agresivitatea celor din jur

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

intr-adevar, padure fara uscaciuni nu exista si le vom intalni la tot pasul, la scoala, in parc.... exista parinti si parinti, copii si copii, unul mai diferit decat altul.
insa vorba buna, mult aduce, si cu asta imi propun eu sa rezolv astfel de dileme, despre care povestiti voi, caci recunosc ca eu inca n-am avut parte de multe dintre ele. o sa aleg pe cat posibil, calea cea de mijloc. copiii mei vor vedea probabil scene diverse, si din cele pe care mi-as dori sa nu le vada, in parc, si nu numai. dar daca eu voi fi acolo sa le explic iar si iar, vor intelege pana la urma sa faca diferenta. sigur, vazand un copil lovind-ul pe altul, poate vor lovi si ei, dar va fi cu siguranta ceva trecator, daca eu voi face ceva in acest sens.
eu as opta sa nu ma cobor la nivelul celor pe care-i dezaprob, pe cat posibil sa nu fac o scena in fata copiiilor, si daca chiar nu se poate da dovada de un comportament civilizat, imi iau copiii si plec. sper din suflet sa nu-mi ies din fire si sa-mi fie rusine de ce-mi iese pe gura, iar daca totusi se va intampla, am sa le explic copiiilor ca a fost o stare de moment, un impuls, ca nu e ok ca si ei sa faca asa...

ruxij, f la obiect mesajele tale.

cat despre ce spunea Laura, despre sfaturile binevoitorilor, ioi, de cate ori nu mi-am luat-o si eu, ca de ce au sau nu caciula, ba de ce unul are si fratele sau nu, cum de las sa se intample asta si cate si mai cate. nu stiu de ce, dar am impresia ca asta e o caracteristica a romanilor, chiar daca sigur ca nu toti fac asta. in alte tari, cum spunea cineva mai sus, se cere voie sa discuti cu copilul, nimeni nu-si permite sa dea sfaturi peste sfaturi...

Ceata lui pitigoi: Luminita, Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Mai devreme nu am apucat sa scriu in mesai dar ca si Alex_andra eu sunt total impotriva observatiei catre alt copil...cu toate ca acel bietel mi-a batut copilul urat eu nu i-am spus nici un cuvant lui..doar l-am ridicat de pe fi-mea si m-am dus la mama-sa sa ii explic ca nu este normal ce face.Poate alta in locul meu ar fi luat la bataie copilul respectiv insa atunci, vazand reactia ei nu am considerat ca acel copil nu are vreo vina decat ca este victima prostiei si violentei mamei lui.
Cred ca nici un copil nu merita sa primeasca o observatie sau amenintare din partea altui adult decat proprii parinti..eu nu as accepta asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Si eu mi-am "luat-o" ca nu-i pun evei caciula

Laura, daca ar fi dupa mine, eu as lasa-o pe eva sa faca ce-i pofteste inima, dar nisipul pe care-l punea in tobogan deranja alti copii care incercau sa se dea pe tobogan

Va spun sincer ca mie imi place mult mai mult sa ies cu ea cand e mai putina lume in parc, atunci parca e mai linistita, se joaca mai frumos.

dar stiu ca nu e bine pt ea, totusi, e f important sa socializeze.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Si in alte tari se mai intampla, chiar eu am patit-o acum cativa ani cu o mama din parc care a tipat la copilul meu pentru ca, din greseala, fara intentie - si se vedea clar asta - l-a lovit usor pe al ei. Copilul ei n-a avut nici o problema cu asta, era ceva ce in parc se intampla frecvent, cand e aglomeratie, si copilului meu i se intamplase. Eram pregatiti, oricum, cu scuzele, dar ne-a luat-o inainte mama care a tipat cat a tinut-o gura la al meu ca de ce nu-i atent, si a plecat imediat de acolo. Nu mi-a venit sa cred, aici sunt toti foarte civilizati cu copiii, mi-am lasat copilul cu tatal lui, si el foarte surprins de incident si am zis ca trebuie sa discut cu femeia. M-am dus dupa ea, m-am prezentat si i-am spus calm ca nu permit nimanui sa tipe la copilul meu. Mi-a repetat rastit ca trebuia sa fie mai atent si atunci am tipat la ea cat am putut, spunandu-i inca o data ca nu-i permit si apoi am jucat tare, desi nu era adevarat: am amenintat-o ca am inregistrat scena pe video, ca am si martori, ca sun imediat politia s-o legitimeze ca sa stiu cine este, ca nu scapa de mine si ca, apoi, merg la psiholog cu copilul si, la sfarsit, la avocat. S-a schimbat la fata, n-a mai zis nimic si a plecat ca din pusca de acolo cu copii cu tot. M-am simtit bine ca a disparut de acolo si de atunci n-am mai vazut-o, era un parc din alt oras unde ajungem, oricum, destul de rar.
Doi adulti pot tipa unul la altul, ca de la egal la egal, desi e preferabil sa nu se intample, dar un adult la un copil, niciodata! Si acum ma enervez cand imi amintesc. Daca mi-l lovea pe al meu copilul ei din neatentie, si nicidecum tare, SIGUR nu-i spuneam nimic copilului, nici macar mamei. Daca era intentionat si vedeam si lipsa de reactie sau nepasarea mamei, categoric interveneam, vorbeam cu mama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Aici, parintii copiilor mici poate se mai intampla sa se certe in parc. Dar nu fac trecatorii observatii copiilor: ca merg tare cu bicicleta, ca arunca cu pietre in lac, ca pun nisip, ca arunca frunze etc etc etc. De aia fi-miu nici nu era obisnuit cu asa ceva si a fost pur si simplu socat de ce se intmpla in tara Mai ales ca o tanti ( de regula as fi zis o baba) mergea bine merci pe pista de biciclete de la Moghioros si s-a trezit sa tipe la fi-miu ca de ce merge cu bicicleta pe acolo Fi-miu e american, da' io's romanca si dc. la copii n-as tipa, la ea as fi tipat, dar n-a fost cu mine. Aici copiii au voie sa mearga cu bicicletele in parc. Locurile de joaca pt copii mici nu sunt pe asfalt, sunt separate, nu au cum intra bicicletele peste acele locuri de joaca. Ma rog, aici fi-miu cu bicicletele se joaca pe strada, dar in general, plimbarea cu bicicleta e OK sa se faca in parc. Problema in Ro este ca parcurile sunt prea putine si prin urmare ultra aglomerate. Aici e liber.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Citat:

Deci: subliniez: daca vreun parinte/bunic, etc, imi agreseaza copilul, il bag in spital.

BAZAR UMANITAR

Si cica vorbim de a nu raspunde violentei cu violenta. Aparte asta....dar sa presupunem ca un copil mai maricel decat Eva ta, o impinge pe Eva si o da cu capul de ciment si ii sparge capul. Tu in acel moment ce faci? Vai...dar nu e frumos. Nu trebuie sa o impingi.

Mami de Alessio Michele(2 ani si 1 luna) si Mattia Gabriel(9 luni)

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Eu cred ca reactiile noastre nu au cum sa fie unele stas. Eu as fi zis ca voi, nu trebuie sa-i zici nimic copilului, vorbesti cu adultul bla, bla. Numai ca mi s-a dus teoria pe apa simbetei intr-o zi in care un pusti (caruia ii facusem observatie la modul cel mai blind cu putinta pina in acel moment) l-a muscat pe fi-miu de umar pina i-a dat singele. Se dadeau impreuna intr-o chestie d'aia care se invirteste si in care intra mai multi copii. In acel moment l-am luat pe sus din leagan, l-am pus jos si l-am gonit de acolo. Nu cred ca era ceva de negociat sau de facut educatie. Era insotit de o bona care era la o suta de metri departare si oricum nu-l vedea. Nu am ales sa-mi iau copilul si sa plec, dar nici la bataie nu l-am luat pentru ca daca eu nu dau in copilul meu, cu atit mai putin nu mi-as permite sa fac asta cu al altuia.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui danangie

Citat:

Deci: subliniez: daca vreun parinte/bunic, etc, imi agreseaza copilul, il bag in spital.

BAZAR UMANITAR

Si cica vorbim de a nu raspunde violentei cu violenta. Aparte asta....dar sa presupunem ca un copil mai maricel decat Eva ta, o impinge pe Eva si o da cu capul de ciment si ii sparge capul. Tu in acel moment ce faci? Vai...dar nu e frumos. Nu trebuie sa o impingi.

Mami de Alessio Michele(2 ani si 1 luna) si Mattia Gabriel(9 luni)

Pozici cu noi

Ce n-ai inteles? Trebuie sa-ti spun pe silabe?

BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Eu cred ca reactiile noastre nu au cum sa fie unele stas. Eu as fi zis ca voi, nu trebuie sa-i zici nimic copilului, vorbesti cu adultul bla, bla. Numai ca mi s-a dus teoria pe apa simbetei intr-o zi in care un pusti (caruia ii facusem observatie la modul cel mai blind cu putinta pina in acel moment) l-a muscat pe fi-miu de umar pina i-a dat singele. Se dadeau impreuna intr-o chestie d'aia care se invirteste si in care intra mai multi copii. In acel moment l-am luat pe sus din leagan, l-am pus jos si l-am gonit de acolo. Nu cred ca era ceva de negociat sau de facut educatie. Era insotit de o bona care era la o suta de metri departare si oricum nu-l vedea. Nu am ales sa-mi iau copilul si sa plec, dar nici la bataie nu l-am luat pentru ca daca eu nu dau in copilul meu, cu atit mai putin nu mi-as permite sa fac asta cu al altuia.

si atunci ai ales sa-l gonesti...tot agresivitate se cheama....ala mai puternic il goneste pe cel mai slab....deci, tu , adult , ai fost mai puternica decat un copil.

BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

danangie, ma gandesc totusi ca trebuie sa mai explic inca o data, ca la clasa I, poate o sa intelegi si tu:

daca un adult imi agreseaza, bruscheaza, loveste copilul, o sa raspund la randul meu cu violenta.

Macar sa fie de la egal la egal.

Sunt impotriva violentei, dar nu o sa stau ca proasta sa vad cum cineva imi agreseaza copilul.

daca tu poti sa te uiti linistita la o asemenea scena, imi pare rau de copilul tau ca are o mama asa indiferenta fata de el.

Nimeni nu are voie sa-mi loveasca copilul.

Iar daca un alt copil mi-ar lovi copilul intentionat, in niciun caz nu as bate acel copil.
as vorbi cu cel care il are in grija.

si prefer sa plec din acel loc decat sa lovesc un copil.

Ce mie nu-mi place, nu fac nici eu altuia.

Cata vreme eu nu accept sub nicio forma ca cineva sa-mi loveasca copilul, logic ca nici eu nu voi lovi copilul altuia.

Acum ai priceput?

Daca nu, mai incercam inca o data, nu-i problema.
Si de data urmatoare chiar o sa silabisim.

BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput