dormit, am pijama de care povestea Miria ca un body lung, lung ( stil rochie) cu elastic la picioruse.
Aici m-au batut la cap sa nu-l invelesc, ca se poate sufoca, etc.
eu l-am mai invelit cateodata sa stii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui wapi

Miria- Mihaita a reusit aseara perfomanta de a se rasuci in scutecelul pe care statea, se infasurase strans de doua ori total - nu i se mai vedeau decat picioarele, pentru ca se intoarce pe burtica, si strange cu mana tot ce prinde.S-a speriat si incepuse sa urle de mama focului. Drept urmare - acum nu-i mai las cearceaf nici in patut, o sa-i pun o husa! Stefy nu-mi amintesc sa fi facut asemenea boroboata.
Sora mea se simte mai bine, deseara abia va face eco. Ce mi se pare stupid e ca i-au recoltat pentru niste analize sange cand s-a dus, iar altele i le-au scris pe o listuta sa mearga la doctorul de familie sa-i dea trimitere pentru ele.

Wapi & Mihai Theodor (20.04.2010)& Stefan Cristian (19.05.2006)

cum am scris si mai sus aici ne-a batut la cap cu chestia astasa fie copilul cat mai aerisit in patutz. fara invelitoare, cearceaful fix ( in am cu elastic sub saltea fixat), fara nimic care l-ar sufoca, strangula, atentie la ce jucarie ii las in pat, etc.
eu pana acum am stat mai calma, dar acum se invarte mereu de-l gasesc in fiecare dimineata cu picioarele unde era capul seara dinainte.
Uneori are picioarele pe grilaj si doarme asa, e asa simpatic...

Sanatate si rezultate bute susorii tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Intai sa ma laud cu reusita de azi si apoi fac capitol.

Ii fac fructele, incerc sa ii dau in casa, nu vrea si pace. Zic, bine copile, hai afara atunci. Luam fructele, le punem in borcanel(asa aflu si ca ii fac cam 125 ) si mergem pe banca in parc. Si papa bebe meu tot borcanelul. Ne plimbam un pic si se freaca tare la ochi. De mult nu mai doarme afara, asa ca dam doar o raita, venim in casa, leganat de doua ori si somn. Si asa si-a scos o masa de lapte. Sunt super happy.

Merg sa fac capitol.

Oana, mami de minune mica, Eric Nicholas(21.02.2010)

Multumim Doamne pentru minunea data si ajuta-ne sa fim sanatosi!

Cand cineva acolo SUS te iubeste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2anke spune:

Noi avem Babyphone Philips Avent SCD 520, fff multumita de el . Ii ca un Walkie Talkie poti vorbi cu el din alta camera cu bb, poti da drumul la muzica/lumina de la mobil, are temperatura camera si merge la distanta destul de mare. Cand era micuta o lasam sa doarme in patut si fugeam cu Lucas la gradinita care este vizavi de noi. Daca incape in bagaj il iau cu mine in Ro.

Anca cu
Melina Isabel (28 Martie) si Lucas

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oanaiacovita

Intai sa ma laud cu reusita de azi si apoi fac capitol.

Ii fac fructele, incerc sa ii dau in casa, nu vrea si pace. Zic, bine copile, hai afara atunci. Luam fructele, le punem in borcanel(asa aflu si ca ii fac cam 125 ) si mergem pe banca in parc. Si papa bebe meu tot borcanelul. Ne plimbam un pic si se freaca tare la ochi. De mult nu mai doarme afara, asa ca dam doar o raita, venim in casa, leganat de doua ori si somn. Si asa si-a scos o masa de lapte. Sunt super happy.

Merg sa fac capitol.

Oana, mami de minune mica, Eric Nicholas(21.02.2010)

Multumim Doamne pentru minunea data si ajuta-ne sa fim sanatosi!

Cand cineva acolo SUS te iubeste...

bravo, sa inteleg ca Eric vrea sa ia masa-n oras pe terase...

Mergi la inceput