cum gestionam banii in familie?tu/eu sau noi?
Raspunsuri - Pagina 7

Guestus spune:
Imi pare ciudat ce vorbiti voi aici cu banii la comun...asa de ce nu scoti si usa de la WC sa fii chiar liber de orice secret

ellej spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus Imi pare ciudat ce vorbiti voi aici cu banii la comun...asa de ce nu scoti si usa de la WC sa fii chiar liber de orice secret ![]() |
Haha, pai in cutiile astea e chibrituri construite de Ceashca&Co de le zicem noi eufemistic apartamente nici nu-i nevoie sa scoti usa de la WC; e ca cum n-ar fi

La noi niciodata nu s-a pus problema separarii banilor. Poate si pentru ca suntem impreuna de tineri, eu eram inca studenta si fara venituri, el june calculatorist :)
Banii ii cheltuim amandoi, din conturi comune, care cum se nimereste. Singura problema e ca in felul asta nu ii gestionam tocmai bine, pentru ca nu intreba nici unul "tu ce ai platit azi" sau "cati bani ai scos" si spre sfarsitul lunii ne trezim ca-i musai sa-i mai dramuim. Trebuie sa ma gandesc la un sistem de gestiune mai bun.

gabitza2005 spune:
pentru cei cu banii separati am si eu cateva intrebari:
- cum procedati cand plecati in concediu? daca partenerul nu-si permite o vacanta mai scumpa cum ai vrea tu
- cum procedati cand iesiti in oras? fiecare isi palteste consumatia? unul mananca friptura si celalalt o salata ca nu-si permite
- unl isi permite sa zicem o chirie mai mare eventual pentru 3 camere dar celalat nu poate, (are alte prioritati cu banii) asa ca stai la garsoniera cu toate ca impreuna ati putea sta la 2 camere?
si ar mai fi multe.....sau le faceti impreuna pe datorie? aveti si caiet?
si chiar nu-i inteleg pe barbatii care daca castiga mai mult decat femeia ajung ei la concluzia ca femeia nu face decat sa-i cheltuie. pai nu-i cheltuie tot pentru familie? Chiar daca i-a dat pe un ruj sau coafor a facut-o pentru ea sa se simta bine si acum mai sigura pe ea cu moralul riicat contribuie la cresterea starii de bine din familie.

gabitza2005 spune:
citat din mesajul lui Guestus Imi pare ciudat ce vorbiti voi aici cu banii la comun...asa de ce nu scoti si usa de la WC sa fii chiar liber de orice secret ![]() |
O relatie adevarata este aceea in care nu simti nevoia sa ai secrete fata de celalalt -chestia cu WC-ul este de prost gust si cred ca toata lumea stie cam ce se poate face intr-o baie asa ca unde e secretul?

mychydutza spune:
gabitza, nu mergem cu bugetele astea separate pana la absurd...cand e vorba de vacantze, iesiri in oras le platim la comun. separarea asta e valabila doar la cheltuielile importante, gen rate la banca. ca doar suintem o familie, ce naiba?
opriti planeta....vreau sa cobor!!!!

Guestus spune:
Domle...asta cu banii la comun si alte fantezii e clar ca nu merge asa cum nu a functionat nici comunismul. Apar frustrari babane....ea vrea aia si spune ca asa trebuie....el are alte planuri si spune ca el are banii el decide...etc etc.
Pare kinki la inceputul relatiei sa spui ca la noi e ca in paradis..cont comun...dar stai sa vezi mai incolo.

Guestus spune:
citat din mesajul lui gabitza2005 pentru cei cu banii separati am si eu cateva intrebari: - cum procedati cand plecati in concediu? daca partenerul nu-si permite o vacanta mai scumpa cum ai vrea tu - cum procedati cand iesiti in oras? fiecare isi palteste consumatia? unul mananca friptura si celalalt o salata ca nu-si permite - unl isi permite sa zicem o chirie mai mare eventual pentru 3 camere dar celalat nu poate, (are alte prioritati cu banii) asa ca stai la garsoniera cu toate ca impreuna ati putea sta la 2 camere? si ar mai fi multe.....sau le faceti impreuna pe datorie? aveti si caiet? si chiar nu-i inteleg pe barbatii care daca castiga mai mult decat femeia ajung ei la concluzia ca femeia nu face decat sa-i cheltuie. pai nu-i cheltuie tot pentru familie? Chiar daca i-a dat pe un ruj sau coafor a facut-o pentru ea sa se simta bine si acum mai sigura pe ea cu moralul riicat contribuie la cresterea starii de bine din familie. ![]() |
yo cred ca trebuie numarati metri liniari de hirtie igenica si numarul de dinti din gura sa vezi si cita pasta foloseste.
tu exagerezi aici sa arati ce?

gabitza2005 spune:
Pai atunci sa inteleg ca nu este nici o diferenta intre cele doua situatii decat poate ca:
-celalalt nu are acces la banii tai
- banii nu sunt tinuti in acelasi loc
- cand celalalalt propune o investitie comuna scapi mai usor daca nu vrei
- nu trebuie sa spui pe ce ai cheltuit banii
ca am inteles ca oricum nu contribuiti in mod egal decat la cheltuielile mari ca la celelalte nu tineti cont si plateste cel care are.
Nu vad nici un avantaj aici decat poate confortul psihic pentru unii

Guestus spune:
citat din mesajul lui gabitza2005 Pai atunci sa inteleg ca nu este nici o diferenta intre cele doua situatii decat poate ca: -celalalt nu are acces la banii tai - banii nu sunt tinuti in acelasi loc - cand celalalalt propune o investitie comuna scapi mai usor daca nu vrei - nu trebuie sa spui pe ce ai cheltuit banii ca am inteles ca oricum nu contribuiti in mod egal decat la cheltuielile mari ca la celelalte nu tineti cont si plateste cel care are. Nu vad nici un avantaj aici decat poate confortul psihic pentru unii |
yo cred ca este un mare avantaj...in primul rind te bazezi pe ce poti tu si numai tu.
deci este bine pt tine ...te stimulezi...apreciezi....nu risti sa intri intr-o vrie cu cumparaturi abusurde

asa la comun este imens riscul ca unul sa pice de idiot la un moment dat ...si nu asta vrei..este?

crinuta spune:
La noi banii sunt la comun, adica banii lui sunt ai nostri, iar ai mei sunt ai mei :)
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy