Iepurasi de Martie-Aprilie 2010 (28)
Raspunsuri - Pagina 19
Ioanact spune:
Oana am vazut pozele, ce copanele are .
Va tinem si noi pumnii, sa veniti cu vesti bune.
POZE RECENTE
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
andra_s spune:
oana stiu ca e normal sa iti faci griji in urma discutiei de azi cu dr, dar trebuie sa fii optimista, ca astea nu-s probleme grave, se rezolva relativ usor si fara cheltuieli exorbitante. pt mine probleme adevarate sunt cele care se rezolva cu tratamente de zeci de mii de euro (Doamne fereste!), cele care lasa sechele, etc, chestii d-astea care te aduc in pragul disperarii.
despre analize, bine ca le-ati facut, si noi le vom face pe cele uzuale, si cel mai bine e sa vezi partea buna a lucrurilor, adica fii linistita ca v-au aratat ca ceva nu e in regula, ca puteti sa va tratati din pripa, era mai rau daca le ignorati din simplul motiv ca nu stiati de existenta valorilor TGO si TGP.
cred ca orice dr te va indruma catre alt dr de alta specialitate, mie imi e si frica sa ma mai duc cu el pe undeva ca toti ma trimit mai stiu eu pe unde. si in primele luni de viata ale lui ianis ma panicam si nu stiam cum sa ma programez mai repede, dar acum am devenit mai rationala si nu mai intru in fibrilatii la afirmatii de genul: "ar trebui sa-l vada un chirurg, un orl-ist, un neurolog", etc.
spre exemplu, am fost si la un kinetoterapeut si mi-a zis ca este ok ianisu', doar ca este cam lenes si i-am zis ca-i nascut prematur, pana atunci nu am pomenit nimic ca sa vad ce zice si a zis ca in conditiile astea este perfect normal copilul, dar nu a ezitat sa ne trimita la un ortoped ca are labutele putin in exterior si tine degetele de la picioare eventai cand intinde piciorul (???????????) si la un oftalmolog (spre mirarea ei am fost, la indrumarea altui dr si este ok dpdv oftalmologic). aaa, oana si catre chirurg am fost si noi indrumati de pediatru ca are inceput de fimoza, dar nu prea sunt convinsa, mai astept sa vad evolutia. hidrocel avem si noi, si dupa ce am fost la un chirurg care a zis ca este in limitele fiziologice, am mai fost trimisi de 2 dr la chirurg ca sa rezolvam problema cu hidrocelul
este un subiect interminabil asta cu "de-ale medicilor", asa ca trimit ca am scris o gramada si nu-mi plac mesajele astea kilometrice
POZE
Mami de minune mica Ianis Stefan (19.01.2010)
Suntem cei mai fericiti parinti din Univers !!!
andra_s spune:
oana succes la diversificare
anca sa ii fie de bine lui codrin
POZE
Mami de minune mica Ianis Stefan (19.01.2010)
Suntem cei mai fericiti parinti din Univers !!!
dayanara spune:
am venit si eu de la strand...silvana a fost cuminte cu tati acasa, a facut doar caca si a dormit
miria rotavirusul sau o gastroenterita mai puternica nu e doar diaree, vomita intr.una + febra 40....singura gaura pe care ii poti baga furazolidon e urechea:))) doar pe acolo nu scotea nimic
roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
POZE
babyangel spune:
Andraasa imi place de tine ca emani atata energie pozitivaMi-as dori din tot sufletul sa pot fi si eu asa! Eu sunt usor panicards cand e vorba de probleme cu copiii.
Oana, Eric e un barbatel in toata regula
Anca
mami de Codrin
de Lucas
Botez Codrin
dayanara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui babyangel Andraasa imi place de tine ca emani atata energie pozitivaMi-as dori din tot sufletul sa pot fi si eu asa! Eu sunt usor panicards cand e vorba de probleme cu copiii. Oana, Eric e un barbatel in toata regula Anca mami de Codrin de Lucas Botez Codrin |
da subscriu si in sarcina andra era f optimista si nici nu zacea ..se plimba n.avea ea treaba si lasa ca a iesit totul ok...bine ca nici cu denisa nu mi.e rusine, cine se mai urca pe casa?¿
roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
POZE
vladimirescu spune:
Nu ma lasa spatele asta deloc, mor de nervi, de duminica stau la pat, am aminat toate lucrurile pt saptamina viitoare ca nu pot face nimic...
Honeybaby am intirziat cu coletul tocmai din cauza ca nu-s in stare sa stau in picioare si sa selectez din dulap... sorry, sper ca luni sa pot, te anunt pe PM cind am trimis.
Si, asa cum zicea Miria, Desitin e cu reteta pt ca are diazepam.
Medicamente de urgenta pe care vreau sa le am mereu in casa sint exact acele medicamente care ma ajuta sa ies dintr-o situatie de urgenta, adica un ain care poate n-am timp nici sa vorbesc la tel cu doctorul, d'apoi sa astept savarea... Adrenalina si Dexametazona injectabila de care ziceam sint pt cazuri cum a fost cu laringita obstructiva a lui Vladimir, cind s-a trezit noaptea brusc si a inceput sa suiere, nu mai putea respira si incepuse sa se faca albastru la fatza... Am apucat atunci sa sun doctorita la ora 12 nopatea si mi-a raspuns ca din intimplare era de garda, dar daca nu-mi raspundea? I-am dat atunci un puf de adrenalina in git si am fugit la spital, rugindu-ma sa mai respire pina acolo. De groaza am uitat ca aveam si aparat de aerosoli si dexametazona si seringa sterila in casa. La spital i-a facut exact asta: o injectie de Dexa in fund si pus la aerosoli cu adrenalina si dexa. Laringita subglotica se poate manifesta asa cu sufocare, si se intimpla brusc, se umfla in git si se obstructioneaza respiratia. Uneori e asa grav ca nu mai ajung copiii pina la spital respirind... Si boala asta nu e chiar f rara...
Daca se mai intimpla o data, ii fac eu injectia sii ii dau adrenalina cu aerosoli pe git, dupa aia plec la spital, ca nu-mi garanteaza nimeni ca nu se obstructioneaza de tot pe drum...
Iar Desitinul, multumesc lui Dumnezeu ca nu l-am folosit niciodata. E pentru febra brusca f mare, te fereste sa intre copilul in fibrilatii. Daca mi s-ar intimpla, intii dau Desitin-ul sa iasa din criza si dupa aia fug la spital...
Bref, drumul pina la spital si pina la un medic poate fi de mult eori prea lung pt o urgenta, de aceea eu sint mai linistita daca am ce-mi trebuie.
Si, inafara de asta, un antialergic tip Aerius, Claritine sua Zyrtec - desi la muscaturi de insecta la care se declanseaza soc anafilactic, tot cu adrenalina te scoti pina sa suni la salvare...
Si un antitermic rapid, plus ceva dezinfectant pt eventuale raniri.
Pt ca restul - alte antitermice, siropuri de tuse, antibiotice nu sint de criza, nu are nimic daca le dai 1-2 ore mai tirziu.
Am explicat asta ca sa nu credeti ca de nebuna fac pe doctora si ma joc in casa cu seringi si dexa...
Erina stiam de insertul ala, ca eu de pe site-ul Ergobaby.eu am comandat si l-am vazut... dar mi s-a parut prea scump pt 2 luni de folosire, mai ales ca am citit comments pe Amazon ca nu merita banii, o patura sau un prosop fac aceeasi treaba ca insertul :)
In schimb am luat sucking pads, care zau ca-s folositoare, atita mai suge la ele cit e treaz :)) Daria frumoasa si cuminte!
babyangel spune:
Vladi e de la vreme durerea sau ai facut vreo miscare gresita?
iar despre medicamente, ai confirmat inca o data ce se spunea pe aici ca fiecare are prin casa medicamente pe care le-a folosit deja la copil..Tu daca ai avut probleme de respiratie ci Vladimir, e clar ca ai in casaaerosoli..asa cum am eu mixtura mentolata si Flonidan pt bubele alergice a lu' Lucas. Intr-un fel e mai bine sa le ai in casa si sa expire nefolosite, decat sa ai nevoie de ele si sa nu le ai!
