Iepurasi poznasi de Mar-Apr 2010 (37)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sanzi spune:

Fetele, va mai rog si eu ceva. Am vazut ca discutati despre bubita de la vaccinul BCG si ati spus ca apare cam la o luna. Noi l-am facut acum o luna si nu se vede absolut nimic. Nici o bubita, nici rosu...Nici intepatura nu se mai cunoaste. E posibil sa mai apara sau trebuia sa ramana macar un semn mic? Am sunat dr dar zice ca peste 3 luni se citeste semnul, alte detalii nu mi-a dat. Sunt suparata ca nu as vrea sa il facem iar, mi-e mila de ea...

Felicitari Ellanik si Amipentru dintisorii iepurasilor! Si eu ma uit mereu, mai ales cand are zile mai agitate, dar pana acum...nimic.

Aa, tot zic de cateva zile sa intreb, am citit mai demult la voi o reteta de fursecuri care se faceau foarte usor, am scris-o si eu si nu o mai gasesc. Era ceva cu unt, faina, oua si nu mai stiu ce si nici cantitatile nu mi le amintesc. Cred ca Andira o daduse, pls mai poti scrie o data? Ca nu mai stiu in ce capitol era, cred ca la Odisee.

Sanziana, mami de puiut Mara Elena (21.02.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui andira
Intrebare: te lasa cu scoica in avion?

Nu dati cu rosii , stiu ca s-a mai discutat, dar atunci n-am fost foarte atenta ca nu era in plan nici o deplasare cu avionul.
Exista locuri speciale in avion pentru bebelusi?

Si inca una, daca stie cineva: la zborurile lungi (6-7h) ai cum sa dormi sau intepenesti in fund, pe scaun?

Depinde de companie, dar regula spune NU. Te lasa cu ea pana la usa avionului, dar apoi ti-o ia si o baga la cala. Unele companii ti-o baga la cala de la check-in. Regula e Nu, dar depinde si de companie.

Nu exista locuri speciale pentru bebelusi in avion. De obicei se dau locurile din fata, la zborurile lungi acolo pot monta niste cosuri care arata ca landoul unde poate dormi bebe. Depinde, din nou, de compania aeriana si de tipul avionului.

Banuiesc ca intrebi de adulti...daca nu poti dormi in fund, ia bilet la business clas unde cica s-ar lasa scaunele pe spate si ai dormi ca pe un sezlong. La muritorii de rand poate ai sansa sa prinzi ceva locuri libere sa te intinzi, altfel in fund dormi! (se lasa scaunele putin pe spate, dar foaaaarte putin)

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Sanzi - ia uite de cand ne citeai tu fara sa scoti un cuvintel...
Uite reteta mai jos, e f simplu:

5 oua
250g zahar
250g faina
250g unt (poti sa pui si margarina, eu gatesc cu unt)
1 fiola de esenta vanilie Dr Oetker
2 plicuri zahar vanilat (eu folosesc de-aia de Bourbon)

Inmoi intr-un castron untul (ori il lasi la temp camerei, ca acum vara se inmoaie imediat , sau faci ca mine, 20 sec la microunde), trantesti ouale, apoi faina, zaharul, vanilia (in orice ordine vrei tu) si bagi mixerul in ele.
Dupa ce ai facut aluatul poti sa pui nuci, stafide sau sa le lasi simple. Cum doresti.
Atentie cand le pui in tava sa lasi spatiu intre ele, pt ca se vor lati.

Sper sa-ti placa.

Eu, Irina (14.04.2005), Nati (04.06.2006) si Iris (28.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

La multi ani tuturor sarbatoritilor de azi! Sa fiti sanatosi tun toata viata!

Noi am fost azi la controlul de 4 luni: 6,5 kg si 66 cm. Asta e bine, la medie. Si am scris informatia pentru fetele care ar putea sa se streseze de unele numere postate pe aici. Deci ei sunti gigantii odiseei, nu va faceti griji ca nu au si ai vostri 8 kg sai 74 cm (Tudor cred ca avea 74 la 1 an).

Legat de dinti si prafuri, eu la Tudor nu am folosit nimic pentru ca dormea bine noaptea si la pranz si am decis sa nu ii bag in corp chestii straine doar preventiv. Dar, in principiu, daca baleste mult, roade tot ce prinde, e nervos, nu doarme bine, e foarte probabil sa-l doara rau gingiile (dintii cresc pe sub gingie, chiar daca nu au ajuns sa sparga inca) si poate fi aplicat un gel sau un praf. Eu nu sunt pentru administrat de paracetamol sau nurofen la durerile de dinti, decat in cazuri extreme, cu dureri insuportabile (adica plange nervos din cauza durerilor si nimic nu-l calmeaza). Dar astea sunt doar decizii personale, fiecare aplica orice metoda functioneaza la copil, ca atat copilul, cat si mama, sa se poata odihni.

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ate_09 spune:

Salutare fete dragi!
N-am mai scris de multisor dar sunt la curent cu ce scrieti aici.
Am vazut ca vladi s-a bagat la umbra si aer curat la Sinaia.
Felicitari ella pt dintisorul lui Geo...si noi ne chinuim cu balute muuuulte, bagat in gurita jucarele.
Sanzi si noi am facut BCG acum aproape o luna si la fel...nu se cunoaste aproape nimic pe manuta, doar asa un mic punctulet!
Ioanact am vazut pozicile din concediu cu fetitele cucuiete!! Sa va traiasca

Multumim tuturor fetelor pt urari. Nu stiu cand au zburat 5 luni!!!!!!!! Chiar ma uitam la pozele din primele lui zile de viata, cand era asa mititel si fragil
Noi suntem bine...am inceput de cateva zile sa papam suculet de fructe, putina piersicuta si cam atat. Vreau sa o iau treptat cu diversificarea pt ca inca avem laptic destul in tzitzi.
Ne pregatim sa mergem 2 saptamani la Mangalia la parintii mei. Abia astept!!!!

Aaaa..daca sunteti dragute poate imi trimiteti si mie noile parole pe PM!!

Ohhh s-a trezit frichinici...a dormit si el 15 minute!
Revin...

de Theodor Stefan (05.03.2010)

Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Irina - multumesc pt rapuns! (cand zic Irina am senzatia ca vorbesc cu fii-mea )

Hm, business class nu-mi iau (Roxana - multumesc si tie pt sugestie ) ca dau faliment.
Oricum sunt cumparate, cu economy binenteles. KLM si AF.
Deci o sa intepenesc pe scaun. Asta e. Sper macar sa am unde sa o pun pe Iris, ca daca e sa o tin 7h in brate, cred ca 7h o sa stea mufata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Hello
La multi ani Bumbitza, Stefimic si Bebesasha
Sa fiti iubite sanatoase si fericite alaturi de cfamilie si cei dragi

bumbitza- la mine cu protectii sugea o ora, fara 20 de min. Al naibi de mult mai ales noaptea.
Plus ca nu ii placea de loc. trebia cu o mana sa tin protectia pt ca altfel se stangea floricica la Maya in gura. Nici nu reusea s-o turteasca si s-o tina pe cerul gurii ca pe mamelon. Nu stiu cum beau unii bebelusi cu asa ceva ca la noi a fost chinul dupa lume.

nu mai tin minte daca mai a intrebat cineva ceva....
Ma tot chinui sa fac ordine in sifonier , poate mai gasesc ceva de pus la bazar pt bb Siluan...

Denisa, de bebe roz Maya Rebecca (06.04.2010)
Doamne ajuta sa fim sanatoase !

Poze & Filmulete Bebeluna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ami_84 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andira

Sanzi - ia uite de cand ne citeai tu fara sa scoti un cuvintel...
Uite reteta mai jos, e f simplu:

5 oua
250g zahar
250g faina
250g unt (poti sa pui si margarina, eu gatesc cu unt)
1 fiola de esenta vanilie Dr Oetker
2 plicuri zahar vanilat (eu folosesc de-aia de Bourbon)

Inmoi intr-un castron untul (ori il lasi la temp camerei, ca acum vara se inmoaie imediat , sau faci ca mine, 20 sec la microunde), trantesti ouale, apoi faina, zaharul, vanilia (in orice ordine vrei tu) si bagi mixerul in ele.
Dupa ce ai facut aluatul poti sa pui nuci, stafide sau sa le lasi simple. Cum doresti.
Atentie cand le pui in tava sa lasi spatiu intre ele, pt ca se vor lati.

Sper sa-ti placa.

Mi-am notat si eu reteta. Cu prima ocazie o execut ca tot ai "laudato " pe aici. Sa stiu pt asta mica cand o fi mai mare sa-i fac ceva bun de casa usor si cat de cat sanatos.

Sanzi vezi ca se fac repede. Sa nu le arzi! Asta a uitat Andira sa mai zica.. deobicei o facea.

PS mi-a placut faza cu "trantitul"!!

Irina Paula (8 martie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ate_09 spune:

Vroiam sa va mai intreb ceva.
Noi am facut BCG pe 9 iulie..iar maine trb sa facem a doua doza de infanrix si desi nu a trecut totusi o luna, dra a zis ca e ok ca trb sa treaca minim 21 de zile. Ea de luni pleaca in concediu si nu va mai fi toata luna august. O fi bine sa-l fac chiar daca nu a trecut fix o luna?
Voi ce ziceti???

de Theodor Stefan (05.03.2010)

Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ami_84 spune:

Citat:
citat din mesajul lui honeybaby

Ma tot chinui sa fac ordine in sifonier , poate mai gasesc ceva de pus la bazar pt bb Siluan...

Denisa, de bebe roz Maya Rebecca (06.04.2010)
Doamne ajuta sa fim sanatoase !

Poze & Filmulete Bebeluna

Chiar aseara cand inainte sa adorm ma gandeam daca s-a deschis bazar si pt el. Am sa merg sa vad si eu, poate pot sa ajut cu ceva.

Irina Paula (8 martie 2010)

Mergi la inceput