De ce facem copii?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SabrinaLia spune:

Citat:
citat din mesajul lui dioanze

am vazut astazi un mesaj postat de o cunostinta veche prin care se ura la multi ani unui nou nascut... mi/a palcut cum suna... "S/a nascut Tudor made in Maria, La multi ani"
cand eram copilitza la mama acasa, avea ea o prietena care nu avea copii si nu intelegeam de ce ... am tras/o pe mama de maneca si mi/a zis ca acea prietena a decis sa nu aiba copii deoarece este insulinodependenta si nu vrea sa puna in pericol sub niciun fel viata unui eventual copil si nici pe a ei... uau! la vremea respectiva nu am inteles foarte bine si am privit/o destul de circumspect pe acea prietena de la acel moment in incolo.
in timp am cunoscut oameni care s/au chinuit sa faca copii... unora le/a iesit, altora nu, altora le/a iesit insa rau si au insitat si iar le/a iesit rau, unii au adoptat, altii au renuntat, altii inca mai lupta... am asistat la adevarate tragedii in diverse familii, subiectul fiind tare controversat sau muuuult prea delicat pentru Romania...
cand am nascut/o pe Daria, primul copil, un amic mi/a trimis un mesaj sarcastic: "cine are sa/i traiasca, cine nu, sa nu/si doreasca"... alt... uau!
De ce?
De ce facem copii? Instinctiv: ca sa ne reproducem, usor egoist: ca sa semene la par cu soacra, la ochi cu sora, la caracter cu mama/sa..., si totusi de ce facem copii???... pai, cand ne apucam sa/i facem... cel putin pe primul, il facem ca asa...ca stim ca se face... ca stim ca tre sa apara o dorinta de a/l face, uneori o cautam, alteori simtim ca o avem... eu cred ca raspunsul la de ce facem copii, il aflam abia dupa ce ii avem, abia dupa ce ii simtim in carne si oase langa noi, dupa ce le vedem pumnii stransi din primele saptamani, dupa ce le vedem primul suras, primul ras in hohote... primul..., primul...

Ti-ai raspuns singura la intrebare.Eu una i=am facut pentru ca mi i-am dorit si nicidecum ca asa trebuie sa fie sau ca sa semene cu tataie.

da, nimic, nimic pe lume nu se compara cu angrenajul acesta formidabil.

si, daca e asa, de ce unii stau neputinciosi, nepasatori, mutzi, surzi, orbi, natangi, ologi, (considerand ca n/au ce face, ca oricum lumea din jur ii va strica sau ii va deforma)... in fatza fetzishoarelor triste, abatute, impotmolite in mistere, in fatza lumii fara raspuns

Mai sint si din astia .Numeni nu e perfect.
... stau de multe ori in fatza scolii si imi astept fetele... am invatzat sa ma uit la fetzele copiilor... Dumnezeule... uneori sunt devastate de tristete,de singuratate, de mult/ul, greul si neintelesul din jurul lor... si/i vad pe unii mutilatzi in fel si chip fie de durere,
Sint fel si fel de copii cu personalitati diferite.Poate unii au luat o nota mica si sint tristi etc.
fie de.... cercei si tatuaje, de tunsori halucinante, de rujuri negre, de pantaloni fara cap si fara coada, asa... ca sa atraga atentia ... of... pe copii aceia de ce i/au facut parintii lor?

E fashion ,si ce daca se imbraca mai diferit ,asa simt ei ca vor sa se imbrace.Asta nu inseamna ca trebuie sa-i iubesti mai putin pentru ca se imbraca in negru.

de ce facem copii daca cresc de fapt fara noi,

Sint cazuri si cazuri ,nu trebuie noi sa ne batem capul cu ele.Sint enspe motive pentru asta.
noi cei mult prea preocupati sa le asiguram bunastarea, o bunastare dupa dimensiunile noastre, chiar au ei nevoie de acea bunastare sau au nevoie de NOI (eu cred ca nu e o dilema, e o problema de asumare), acolo langa ei, cu ei, petrecand timp calitativ...
Nu esti singura.
de ce facem copii? eu am facut copii ca sa le arat ca inainte de a traversa strada trebuie sa se asigure in dreapta si/n stanga si ca sa/i invatz ca decizia referitoare la momentul in care decid sa traverseze, pe unde o fac si cum sa ramana treaba lor.
voi de ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SabrinaLia spune:

Am luat-o pe fragmente .Sper ca am inteles bine ce a vrut dioneze sa "spuna".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dioanze spune:

de ce facem copii... retorica poate, face sens daca acceptam ca e musai sa fim responsabili, sa/i acceptam asa cum sunt, sa nu/i fortzam sa vada lumea prin ochii nostri, sa le lasam libertatea de a alege, sa nu/i dresam, sa nu/i abandonam emotional, sa nu/i amenintam cu pedepse inaplicabile sau absurde, sa le punem propte cand au nevoie, sa/i iubim neconditionat, sa le fim prieteni, sa le fim si critici... si daca e asa, atunci trebuie sa stim cu totii ca nu avem niciun drept sa nu/i abuzam emotional... cred ca misiunea cea mai importanta la vremurile astea nu e aceea de a ii face mai buni, cei mai buni sau performanti la scoala, la sport, la muzica, la pictura... ci pariul e sa/i facem echilibrati, toleranti, inteleptzi, deschisi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RHYANNA spune:

interesanta intrebare............
Chiar interesante si raspunsurile...........
de ce facem copii
cred ca la un moment dat exista o chemare asa zisa materna de a incepe sa redescoperi lumea asa cum ai visat inca din copilarie
am fost un copil cu copil(am nascut-o pe yolanda la 18 ani)
am fost ajutata,mi-am continuat studiile,suntem si acum impreuna-suflete-pereche-
iar cand avea Yolanda12 ani visam impreuna la o noua intregire am mai visat o fetita cum era cea de la ANTENA 1 (maimutica de la piblicitate)-un concurs cu OVIDIU cuncea -VREAU SA FIU VEDETA
SI CHIAR ASA A IESIT
astazi avem doua maimutele
una a terminay cl VIII-curs festiv ieri cealalta are prima serbare
din viata ei
suntem, mandrii si impliniti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

de ce fac eu copii?

deci... da, intrebare grea: ca si voi, si eu mi-am dorit intodeauna copii. Ma acuz ca din subconstient, poate ca doream sa ofer cuiva o copilarie mai buna.
Si hormonal. Ceasul biologic ticaie.. ziceti cum vreti - dar si asta e un factor.

Astea le-as fi spus/gandit/simtit acum 3 ani. Inainte sa o vad, inainte de cum ati spus: de primul suras, planset, rpima noapte nedormita si prima noapte dormita complet... nu puteam explica. Ca nu puteam simti ce simt acum.

Dar Mara, Mara noastra, este incununarea dragostei, echilbrului, linishtei si fericirii noastre ca cuplu. Fericirea si implinirea noastra, s-a materializat si creat minunea mica.

Asta spunem acum. Noi doi facem copii pt ca trebuie sa ne exteriorizam excesul de dragoste. Si vom mai face - pt ca ne iese

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Am citit undeva : " Copiii nostri nu sunt ai nostri. Ei vin prin noi, dar nu din noi. Ei sunt chemarea vietii la viata..."

Eu as zice ceva mai simplu:

De ce nu?!
(Adica, daca exista motive intemeiate sa nu facem copii, inteleg, dar daca nu avem astfel de motive... De ce nu?!)

Mergi la inceput