Dulceturi si papanasi de 3 ani sept-oct 2007 (399)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Sanatate puilor Erinei! Sper sa treaca repede!

Acum despre puii din dotare:
Tudor e baiat mare si independent. Din iunie nu mai poarta scutec ziua, din august l-am scos si noaptea. Cred ca cel de noapte as fi putut sa-l scot tot din iunie, dar cum era in vacanta, il lasam sa doarma pana la 10, sa dorm si eu cu ei. Cum a inceput gradinita si-l trezesc la 7:30, nu mai e nevoie de scutec. Si de atunci doar un accident, dar tot din vina noastra, a parintilor, ca nu l-am pis seara, inainte de culcare, la olita.
In afara de succesul cu abandonatul scutecului, la gradinita se imbraca singur si mananca singur. E plin de energie, slabanog si testeaza limitele. Romana merge bine, face fraze, chiar daca unele cuvinte sunt stalcite, dar vorbeste destul de corect si inteligibil pentru noi ). Finlandeza nu stiu zau in ce stadiu e, aflu mai multe la sedinta...sper.

Alexia e cumintica, incepe sa ceara din ce in ce mai mult in fundulet, nu mai vrea pe spate. Baleste, roade si mai nou are nopti dificile, cu multe treziri. Noaptea care a trecut a fost una buna, cu doar 2 treziri, sa vedem cum va evolua. Dar e zambareata si dulce si ii iertam toate cele.

Sambata am inceput si cursul de inot in familie. Copii au fost super incantati. Tudor cerea azi dimineata sa mergem la bazin.

Cam atat de la noi, sa aveti o saptamana buna!

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancasilv spune:

Mai fetelor, ca tot vorbiti de kilograme. Ai vostri pui cum maninca? Ca al meu m-a disperat. EL care inainte manca super bine, acum daca ia citeva linguri (si alea cu vrajeala) e bine. In rest prostii si dulciuri ar manca toata ziua. I le-am taiat si p-alea si tot degeaba. SPre ex ieri la strand mi-a cerut pizza. I-am luat imediat, sa nu cumva sa se razgindeasca si a luat fix 3 guri dupa care n-a mai fost chip sa-l fac sa manince. Si la voi e la fel?

anca, mami de Vladut... 06.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada28 spune:

Fetelor help! Sabina un sfat te rog! David are 4 luni jumate si a inceput sa faca fite la san. Pe Luca l-am alaptat pana la 1 an si trei luni. Lapte am si curge usor. De doua luni a mancat completare 1 biberon pe zi cand eu nu eram acasa. Fara problem in a imi lua sanul. Acum de vreo doua zile suge san noaptea si dimineata ok iar in timpul zilei mi- a refuzat sanul , intorcea capul efectiv si plangea. Sau il lua si apoi il lasa si plangea. Curgea usor caci am verificat. Nu stiu ce sa fac. Macar pana la 6 luni vreau sa-i dau. In greutate a luat ok are 7250 g si noaptea doarme bine se scala doar o dat pe la 4. Ce sa fac? Astept pareri. O saptamana frumoasa. Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

e nursing strike.
intrerupe biberonul si ai rabdare cu el, am patit-o si eu la ambii copii, sugeau 2 minute si gata...dar recuperau la somn.
stai cat mai mult cu el in brate si alinta-l, fara sa il fortezi la san. N-o sa moara de foame, te aigur, instinctul e mai puternic.
PS mia sunt so ca;durile din timpul zilei....e cald la voi acasa?
eu as incerca sa ii dau un pic de apa plata cu lingurita, poate dupa aia e mai cooperant.

a crescut f bine, fimea avea 7.2 kg la 8 luni jumate..:))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Citat:
citat din mesajul lui carpatina

Nana, toate bune?

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Mda.
M-au mai lasat greturile, fluturasul a inceput gradi si deja e cu muci si tuse , sper sa ramana doar atat, s anu apara si febra, ca atunci e ok.
Am fost si la morfologia de trim I si toate bune si in grafic. Bb activ si miscaret de mama mama.
Mai avem mai putin de 1 luna si ajungem in Ro ptr 2 sapt cand o sa ma intalnesc cu dr si o sa-mi fac si morfologia de trim II.
Va si-ti tin pumnii sa fie ok trandafirasul la gradi, sa-i placa asa cum ii place lui Andrei. E numai un zambet cand il duc la copii.

Mamica fluturasului Andrei si 13+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Erina

Citat:
Citat:
citat din mesajul lui Piciulika
Ma doare sufletul pentru Daria. Suna a norovirus ce are ea - pe aici e plin si e f contagios. (de pe obiecte si dupa 2 sapt e contagios!) Sper sa si-l tina doar pentru ea.

Daria nu l-a tinut doar pentru ea. Si David a vomat de doua ori si a avut 2 scaune mai moi. Probabil va scadea si in greutate dar mai intii trebuie sa ma ingrijoreze rehidratarea.

Daria e bine, de la vizita la medic de vineri dimineata nici un scaun moale si nici un episod de voma. ma rog sa ramina si David la atit.

Miine dimineata facem antigenul pentru rotavirus. Sunt curioasa daca asta este.

-------------------------------

Erina mamica Dariei si a lui David

L'amor che move il sole e l'altre stelle

Sanatate multa puilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Salutare si de la noi. Eu din Timisoara, dar doar pentru o zi. Am avut un weekend linistit la Bran, cu copiii nazdravani dar dragalasi si cu ghemotocul de blana zis Bobo care m-a cucerit de tot.

Erina, ziceai de dentist. Eu zic ca nu strica sa dai o raita. Noi am fost la Dentestet 4kids (cu Alex adica), cabinet de fitze, frumos si cochet, dar nu am dat pe spate de personal. Oricum draguti si atenti, dar cam pusi pe luat bani (apropos, e scump ca naiba). Noroc ca noi nu avem asa probleme. Mergem vineri pentru testul de saliva de care zicea si Yaia. Multa sanatate Dariei! Si eu citsem de norovirusul asta acum cateva zile, in contextul problemelor lui tati care se incapateaza ca are criza de bila conform doctorilor de la Bals. Ma rog, intre timp el e mai bine, si acum si Andrei e ok, insa weekendul a fost cu oarece probleme stomacale.

Emma, multa sanatate lui Andrei! Cred ca ai putea incerca sa ii dai ceva naturist pentru paraziti, Helmiflores, sau propolis, nu au ce sa strice.

SabinaY, esti o mamica minunata. E greu sa gestionezi doi copii. Sa stii ca si la noi sunt tot felul de situatii, uneori nici nu imi mai vine sa scriu aici. Si pana sa ajunga atatea mamici sa aiba 2 pui ma simteam oarecum neinteleasa si ma temeam sa mai zic ca nu stiu sa gestionez geloziile si conflictele. Eu zic ca sunt situatii normale de viata, uneori ne ies mai bine, alteori nu. Dar important e sa invatam din ele. Te imbratisez tare.

Cecilia, pediatrul ne-a trimis la oftalmo. Iar analize nu ii mai facusem de dinainte de un an.

Piciulika mea draga, te pup tare si te asigur ca si gandul meu e la voi. Mai ales ca nu pari in apele tale de la o vreme. Uite, promit ca pana maine la pranz iti clicaie si inboxul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Happiness_4_us
Va si-ti tin pumnii sa fie ok trandafirasul la gradi, sa-i placa asa cum ii place lui Andrei. E numai un zambet cand il duc la copii.

Io n-am mari sperante... ca de cate ori vorbim de mers la scoala zice "mai bine raman acasa"

Sanatate multa!

=====================

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G
Piciulika ... promit ca pana maine la pranz iti clicaie si inboxul.

Si al meu cand???

=====================

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adimercedes

Yaia, si eu vreau sa o duc pe Lisa la dentist. Aici este control obligatoriu si gratuit organizat prin gradinite, dar cred ca undeva la 4 ani. In rest, recomandarea e undeva la 2 ani, dar fiecare face cum vrea, mai ales ca dentistul de plateste pt orice si oricine!! Noroc ca noi avem asigurare privata si avem 2 controale si igienizari gratuite pe an, plus lucrari partial acoperite...

Mda, vine iarna la voi. Nu vrei sa stii cum imi curgeau pielile peste pantaloni azi iarna si bineinteles ca nu incapeam in hainele de iarna, ma refer la paltoane etc. Noroc ca am reusit sa trec iarna cu hanorace si "jersee". Din incapatanare, bineinteles, ca nu am vrut sa imi iau haine "mari" . Dupa ce s-a intarcat Adam mi-am mai revenit, m-am mai subtiat si am inceput sa pun hainele mai mari la "naftalina". Dar am asa o ambitie s anu imi cumpar haine maricele, ca sa fiu "fortata" sa slabesc sa intru in cele superbe ce mi le-am luat deja pt vara ;)

cu drag :*

"A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Hai sa va spun eu cum e aici, ca noi am fost cu Andrei la dentist, in primavara.
Intr-adevar si aici se fac, dupa varsta de 2 ani, 2 controale pe an.
La noi e sistemul pus la punct si e gratuit ptr copilasi.
Noi am fost pentru ca am observat ca nu "calca" dintii cum trebuie, mai exact, calca, canin pe canin. Adica nu taie.Sper sa intelegeti ce zic.
Am ramas placut impresionata sa constat ca peste tot in cabinetul medicului erau jucarii d eplus care aveau dinti atasati si cum medicul avea o rabdare extraordinara sa-i arate lui Andrei cum se spala pe dintisori si cum sta dinozarului, de ex. , pe scaun la dentist.
Pe scaunul respectiv, copilul are posibilitatea sa asculte muzica in casti sau sa vizioneze un film pe dvd, adica i se dau niste ochelari speciali care sunt conectati la o masinarie si ruleaza filmul.
Aveau o gramada de chestii cu care sa le distraga atentia iar el sa poata sa-si faca treaba.
La noi nu a fost cazul sa-i lucreze nimic ptr ca Andrei nu maninca nimic dulce, nici sucuri nu bea, si deci carii 0. Era tare incantat medicul.
A ramas sa mergem din nou in dec sa vedem ce si cum, dupa ce am scos-o pe suzi. Caci ea era pricina.

Mergi la inceput