Iepurasi de Martie-Aprilie 2010 (9)
Raspunsuri - Pagina 16
Yaia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kossir Fetele din strainatate, voi de ce nu invatati copii romaneste???? Eu sunt foarte hotarata sa vorbeasca si Sofia romaneste asa cum si Mihai vorbeste, citeste sis crie romaneste. Poate sunt nationalista, dar tin mult la asta Si mai am o intrebare ce vreau sa v-o pun de multisor. Tot celor de afara. Cand plecati in Rom. cu avionul si trebuie sa va deplasati prin tara cu masina, cum va ganditi sa faceti cu copilul? Scoica e imposibil de carat, iar acolo n-as cumpara una pentru cateva saptamani????????????? Si nici nu cunosc pe cineva care sa aiba sa mi-o imprumute?????? |
Tudor vorbeste romaneste foarte bine pentru varsta lui, eu cel putin sunt multumita. Acum invata si finlandeza la gradinita. noi acasa vorbim doar romaneste, dar probabil vara asta o sa-l mai ajut cu finlandeza, sa nu uite in cele 2 luni de pauza.
Regula e ca fiecare parinte sa-i vorbeasca in limba lui materna, pentru ca pe aia o stie cel mai corect. Altfel, daca un parinte ii vorbeste copilului in alta limba decat cea materna, risca sa-l invete pe copil cuvinte gresite sau pronuntia gresita. In plus, un copil invata ca parintele x ii vorbeste doar limba y si invata limbile in paralel.
cu Tudor am fost in tara cand avea 6 luni. am luat cu noi scaunul de masina, am facut acolo rost de un carut, dar nu era grozav si l-am purtat pe tudor mai mult in wrap. Mi s-a parut mai importanta siguranta in masina, ca in Romania conduc ca mebunii. Vara trecuta era deja mai mare si am facut rost de un scaun de masina, asa incat am carat doar carutul spurt, mult mai usor si mai facil de carat.
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
Yaia spune:
citat din mesajul lui Ina_3040 m-ati debusolat cu intrebarile despre scoica, eu scoica o folosesc pt moment pe post de carucior, il bag in scoica si din masina il pun pe cadru si asa il plimb. voi folositi landoul? al meu nu a vrut deloc in landou inca de la inceput, cand il puneam urla zica ca statea pe jar. in scoica sta nu zice nici mac. ma gandeam sa merg tot asa si in tara la botez cu scoica si cadrul. o fi rau pt spate cum sta acolo? si mai am o intrebare, voi le dati apa sau ceai? aici au fost cateva zile toride si noaptea avem 27 de grade in camera, ma gandeam sa nu se dezhidateze cum sta si 4-5 ore fara sa pape de la san. ce ziceti? |
Nu se recomanda tinutul in scoica mai mult de 2-3 ore pe zi.
Doar sanul esuficient, nu se deshidrateaza, cand ii e sete o sa planga si il pui la san. Nu are nevoie de apa sau ceai.
andra_s spune:
oana ce dolofan este eric, ce bulanase are!!! imi place tare mult body-ul cu dinozaur!
este normal sa transpire in scoica pt ca este acoperita cu material sintetic, eu cred ca un scutecel de finet pe suprafata scoicii rezolva problema
POZE
Mami de minune mica Ianis Stefan (19.01.2010)
Suntem cei mai fericiti parinti din Univers !!!
Yaia spune:
citat din mesajul lui michelle_sf Si cu intarziere si scuzele de rigoare La multi ani Alice si Yaya |
Multumesc mult!
Yaia spune:
Ina, depinde de compania aeriana cu care vei zbura. Unele iti dau voie cu chestii in plus daca zbori cu bebe, trebuie sa intrebi.
Parerea mea este ca, daca alaptezi, sa nu cari dupa tine sterilizator de biberoane si incalzitor si alte chestii. Ia un biberon in caz de ceva si atat. De sterilizat, o poti face si prin fierbere in apa, de incalzit poti lua un termos mic de 0,5 litri.
oanaiacovita spune:
Adormit cupilul, intra si mami la povesti un pic ca apoi o asteapta un maldar de rufe de calcat.
Denisa vazut poze cu Maya expresiva. Ce mutrite face.
Andra felicitari pentru performanta cu somnul. Tanjesc si eu dupa asa un program, desi si Eric se trezeste doar la 3 si la 5.30-6, dar trezirea aia de la 5.30 ma termina. Si multumesc de sfatul cu finetul, ma gandisem si eu dar nu stiu cum sa ii mai leg centurile apoi.
Apa plata nici eu nu o fierb, doar o incalzesc pentru ca mie una nu mi-ar placea sa pap "mancare" rece.
Noi Aptamil folosimt ca LP si dra mea imi zicea ca are multe mamici care au avut probleme cu el ca varsau copii intr-o veselie. Acum si noi varsam, dar nu cred ca de la LP ca il foloseam cu o luna jumate inainte sa verse.
Michelle v-am admirat si eu familia frumoasa.
Miha aceeasi lista cu acte o am si eu ce ti-a dat-o Denisa. Numai sa vezi ca adeverintele si cererea sunt formulare tip. Trebuie luat de la primaria unde depui actele si sa le duci la angajator.
Ina pup eu pe zambariciul de Robin. Tare scumpic e.
Yaia iti zic si eu cu intarziere La multi ani, sa fii sanatoasa si sa te bucuri de copilasii tai.
Gata, fug sa calc, o fericire.
Oana, mami de minune mica, Eric Nicholas(21.02.2010)
www.unicef.pampers.ro/gallery2.php?id=326#" target="_blank"> Un vot va rugam
Multumim Doamne pentru minunea data si ajuta-ne sa fim sanatosi!
Cand cineva acolo SUS te iubeste...
Erina spune:
Buna mamici dragi!
Am admirat poze si vazut filmulete!
Numai familii superbe si bebelusi la fel.
Pun si eu doua linkuri folositoare:
www.cdc.gov/growthcharts/data/set1clinical/cj41l017.pdf br / " target="_blank">Grafic crestere baietei
www.cdc.gov/growthcharts/data/set1clinical/cj41l018.pdf" target="_blank">Grafic crestere fetite
Numai bine si imbratisari!!!
-------------------------------
Erina mamica Dariei (18.09.2007) si a lui David (9.03.2010)
L'amor che move il sole e l'altre stelle
LAlexandra spune:
ERINA, te rog mai pune odata pt baietei, ca nu se deschide, la fetite merge, dar la baietei...nu
Mami de Printisor - Alessandro (15.04.2010)
LAlexandra spune:
l-am descoperit, am sters din capatul siteului ce scrie dup pdf...dar nu inteleg nimic din grafic
Mami de Printisor - Alessandro (15.04.2010)
Rebiana27 spune:
citat din mesajul lui andra_s rebiana hai sa punem pe prima pagina informatiile sau trimite-le pe contul comunde gmail ca sa le avem acolo stocate. aaa, si inca cev, nu ar fi rau daca am strange acolo si niste retete de papa pt bebe. voi ce spuneti? POZE Mami de minune mica Ianis Stefan (19.01.2010) Suntem cei mai fericiti parinti din Univers !!! |
Caut ce am stocat in PC si pun pe mail-ul comun. Am notate pe un carnetel si retete pt copilutzi; cand prind ceva timp le scriu tot pe mail.
Mami de doua minuni: Luca si Mara
Pulbere de stele a scurs clepsidra timpului, dand fericirii mele aripi de visare...
I can't fake with dignity so i'll not try!!