Iepurasi de Martie-Aprilie 2010 (12)
Raspunsuri - Pagina 5
bluekidoo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miria_cristina Fetele cu mai multi copii am o intrebare, care este valabila si pentru cine lucreaza in domeniu si stie. Ca o paranteza sotul e genul are se uita in curtea vecinului cand e vorba de plozi. Deci, care stiti daca e rau sau bine ca nu stie sa citeasca, socoteasca, respectiv numere, sa scada si mai stiu eu alte chestii de inceput, ca Dami, care n-a mers anul asta la gradi e oricum in urma, dar le cam stie. Ideea e ca barbatul meu e amarat rau ca alti copii stiu sa adune si sa scada si sa scrie, iar fii-sa nu. Dami are 5 ani si jumatate si inca nici la pregatitoare nu e. Mai sa fie! Eu abia la scoala, in clasa intai am invatat toate astea si unele chiar m-am chinui cu ele. De la asta mi s-or trage ponoasele in viata! Ma rog, atata cat stiti ziceti-mi cat de rau e ca Dami e .... codasa la facut adunari, scaderi si chestii de-astea. Cristina, mamica de George Casian (23 aprilie 2010) si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina "Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora." "Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/ |
Eu nu cred ca este asa rau ca va recupera ea cand va merge la gradinita sau scoala.. dar pentru linistea voastra poti exersa tu cu ea in joaca.. imi aduc aminte ca eu nu am fost la gradinita ci direct la scoala, dar ma punea mama sa fac liniute, bastonase, cifre, litere si ma premia cand faceam bine.. apoi mi-a explicat frumos cum se fac calculele iar mie imi placea mult pentru ca era o activitate pe care o faceam cu mama iar ea era fericita de cate ori faceam corect.. nu spun ce mandra eram la scoala ca le stiam dinainte fata de alti copii care nu stiau.. Cu Tanya o sa procedez la fel.. cand o sa oinceapa sa foloseasca creionul o sa nejucam de-a desenatul si de-a scrisul si o voi lauda de cate ori face corect
Nunta 12.05.2007
Carmen mami de Tanya Ioana 05.03.2010
Yaia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui child YAIA si eu o sa-l duc pe Albert la cursuri de inot, aici se primesc de la 4 luni si jumatate, trebuie sa aiba primele 2 doze de vaccin facute. Deabia astept, ca la baita e super incantat si pleoscaie de zor. Sigur o sa-i placa, si mie si sotului ne place inotul. |
Felicitari!
Sa stii ca e o activitate extraordinara, il ajuta la dezvoltarea psihomotorie si ii mai consuma si energia. Si il invata rutina si curatenia, deci e super!
Si eu abia astept luna august din punctul asta de vedere!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
miria_cristina spune:
BLUEKIDOO - Stiu ce zici si eu fac destul de des cu ea atata cat pot, am chef si timp. Dar nu in ritmul in care se face la gradi unde doar asta se face sau la scoala.
In rest, chestia cu bucuria copilului cand isi vede mama multumita de ce a facut e relativa, adica depinde de copil.
La noi sunt alte chestii care o impresioneaza la mine, nu cele legate de faptul c-a reusit ceva.
Daca o laud, fireste ca se bucura, dar n-o stimuleaza in mod special.
Sa va zic ce m-a emotionat rau de tot astazi la ea!
A venit vorba la un moment dat despre cum va fi cand o sa creasca si va fi ca mine. M-a intreba despre "mamaiele" ei care nu mai sunt si erau atat de bune. Si a adus singura vorba despre mine ca nu ma asculta mereu si despre fratior care e mic.
Ma rog, o intreaga discutie din care s-a tras concluzia ca ne e dor ce cei care nu mai sunt langa noi si care ne-au iubit si ne-au cicalit in viata si poate de care am vrut sa fugim ca sa nu ii mai auzim cum ne dau sfaturi.
A venit ora de somn si s-a culcat.
Dupa un timp in casa era atata liniste, incat, nefiind obisnuita, am zis sa fac o inspectie. Cand am deschis usa la ea, plangea.
Am intrebat-o ce are, eu crezand ca iarasi o doare burtica, dar mi-a raspuns: "Nu vreau sa mori si tu si sa nu mai ai gurita sa imi spui - I-ati ciorapii, Dami!"
Pe moment nu am putut vorbi ca mi-au dat lacrimile. Bietul, copil, ce-a inteles si cum percepe totul!
M-a emotionat rau si a trebuit sa stau cu ea si sa o fac sa rada si sa-i explic ca eu sunt bine si fericita si tanara si ea nu ma va pierde niciodata.
Apoi, am lasat-o sa se culce, fireste ca i-am promis orice pentru asta. iar cand am verificat-o mai devreme dormea cuminte si senina. O linistise mama!
sensibila spune:
bluekidoo - http://www. babyspa.ro/abonamente.php
Astia sunt mai accesibili dar trebuie facute analize ca sa te primeasca sau cel putin asa scrie pe site. Si desi eram hotarata sa merg acum stau sa ma mai gandesc ca nu stiu daca sunt dispusa sa merg cu ea sa ii fac analize si sa ii bage bete prin nas si gura. Desi na, asa e noral dar ma mai gandesc, pt ca ce poate avea un bebelus la 2 luni ca sa nu mai zic ca se pun si pamparsi de innot deci nu fac nici in bazin.
Mami de Steluta Norocoasa Gia Darria nascuta pe 10.03.2010
IAD nr 3 reusita 16.06.2009 cu Dr Anca Moisa (prima IAD nereusita, a 2-a IAD avort menstrual)
Atat sunt de mare !
Poze Gia Darria / Botez Gia Darria
Poze ecografie Bebelina / Lucrusoare Bebelina
www.petitieonline.ro/petitie-p42643046.html " target="_blank">Spuneti NU abuzului sexual fata de minori!
"Copii trebuie crescuti pentru ei, nu pentru parinti." N. Iorga
"Un copi poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucuri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste"
LAlexandra spune:
MIRIA_CRISTINA multumim de aprecieri. as fi vrut sa il vad si eu pe roscovanul tau (dupa cum zici), dar nu stiu unde
Mami de Printisor - Alessandro (15.04.2010)
LAlexandra spune:
Cristina il tii ascuns, ha. Pai pune si tu poze, ca asa il vad fetele astea frumoase de pe aici si il si insori...
Mami de Printisor - Alessandro (15.04.2010)
vladimirescu spune:
miria eu sint de parere sa o inveti sa scrie si sa citeasca cu litere mari de tipar, daca inca nu stie. Pt ca eu am observat ca f multi copii scriu cu litere de tipar mari de la 5 ani si sa nu ti se intimple sa se simta biata Dami rau daca se nimereste linga copii de virsta ei care stiu si ea nu stie.
Concret, uite: Vladimir a mers anul asta prima data la gradi (pina la 4,5 ani l-am tinut acasa). In a 2-a luna de gradi am vazut ca a venit acasa cu un desen pe care scria VLADIMIR, era un brad si sub el scria SAPIN (el merge la scoala franceza). Eu m-am crucit ca-i invata deja cu scrisul de la virsta asta si l-am intrebat pe Vladimir daca toti copiii au stiut sa-si scrie numele si el a zis ca da! (si al meu stia sa scrie chiar mai multe decit numele, pt ca l-a interesat asta cu cititul si scrisul de cind avea 3 ani si noi l-am invatat ca ne-a batut el la cap, nu ca am vrut noi) banuiesc ca au inceput cumva din grupa mica, nu stiu ca al meu n-a facut-o, dar prea au stiut toti... De aia te sfatuiesc sa o inveti, dar numai daca o intereseaza ca joc, altfel eu nu as chinui copilul.
Zi-i barbatului ca copiii sint diferiti, fiecareexceleaza in ceva. De exemplu Vladimir a fost f tare cu cititul , stia literele si numerele de dinainte de 3 ani si la 3 ani mi-a citit de pe sticla de apa de pe masa, "mama aici scrie Borsec!", i-a luat cam 6 luni sa-si dea seama cum se unesc literele sa formeze un cuvint... Cifre - e pasiunea lui sa numere la nesfirsit, sa adune si sa scada. In schimb, nici acum la 5 ani nu e in stare sa faca un puzzle recomandat pt 3 ani, la sport e varza, nu pricepe cum sa coordoneze miinile si picioarele samd. Deci la unele chestii e peste virsta lui, la altele este sub, si asa se intimpla cu absolut toti copiii, cred eu. Si nu e bine decit orientativ sa te uiti in curtea vecinului cnd e vorba de performanetele copilului, ca altfel ii stresam si ii facem sa se subestimeze, si e pacat, trebuie sa aiba o parere buna despre ei :))
nafi asa e, e posibil sa se agite dupa ce suge un pic pt ca aerul inghitit pe care nu reuseste sa-l scoata e dureros, mi s-a intimplat si mie. Eu daca doarme copilul, chiar si flamind, il las sa doarma, se scoala el cind ii e suficient de foame! Nu de alta, dar am incercat de citeva ori sa-l trezesc, si ori s-a enervat si a plins dar n-a mincat, ori a mincat adormit, in dorul lelii, si abia si-a stricat foamea... iar data viitoare tot putin a mincat. Curaj, creste repede si scapi de astfel d eprobleme ! :)
Bumbitza spune:
Intru rapid caci in scurt timp se va plictisi micuta si-n scoica si trebuie s-o pun in centrul de activitati, s-a plictisit deja si de carusel
Bluekidoo, si eu tot la micii campioni o voi duce pe fii-mea, o fosta colega de dansuri lucreaza acolo, o sa-i cer mai multe detalii. Am inteles ca pana in 4 luni bebeii inca au instinctul cu tinerea respiratiei si inoata pe sub apa, dar nu stiu cum e cu vaccinurile si daca-i putem duce pana-n 4 luni
Nafi, asa pateam si eu cu bumbitza mea, sugea putin si o apucau colicii...eu ma gandesc ca o irita lapticul la stomacel poate. Asa ca ma opream si o leganam usor, puneam caldura pe burtica, dadeam drumul la feon care o calma, o plimbam prin casa, o adormeam incetisor etc. Abia dupa ce se mai potolea/trezea o puneam la san si manca bine.
Fug, a inceput sa si sughita intre timp...
PS: Miria, emotionant ce ai povestit despre Dami
Mada mami de Ilinca frumoasa
Mami si tati te iubesc mult!
http://picasaweb.google.com/madalina.neamtu/Ilinca_aDouaLuna#
bluekidoo spune:
eu am vazut un filmulet pe youtube despre bebei si apa si spunea ca pana la 1 an au instinctul de-asi tine respiratia.. dupa il pierd. uite aici:
sensibila multumesc pt link
Nunta 12.05.2007
Carmen mami de Tanya Ioana 05.03.2010