De ce facem copii?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

unii ii fac ptr cei 200 de lei

Gabriela
12+

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Intai si intai, FELICITARI, GABRIELA. Ma bucur tare mult pentru tine. Sarcina frumoasa, nastere usoara...

La noi intrebarea asta, de ce am facut (asa multi) copii, este "la ordinea zilei". Adica, multa lume ne intreaba. Asa am simtit noi. De cand eram mica eu spuneam ca vreau multi copii. Fireste ca nu ma lua nimeni in serios. Dar, stiti, unii dintre copiii care spun ca vor sa devina aviatori, chiar devin...

In perioada cand eram prietena cu sotul meu, am cunoscut un cuplu casatorit. Erau foarte draguti, veseli, intreprinzatori si aveai tot timpul impresia ca se iubesc si se potrivesc perfect. Apoi ea mi-a povestit ca el nu vrea copii si ei i se pare ca a fost incorect ca nu i-a spus asta inainte de casatorie. Atunci i-am spus viitorului meu sot ca eu imi doresc multi copii. El mi-a spus ca el vrea "doar" trei. Si mie mi s-a parut ca trei inseamna multi....Nu stiu cum ar fi fost daca imi spunea ca doreste unul singur...

Si, dupa ce am avut trei am simtit amandoi, dupa un timp, ca mai vrem unul. Si apoi inca unul...Si, uite-asa....

E o dorinta. Mai mare decat orice alta dorinta. Imi mai doresc si alte lucruri, dar mult mai putin.

Acum mi se pune intrebarea daca mai vreau copii. Da, mai vreau dar nu cred ca voi mai incerca. Nu stiu daca la varsta mea mai am ovule "functionale", e foarte posibil sa nu mai am, dar chiar daca as mai avea, corpul meu a dat semne pe parcursul ultimelor doua sarcini, mai mult la ultima, ca nu mai poate. Dar dorinta mai exista. Asa ca am inceput sa citesc, pe unde gasesc, despre implicarea bunicilor in cresterea nepotilor. Adica, am inceput sa imi doresc nepoti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Din motivele citate de Mindy, pentru mine mi s-au parut valabile ultimele trei.

"Vrem totul" mi se pare ca poate avea doua interpretari, pentru mine copilul e "totul", adica e tot ce iti poti dori mai mult. O alta interpretare ar fi ca "le vrei pe toate" si asta chiar nu vreau, din contra, repet frecvent ca "in viata nu le poti avea pe toate".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Sincer habar n-am de ce am decis ca vrem un copil. Ori poate ca, "orbiti" de minunea perioadei de dupa ce l-am avut, am uitat complet ce motive ne-au determinat....Dar acum stau sa ma intreb: cum sa nu-l fi avut? La ce am fi trait fara el?

Sunt de acord ca-ti explici de ce faci copii abia dupa ce-i ai. Atunci poti sa faci liste kilometrice cu motivele....

Gabriela, felicitari si bucura-te de perioada sarcinii.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

De cand ma stiu, totdeauna am vrut sa devin un adult cu copii. Nu pot sa spun de ce, pur si simplu nu ma inchipuiam fara copii.

Ceea ce stiam sigur, in momentul in care am ramas insarcinata cu cea mica, sotul din prima lui reactie m-a trimis sa fac avort. si atunci reactia mea a fost: EU vreau copilul asta. TU daca nu-l vrei, e treaba ta. E trupul meu, copilul meu, nu ma poti trimite sa-mi ucid copilul. Deci daca nu vrei sa fii alaturi de mine, de noi, ai liber din partea mea. Si bineinteles, acum pe fiisa o iubeste de 100 de ori mai mult decat pe fiul lui.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

De ce facem copii?

Asta imi aduce aminte de o intrebare pe care mi-a pus-o fiica mea: La ce sunt buni copiii?

Mi i-am dorit dintotdeauna, de cand eram copil. Imi placeau bebelusii si eram foarte mandra sa am grija de ei.

Cineva mi-a spus la un moment dat ca nu ar putea face un copil ca sa se chinuie in acesta lume.
Atunci m-am gandit: daca as fi putut alege, ce as fi preferat? Sa nu ma nasc niciodata ca sa nu sufar si sa ratez frumoasa experienta care e viata sau sa ma nasc cu toate riscurile?
Mi-am dat seama ca eu sunt aici pentru ca niste oameni minunati, parintii mei, au ales sa imi ofere aceasta oportunitate: sa exist!
Cum as putea sa multumesc mai mult pentru ceea ce mi s-a dat decat alegand la randul meu sa permit altui suflet sa experimenteze viata?
Copiii nu vin pentru noi, ci pentru ei. Noi suntem doar profesorii care ii invata cum sa se descurce in aceasta lume in care am ajuns mai devreme (dar de multe ori rolurile se inverseaza). Copiii sunt o frumoasa intalnire si ne putem numi privilegiati ca au ales ca le fim parinti.

Poate ca in mare parte e programarea genetica de reproducere, amestecata cu iubire si dor.
Putem gasi totdeauna amanunte si motive de care sa ne agatam, dar e ceva mult mai adanc care vine din noi daca stam sa ascultam.

Iar cand apar copiii, lumea capata alte dimensiuni, iar iubirea alta profunzime.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

pentru ca mi-am dorit o MINUNE in viata mea...si a venit si de atunci sunt

bulinuta mamica de bulinel dragutel

Poze noi

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

foarte impresionant topic....mi-am adus aminte de toate etapele de cand sunt mama cu toate trairile si emotiile...si am cazut in butoiul cu melancolie....

Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

sa-i iubesc - de aia i-am facut.

www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SabrinaLia spune:

Sa-i las de izbeliste.
Cred ca nimeni la subiectul asta nu o sa scrie ca i-a facut pentru ca sa-i bata sau mai stiu eu ce alte timpenii.
Toata lumea a raspuns la titlul subiectului ,caci din mesajul autoarei nu prea se intelege mare lucru .Ci doar ca ea i-a facut ca sa-i invete sa treaca strada si asta ar trebui sa se traduca la figurativ.Poate imi traduce si mie cineva ce a vrut sa insemne.

Mergi la inceput