Iepurasi de Martie-Aprilie 2010 (6)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

oanka felicitari pt mesele de tzitzi ale mariucai
scoica pune.o pe scaunul din fata de langa tine cu airbag dezactivat, asa recomanda toate producatoarele de scaune si politia etc

andira zi.mi cum incape? ce masina aveti? la noi intr.un volvo normal nu incap, aveti monovolum, adica masina familiara?

despre NAN nu ma pot pronunta ca aici nu exista aceasta marca, mai sunt insa cateva de nestle de exemplu ieftine ca si cele de milupa, dar cum am spus cele de aici indeplinesc aceleasi standarde si sunt la fel de recomandate indiferent de marca

nush ce vroiam sa zic :)))

ah niki, da la fata sa manance cat vrea, nu exista prea mult la varsta asta....

roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
POZE

AMr...4kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

Evamika, la multe lunite, sa-ti traiasca ! E funny ca nu doar ca am nascut cu aceeasi doctorita dar si copiii nostri au crescut identic, 1800 g in 2 luni ! :))

nibi_niki-multumesc de raspuns ! Wow, 200 ml la o masa... Ma cam sperie asta cind ma gindesc ca 7-8 mese pe zi x 200 ml = 1600 ml... Adica atita lapte tre' sa produc eu sa satur godacul meu? Parca imi vine greu sa cred, stiam ca spre 6 luni ar trebui sa produc cam 1 litru/zi... Hmm... Eu habar nu am cit maninca al meu, ca nu i-am dat niciodata biberon si nici nu folosesc pompa ca sa stiu ce "productie" am... Dar banuiesc ca ma descurc eu :))
Azi a fost f cuminte, a dormit mult si a mincat cam in dorul lelii pt ca, fiind mereu cu mine, am cedat usor si i-am dat des (cam la 2 ore), drept pt care niciodata nu ii era foame si minca doar de "aperitiv", asa...

oanka eu daca as merge singura cu bebe in masina, as fixa scoica cu fatza la sensul de mers, sa pot sa-l vad in retrovizoare. Mi se pare ca probabilitatea de a se ineca sau mai stiu eu ce e mai mare decit cea a unui impact serios... Scoica ta banuiesc ca are hamuri / centura, nu? ca daca da, nu cred sa fie problema in caz de impact minor, cum se intimpla in oras )banuiesc ca nu vrei sa mergi pe autostrada cu viteza, nu? :))

Fetele la al 2-lea sau al 3-lea copil: puteti sa-mi ziceti si mie cam cum e sa alaptezi un copil caruia ii cresc dintii - si dupa aia, cind are dinti? Ca ma cam ia cu fiori cind ma gindesc...
Cu Vladimir am avut un noroc chior, l-am alaptat pina la 8,5 luni cind n-a mai vrut, iar primul dinte i-a iesit dupa 1 an (n-am mai auzit de alt copil fara dinti la un an, dar uite ca al meu asa a fost, si cind i-au crescut dintii nu am avut nici plinsete nici alte probleme, au crescut usor si f frumosi :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

oanka am vazut ca ti-a raspuns dayanara inaintea mea - eu zic ca ce zice ea e mai bine, ca vad ca e informata, eu doar mi-am dat cu parerea... Nu stiam ca e voie cu scaun copil in fatza, e bine de stiut :))
Si bravo cu alaptatul ! Ia, zic eu sa prinzi matale curaj si sa nu mai storci, ca e chin curat, fata draga... lasa Mariuca sa pape singura, ca nu mai e asa mica si nu mai ai de ce sa te temi, a prins si ea puteri... Daca e lenesa, o sa papae mai putin pina i se face foame de-adevaratelea si atunci sa vezi ce harnica se face :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bumbitza
Yaia, mie mi-a zis asistenta ca atunci cand vor sari temperaturile de 30grade o sa discutam despre introducerea a putina apa sau ceiut. Asa stiu si eu c anu trebuie nimic altceva decat laptic.
Apropos de asta...eu nu rezist cateodata ca-mi explodeaza sanii si ii mulg si se intampla ca imediat dupa sa se trezeasca bebelina - cam nasol ca nu ia lapticul diluat de la inceput nu? ma tot stresez sa nu moara fata de sete sau sa-i pice prea greu...

Mada, eu sunt de parere ca si la peste 30 de grade tot tzitzi e sfanta.
Nu neaparat, ca isi ia necesarul de lichide si laptele de dupa cel diluat e mai gras, deci ia mai bine in greutate, nu are ce sa-i pice greu. Dar eu iti recomand sa lasi sanii sa-si regleze productia in functie de cererea de la Bumbita, sa nu mai mulgi. Cu cat mulgi mai mult, cu atat se va produce mai mult si nu se va regla productia in functie de cererea reala.

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nibi_niki spune:

OANKA eu tot pe scaunul din fata am pus scoica,sa am eu control si sa o vad.O tin cu spatele la directia de mers.Noi plecam singurele de cand avea Maria vreo 2-3 saptamani.De obicei adoarme in masina,o singura data am avut "probleme"si am tras pe dreapta ca nu o puteam opri din plans

MAMICA FERICITA DE PUI FRUMOS(11.03.2010)
http://www.flickr.com/photos/44856184@N03/
AMR....9KG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui vladimirescu
Fetele la al 2-lea sau al 3-lea copil: puteti sa-mi ziceti si mie cam cum e sa alaptezi un copil caruia ii cresc dintii - si dupa aia, cind are dinti? Ca ma cam ia cu fiori cind ma gindesc...
Cu Vladimir am avut un noroc chior, l-am alaptat pina la 8,5 luni cind n-a mai vrut, iar primul dinte i-a iesit dupa 1 an (n-am mai auzit de alt copil fara dinti la un an, dar uite ca al meu asa a fost, si cind i-au crescut dintii nu am avut nici plinsete nici alte probleme, au crescut usor si f frumosi :))

Tudor m-a muscat la inceput de vreo 2-3 ori. Prima data m-a luat prin surprindere si i-a scos pur si simplu sanul din gurita, cam rapid, de s-a speriat si el si a inceput sa planga. A doua oara i-am scos incet sanul si i-am spus sa nu muste, ca doare (speram sa priceapa, avea vreo 5 luni si ceva, 6 ). Apoi nu m-a mai muscat, semn ca a priceput.
Eu stiu de copil fara dinti pana la un an si jumatate, daca nu mai mult...ca nu-mi mai amintesc bine.

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

...cred ca ar trebui sa spun Buna dimineata!
Am insomnii si m-am gandit sa scriu acum cat doarme printul.
Inainte de toate multumim tuturor fetelor care ne-au facut urari.
Fetelor, am o mare PROBLEMA!
I-am facut analizele obligatorii de sange acum la o luna si nu au iesit toate bune...mi-a dat doctorita ceva picaturi si apoi la 10-15 zile sa repetam analizele. Voi ati mai avut careva probleme, adica sa nu fie toate rezultatele in parametrii normali?

Si mai vroiam sa va intreb, ce termen e de depunere a cererii de indemnizatie. Eu am nascut in 15.04, am pana la sfarsitul lunii mai concediu si vreau sa stiu cam pana cand pot depune dosarul, pt ca inca nu am certificatul de nastere romanesc, iar la ambasada mai dureaza ceva vreme.

Va .

Mami de Printisor - Alessandro (15.04.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CoriMami spune:

Neata mamici!
Ieri am avut o zi cu show, a venit soacra pe la noi si s-a dus la Petala direct sa se joace cu ea si sa o maseze...Am lasat-o eu vreo 15 min si apoi l-am rugat pe sot sa puna copilu pe patul mare din camera pe o aleza pe burtica, sa mai faca exercitii de ridicare a capului si stat in coate. Mai...ori a intors-o el brusc, ori a speriat-o soacra...cert e ca a urlat copilul mult mai rau decat la vaccin, nu mai stiam cum sa o calmez, am crezut ca i-a dislocat o manuta ceva... Nu vroia suzi, tzitzi nimic..o tineam lipita de pieptul meu si urla din toate puterile, arcuita, de am inceput sa plang si eu.
In fine..pana la urma s-a calmat dupa ce i-am pus un CD cu Tatal nostru dat la maxim, sa fie mai tare decat tipetele ei, ca nu se auzea nimic altfel.
Apoi am iesit cu masina si a uitat incidentul, dar seara intre 20 -22 nu a vrut sa doarma, a plaaans si desi la 20.00 a supt sanatos de la ambii sani, la 21 nu mai stiam cum sa o calmez, i-am dat tzitzi si a supt iar.

LAlexandra - se depune dosarul in termen de 60 de zile de la incetarea concediului de maternitate
- la noi nu exista analize obligatorii la o luna, ce analize i-ai facut mai exact?

Honey- eu i-am facut de multe ori baie singura fiindca tati vine prea tarziu acasa. Eu o spal la ea in camera, deci nu o pot clati cu dusul, dar am o poza la semnatura, ea sta pe suport si se tine cu manutele (i le mai fixez si eu cateodata daca nu prinde bine) si eu o clatesc linistita cu un vas cu apa calda curata pregatit in prealabil si pus langa cadita. Cu o mana tin vasul si cu o mana o clatesc dar si o controlez pe ea sa nu alunece de pe suport.
De tinut copilul il tin numai pe mana stanga si mi-e mult mai usor,pe dreapta nu as putea.
Pup si o saptamana buna tuturor!

Mamica de 8 martie - dulcea fetita Eliza Valentina
http://family.webshots.com/album/577563096pZggfd?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

'neata fetele,

dupa un weekend de absenta ma steptam sa gasesc si capitolul 7 aproape gata..cand colo..voi tot la 6 Vedeti ce bine era cand eram cu toate gravidute??Eram toate rasfatate si aveam timp la discretie pt orice

Honey si Briza vorbeati de baita si de clatiri. Eu am un samponel pe baza de ovaz si aloe si nu face spume.
De fapt asa trebuie sa fie produsele bune de copii..fara spumare . Deci eu il clatesc in aceeasi apa, fara probleme.
Tehnica e urmatoarea: cu mana stanga ii ridic caputul din apa si il tin pe palma, si cu mana dreapta ii dau apa, sau in cazul tau , Honeycu dreapta ii torni cu ibricul.
eu nu prea am nevoie de ajutor la baie..doar sa imi dea la mana sampon, periuta, etc

Anca
mami de Codrin
de Lucas

http://family.webshots.com/photo/2347693530105533668WsmHRR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

briza, nu te descuraja pt ca perioada asta trece repede..si se spune ca bebelunii care sunt agitati de mici , vor fi tare cumintei cand cresc..asta asa ca o consdolare pt. tine. Eu dupa baie, la imbracat ii tin suzeta , ca altfel si el plange. Intai il pun in prosop, si apoi ii pun suzeta . Il tin in brate in prosop 3-5 minute sa se usuce, si apoi il imbrac. Intre timp el se calmeaza si e mai usor sa il imbrac.

Ina, e clar ca baietii sunt mai sensibili..pai barbatii nu se plang mai mult la cea mai mica durere??

Anca
mami de Codrin
de Lucas

http://family.webshots.com/photo/2347693530105533668WsmHRR

Mergi la inceput