desprecopii:sa ne amintim...

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui lidsta

Imi amintesc cum a "fugit" sora-mea, adica s-a maritat fara acte. Avea vreo 23 de ani iar eu 11 si vorbea cu un baiat din alt sat care mai fuses insurat. Si pentru ca nu si nu, maritatul cu el nu era cu putinta, a plecat sora-mea intr-o seara si dusa a fost :). De fapt a venit cumnata-meu in vizita si in timp ce ii tinea pe ai mei de vorba, sora-mea si cu vara-mea carau bagaje in masina lui. La plecare tata i-a mai dat si o sticla cu vin, ca de, era cu masina si nu ptea bea. Sora-mea chipurile l-a condus pana la vale (adica centrul satului) dar s-a intors abia dupa 4 zile cu tot cu cumnata-meu si drept la mana mamei sa o pupe. Eram tare nedumerita: cum adica a fugit si cum adica s-a maritat daca nu a facut nunta. Multi ani ne-am amuzat pe tema sata :)
Si imi amintesc cand era ea plecata de acasa cum ma imbracam cu hainele ei si pantofii si ma fardam, parfumam, stateam doar in fata oglinzii ... Si zau daca pricepeam de ce isi dadea seama: eu dadusem doar 10-15 puf-puf-uri de parfum, ce mare lucru. Tata ii ascundea fardurile dar ea isi cumpara altele de fiecare data; pana la urma a renuntat sarmanul ca cheltuia sora-mea tot salariul pe "buiala". Din cand in cand imi aducea dulciuri dar de cateva ori am surprins-o ca ii adusese doar catelului ceva: acuma ma gandesc ca poate nu avea bani, atunci eram insa foarte ofuscata. Si mai mereu ma corecta si imi spuneaa ca ploua nu ploaie ca gaina nu se oaie se oua. Am si amintiri personale dar parca toate au fost spuse mai inainte, si horele si balurile si taberele scolare si snururile ... Cred ca nu s-a spus nimic de diploma si insigna de "pionier de frunte", eram foarte mandra de mine ca am obtinut-o trei ani la rand.
Va ma amintiti patrula scolara de circulatie? La noi acasa treceau doar carute, autobuze si din cand in cand cate o masina: nu tu asfalt sau semne de circulatie sau zebra, nimic. Dar am participat la patrula scolara de circulatie si am luat (toata echipa) locul 2 pe nu stiu ce, cred ca pentru zona Onesti. Am invatat zile in sir ca de, eram fruntasa si cand colo nu am obtinut decat un amarat de loc doi, prilej de mare suparare la vremea aceea.

Imi amintesc si de "Cantarea Romaniei" unde mergeam cu formatia de mandoline. Pentru ca eram inalta stateam pe randul trei si eram suparata pentru ca vara-mea, la fel de inalta ca si mine statea pe primul rand. Acum stiu si de ce: cantam execrabil dar aveam totusi pretentii de artista ca asa cum spuneam mai sus eram fruntasa scolii. Nu era nici greu la tara dar imi amintesc ca colegul meu care 7 ani s-a luptat sa ia si el premiul intai iar cand aveam exact aceleasi medii, cu 2 zile inaintea anului scolar i-a pus fraierul piedica Lucicai la ora de sport si i-a dat proful nota 4! Nu a fost deloc drept si parca si acum imi pare rau de el ...

Imi mai amintesc cum baiatul primarului care era si profesorul meu de chimie si fizica m-a dus de ureche la director ca sustineam ca nu este posibil ca 98% din elementele sistemului periodic sa fie descoperite asa si 4% altfel, ca e mai mult de suta la suta. Sau cand imi uitam ghiozdanul la scoala, sau cand nu stiu cum s-a facut ca trebuia sa ma bat cu Cristina si toata scoala stia asta si s-au adunat cu totii dupa ore sa vada bataia. Si Cristina m-a tras de codite si eu am plans si fugit ca nu e voie si nu asa se bate ...
Mai sunt multe amintiri din copilaria mea dintr-un sat din Moldova dar ma opresc aici si las pe alta data furatul de cirese si scaldatul, CAP-ul si muncile agricole, bairamurile din adolescenta sau jurnalele lasate in varf de deal unde scriau exploratorii (adica niste baieti din orasul vecin, unul chiar dragut, ci ochi albastri).

Si ce daca profu de chimie era baiatul directorului ce nu avea voie sa spuna prostii ???? MAcar s-a prins cineva de prostia debitata de domn' profesor?

La faza cu trasul de codite in loc de o bataie ca la carte, am ras si imi inchipui faza !Ce dezamagire pe tine !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rebiana27

Citat:
citat din mesajul lui Allure

Citat:
citat din mesajul lui ni-na

De taberele scolare ce va mai amintiti?

Daaaa...uitasem de tabara in care am fost prin 86 parca, la Vinatorul (or mai fi existind taberele alea?? Erau vreo 3 diferite in zona muntilor Bucegi parca: Cerbul, Caprioara si Vinatorul)

D, mai exista taberele respective!

Mami de doua minuni: Luca si Mara

Pulbere de stele a scurs clepsidra timpului, dand fericirii mele aripi de visare...

I can't fake with dignity so i'll not try!!

oooh! ce mi-ar place sa revizitez unica tabara in care am fost! probabil s-a schimbat cite ceva pe acolo (sper!) dar tot as vrea sa vad...N-are nimeni poze????????????

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Salt water is the cure for everything: sweat, tears or the ocean.

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Citat:
citat din mesajul lui petra

Citat:
citat din mesajul lui Allure

tot la capitolul muzica de pe "vremea noastra"... sint sigura ca baietii isi mai amintesc de Sabrina si ale ei

http://www.youtube.com/watch?v=eiuHdUkuRi0&feature=related

sau de Samanta Fox :)

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Pe vremea impuscatului-acum deshumatului- cand dansam pe la discotecile din liceu pe muzica Sabrinei cine isi permitea sa vada si clipurile??

pai nici eu nu l-am vazut decit dupa revolutie dar tot a contat...

Mergi la inceput

Oh, da si mai ales dupa revolutie romanii care erau doriti de Tv savurau orice ! Iar clipul Sabrinei este de savurat!

Mergi la inceput

nimeni nu-si mai aminteste nimic din copilarie??

Eu imi aduc acum aminte cum fugeam dupa ce se terminau orele sa intram la cinematograf in ultimile minutele.Odata am ajuns dupa ce incepuse deja de 5 minute si nu a mai trebuit sa platim biletul!dar nu am mai gasit locuri asa ca punem toti din gasca noastra bani sa cumparam 2 bilete, cine intra in sala trebuia sa tina loc si la ceilalti- care eram vreo turma de 8-10, care intram dupa ce se stingea becul !!!!Asta ne mergea la matineu in vacante sau de la ora 2 (cine mergea de la ora 2 la film?) sau la filmele mai slabute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:

eu aseara, de la niste galuste cu prune (silvos gomboti ) "povestite" pe alt forum, zicea cineva ca are senzatia ca in copilarie nu erau tavalite in pesmet, ci in gris prajit, fiindca pesmet "nu se prea gasea". fraza la care am zambit, fiindca n-am habar daca se gasea sau nu - la noi intotdeauna era facut in casa, de bunicu', intr-un mojar maaare ca www.oferta9.ro/_cat/02/06/05/obiecte-metalice-15989.html" target="_blank">asta

e o amintire pe care aproape o uitasem - desi mojarul inca e la locul lui, in bucataria mamei. imi placea de cand eram de-o schioapa sa ma uit la bunicu' cum zdrobea painea uscata - cand am mai crescut c-o palma am tinut s-o fac si eu, chit ca abia ridicam piua, de mojar nici nu se punea problema, era mai greu decat mine, mi-l aseza bunicu' jos pe podea dupa care treceam pesmentul prin sita - si ma jucam cu degetelele in el, imi placea ca era mai fin decat nisipul de la mare ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Dar de mersul la Denii va amintiti?Dar cand mergeam sa Luam Lumina?Sau cand,inainte de Inviere mergeam cu bunicii pe la toate mormintele unde aveau rude , si bunicii aprindeau o lumanare si tamaiau mormintele lasand langa cruce un graunte de jar si o farama de tamaie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Sotron cu plumbul ala bine turtit sau nu stiu cum sa zic. Ti l duceai acasa cu tine seara ca sa l ai a doua zi ca daca nu jucai cu ciobul de geam.

Xio tu esti mai tinericaaa ;); ce scrii tu acolo noi, marea majoritate nu auzisem de ele.

Am citit cu mare placere tot ce ati scris si mi pot da seama exact care sunteti generatia mea :)

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:

- toate magazinele de paine aveau gratar si un cutit mare. Foarte multa lume cumpara o jumatate de paine sau chiar un sfert! Sortimente: franzela (~3L), paine intermediara (4L80b), paine neagra (5L40b), paine fara sare, corn (50b), corn cu mac (1L).
- toate cofetariile aveau o stiva de 9 (3 x 3) "boluri" din sticla in care se tineau sortimentele de bomboane.
- gogoseriile ofereau gogosi calde si un lapte batut la pahar sau direct la borcan (mai tineti minte celebrele borcanele de 1/4L de iaurt sau sana?)
- toate barurile aveau in dotare "tzoiul" pentru cinzeaca. Navetistii isi luau in drumul dinspre sau spre gara portia de 50mL sau 100mL de tarie. Masurata de barman cu "tzoiul".
- inainte de orice meci de fotbal stradutele ce duceau spre stadioane erau pline de tiganci ce vindeau seminte de floarea soarelui la 1L paharelul sau seminte de dovleac la 1L cornetul de hartie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

Dar de astea va mai amintiti?
http://chiccutza.weblog.ro/?p=858291

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
ALTE POZE
BLOGU' MEU
edit:URRRA!!! am reusit sa pun un link

Mergi la inceput