cum gestionam banii in familie?tu/eu sau noi?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sibylle

Pt cele care aveti nedumeriri ... eu pot sa zic ca la noi asa a fost de la inceputul relatiei, niciodata nu mi-am spus: "ah, daca nu pune banii la comun, nu stau cu el". Asa a fost de la inceput, nu stam cu facturi dupa noi, punem fiecare cat poate, atata ca eu avand mai putin ca altadata fac si cheltuieli personale mai putine ... mi s-ar si parea aiurea acum sa iau din banii lui ca sa donez la DC, de exemplu. Cand o sa am mai multi bani o sa revin la vechile obceiuri, acum ma adaptez buzunarului.

Insa toti avem neintelegerile noastre: nici eu nu as putea sta cu un barbat care crede ca singura lui datorie fata de copiii din prima casatorie e strict financiara

Emilia M, eu nu inteleg de ce vroiai sa fie si casa ta din moment ce nu participai financiar. Acolo cred ca erau si alte probleme in relatie pe care tu refuzai sa le vezi. Uite, noi desi avem conturi separate toate cumparaturile mari sunt pe ambele nume: casa, masina etc.

Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ ***** www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

Nasterea ariciului Vladimir ***** ***** Anna, o nastere cu viteza

Eu am vrut sa luam casa impreuna, sa contractam creditul impreuna, sa-l platim impreuna si sa ne bucuram impreuna de realizarile noastre. El nu a vrut asta. A vrut sa aiba casa lui pe care sa o plateasca singur. Si crede-ma, am participat financiar mai mult decat trebuia, in situatia data.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

da, deci atunci la voi era vorba despre altceva ...

Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ ***** www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

Nasterea ariciului Vladimir ***** ***** Anna, o nastere cu viteza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinozaura spune:

@lara_c
"Sincer daca omul care ar trebui sa isi dea si viata pt mine mi-a spune ca vrea conturi separate ca dau eu mai mult pe farduri nu as sta cu el nici o zi.
Eu sunt mai radicala asa de felul meu mai ales daca ceva nu mi se pare ok.
Cele cu conturi separate cum faceti cu copiii?
De ziua lui ii cumpar eu bicicleta de Craciun ii iei tu role?
Mie asta imi suna a parinti divortati...
"

mi se pare un pic prea radicala parera ta avand in vedere ca la inceput e normal ca fiecare sa aiba banii lui, doar nu iti faci cont comun la banca de la prima intalnire cu un tip. Apoi, evident ca lucrurile evolueaza in moduri diferite in functie de parteneri si dorintele lor.
Cat despre copii inca nu avem, dar toate cheltuielile comune sau legate de investitii mari(mobila, chirie, masina etc) le-am facut impreuna, deci cand vor veni copiii va fi la fel pentru ei: la comun.
Emilia m. , sorry dar si eu cred ca situatia ta intr-adevar nu e legata de conturi separate, e cu totul alta poveste din pacate..

Dar ai dreptate lara, nu-s pe deplin multumita si as vrea sa gasim o modalitate mai buna.
Totusi, citind cele scrise de cuplurile detinatoare de conturi comune mi se pare cam neorganizata situatia asta: fiecare face ce vrea din contu ala si la sfarsit daca raman bani bine, daca nu, iar bine. Adevarul e ca inainte(cand eram singura) si eu faceam cam tot asa, dar am observat ca de cand impartim si calculam totul ma simt un pic mai relaxata cu privire la viitor(stiu ce ecomonii am si ce economii pot face in continuare, stiu ce ne putem permite si putem planifica mult mai usor orice viitoare achizitie,vacanta etc)

Deci se pare ca nici o solutie nu e perfecta(cel putin din punctul meu de vedere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinozaura spune:

@madi25: am mai comentat deja la genul asta de remarci, deci nici nu merita sa o fac din nou(poti citi ce a scris andacos in schimb)

A...si am uitat sa va zic ca n-am mai rezistat si am discutat cu el, i-am zis ca nu imi convine situatia iar el a fost cat se poate de cool, a zis ca trebuia sa-i fi spus mai din timp(aici ii dau dreptate) si asteapta sa vin cu o noua propunere pe care o putem discuta impreuna Acu' ramane de vazut cum vom face ca sa impacam si capra si varza

@maru: am o intrebare te rog, sotul pasionat de IT inteleg pe ce-si cheltuieste banii, dar sotia ce face cu ai ei? ii strange ? ii ofera o siguranta faptul ca are bani albi pentru zile negre?(intreb ca sa inteleg mai bine, avand in vedere ca situatia lor e asemanatoare cu a noastra)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Marius, ceea ce ai scris este adevarat sau un scenariu? Daca este adevarat, atunci ma doare sa citesc ce scrii, ce s-a intimplat?

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Marius, ceea ce ai scris este adevarat sau un scenariu? Daca este adevarat, atunci ma doare sa citesc ce scrii, ce s-a intimplat?

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Dezamagiri... doar dezamagiri. Dar supravietuiesc.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Marius??????? esti ok??? iti doresc din toata inima numai bine!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Sunt Ok. Intotdeauna voi fi! Indiferent de pret.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Marius,

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

..si la noi fiecare cu banii lui.....ratele la jumate, mai putin masina pe care el a vrut-o . in rest fiecare face ce vrea cu banii lui....in felul asta evitam discutiile si suspiciunile de "inselatorie".
marius, ciudat ce scrii tu acolo.....dar asta e viata! numa bine iti doresc

opriti planeta....vreau sa cobor!!!!

Mergi la inceput