cum gestionam banii in familie?tu/eu sau noi?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Multa vreme toti banii care ii castigam eu ii dadeam sotiei in mod constant nu o mai intrebam nimic de ei ea ii administra total. Aproape ca nu mi-am cumparat nimic eu personal. In fine nu au ajuns niciodata oricat de bine am castigat. Se cheltuia tot pana la ultimul ban. De o vreme incoace avem conturi diferite. Nu ii mai dau niciun ban. Daca imi spune ce doreste sa plateasca si daca eu consider ca este necesar achit jumatate. Daca nu.... e dreptul ei sa faca ce vrea pe banii ei. M-a deranjat clipa in care banii castigati de mine erau banii nostrii, iar banii castigati de ea erau banii ei. Oridecate ori s-a facut o plata pe care practic o finantam eu se sustinea ca e din banii nostrii, iar daca facea ea o plata din banii ei se facea mereu remarca am platit din banii mei.
De cand am luat decizia de a nu ii mai da niciun ban decat in conditiile mele am devenit brusc mai bogat din punct de vedere personal. Pur si simplu am realizat ca defapt chiar pot sa imi permit sa mananc la o pensiune daca nu este nimic de mancare pe acasa. Si cum de o buna bucata de vreme nu este mai nimic gatit - mananc la pensiune si ma simt destul de confortabil pentru ca este mancare gatita, proaspata si chiar pot sa o platesc fara o jena anume financiara. Asa ca nu mai avem cont comun, fiecare cu banii lui, nu ma mai intereseaza absolut deloc cine ce probleme are si fac doar in limita posibilitatilor ceea ce pot si ceea ce vreau sa fac. Am devenit egoist, rau si am constatat ca e singura forma pe care o intrevad pentru a supravietui fara a (mai) avea senzatia ca sunt fraier. Urmeaza semnul punct.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mda, trist....

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

dupa vasta mea experienta yo cred ca cel mai bine functioneaza dictatura....
conturi diferite si un singur serif in oras.
esti tu sau e EL?
problema grava apare cind seriful nu mai judeca logic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

treaba asta cu banii este o permanenta sursa de enervare

La noi, sotzul nu are nici cea mai mica notiune de a economisi..sau macar de a fi cumpatat Daca n-as fi eu "seriful", cum zice Guestus, ar fi vai de noi. Pai el ar cheltui mai mult decat castiga, dupa care s-ar imprumuta pana la salariu si tot asa..

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
Nu ii mai dau niciun ban. Daca imi spune ce doreste sa plateasca si daca eu consider ca este necesar achit jumatate. Daca nu.... e dreptul ei sa faca ce vrea pe banii ei. M-a deranjat clipa in care banii castigati de mine erau banii nostrii, iar banii castigati de ea erau banii ei.

Poate am sa te surprind neplacut,evident dar la noi asa e .Si n-am facut noi chestia asta,este o regula religioasa!Sic!
Datoria barbatului e sa intretina casa.Femeia are dreptul sa munceasca si are dreptul sa-si pastreze salariul,adica nu are absolut nicio obligatie (cheltuielile casei,mincare,chirie...) nu sunt obligatiile ei.
Daca vrea sa participe e ok.Daca nu vrea,sotul nu poate si nu are dreptul sa o forteze.

La noi asa e,al meu considera ca familia si intretinutul ei sunt obligatiile lui exclusiv!Ce fac eu cu banii mei nu-l intereseaza.
Conturile lui,oh,daca mi le da pe mana (ca se mai gindeste citeodata) cred ca-l aduc la faliment intr-o saptamana.Nu ar avea cum,banii firmei,diferite chestii de care n-am habar si nu ma intereseaza.
Ah,si ca o paranteza al meu imi plateste si mobilul,parcarea ...taxele la masinayupi a,plus ca masina (care se schimba din cind in cind) e tot moca
Nu-mi fac griji cum ca am ramane in pana de ceva...doar doamne fereste ca nu fie bani,dar el nu e cheltuitor .Pt. el cel putin nu-si cumpara nimic.A trecut de faza cind umbla cu speaker-ul cit portbagajul si alte accesorii .Acum ii cumpar eu blugi,pantofi...si el imi cumpara mie.
La noi e fain,adica exact asa cum trebuie sa fie!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

marius,eu acum am terminat de citit mesajul tau(m-am repezit sa raspund dupa partea bolduita in primul meu mesaj).
Tu ai scris serios?Sau...?Ca daca e serios ,zic si eu ca Crinuta,trist!
sper totusi ca n-am inteles eu undeva.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Citat:
Nu ii mai dau niciun ban. Daca imi spune ce doreste sa plateasca si daca eu consider ca este necesar achit jumatate. Daca nu.... e dreptul ei sa faca ce vrea pe banii ei. M-a deranjat clipa in care banii castigati de mine erau banii nostrii, iar banii castigati de ea erau banii ei.

Poate am sa te surprind neplacut,evident dar la noi asa e .Si n-am facut noi chestia asta,este o regula religioasa!Sic!
Datoria barbatului e sa intretina casa.Femeia are dreptul sa munceasca si are dreptul sa-si pastreze salariul,adica nu are absolut nicio obligatie (cheltuielile casei,mincare,chirie...) nu sunt obligatiile ei.
Daca vrea sa participe e ok.Daca nu vrea,sotul nu poate si nu are dreptul sa o forteze.

hannen...pai tu traiesti in paradis.
asa viata sa tot ai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Marius poate gasiti o cale mai buna sa iesiti din impasul asta. Sentimentele negative si insingurarea nu-s o solutie ci doar o parte din faza cea mai de jos a crizei. Multe cupluri trec prin una alta dar isi revin. Pentru voi doi si familia voastra.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Cred ca i-a hakuit Guestus contul lui Marius, altfel nu-mi esplic deloc... Ala nu e Marius pe care il stiu eu :((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

La noi e ca la musulmani, barbata-miu nu vrea nici un cent din banii mei, nici aia dinainte de maritis, care-s inca in Ro ori cind am mai vindut ceva pe acolo, nici banii cistigati acum cit am muncit intre sarcini.Avem fiecare un cont, io in ala a lui nu ma bag, ca are firma, investitii, cheltuieli, profit si numai morcovii mei bio si-un ruj nu lipsesc.In contul meu el vireaza suma X lunar si printre sarcini vine si suma Y a mea. Cind nu muncesc Y-ul ala e acoperit tot de el.Si pe astia ii gestionez eu cum trebe si in largul meu. Eu sunt cu cumparaturile de la mincare, haine pt copii, pampersi biberoane, hrana si medicamente la ciini, un gradinar, o fata la curatenie, iesitul meu in oras cu fetele, ori mers un we cu ele la un tur de shopping, un concert, un teatru, comenzi pe net si alte din astea pt buna functionare a familiei, cadouri pt el ori copii. El face online transferuri bancare pt asigurari, apa ori alte costuri din astea lunare, vacante, masina mea tot el a luat-o cu banii jos, bilete de avion, investitii mai scumpe si alte cele merg pe la el plus cumparaturile mai scumpe ale copiilor. De ex i-a luat lui fiu-miu o salupa ori barca pneumatica mai degraba oricum ceva cu motor mic ca sa fie fiecare cu ambarcatiunea lui pe mare:)). Invata si asta micu reguli marinaresti. Eeei dar hobby-urile astea costa. Si-s treaba lor, lui, nu ma bag. In rest nu ne complicam viata cu alte discutii de genul cit ai dat pe mincare ori pe haine la copii. Stie ca-mi organizez banii bine, cit am fost insarcinata nu am mai fost cine stie ce la shopping asa ca am facut economii. Ca suma X plus Y lunara a venit regulat.La resto de ex el plateste cu VISA eu am bani de bacsis ca el bani cash nu prea are la el, decit de tigari si inghetata la copii:))Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Happy_in_TO

Cred ca i-a hakuit Guestus contul lui Marius, altfel nu-mi esplic deloc... Ala nu e Marius pe care il stiu eu :((

live and let live

adica yo sint omul rau si marius e omul bun ....sau cum?

Mergi la inceput