Iepurasi de Martie-Aprilie 2010 (28)
Raspunsuri - Pagina 20
miria_cristina spune:
VLADI - Ha! Deci si tu ai ajuns la Becks lemon, da? De mine au ras fetele de nu se mai opreau acum catva timp in urma cand le-am povestit ca am ajuns sa beau bere cu placere.
ROXANA - Si Dami a avut enteroviroza diagnosticata cu Rotavirus. Daca mergeam cu ea la spital o puneau pe perfuzii si antibiotic. Nu am ramas la rugamintile ei si i-am dat pe langa toata gama de medicamente recomandate de medic, fireste, si furazolidon.
Era foarte rau, iar de consultat au fost vreo 3 medici tocmai pentru ca, de rau ce era, nu ii dadeau de cap cu tratamentul.
Voma la fix 30 minute, de ajunsese ca nu mai aiba nimic de scos decat o spumita alb-galbuie. Dar se speria de senzatie, ardea ca focul, iar temperatura nu mai scadea la nici un antitermic. Ii faceam impachetari in cearceaf umed si stateam cu geamul deschis in toiul iernii, ca sa se faca frig in camera.
Peste toata medicatia data de doctori am adaugat si Furazolidon, imediat dupa puseul de voma. Pana cand urma sa-i vina din nou senzatia, fiind o bucatica foarte mica era deja asimilat de corp. cu ala i-am dat de cap.
E tare greu cu astia mici cand sunt bolnavi. Oricate ai stii de panica si mila te pierzi si ei sunt complet dependenti de tine.
Stau si ma intreb cum o fi cand unul e bolnav si trebuie dus pe la spital in toiul noptii, cum a fost Dami cu laringita (VLADI si noi am patit-o!), iar celalalt imi ramane acasa singur.
Sper si ma rog lui Dumnezeu sa nu se intample asta!
VLADI - La noi a fost induiosator momnetul ala cu laringita. Mie, cel putin, mi-a amplificat mila fata de ea. Mersesem la baie noaptea si fata statea pe marginea patucului cu canuta de apa in manute si incerca sa bea. Cand m-a vazut a venit pe intuneric la mine si a incercat sa-mi vorbeasca, dar a scos un latrat si cand tragea aer in piept fluiera si se inneca. Ea, mititica, simtise in somn ca are ceva in gat si incerca sa bea apa sa-i treaca nodul. Nu avea temperatura la momentul ala, iar seara cand o culcasem nu avea nimic, adica nici racita nu ea.
Cand am realizat ce i se intampla l-am sculat pe sot si ne-am uract in masina efectiv cu pijamaua pe mine.
A fost cumplita senzatia de spaima de atuncea!
Dar sentimentul ca o pierd l-am avut cand a avut enteroviroza. La inceput m-am tinut tare, ii faceam curaj, ii dadeam medicatia recomandata, dar timp de o zi jumatate a vomat la jumatate de ora si nu isi facea nimic efectul. Ma mai suna cate un medic sa ma intrebe cum se simte si sa adauge sau sa scada vreun medicament. Practic si ei, simteam ca dau medicatia la plesneala, ca nu intelegeau de ce nu reactioneaza la nimic. Cand am realizat asta mi s-a facut frica.
Ajunsesem sa ma uit ala ea ca la un inger.
O vedeam cel mai special si mai minunat si mai perfect copil de pe lume si nu vroiam sa o mai vad chinuindu-se.
Plus ca, mititica se purta asa cuminte si matur, desi in realitate o-e razgaiata.
Cel mai rau lucru e sa-ti vezi, ca parinte, copiii chinuindu-se din oricare motiv, in fond!
dayanara spune:
miria pai si eu as fi fugit daca as fi auzit de antibiotic in caz de rotavirus sau orice gastroenterita...oricum sistemele difera
aici nu se imbogateste nimeni daca il internau sau nu, pe ei ii costa mai mult o internare decat un tratament acasa asa ca nu e cazul sa.i fi dat eu nimic, au facut foarte bine ce.au facut si eu am invatat ca tre sa merg la urgenta de cate ori mi se nazareste ca nu.i face nimeni nimic daca nu e cazul
roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
POZE
honeybaby spune:
Deja ma sperii la ce povestiti voi . Eu am fost copilul care nici macar nu racea.
