agresivitatea celor din jur
Raspunsuri - Pagina 7
cameliam spune:
Eu zic ca s-a ajuns prea departe cu ideea de "a lovi copilul altuia".
Nu stiu in ce zone si parcuri va invartiti voi, dar eu asa ceva nu am vazut de cand sunt. Ca un copil sa fie lovit de un strain. Poate in Bucuresti se intampla, habar n-am, aici e pur si simplu de neconceput. Din pacate am vazut copii loviti de propriul parinte, dar asta e alta discutie.
Ca si idee, daca un strain mi-ar lovi copilul, l-as da in judecata. Sec.
Nu m-as lua la bataie cu el ci mi-as consola copiul si m-as ocupa sa vad ce-a patit si cat de tare a fost lovit. Si in plus, cred ca i-as da un exemplu mult mai bun copilului decat daca m-ar vedea luandu-ma la bataie cu cineva ca sa-i fac dreptate. Ar fi o scena de cosmar dupa parerea mea, sa ma vada pe mine lovind la randul meu sau si mai rau, incasand-o. Dar eu sunt o fire non-violenta prin definitie, probabil nu toata lumea e asa.
Ideea era de copii agresivi care lovesc alti copii in mod repetat sau ii pun in pericol imediat (vezi "il impingea de pe tobogan"). Si reactia ta ca parinte atunci cand, si iar subliniez, parintele copilului "agresiv" nu intervine.
Pai daca tu ca mama vezi ca un copil iti impinge copilul de pe tobogan nu strigi "nu-l impinge, nu vezi ca poate sa cada?" Sau atunci cand copilul tau e muscat o data, de doua ori, de trei ori de nu-stiu-cate ori nu-i spui odata copilului care musca sa termine? Si repet, ca parca cuvintele astea nu le citeste nimeni de fiecare data: atunci cand parintele copilului respectiv nu intervine.
cameliam spune:
@alex_andra
Adevarul e ca la stilul tau de scris, extrem de jignitor prin abordarea dorit-superioara chiar te cred ca te-ai lua la paruiala in parc, sub ochii copilului tau.
Cum poti sa acuzi o mama ca e indiferenta fata de copilul ei fara ca macar s-o cunosti? Cum poti sa-i spui ca e la nivelul clasei I si ca data viitoare ii silabisesti? Nu crezi ca jignesti? Sau nu-ti pasa, ca tu scrii cum vrei si ce vrei... am uitat... doar altii sa nu cumva sa te jigneasca pe tine.
"Ce mie nu-mi place, nu fac nici eu altuia." - daaaaa, asa o fi...in teorie.
(Nu te obosi sa raspunzi ca oricum stiu de pe-acum raspunsul: nu te intereseaza parerea mea, tu scrii ce vrei si alte bla bla-uri cat se poate de nepoliticoase si agresive)
alex_andra spune:
Cameliam, desi sunt total offtopic si amandoua incalcam regulamentul prin dialogul aceasta total pe langa subiect (adica tu te iei de mine, iar eu ca fraiera iti raspund), te intreb: dar tu ma cunosti ca sa stii cum sunt? din 3 raspunsuri aici ti-ai dat repede seama ce fel de om sunt?
la fel pot spune si eu ca tu ai un stil jignitor si ca ma urmaresti , ca raspunzi total offtopi si ataci la persoana si-mi faci analiza pe text.
ma deranjeaza sa-mi fie scoase cuvintele din context, de aceea pot si silabilisi, ca sa se inteleaga mai bine ce am vrut sa spun.
tu ai dedus imediat ca jignesc si ma dau superioara si ma iau la paruiala, deci, as cam fi o tzatza, din punctul tau de vedere.
daca tu asa ma vezi, ok, nu pot sa-ti schimb viziunea despre mine.
si intr-adevar nici nu-mi doresc, pt ca nu te cunosc, nu ma cunosti, so, cine ma cunoaste stie cum sunt
(si sunt cateva personae pe aici, care cred ca au ajuns sa ma cunoasca cat de cat si sa nu ma judece ca tine, fara temei).
Acestea fiind spuse, va urez tuturor o saptamana fara evenimente neplacute la locul de joaca
PS: chestia cu datul in judecata, sa ma ierti, dar e puerila.
Pana dai tu in judecata pe cineva care ti-a lovit copilul, pana aduci martori, pana se judeca, etc....ramai cu copilul batut.
