desprecopii:sa ne amintim...
Raspunsuri - Pagina 12
![](images/user_woman.png)
petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Eu mergeam in vacante la Alba IUlia, la strabunici. Stiu ca ma jucam cu toate animalutele de acolo, am primit cadou de la mama-mea 4 pui de ratsuca pe care i-am botezat ca pe Testoasele Ninja: Donatelo, Rafaelo, Michelangelo si Leonardo. Credeau toti ca sunt mama lor si umblau in sir indian dupa mine. ![]() ![]() mai tiu cum atunci cand mi-am dat seama ca animalele din curte erau de fapt omorate am inceput sa le salvez: fiecare porumbel prins de cel care avea grija de gospodarie era "scapat", o data aveam o ratusca bolnava si cand am auzit ca vrea sa o omoare am inceput sa fugaresc rata in timp ce pe mine ma fugarea varul bunicii, ca el avea grija de tot acolo. Mai tin minte cum udam gradina, mancam rosii cherry proaspat rupte din gradina, agrise, macris,ma zgariam in tufa de zmeura, adunam morcovii si hraneam nutriile si iepurasii. Ne jucam x si 0 pe strada... Acasa jucam tot timpul "scunsa", "prinsa", "scoala" , flori , fete, filme si baieti, telefonul american si cel fara fir, patratica,fotbal, hotii si politistii, tenis. m plimbam cu bicicleta si faceam concursuri. Ne jucam cu Barbiile si cu papusile celelalte ![]() Aveam colectie de oua Kinder : broscute, strumfi si alte animalute. Colectie de abtibilde de la guma Turbo. mai stiu ca m-am suparat pt. prima oara in viata mea pe ai mei ca nu au vrut sa imi cumpere un elefantel in care puneai apa si stropeai. ![]() cand a fost revolutia am ajuns acasa de la Alba Iulia si ma intrebam de ce nu avem brad si de ce am primit doar un clovn de ziua mea. Cand am vazut executia lui Ceausescu la TV stiu ca mi-a parut rau de el si mi s-a parut nedrept si scabros. Mancam ciocolata Kiss, mergeam la mare in fiecare an i mancam cioco Bounty, Mars, Dove(ce buna era Dove-ul!!!!), eu genii. Jucam elasticul si coarda toata ziua ![]() cand aveam vreo 7 ani am fost la mare la Gradina de vara la filmul Uite cine vorbeste, eram cu un baietel, Mihnea, mai mic decat mine cu un an sau 2. Si in intro, cand spermatozoizii alearga spre ovul (inoata, ma rog ) Mihnea l-a intrebat pe taica-su in gura mare stranind un hohot de ras general "tataaaa, dar unde alearga aia?" ![]() ![]() Si cand aveam 2 ani sau ceva de genul era sa fie linsat din cauza mea un prieten de-al mamei: am mers la mare cu el, sotia lui si cei 2 gemeni, fata si baiat si mama-mea. In nu stiu ce parc mamele au stat pe banca si el s-a dus cu noi sa cascam gura pe acolo. El e mai indesat, cu barba rosie rosie, obrajii imbujorati si incruntat ![]() la un moment dat tot tragea de mine sa plecam si eu am spus in gura mare, oripiland toata asistenta : "nu vin cu tine ca ma doare vaginull!!!!!!" ![]() ![]() Tot la mare beam in fiecare dimineata eu lapte batut si mama-mea cafea, dupa ce alergam pe plaja. Si mai tin inte caseta cu Lambada la care ma uitam si costumul de Lambada pe care l-am primit, toate cioco Cipiripi, oule Kinder. Cum mergeam in alte tari la "bishnitz" ![]() tare frumos a fost ![]() ***Fur is for petting** http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro www.accesoriisihaine.blogspot.com |
Se vede Xio, ca ti-ai petrecut mare parte a copilariei tale dupa Revolutie. BArbie, oua Kinder, Ciocolata Mars,Bounty, filmul "Uite cine vorbeste" Lambada si "bisnitza" in alte tari nici in vise nu existau pentru noi cei care Revolutia ne-a prins deja trecuti de timpul copilariei.
![](icon_smile.gif)
POvestea cineva aici de prajiturile facute din pamant amestecat cu apa. Intr-un an cand am mers cu parintii la mare si acolo ne-am imprietenit cu niste copii din Elvetia parca, care aveau jucarii de nisip , adevarate minuni pentru noi. Ne jucam si noi cu ei acolo cu toate ca nu ne intelegeam sa vorbim. In ultima zi parintii lor ne-au lasat noua jucariile alea de nisip pentru ca nu cred ca mai avea rost sa le care inapoi acasa. Ce bucurie am avut atunci! Acasa ajunse ne-am apucat de gatit nu gluma. Am cernut pamant cu sita de nisip si cu formele alea am facut prajituri, le-am pus la soare si s-au uscat bocna! Multe veri ne-am mai jucat cu galetusa aia plina cu fel de fel de forme si lopatele pentru nisip.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Allure/Allure.jpg)
Allure spune:
citat din mesajul lui ni-na De taberele scolare ce va mai amintiti? |
Daaaa...uitasem de tabara in care am fost prin 86 parca, la Vinatorul (or mai fi existind taberele alea?? Erau vreo 3 diferite in zona muntilor Bucegi parca: Cerbul, Caprioara si Vinatorul)
Ce frumos a fost! Aveam "discoteca" seara cu C.C Catch, Modern Talking si ce mai era la moda pe atunci... eu fiind in clasa a 6-a
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_approve.gif)
Tin minte ca ne scula la 6 dimineata pentru inviorare si "careu" si ne punea sa zicem in cor "Buna Dimineata, Soare!" :-))
De "Bad Boys Blue" va mai amintiti? :-)
"You're a woman, I am a man..." lol...pe vremea aia nu stiam o boaba de engleza dar cintam dupa ureche
![](radtare.gif)
http://www.youtube.com/watch?v=Xh_1pYNabc0&feature=fvst
sau tanti C.C. http://www.youtube.com/watch?v=Mnv1gjloWhw&feature=related
Bunutza...
dar cea mai bunutza a fost Kim Wilde, parol: http://www.youtube.com/watch?v=IwQKdqiz4Ys&feature=fvst
![](olala.gif)
Fiecarei generatii i se pare ca muzica cu care a crescut e cea mai tare
![](icon_smile_big.gif)
Eighties rulz!
![](icon_smile.gif)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salt water is the cure for everything: sweat, tears or the ocean.
True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Allure/Allure.jpg)
Allure spune:
tot la capitolul muzica de pe "vremea noastra"... sint sigura ca baietii isi mai amintesc de Sabrina si ale ei
http://www.youtube.com/watch?v=eiuHdUkuRi0&feature=related
sau de Samanta Fox :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salt water is the cure for everything: sweat, tears or the ocean.
True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maraki/maraki.jpg)
maraki spune:
Da Petra, asta am vrut sa spun si eu: Xio a trait o copilarie mai moderna decat a noastra Ea cu Barbie, noi cu papuselele alea micute de plastic cu par lung( negrese si albe ) Ea cu Dove, noi cu Magura
Spunea cineva de spiralele umplute cu crema, pt alea am facut o boacana cand eram in clasa a 4-a
Am chiulit de la scoala cu prietena mea si ne-am dus in statie sa cerem la oameni bani, spunand ca a uitat mama sa ne lase pachet pt scoala si trebuie sa ne cumparam dar nu avem cu ce
Cum ne dadea cineva cate 1 leu, imediat ne duceam la chioscul din statie si cumparam cate o spirala pe care o imparteam in doua si o mancam rapid
Sau cand imi dadea mama 3 lei pt inghetata la pahar, luam cu fistic si mancam jumatate din ea dupa care o dadeam prietenei mele, cu prajiturile tot la fel, mergeam la cofe si ceream una cu doua lingurite Acum nu mai este la fel, sant alte generatii..s-a dus baiatul meu in Ro si cand avea bani, era bun sa iasa cu prietenii, cand nu avea....statea acasa......
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Si inainte de revolutie era la fel, ca faceau ai mei rost de de toate. Ouale Kinder si cioco erau din alte tari aduse, nu de la noi. Dar imi aintesc de cozile la care stateau bunicii cu noaptea in cap
Pana sa a barbrie am avut smi eu papusi cu capul mare si corpul de cauciuc (hornar, un blond parca si inca ceva ). Oricum cand eram mai mica de 5 ani mare lucru nu-mi amintesc, doar ce mi-au mai povestit parintii.
In tabere cand am mers eram mare Clasa a 4-a
si a 7-a. In asta din a 7-a (au 6-a, nu mai stiu) am mers cu asistenta de la mine de la bloc si fiicele ei. Dupa ce ne-a povestit un baiat de acolo cum a cantat el la pianul adus de Richard Cleiderman la Suprize, surprize si dupa ce am dat peste o sedinta acolo ne-am dat seama ca am ajun intr-o tabara pt. copiii "gifted" ai Romaniei
In tabara din clasa a 4-a, la Nadrag, s-au urcat mai multi copii pe munte, si mici si mari, s-au speriat de ceva ce au vazut acolo , au ajuns pe versantul celalalt si s-au trezit in nu stiu ce sat din partea cealalta, in judetul CS.
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ni-na/ni-na.jpg)
ni-na spune:
V-am provocat cu taberele,acum am eu o dilema???
Prima oara in tabare m-au trimis in vacanta ditre clasaI sI aII-a,undeva pana in Iasi,Stejarul parca se chema tabara.Dura doua saptamani tabara si-mi amintesc ca in week-end(doamne ce aiurea suna acest cuvant in contextul dat)au venit ai mei dupa mine.Mare greseala,ce-am mai bocit sa ma ia acasa...Nu-mi displacea tabara,insa imi era groaza de carat geamantanul(pe atunci eram categotia musca)inapoi.Habar nu mai am daca m-au luat,insa geamantanul acela maro de carton presat imi sterpezea dintii multa vreme dupa...
O alta tabara a fost undeva pe Valea Uzului,in Bacau,stiu ca am mers de-am urat cu un autobuz........
Tot asa,de mersul cu autobuzul imi amintesc si vis-a vis de Galaciucul nostru(Vrancea).
I-am promis copilului zilele trecute ca ii voi lasa.....insa imi par scumpe in draci taberele.......la noi costau 300-400 lei cand tata castiga 2000,timp de doua saptamani,acum una e cat salariu mediu pe economie(lunar)si dureaza 7 zile!
petra spune:
Eu nu am avut parte de mersul in taberele scolare pentru ca sora mea care este mai mare ca mine, a lasat-o mama intr-o tabara la Sinaia, de unde a venit vai de capul ei si plina de niste bube urate de tot dupa ce toti copii s-au scaldat intr-u lac nu stiu ce. Stiu ca nici nu ma puteam uita la sora mea cate bube avea, a stat saraca dupa ce a venit din vacanta 2 sau 3 saptamani numai in casa ca sa-i treaca bubele. Nu avea voie cu ele la soare. SI nu erau de la o boala a copilariei, pentru ca atunci cand a ajuns acasa erau destul de mici dar in 2 zile s-au facut mari cat buricul degetelui aratator. Medicul pediatru a zis ca apa ar fi putut fi infestata de la niste animale moarte aruncate acolo. Dupa experienta asta nu am mai pupat nici eu nici sora mea tabere scolare.
In schimb mergeam in fiecare an la mare cu parintii. Tata lua bilete de mers noaptea si aranja cu tipa de la agentia CFR sa nu vanda inca 2-3 locuri in compartimentul nostru, asa incat sa putem noi dormi tot drumul. Ne suiam seara in tren , ne mai topaiam noi pe acolo si dupa aia adormeam duse. Dimineata ne trezeam era soare si mirosea a mare! MAi mare bucurie nu ne trebuia.Isi permiteau ai mei sejururi la mare de cate 18 zile, odata am stat 24 de zile de ne plictisisem de plaja si nisip.Acum 10 zile si pleci acasa repejor ca se subtiaza punga.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lidsta/lidsta.jpg)
lidsta spune:
Imi amintesc cum a "fugit" sora-mea, adica s-a maritat fara acte. Avea vreo 23 de ani iar eu 11 si vorbea cu un baiat din alt sat care mai fuses insurat. Si pentru ca nu si nu, maritatul cu el nu era cu putinta, a plecat sora-mea intr-o seara si dusa a fost :). De fapt a venit cumnata-meu in vizita si in timp ce ii tinea pe ai mei de vorba, sora-mea si cu vara-mea carau bagaje in masina lui. La plecare tata i-a mai dat si o sticla cu vin, ca de, era cu masina si nu ptea bea. Sora-mea chipurile l-a condus pana la vale (adica centrul satului) dar s-a intors abia dupa 4 zile cu tot cu cumnata-meu si drept la mana mamei sa o pupe. Eram tare nedumerita: cum adica a fugit si cum adica s-a maritat daca nu a facut nunta. Multi ani ne-am amuzat pe tema sata :)
Si imi amintesc cand era ea plecata de acasa cum ma imbracam cu hainele ei si pantofii si ma fardam, parfumam, stateam doar in fata oglinzii ... Si zau daca pricepeam de ce isi dadea seama: eu dadusem doar 10-15 puf-puf-uri de parfum, ce mare lucru. Tata ii ascundea fardurile dar ea isi cumpara altele de fiecare data; pana la urma a renuntat sarmanul ca cheltuia sora-mea tot salariul pe "buiala". Din cand in cand imi aducea dulciuri dar de cateva ori am surprins-o ca ii adusese doar catelului ceva: acuma ma gandesc ca poate nu avea bani, atunci eram insa foarte ofuscata. Si mai mereu ma corecta si imi spuneaa ca ploua nu ploaie ca gaina nu se oaie se oua. Am si amintiri personale dar parca toate au fost spuse mai inainte, si horele si balurile si taberele scolare si snururile ... Cred ca nu s-a spus nimic de diploma si insigna de "pionier de frunte", eram foarte mandra de mine ca am obtinut-o trei ani la rand.
Va ma amintiti patrula scolara de circulatie? La noi acasa treceau doar carute, autobuze si din cand in cand cate o masina: nu tu asfalt sau semne de circulatie sau zebra, nimic. Dar am participat la patrula scolara de circulatie si am luat (toata echipa) locul 2 pe nu stiu ce, cred ca pentru zona Onesti. Am invatat zile in sir ca de, eram fruntasa si cand colo nu am obtinut decat un amarat de loc doi, prilej de mare suparare la vremea aceea.
Imi amintesc si de "Cantarea Romaniei" unde mergeam cu formatia de mandoline. Pentru ca eram inalta stateam pe randul trei si eram suparata pentru ca vara-mea, la fel de inalta ca si mine statea pe primul rand. Acum stiu si de ce: cantam execrabil dar aveam totusi pretentii de artista ca asa cum spuneam mai sus eram fruntasa scolii. Nu era nici greu la tara dar imi amintesc ca colegul meu care 7 ani s-a luptat sa ia si el premiul intai iar cand aveam exact aceleasi medii, cu 2 zile inaintea anului scolar i-a pus fraierul piedica Lucicai la ora de sport si i-a dat proful nota 4! Nu a fost deloc drept si parca si acum imi pare rau de el ...
Imi mai amintesc cum baiatul primarului care era si profesorul meu de chimie si fizica m-a dus de ureche la director ca sustineam ca nu este posibil ca 98% din elementele sistemului periodic sa fie descoperite asa si 4% altfel, ca e mai mult de suta la suta. Sau cand imi uitam ghiozdanul la scoala, sau cand nu stiu cum s-a facut ca trebuia sa ma bat cu Cristina si toata scoala stia asta si s-au adunat cu totii dupa ore sa vada bataia. Si Cristina m-a tras de codite si eu am plans si fugit ca nu e voie si nu asa se bate ...
Mai sunt multe amintiri din copilaria mea dintr-un sat din Moldova dar ma opresc aici si las pe alta data furatul de cirese si scaldatul, CAP-ul si muncile agricole, bairamurile din adolescenta sau jurnalele lasate in varf de deal unde scriau exploratorii (adica niste baieti din orasul vecin, unul chiar dragut, ci ochi albastri).
petra spune:
citat din mesajul lui Allure tot la capitolul muzica de pe "vremea noastra"... sint sigura ca baietii isi mai amintesc de Sabrina si ale ei ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=eiuHdUkuRi0&feature=related sau de Samanta Fox :) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Salt water is the cure for everything: sweat, tears or the ocean. True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet. |
Pe vremea impuscatului-acum deshumatului
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rebiana27/Rebiana27.jpg)
Rebiana27 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Allure
Daaaa...uitasem de tabara in care am fost prin 86 parca, la Vinatorul (or mai fi existind taberele alea?? Erau vreo 3 diferite in zona muntilor Bucegi parca: Cerbul, Caprioara si Vinatorul) |
D, mai exista taberele respective!
Mami de doua minuni: Luca si Mara
Pulbere de stele a scurs clepsidra timpului, dand fericirii mele aripi de visare...
I can't fake with dignity so i'll not try!!