Mie teama ca Maya nu o sa fie asa....
Vladi- nu-i bai. Si asa am realizat ca nu am camera sa le fac poze. Mai nou s-a stricat si telefonul Ma suna mama pe fix sa-mi zica ca am mobilul inchis. Cand il scot din geanta, bateria umflata de sarise capacul. Mai am unul vechi... dar de poze nici vorba..
Maya sta in patut si cate o ora singura dar tot nu se intoarce pe burta.. In schimb ii place avion sau daca o tin cand stau pe scaun pe picioarele mele , pe burta sta si se uita dupa Honey. Nu sta mult dar sta. Nu tinutul capului pare a fi problema , sprijinitul in maini e .
Multa sanatate. Nu stiu cu ce se mananca dar stiu cum e sa ramana un muchi contractat si sa mori de durere fara sa poti sa-l "eliberezi"
Roxi - ha, culmea acum cu Maya nu ma mai urc niciunde. Au facut acoperisul si m-au urcat repede pe scara am vazut si gata.
Sa va arat o poza de la 5 sapt cu rotopercutorul in brate, daramam pereti.
PE la 8 sapt am stat 2 zile pe acoperis sa dau zgrieturile dupa tabla cu voptea. Bagam arefamul si ma urcam pe acoperis si stateam pe burta
Denisa, de bebe roz Maya Rebecca (06.04.2010)
Doamne ajuta sa fim sanatoase !
Poze & Filmulete Bebeluna
vladimirescu spune:
miria saracuta de ea, incerca sa bea apa singurica... of, intr-adevar, mai rau decit cu copilul bolnav nu se poate!
Si eu atunci l-am luat pe Vladimir in brate chiar daca eram insarcinata si abia terminasem cu singerarile, am uitat de toate, am alergat pina la masina cu el pe scari, evident imbracata cu ce eram, un fel de training si cu prosopul in cap ca tocmai iesisem din dus si ma dusesem la barbat sa vorbim si noi noaptea, ca ziua nu apucam... brr, ce noapte!
Cu rotavirusul: ai riscat tare, cu atita voma s-a deshidratat sigur, de aia nu-i mai cobora febra, ca nu avea "apa in sistemul de racire"... Eu m-am dus la spital cu Vladimir si l-au bagat in perfuzii, bine am facut. Am stat cu el 2 zile in spital, la perfuzii si s-a facut repede bine dupa aia...
Honeybaby lasa ca daca tot am intirziat fac eu poze si-ti pun pe un CD ceva, vad eu :)
Cu statul pe brate / coate: stai la rind, ca al meu e mai mare ca Maya si sta numai citeodata sprijinit pe brate, daca se nimereste sa le aiba in pozitie buna, altfel nu-l due capul sa si le propteasca, doar ridica capul spre spate si ridica si picioarele in aer - dar e bun asa, ca asta chiar e un super exercitiu pt muschii spatelui, si-i intareste :))
E bine ca esti atenta la dezvolaterea Mayei dar sa nu-ti faci mai multe griji decit e cazul, zau :)
Yaia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramy77 YAIA, sotul meu nu mai joaca pentru nationala (pentru a Romaniei nu a jucat niciodata),are dubla cetatenie si a jucat pentru alta nationala, daca vrei iti dau detalii pe PM |
Nu te stresa, nu te vanez, sa stii. Ii urez bafta la noua echipa si voua, fetelor, sa treaca timpul repede, sa plecati la tati, ca e cel mai bine pentru toti!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
miria_cristina spune:
VLADI - Medicul de la Budimex mi-a spus pe soptite ca se poate trata si acasa, ca era sezon de viroze la greu in spital si stateau copiii cu parintii de nu mai aveai loc sa intri in salon de ei. Si erau amestecati bebelusi cu copii mai maricei. Unii plangeau de nu se mai opreau, altii scanceau in somn, altii tuseau de-si rupeau plamanii fara batiste la gura cu parintii langa ei, telefoanele mobile sunau, mamicile tineau geamurile inchise sa nu raceasca si mai rau copilul... Era o atmosfera improprie vindecarii. Si fiecare era bolnav de altceva. Parca si vedeam densitatea virusilor din aer si ma ingrozeam la gandul ca o duc si o imbolnavesc si mai rau.
Poate ca a doua zi, as fi facut rost de o rezerva, dar ma indoiesc la cate internari erau in clipa aia pe sectia respectiva.
asteropipan spune:
neata!!!!!
noi acum mergem la culcare, obosita varza, dar am petrecut frumos azi cu familia si prietenii, mai nasol e ca am mai imbatranit un an:(
mama ce a-ti scris azi....interesant subiectul ...analize..
eu sunt de acord ca e bine sa mai faci cate un check up din cand in cand, chiar daca sunt inca mici...nu conteaza...
eu am un ex concret....nepotul sotului are colesterolul mare 260 , la varsta 5 ani.
am intrebat-o pe cumnata-mea,de ce nu i-a facut analize pana acum, la varsta asta si mi-a raspuns ca e copil.....si ce....mai bine descoperi din timp si faci tra.tament, decat sa devina ceva mai serios.
gata, nb..
fug la dus si somn..
CEA MAI FERICITA MAMICA DE PRINTESA DULCE, ASTEROPI IOANNA
8 MARTIE 2010 a venit pe lume minunea mea!!!!!!!!
http://www.flickr.com/photos/asteropipan/?saved=1
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1aeea6bcec93163a416ed
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a28f56dddfa1956b072f9d
GabyHila spune:
<object width="400" height="300" ><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="movie" value="http://www.facebook.com/v/1334176282511" /><embed src="http://www.facebook.com/v/1334176282511" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="400" height="300"></embed></object> testing ...
irinabobe spune:
oana imi pare rau de eric ca e bolnavior dar bine macar ca nu sunt probleme majore. si noi am fost la control si suntem grasunel...7230 gr si 68 de cm...se pare ca asta e si motivul pt care nu se rostogoleste inca fiind mai greoi. eu deja aveam un fix cu rostogoleala asta si ma gandeam ca are vreun handicap ceva dar dr mi-a zis sa stau linistita si mi-a aratat cum sa lucrez cu el pt rostogol...acum vom vedea. de maine trecem si noi la diversificare si am emotii , ma indoiesc ca va casca gura sa ii bag lingurita si ca va inghiti amestecatura aia dar vedem...
andira vroiam sa te intreb dc tu stii cum calculam progresele lor dupa varsta corectata sau dupa varsta pe care o au. si cum calculez varsta corectata ca si cum ar fi trebuit sa se nasca la 41 de sapt sau la 37? ca sunt putin in ceata...
buba de la bcg a prins si la noi coaja dar inca arata ca un vulcan...
legat de marsupii eu am de la chico dar am aceeasi problema dupa 15 min de stat in el deja are piciorusele cam movulii asa ca nu prea stiu ce sa fac...
legat de cic stiu ca era cineva care depusese dosarul in aceeasi zi cu mine adica 17 mai, dar nu mai stiu cine, vroiam sa anunt ca azi mi-a intrat indemnizatia.
Rebiana27 spune:
Pregatesc capitolul nou... doar ca tre' sa aveti putintica rabdare, stimabilelor ca-s cu mandra in bratica.
Mami de doua minuni: Luca si Mara
Pulbere de stele a scurs clepsidra timpului, dand fericirii mele aripi de visare...
I can't fake with dignity so i'll not try!!