Anca
mami de Codrin
de Lucas
Botez Codrin
vladimirescu spune:
kossir mi-am amintit ce voiam sa-ti zic cu berea care nu-ti place: nici mie nu-mi place dar uneori mai beau Leffe care e mult mai soft, merge mai usor pe git :) De curind am descoperit Beks green lemon, care e bere amestecata cu limonada de lamiie verde si e chiar buna :)
Bautoarele de bere vor strimba din nas, desigur, dar cred ca tie o sa-ti placa daca nu esti cu berea de felul tau...
Oricum, la Paris pe Champs Elysees era la un moment dat un mare club la care fitza era barul de bere, iti faceau nu stiu cite coctailuri cu bere si erau f misto! (tin minte ca eu am baut una cu sirop de artar si lime si alta cu ciocolata si rom parca, jur ca erau f bune!)
Brumari, Honeybaby nici Vladimir nu era tare cu statul pe burta si ridicatul capului, pt ca nu-l prea puneam pe burta ca "nu-i placea". Si de intors de pe o parte pe alta a fost megacodas, cred ca dupa 8 luni a facut-o... Eu am gasit explicatia: copiii care sint lasati in patutul lor si mamele au treaba, invata repede de toate, ca daca pling nu vine nimeni sa-i intoarca pe partea cealalta ca vezi doamne au un disconfort,.. Bref, progresul se face cu chin si plins cred eu. Daca e inconfortabil pe burta cu nasul in cearsaf o sa plinga. Iar daca mama il lasa acolo, o sa se straduiasca mai din greu si pina la urma o sa ridice bine capul. Dupa aia tot asa o sa invete sa se intoarca pe partea cealalta.
Atita vreme cit nu insistati sa-i puneti pe burta si sa-i lasati un pic sa se chinuie, nu va ingrijorati ca nu sint buni la asta :) Cei mai multi copii sint lenesi, cum era Vladimir care, daca stia ca la cel mai mic semn al lui sarea cineva sa-l intoarca pe partea cealalta, doar nu era prost sa se chinuie sa o faca singur, nu? :))
Hai, curaj - si-mi zic asta si mie, ca nici Floricica nu face una sau alta, tocmai pt ca-l ajutam tot timpul si nu-l lasam sa munceasca singur sa ajunga in pozitia pe care o doreste...
vladimirescu spune:
babyangel e de la vreme, e problema reumatica. Am o lombosciatica cronica care se activeaza cind stau cu spatele transpirat in aer rece sau curent etc - dar trebuie sa dau drumul la aer conditionat, ca altfel mor de inima, sint tare rea de caldura, mai ales de aia umeda, nu pot respira... Asa ca de citeva ori pe an intepenesc, dar asa de rau sa nu ma pot ridica din pat n-am mai fost de multi ani :(
Cit despre ce ai zis ca fiecare are in casa ce a folosit la copil, te contrazic: am avut toate astea de cind era Vladimir mic, de acum 5 ani. Prima data cind am fost cu el in vacanta la mare am fost intr-un sat de pescari izolat, la vreo ora de Antalya, si am intrebat doctora ce sa fac in caz de il musca vreo viespe ceva si se umfla si nu mai respira... cazurile nu-s chiar rare... Si atunci mi-a zis de adrenalina si de Dexametazona injectie, pt ca i-am spus sa ma sfatuiasca sa fiu safe pina ajung la un medic, care nu va fi aproape... De atunc am umblat in sacul de plaja in fiecare an cu chestiile alea si nu le-am folosit niciodata. Si cind sa faca Vladimir 5 ani, la inceputul sarcinii mele, iata ca a facut celebra laringita obstructiva care debuteaza ca o raguseala fara febra, deci nimic ingrijorator - pina cind noaptea s-a ridicat brusc in virful patului si am vazut ca nu poate sa respire...
Si doar doctora zicea de fiecare data cind tusea Vladimir ca nu de pneumonie sau bronsita ii e frica ei ci de laringite, care-s tare periculoase...