Si daca eu imi apar copilul cu orice pret si asta ma face in ochii tai un om de nimic, permite-mi sa nu ma intereseze.
Si oricum, recitind ce ai scris, observ ca ai fost de acord cu faptul ca un adult a amenintat un copil care nu era al lui, deci,e clar ca avem viziuni si valori diferite.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
BAZAR UMANITAR
danangie spune:
ANDRA of offf...chiar vreau sa-mi silabisesti...pe bune..na ...fiind in clasa intai....hmmm.....ce stii tu? nimic.dar na....nu te condamn.n-ai de unde sa stii cum e persoana in realitate.de aceea te iert.pe bune.jignita? sa ma simt jignita? hai sa fim seriosi.oricum, toata admiratia mea ptr o asa mama.si totodata toata amaraciunea mea ptr ca judeci persoanele dupa un mesaj.dar na. suntem pe un forum.ca sa intelegi intr-adevar ce vrea sa spuna cineva printr-un mesaj....trebuie intr-adevar sa stii cate ceva despre el.de aceea nu sunt suparata pe tine.te inteleg. oricum, d-zeu sa va aiba in paza.
Mami de Alessio Michele(2 ani si 1 luna) si Mattia Gabriel(9 luni)
Pozici cu noi
EDIT: ca tot vazusem ce ai scris....vezi draga mea si tu te enervezi cand cineva te"intelege" gresit dupa numai 3 mesaje.....ce sa mai zic eu daca tu dupa numai unmesaj de-al meu ai scris ceea ce aic scri.....hai te pup
anca_a spune:
Citat: |
Prin mai, eram singura cu amandoi copiii in strandul din oras. E un loc mare, cu locuri de joaca pt copii, alei, piscina (ingradita care oricum era fara apa), terenuri de sport etc. La un moment dat au adus un ponei si un calutz sa se plimbe copii. amandoi ai mei erau langa un topogan. Cand a vazut poneiul, Bianca mea (care e innebunita dupa animale in general si dupa ponei si catei in special) a rupt-o la fuga spre zona amenajata plimbarilor, tipand din toti rarunchii "mamiii, poneiul, hai sa ma dai cu poneiul!". Am fugit dupa ea si i-am spus sa stea cuminte pe o bancutza acolo, cat ma duc sa il recuperez pe Rares. Pana l-am convins pe Rares sa plece de unde era, pana m-am intors, Bianca mea deja era cam foarte nerabdatoare si agitata. Drept urmare, cand a vazut ca alt copil este pus pe ponei s-a pus pe tipat. Am linistit-o, i-am zis ca imediat urmeaza ea. Alta mama si-a infipt copilul pe ponei inainte sa apuc eu sa spun ca eram deja la coada => alta runda de tipete din partea ei, alte incercari de a o calma ale mele. In sfarsit, o pun pe ponei, facem o tura, cand ne apropiem de locul de sosire, ii spun la nenea care ducea de capastru poneiul, ca mai am si un baietel pe care vreu sa il urc si ii platesc pt amandoi odata. Nu am apucat sa o iau pe Bianca de pe ponei, ca alt parinte isi urca deja copilul. Pana sa ii explic ca mai am un copil pe care vreau sa il urc, Bianca s-a apucat de tipat si a impins un copil care venise sa ii ia locul, strigand ca e randul fratelui ei. Reiau, eram tot timpul acolo, incercand sa o calmez pe ea si sa am totusi grija de amandoi sa nu se intample ceva in aglomeratia respectiva. Si incepe un bunic, care era pe margine, catre fiica'mea:" Mai, fato! Dar tu nu ai parinti? Chiar nu te pot stapani? Ce faci aici?" urmat de comentarii in gura mare, sa auda toata audienta (deja avea fani, care mai- mai ca il aplaudau si ii tineau isonul):"mai, dat tu esti pericol social! Astia sunt criminalii de maine. O sa ajungem sa ne dea cei ca tine in cap pe strada." Am apucat sa o pun pe o banca si sa o rog sa astepte acolo si m-am dus sa il tin pe Rares cat a durat 30-40 secunde plimbarea lui. Normal ca totul a decurs in corul de "pericol social/obraznicatura/copil rau/crestem infractori" etc, etc. Impotriva acestui gen de agresivitate cum ne aparam copii? Mie sincer imi venea sa le dau cate o palma peste gura la toti si sa ii fac in toate felurile. In schimb, mi-am luat copiii si am plecat de acolo. Ce ar fi trebuit sa fac? E doar un exemplu. Dar comentarii de astea de pe margine (la adresa unor copii mici si chiar f. mici) am mai auzit de 'tz'ori din partea bunicilor/parintilor prin parcuri. |
Luand apararea copiilor.
