Dulceturi si papanasi de 3 ani sept-oct 2007 (399)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Citat:
citat din mesajul lui MamiciDe2007

Nana,cum ati scapat,iubita,de suzeta?
Ca Mihnea e turbat dupa ea,ne dispera,parca o cere si mai des acum!
Si chiar si-a deformat putin incisivii centrali,offffff

Teo, scuze, abia acum am mai ajuns la calc.
Eu in prima faza am scos suzeta pe perioada zilei, asa incat o avea doar la culcare.
Pe urma, mi-am tot stors creierii cum o sa fac, asta pentru ca avea ritualul lui inainte de somn, adica laptic , timp in care suzi era tinuta cu sfintenie in cealalta manuta, si cum termina lapticul, tzusti cu suzi in gurita si la somn.
Ei, pentru ca lui ii place tare mult muzica, m-am gandit sa-i zic ca au fost copii la noi si pentru ca le-a placut de suzi au luat-o si in schimb au promis sa cante in fiecare seara inainte de somnic.
Asa ca dupa lapte, puneam o melodie de pe cd dupa care mai cantam eu cateva cantece pana adormea.
La inceput a fost chin ca se foia si scancea si nu putea deloc sa adoarma, dar in cele din urma a renuntat la ea.
Asta a fost experienta noastra.

Si sa stii ca am incercat si sa o intzep/tai ca sa nu i se mai para buna si sa nu o mai vrea. De unde. Tragea ce tragea din ea, venea si mi-o dadea, plangea si pe urma ol ua iar. Si tot asa. Asta inainte sa ajungem la dr, ca am mai avut o tentativa sa i-o scoatem.

Eu mereu ziceam sa il mai las ca asta e singurul lui viciu si asa mai era bebe mic. Asta era in mintea mea.
Acum e mult mai bine fara ea.

Va tare si bafta!

Editez: Am uitat sa iti mai spun si ca atunci cand am inceput operatiunea, nu l-am mai culcat la pranz, asa incat seara sa cada frant de oboseala.

Mamica fluturasului Andrei si 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Mama de Mihnut, [pup.
Nu stiu cat de 'cochet' e al tau, dar la noi a mers asa. Sugea doar noaptea, era parte din ritual ferm (ca la Fluturasul Nanei); avea ceva peste 2 ani. Nici gand sa renunte. La un moment i-au aparut niste bubite pe barbie si i-am spus ca-s de la suzeta, deci trebuie sa doarma cateva nopti fara, sa nu fie umeda barbia, sa se vindece, ca sa fie iarasi frumos. Si sa vezi ce serios se culca fara, dimineata ma intreba daca au mai trecut, eu ca ceva-ceva, dar mai trebuie... cred ca 4 nopti a cerut-o, i-am amintit de frumusete si dupa aia a uitat de tot! L-am laudat de numa si basta.
Tu poti inventa ca vezi ceva - cred cam orice daca o spui cu convingere.

Mai sunt ritualuri dragalase: se pun suzetele pe niste plute, cu o lumanarica langa, flori, ceva frumooos samd si se da drumul seara pe o apa la vale, sa mearga la alti bebelusi, ca el e mare de-acuma. E un ritual mai impresionant, asa, si atunci duse sunt, cu asentimentul posesorului!
Sau se pun pe pervaz pentru zana suzetelor, care ii lasa un cadou in schimb, dimploma sau ce vrei tu, f important si impresionant.
Totul e ca el cu capsorul si manuta lui sa coopereze, ca apoi sa nu jeleasca prea tare. Fa reclama la una din idei, zi-i ca ai citit la ziar ca trece zana zilele astea, "ocazie unica!", ce parere are daca... samd.

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Aici sunt, draga cuscra! Ma furisez rusinata ca nu am paucat sa felicit aniversatii

Nu-mi mai ajung zilele, orele...ne ies dinti, mancam mai rau, dar tot e incredibil de cuminte, Sara vorbeste necontenit, uneori zau ca nu o mai pot urmari. Ma cauta, ma solicita, imi vrea atentia 100% si nu prea fac fata.

Dar altfel bine-sanatosi, ne pregatim de marea aniversare. CE pacat ca nu va numarati printre invitati

Erina, o imbratisare stransa pt voi

Sabina, am vazut-o la tv pe Culcer, mi-a placut de ea

Roxana, tare dor mi-era de tine

Nana, ce m-am bucurat de vestile tale bune

Va pup, ma bag la somn ca nu mai pot...

Gabriela, mami de Sara Ioana (29.08.2007) si Ana Sofia(21.01.2010)
cum au venit pe lume printesele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aandreea27 spune:

Fetelor,apropo de suzeta.imi aduc aminte ca eu am incercat invers,sa il invat pe andu cu ea,nema-nexam,nu a vrut deloc.era innamorat rau e tzitzi.dar si pe ea a uitat-o fara probleme pe la zece luni cand s-a intalnit cu bibele.pe care l-a lasat in iarna trecuta ptr niste cani cu nom deii(tom si jerry).
bantui ca nu am somn deloc.
doamnele mele cu doi copii savurez fiecare cuvintel al vostru despre relatiile dintre fratiori.visez la o fetita.deocamdata doar visez.
pupici.noapte buna.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui carpatina

Citat:
citat din mesajul lui Piciulika
]
Ce sa zic? Rumeg la sensul vietii.
(Edit: Si stiti cu ce se termina la rumegatoare? Cu un mare 'faaassss' cald.)

Io zic sa te reorientezi repede... ca cica fasaitul ala mare si cald distruge stratul de ozon! pe bune!

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Stiu, de aia mananc si eu cat pot de iute vitei si vaci! Da' vad ca tot raman multe sa fasaie.
Daca se va duce de rapa Planeta din cauza asta, tot e mai bine decat de la noxe de fabrici, nu?

OK, rumeg in viteza si merg la kuki. Fara fassss...

Mergi la inceput

Ufff, Cuscra draga, bine ca ai zis de voi! Aveam emotii. Deci sunteti in grafic. Bravo! Si dintuire usoara! (...homeopatice, ceva?)

Sa nu lasi flacaii langa minunile de papusi... baietii mei sufera ca nu pot veni, oricum.
Pupam familia!

Maine am servici: si iar impachetez pruncii, laptele pompat, püreurile, saculetul de dormit cu miros de acasa...

Andreea, sa nu cumva sa-l lasi singur - implinieste-ti visul! Mama, Doamne, greu e cu doi! Dar ce superb e sa-i vezi impreuna! Asa cum il face sa rada Micha, noi nu avem nici o sansa! Micha e atat de protector, clown mega-hilar, curios si pupacios cand e langa Alex... Merita ORICE! Zau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

am io cafea tare, Movenpick;)

Adi, cum adica ti-ai luat geanta si ai trimis-o la soacra, loL:))

cat despre dormit deodata copiii...si ai mei f f rar....
Acuma Sofia e mare, daca nu doarme, citeste, dar Gh a inceput sa refuze somnul de pranz si sunt o tortura orele alea....

va trimit pe mail niste poze cu mine slaba.
Acum am aproape 6 kile in lus fata de atunci. Arat ca o purcica:((, asa ca intr-adevar ar trebui sa las mofturile cu shopppingul, ca nu am pe cine pune haine frumoase (copiii excluded)

Piciulescu, vreau anamneza la situatia dumitale.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Sabina, razi, tu, razi... Dar vinerea am aflat ca niste prieteni urmau sa plece duminica la pranz in RO si vor fi la parintii lui o vreme, relativ aproape de unde sta soacra mea. Si nu am avut cum sa ma duc sa umblu prin magazine la cumparaturi. Geanta nu am avut cand sa o port, nou-nouta, superba si m-am gandit ca o sa ii faca placere sa o mai poarte pana vine iarna la voi. Asta a fost ;) Dar nu am apucat s aimi iau alta si nu am simtit lipsa, asa ca ma gandesc daca imi iau alt cadou sau tot geanta

Daa, si Lisa a avut o vreme cand a refuzat somnul de pranz, inainte de inceperea gradinitei, prin martie-aprilie. Aveam scandal etc, insa a revenit. L-am mutat mai tarziu, mananaca de pranz inainte de somn si e ok. La gradi doarme, daca doarme, fff putin, max 1h. Acasa doarme mai mult, uneori si 2-3h. Seara se culca pe la 8-8:30, iar dimineata e sus la 7-7:30. Dar daca nu doarme e varza si pierde controlul si toata lumea se invarte cu c*&^' in sus...

"A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Citat:
citat din mesajul lui adimercedes
Dar doctora mi-a zis ca ia si 2 luni (!) pana i se reface complet flora...

Iaurt, iaurt, iaurt! Reface flora si functioneaza si ca pansament stomacal!
Lisa pe burtica!

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

Yaia, mda, iaurt zic si eu, doar ca ea are toane la iaurt si nu mananca zilnic... Dar e ok. Incet-incet isi revine, se plange tot mai rar de dureri de burta (imi arata buricul cand zice ca o doare ).

Bafta cu diversificarea. Sa mearga toate bine!!! Cat despre kg, rabdare, se duc ele incet, incet.

"A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Erina

Despre kilograme Daria are vreo 14. era mai bine dar dupa astea 3 zile sigur a scazut ceva. Si la noi tinem dulciurile sub control. Ce mi-ar fi placut sa ceara si ea ca Lisa masline in loc de acadele...

Erina, mamica obosita si copilutii bolnaviori. Sper sa treaca repede de tot!

Despre unghii: eu zic ca le scurtez, nu ca le tai . "Taiatul" suna asa de violent, ireversibil si apocaliptic, pe cand "scurtatul" e ceva mai benign ;) Eu ii zic Lisei ca trebuie sa ii tai unghiile sa ne putem juca impreuna fara sa ne zgariem unii pe altii. De obicei i le tai si la picioare tot in aceeasi sesiune, cu promisiunea ca punem oja cand avem timp (aleg o zi anume si o informez)...

Despre dulciuri... Cred ca cadem prada tentatiei de a le da dulciuri ca recompense sau ca moneda de schimb. "Daca faci cutare/esti cuminte/etc, primesti o bomboana". Simtim ca "bravoooo, foarte bine, exceptional, ce copil cuminte/ascultator/etc" nu mai sunt suficiente ca sa le gadilam orgoliul. Or ei nu sunt noi! Pentru copiii nostri laudele parintilor, aplauzele, mandria si aprecierea sunt cele mai mari recompense. Or noi ii invatam ca lucrurile tangibile, foloasele materiale sunt mai valoroase. Apoi ajungem sa ne intrebam ce si unde am gresit cand raspund mai incolo cu "ce primesc?" la "te rog fa aia".

Recunosc, am fost si eu pe acolo si e asa de simplu sa oferi o acadea pt inca 5 minute de cumintenie la cumparaturi! Sau promisiunea undei acadele. Promisiune pe care apoi trebuie sa ti-o tii. Insa mi-am dat seama repede in ce directie ma duc si am luat masuri. La cei care ii ofereau dulciuri Lisei (in parc, la farmacie, la medic), le ziceam multumesc, dar nu poate sa le manance (nu explicam motivele, ii lasam sa isi inchipuie ce vor). Si ii ofeream chestii gen "rice cakes", saratele, bucatele de fruct (mar, banana, struguri), baghete de branza, stafide, caise uscate, paine de secara... Iti inchipui cu ce geanta ies din casa, mai ales ca acum sunt 2 :P

Am avut si situatii cand Lisa le-a primit in mana fara sa ma intrebe nimeni pe mine ce si cum. Bineinteles ca nu i-am luat acadeaua. Am lasat-o sa o savureze si i-am zis doar ca daca ii prea dulce si vrea apa sau saratele etc sa imi zica si ii dau. Dupa nici un minut ma anunta ca e prea dulce si vrea apa si saratele ;)

Ideea nu e sa taiem dulciurile, ci sa le taiem pe cele nocive, artificiale. Dulciurile gen fructe sunt infinit mai sanatoase si daca ii obisnuim cu gustul natural de dulce, cand vor primi chestii artificiale vor simti diferenta si le vor prefera pe cele naturale. Bineinteles ca va veni vremea cand va da iama in dulciuri stupide, dar ma bazez pe faptul ca atatia x ani a fost obisnuita cu chestii naturale, incat nu va abuza (prea mult- cantitativ si in timp) de chestii arificiale. In plus, mereu punem accentul pe gust si calitate vs cantitate.

Si da, a cerut acadea si i-am dat! Am luat acadele de la magazinul naturist, acadele pe bat facute din miere . Dupa 6 saptamani inca e in frigider intr-un bol, a supt la ea 1 minut si nu i-a mai trebuit.

Acum a inceput sa ne intrebe daca noua ne plac ciocolatile, prajiturile etc. Si i-am zis ca ocazional ne plac. Ideea e sa fii realist. Nu puteam sa ii tin o polologhie de 10' ca nu sunt bune, blabla, cand eu mai rontai cate-o bucatica de Goldkenn Grand Marnier (Piciu, la tine ma gandesc ). I-am zis adevarul...

Ei la varsta asta sunt ff influentabili si isi iau "tonul" de la noi. Sunt sigura ca vei reusi ff bine sa ajustezi situatia si pt Daria si David.

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Piciulic, te pup mami, sa stii ca e normal sa treci si printr-o faza mai reflexiva in viata, rumega pana la sfarsit, baga fasss si move on :)
Mada, un sg lucru, daca ii dai apa celui mic, nu cu bibe, voi trebuie sa scoateti biberonul din peisaj deocamdata.

Sora mea s-a intors la job cand avea cea mica a ai 5 luni jumate si s-au descurcat fara bibe, mai cu lingurita, mai cu canita...si alapteaza si acuma, cand are un an si 10 luni pustoaica.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput