Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (394)
Raspunsuri - Pagina 7
Sabina spune:
peste vreo ora plec la 2 mai.
Sa fiti cuminti, raportez eu si de-acolo:)
o melodie romantioasa;)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Happiness_4_us spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui carpatina Nana ![]() ===================== Mami de Ioana (27.09.2007) |
Te
si eu.Ramasesem datoare cu raspunsul la Euroclinic.
Nasterea in Ro e legata de mai multe chestiuni, ca sa zic asa.
Mergem in Ro, daca Andrei este sanatos si totul e ok, in decembrie, cu 2 luni inainte sa nasc, cand sarcina incepe sa ia proportii vazand cu ochii si cand, nu o sa ma mai pot descurca singura cu Andrei, ma refer la caratul lui in brate, ridicat in scaun de masina, dat jos, etc., o sa maeg sa fiu luata in evidenta si sa urmaresc sarcina pe ultima 100 de metri, nasc acolo si dupa, o sa ma ajute mama cu Andrei, botezam si bb si stam in Ro pana implineste 3 luni cand e cat de cat pus pe picioare si scap de colici, etc.
La toate astea se adauga evident, piticii mei pe creieri sa nu mai nasc aici, din motive de tinut 1 zi in spital. In fine.
Sa fim noi sanatosi cu totii ca asta e cel mai important.
Cand am fost sa-mi confirme sarcina, dr mea mi-a zis ca, ptr ca la prima sarcina au aparut probleme dupa nastere, acum ma vor tine mai mult in spital sa ma monitorizeze.Sa tina pe cine vor ei, ca pe mie nu ma mai prind acolo. Asta trebuia facut la prima sarcina, cand mama e novice si habar nu are pe ce planeta e, oricat de informata ar fi.
Cam asta.
V
Mamica fluturasului Andrei si
6+
Yaia spune:
Fetelor, AJUTOR!
Marti seara am facut o traznaie, am fost neatenta o secunda si s-a intamplat ceva rau. O schimbam pe Alexia, ii pusesem scutecul si urma sa o schimb sa iesim la o plimbare, cand a aparut Tudor si m-am intors sa-i spun sa merga jos ca vin si eu repede si l-am stes la gurita ca era plin de gem si cand m-am intors spre masa de schimbat, am apucat doar sa vad cum Alexia se prelingea de pe masa, cam de la 1 m. A atins gresia intai cu picioarele, apoi a cazut cu fata in jos, direct pe gresie. Nu am reusit sa o agat macar. Am luat-o repede in brate, dar avea deja destul de mult sange in gurita. Am spalat-o si am fugit cu ea la medic, la clinica privata. Am incercat sa o pun la san in masina, in drum spre clinica, dar nu a vrut, desi era ora de masa. A adormit in timp ce asteptam sa intram la medic. Medicul a zis ca e ok, dar ca mai bine sa mergem la spital, la urgenta, ca sigur o interneaza peste noapte, doar sa fie siguri ca totul e ok (urma sa o trezeasca din 2 in 2 ore sa-i verifice miscarile ochilor). Nu a vomat, nu si-a pierdut cunostinta...
La urgente ne-au internat si toate bune si frumoase, numai ca nu mai mancase de pe la 14-15, plansese mult, era obosita si nu voia sanul. din cauza asta, ne-am chinuit aproape 2 ore sa ii punem perfuzie cu glucoza, cu nu voia sanul, la biberon nu stia, dar lua glucoza din seringa. Pentru ca a avut si cate o picatura de sange in urina la vreo 3 schimburi de scutec, in miez de noapte i-au facut si ecografie abdominala, sa nu fie cumva vreo hemoragie interna. nu am gasit decat urme de sange in vezica, nimic altceva. I-au luat si sange de vreo 2 ori, pentru nu stiu ce teste. Pe la 5 dimineata s-a trezit pentru papa, desi avea perfuzie cu glucoza si saruri, probabil din obisnuinta, dar din nou a refuzat sanul, chiar si cu protectie de silicon. DAR a acceptat biberonul cu formula. Pentru ca dimineata deja era vesela, gangurea, pentru ca ecografia a iesit normala (de aceea nici nu i-au mai facut test de urina) si pentru ca mancase din biberon (de aceea i-au si scos perfuzia), ne-au dat drumul acasa. Mi-au zis ca nu trebui sa mai fac nimic, daca in 24 de ore nu a fost niciun simptom ingrijorator (voma, somnolenta, moleseala...), atunci inseamna ca totul e ok.