Eu i-as fi raspuns ca dimpotriva, criminalii de maine apar din randul copiilor traumatizati si fortati sa nu deranjeze adulti constipati ca dumnealui.
Sau i-as fi spus ca e doar un copil care se poarta ca un copil si ca ar fi nerealist sa avem alte asteptari de la ea, exact cum ar fi nerealist sa cerem unui bunic sa se miste mai repede pentru a nu incurca circulatia, de exemplu.
Sau poate ca l-as fi sfatuit sa-si limiteze preocuparile la persoana lui si sa-si menajeze sanatatea pentru ca ar fi pacat ca peste ani, cand fetita va mai creste, sa nu mai am cui arata ca s-a inselat.
Laura25 spune:
Anca, multumesc pt idei! Atunci clocoteam de nervi, m-am simtit depasita de situatie si nu imi veneau decat cuvinte urate tare in cap. Asa ca am preferat sa plec decat sa ajung sa ma cert in fata copiilor ca la usa cortului.
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Natasa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alex_andra
si atunci ai ales sa-l gonesti...tot agresivitate se cheama....ala mai puternic il goneste pe cel mai slab....deci, tu , adult , ai fost mai puternica decat un copil. Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009) BAZAR UMANITAR |
SI ce-ai fi vrut sa fac? sa plec eu? sa-i educ bona? sa-l educ pe el? Mi-am aparat copilul si a goni pe cineva care il punea in pericol nu se cheama agresiune decit daca ai tu chef de scandal (si observ ca ai mai in toate postarile). Daca nici cind mi-a muscat copilul pina la singe nu aveam dreptul sa-l gonesc de acolo, atunci cind aveam??? Sint convinsa ca tu l-ai fi dus la o cofetarie si l-ai fi pupat pe frunte si abia pe urma ti-ai fi consolat propriul copil si l-ai fi luat de la joaca, altadata sa nu se mai lase muscat! Oare ipocrizia are limite???
JARMO spune:
NATASA ,
Multumesc ca ai facut-o si in locul meu ... ca tare m-am abtinut de la un raspuns "agresiv"
alex_andra spune:
Natasa, iti multumesc pt "compliment"
Daca sunt ipocrita pt ca nu vreau sa lovesc copii altora, atunci asa sa fie.
daca va deranjez ca nu accept ca fetita mea sa fie lovita, agresata de un adult, atunci asa sa fie
daca in asemenea cazuri, eu sunt cea agresiva si nu cele care agreseaza alti copii, e clar ca traim in lumi total diferite si ma bucur foarte mult pt asta.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
Eseea spune:
vin si eu ca cetateanul turmentat : dar voi de ce va certati?
recunosc, nu am citit f atent toate postarile dar...eu atrag atentia altor copii la locul de joaca. Evident ca nu-i bat, nu-i injur, nu-i imping dar daca imi impinge vreun copil pe al meu, il loveste, ii smulge parul din cap sau mai stiu eu ce, da, ii atrag atentia la modul : nu e frumos ce faci, nu e bine sa.., nu mai fa asa ca il doare etc. De ce nu as face asta? unde gresesc?! la fel fac si cu copiii mei daca lovesc alti copii. Adica de ce ar fi civilizat sa le atrag atentia alor mei dar la ai altora nu? nu mi se pare ca fac nimic gresit, ci in limitele bunului simt. si nici nu am vazut ca vreun parinte sa fie ofensat de asta, ar fi si culmea. Si nici eu nu ma supar ca in cazul in care al meu copil ar face asa, alt parinte sa-i atraga atentia. De ce sa ma supar? ba din contra, am observat ca ai mei sunt mai receptivi si se rusineaza mai repede daca alti adulti le atrag atentia cu ceva
deci ideea e ca eu atrag atentia altor copii, in limite normale si de bun simt, pe un ton normal, am vazut ca chiar functioneaza si nu vad de ce un parinte s-ar simti ofensat ca nu las copilul lor sa-l bata pe al meu, sa-l muste sau mai stiu eu ce. ar fi chiar culmea.
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...