NUMAI CA...aici apare problema: REFUZA SANUL! Total, nici nu vrea sa traga. La inceput tragea o data si incepea sa planga. Cum din gura i-a curs sange dupa cazatura si cum a avut o pata rosie in barbie , mica cat un bob de mazatr, probabil ceva o deranjeaza. Medici au tot verificat-o si au zis ca nu are nimic. Dar sanul nu mi-l accepta. M-am tot muls si i-am dat cu biberonul si asa mananca. Acum nu stiu cum sa fac sa o hranesc, lapte am si nu as renunta la alaptat, numai ca nu stiu cum sa o fac sa traga de la san. Am tot incercat, fara succes. Mi-e teama ca mulsul nu e o solutie si o sa pierd laptele.
Ca sa fie tacamul complet, ieri am avut si controlul de 3 luni la clinica, asa ca de la spital ne-am oprit direct acolo, unde i-a facut vaccinul, iar seara a facut febra, asa ca nu am insistat cu sanul, vedeam ca-l refuza si intoarce capul, ii dadeam biberonul, ca-mi era teama de o deshidratare. Acum febra a trecut si incerc sa o intorc la san.
A mancat la 2 un biberon de vreo 100 ml cu lapte muls, la 9 s-a trezit si a refuzat sanul, desi ii era foame. Trecusera 7 ore si mi-a fost teama, asa ca i-am dat biberon, vreo 110 ml, asta la ora 10:30. De atunci nu a mai mancat, ca am pus-o doar la san, dar l-a refuzat si a plans, eu am insistat si mi-am muls efectiv la ea in gurita, dar nu cred sa fi muls mai mult de 10, maxim 20 de ml. A adormit dupa, fara sa fi mancat. Sotul cica sa o las pana o sa traga iarasi la san...nu stiu zau ce sa fac, nu vreau sa piarda in greutate si sa ajungem iar la perfuzie.
Ce sfaturi aveti? Orice idee e binevenita, as incerca orice sa ia sanul din nou...uf...numai mama sa nu fii!![]()
Partea buna e ca la 3 luni avea 5,890kg si 62 de cm. Circumferinta capului 40,2cm. Asistenta a zis ca a crescut frumos, dar tare as vrea ca si la 4 luni sa zica la fel, ca zau nu as vrea sa o intarc si sa trecem pe lapte praf...
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
cecilia L spune:
Yaia, sanatate multa micutei delfinasa si tie multa putere.
Nu stiu ce sa-ti spun, probabil o deranjeaza ceva in gurita( de unde a curs sange)si asta este motivul pentru care refuza sa faca efortul de a suge, din bibe curge mai usor...sper sa-si revina, ofera-i sanul la fiecare masa si daca refuza mulge-te si da-i sa pape cu bibe( nu pierzi in cateva zile lapticul)...eu asa as face...te astept cu vesti cand ai timp, sper sa va reveniti curand.
Cecilia si
Cristian Matei (07.09.2007)
crishtina spune:
Of Yaia ce ai avut de tras! 
Parerea mea doar...poate s-a lovit la gurita si cand sa traga din san depune putin efort si o doare. Cu biberonul accepta ca ii vine mai repede. Eu zic tot asa ca sotul tau...chiar daca plange tot o sa accepte pana la urma. Nu cred sa ajungeti la perfuzii din cauza ca nu mananca. Insa tu ca mama o cunosti mai bine, vezi la o masa, la doua...si de nu si nu...decizi atunci pe loc daca ii dai formula sau mai insisti cu sanul.
Curaj! Sper sa reusesti cat de repede! 
Crishtina cu Robert(09.09.2007)
&
Nicole (18.11.2009)
Happiness_4_us spune:
Vin si eu cu un sfat, poate nu tocmai ce ai vrea sa auzi, insa, si mentionez ca sunt adepta alaptatului si m-am chinuit sa-l alaptez pe Andrei pana la 4 luni ptr ca era f sedat si abia papa dar nu am renuntat, sfatul meu este ca, daca papa din biberon laptic de la tine, asta e cel mai important.
Nu as merge pe pus la san si infometat copil, ca doar doar, neavand incotro, va incepe sa manince de la san. Se poate ajunge la hipoglicemie.
Poate are nevoie de o perioada pana se reface zona unde s-a lovit la gurita. Desigur hranitul la san presupune un mai mare efort din partea ei si poate ca tocmai de accea o jeneaza/doare ceva atunci cand incearca sa pape si refuza sanul.
Mai da-i timp. Hraneste-o cu biberonul si ai grija sa nu aiba multe gaurele si sa curga din belsug.
Tu ca mama, simti ce are nevoie puiul mic.
Va pup si va imbratisez tare tare!
Trebuie sa va fi speriat terbil!
Mamica fluturasului Andrei si
6+
Roxali spune:
Citesc cand pot intr-o mare viteza, dar nu apuc sa scriu deloc...munca multa , de la 6 ...dar mi-am propus sambata si dum ma duc cu copiloi la mare
Sonia acu 6 zile a aruncat pampersul si dus a fost
...singura, singurica se duce la baie, sear nu face o picatura...incapatana mami![]()
Pe junior l-am umplut de activitati in vacanta piscina, calarie(vrea sa se ocupe cu paza de coasta)si doica![]()
Maine imi i-au masina comandata, opel astra,ca eram prea saraca sa ma apuc de carpit fiat multipla ...vroiam un nissan ,dar...
Yaia special ptr tine , daca adat de gustul biberonului, a lapticului duuuuulce e greu sa mai vrea...poate or fi si cazuri
Sanatate fetei , tare frumusei sant
...tu intr-adevar esti schimbata
Erina spune:
Offf, Yaia imi imaginez cit stres si teama!!!
Eu cred ca e prea repede sa se fi invatat la biberon. Cu siguranta o deranjeaza ceva in gurita, se prea poate sa se fi lovit la mandibula si sa fie cumva blocata si dureroasa-am patit odata. Ai un pic de rabdare sa isi revina si apoi incerci din nou la sin.
Am auzit un curent de opinie printre doctorii italieni cum ca 12 ore fara mincare nu pateste absolut nimic, numai ca trebuie sa ai nervi tari sa faci asta.
Sunt sigura ca totul va fi bine, ca ii va trece durerea si va lua din nou sin.
-------------------------------
Erina mamica Dariei
si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle
Sabina spune:
Yaia, acum citesc mesajul tau, of, prin ce-ati trecut!
pararea mea e ca va apuca pana la urma sanul, imediat ca ii trece buba, stai cu ea lipita de tine fara sa-i dai sa papae neaparat, sa te simta, cat mai piele pe piele. Probabil ca e si foarte speiata undeva .
Si Gh a refuzat sanul pe la 7 luni cateva zile, accepta numai si numai cand era semiadormit. La 11 lun i mia facut la fel.
Iar la 2 ani a facut o mica stomatita....a fost horror, si nu vroia deloc sa suga, in 3 zile si-a revenit.
Curaj si va pup!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Sabina spune:
in alta odine de idei, neata de la 2 mai!
am scris cu atatea greseli pt ca stau inr-o pozitie ciudata:)
Copiii sunt bine, extrem de fericiti ca am venit. Ii pregatesc acum de mers la plaja.
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo