cum gestionam banii in familie?tu/eu sau noi?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madi25 spune:

Eu sunt curioasa de o treaba: in cazul in care de exemplu sotul castiga mai mult si sotia mai putin, cheltuielile casei se impart fix in jumate. atunci sotia ramane cu mai putini bani pentru nevoile personale decat sotul. In acest caz, daca vor sa iasa in oras, sotia sta acasa pentru ca ea nu are bani de un suc? iese doar el ca isi permite? apoi, sotul e mai bine imbracat, sotia mai saracacios, ca, de, fiecare dupa posibilitati? sotul merge in vacanta, sotia ramane acasa ca nu are bani? sau daca merg amandoi in vacanta, atunci sotul sta la hotel de 5 stele, iar sotia la o pensiune de doua stele pentru ca are mai putini bani? apoi cand merg sa manance, el merge la restaurant, ea la fast-food? sau el mananca, ea se uita? eu nu pot intelege cum merg aceste lucruri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Madi25

Eu sunt curioasa de o treaba: in cazul in care de exemplu sotul castiga mai mult si sotia mai putin, cheltuielile casei se impart fix in jumate. atunci sotia ramane cu mai putini bani pentru nevoile personale decat sotul. In acest caz, daca vor sa iasa in oras, sotia sta acasa pentru ca ea nu are bani de un suc? iese doar el ca isi permite? apoi, sotul e mai bine imbracat, sotia mai saracacios, ca, de, fiecare dupa posibilitati? sotul merge in vacanta, sotia ramane acasa ca nu are bani? sau daca merg amandoi in vacanta, atunci sotul sta la hotel de 5 stele, iar sotia la o pensiune de doua stele pentru ca are mai putini bani? apoi cand merg sa manance, el merge la restaurant, ea la fast-food? sau el mananca, ea se uita? eu nu pot intelege cum merg aceste lucruri.

Pe bune ca nici nu trebuie sa intzelegetzi voi!

Daca noua ne e bine asa,de ce sa ne simtzim aiurea la intzepaturi de astea de-ale voastre!

Fiecare face cum crede,credetzi ca nu vi se potriveste,ok,cont comun!Credetzi ca vi se potriveste,iar e ok -cont separat!

Eu cred ca pentru multe participante la subiect,ideea de cont separat este confundata cu ideea de parteneri separatzi!Vezi postarea larei!

Dana

editez sa spun ca postarea ta Madi este puerila!Daca tu itzi inchipui ca intr-un cuplu stabil(repet pentru a nu stiu cita oara-cuplu stabil)se poate intimpla enormitatea scrisa de tine,atunci inseamna ca nu stii ce inseamna cuplu stabil!Deci mai ai d einvatzat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

In despartirea mea de fostul meu prieten, cu care am locuit 6 ani, faptul ca am avut conturi separate a avut un rol important.
Cand s-a pus problema achizitei unei case si-a cumparat-o el, a fost "casa lui" si nu am simtit niciodata cu adevarat ca este si casa mea. Cateva luni mai tarziu am vrut masina am cumparat-o eu, asa ca el avea casa lui si eu masina mea. E adevarat ca la despartire imparteala bunurilor a fost usoara, avand in vedere ca nu aveam nimic la comun, se stia clar ce-i al meu si ce-i al lui. Dar tocmai claritatea asta insemna in mintea mea ca el nu vrea sa ramana cu mine daca nu vrea sa aiba nimic la comun cu mine. Parca era clar ca suntem impreuna cu "contract pe termen determinat". Mereu am simtit ca daca m-ar fi iubit ar fi facut totul cu mine si am fi avut casa noastra, masina noastra, viata noastra, banii nostrii si asa mai departe. Dar nu, noi am fost fiecare cu treaba lui si iata ca ne-am despartit.
Mancare cumparam amandoi. El platea ratele la casa lui eu plateam ratele la masina mea. Cum nu locuiam in masina mea ci in casa lui eu plateam intretinerea, lumina, gazele, telefonul si cablul. Ma simteam ca si cand i-as fi platit chirie. La 2 zile dupa salariu prin portofelul meu batea vantul si al lui era doldora (el castiga oricum mai bine decat mine). La iesirile in oras platea el dar erau evenimente rare. Mereu el era mai bine imbracat ca mine, mereu el avea bani pt tot ce vroia si mereu eu duceam lipsa de multe. nu a fost corect nici o secunda. De multe ori cand ne certam ii reprosam faptul ca nu mi se pare corecta situatia. La un moment dat, cand a venit o factura foarte mare la energia electrica, mi-a ajuns cutitul la os si i-am spus ca daca lucrurile nu se schimba ma mut inapoi la mama ca acolo nu trebuie sa sustin eu singura atatea cheltuieli. Cum niciodata nu am rezolvat nimic in urma unei discutii cu el lucrurile tot asa au ramas. Bine ca ne-am despartit.
Acum, cu noul meu prieten, avem banii la comun, desi veniturile mele sunt ceva mai mari si cheltuielile mele sunt ceva mai mari si iata ca e bine. Nu zic ca toata lumea care are banii separat se desparte, dar pt mine una nu e ok cu conturi separate.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luxe spune:

Bohh...si la noi e simplu...un singur cont...ambii avem carduri la el...fiecare cumpara ce vrea, in limita bunului simt !!! Ahh, doar sotul lucreaza...dar daca as lucra, tot acolo ar merge banii !!!
Asa simt eu ca e bine intr-o familie...de fapt,asa ma si asteptam sa fie, cand m-am casatorit! Sunt intru' totul de acord cu Lara !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Emilia, ce urat !! Bine ai zis, parca erai chirias cu contract pe durata determinata in viata lui! Doamne!

Eu nu sunt casatorita si castig (mult) mai bine decat prietenul meu. Avem conturi separate, dar practic banii sunt la comun. Adica fiecare isi ia ce vrea, si la cheltuieli comune si cheltuieli mai importante (de ex. vacante) contribuie fiecare dupa posibilitati. Cand iesim in oras (si iesim foarte des) platim dupa cum se nimereste, cine are bani la el. Eu intr-adevar cheltuiesc mai mult pe tot felul de mofturi, el e mai rezonabil. Oricum imi place sa fac cadouri.

Ideea e ca nu tinem cont cine castiga mai mult, mai putin, cine ce cheltuieste (n-as suporta un barbat care se uita stramb ca-mi iau o crema, un pantof, carti sau CD-uri, si nici eu nu ma supar ca-si ia nu stiu ce reviste de specialitate mai scumpe sau nu stiu ce obiectiv pentru aparatul foto), si nu ne certam niciodata pentru bani. In fond sunt doar bani, care oricum se duc. Nici nu suntem cei mai chibzuiti oameni, trebuie sa recunosc (cand citesc pe-aici cum isi fac oamenii exceluri cu venituri si cheltuieli, n carduri si conturi pentru diverse etc., ma simt ca o ciudata ), dar pentru noi functioneaza pana acum sistemul asta. Oricum ne-am hotarat pe viitor sa fim mai atenti, sper sa ne iasa .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui salcia

Emilia, ce urat !! Bine ai zis, parca erai chirias cu contract pe durata determinata in viata lui! Doamne!

Eu nu sunt casatorita si castig (mult) mai bine decat prietenul meu. Avem conturi separate, dar practic banii sunt la comun. Adica fiecare isi ia ce vrea, si la cheltuieli comune si cheltuieli mai importante (de ex. vacante) contribuie fiecare dupa posibilitati. Cand iesim in oras (si iesim foarte des) platim dupa cum se nimereste, cine are bani la el. Eu intr-adevar cheltuiesc mai mult pe tot felul de mofturi, el e mai rezonabil. Oricum imi place sa fac cadouri.

Ideea e ca nu tinem cont cine castiga mai mult, mai putin, cine ce cheltuieste (n-as suporta un barbat care se uita stramb ca-mi iau o crema, un pantof, carti sau CD-uri, si nici eu nu ma supar ca-si ia nu stiu ce reviste de specialitate mai scumpe sau nu stiu ce obiectiv pentru aparatul foto), si nu ne certam niciodata pentru bani. In fond sunt doar bani, care oricum se duc. Nici nu suntem cei mai chibzuiti oameni, trebuie sa recunosc (cand citesc pe-aici cum isi fac oamenii exceluri cu venituri si cheltuieli, n carduri si conturi pentru diverse etc., ma simt ca o ciudata ), dar pentru noi functioneaza pana acum sistemul asta. Oricum ne-am hotarat pe viitor sa fim mai atenti, sper sa ne iasa .

Modelul vostru l-am avut si noi, drept sa spun nu l-as mai aplica vreodata, poate genera cu timpul frustrari de ambele parti. Daca ar fi s-o iau de la capat nu stiu ce as face, poate ca nu mi-as mai declara salariul, sau oricum...cu banii separat iar ar putea fi o solutie. Barbatii sunt foarte sensibili si orgoliosi, foarte putini se simt bine intr-o relatie de acest fel, in care sotia castiga mai multi bani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Noi avem carduri de salarii separate dar banii sunt la comun. Avem salarii fixe , decistim exct ce bani ne intra lunar in casa. Sotul castiga mai mult ca mine dar nu e o probema asta. Prima data platim ratele una pe numele lui si una pe numele meu. A mea se plateste prin debit direct din card. Tot din debit direct platesc curentul electric. Raman celeelt facturi: gaz, telefoane, cablu, intretinere, cresa, scoala, engleza. Care cum are timp scoate bani de pe card si le plateste. Seara vedem care ce bani mai are pe card. Cand mergem la cumparaturi platim in fuctie e cine are mai multi bani pe card. El nu si cumpara niciodata nimc de imbracat din proprie initiativa, nu are pofte, nu cheltuie aiurea. Eu sunt mai mana sparta si iau tot felul de lucruri pantru copii si pentru noi. Dar nu exagerez. Noi stam foarte mult de vorba, vorbim vrute si nevrue si il aunt ce vreau sa fc cu anii sau ma anunta el. Nu ca cerem voie doar spunem ca sa stim pe ce bani ne mai putem baza.

Bazar general DC

Criss de Alessia si Andrada
"Humor is mankind's greatest blessing" - Mark Twain (Umorul este cea mai mare binecuvantare a omenirii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Pt cele care aveti nedumeriri ... eu pot sa zic ca la noi asa a fost de la inceputul relatiei, niciodata nu mi-am spus: "ah, daca nu pune banii la comun, nu stau cu el". Asa a fost de la inceput, nu stam cu facturi dupa noi, punem fiecare cat poate, atata ca eu avand mai putin ca altadata fac si cheltuieli personale mai putine ... mi s-ar si parea aiurea acum sa iau din banii lui ca sa donez la DC, de exemplu. Cand o sa am mai multi bani o sa revin la vechile obceiuri, acum ma adaptez buzunarului.

Insa toti avem neintelegerile noastre: nici eu nu as putea sta cu un barbat care crede ca singura lui datorie fata de copiii din prima casatorie e strict financiara

Emilia M, eu nu inteleg de ce vroiai sa fie si casa ta din moment ce nu participai financiar. Acolo cred ca erau si alte probleme in relatie pe care tu refuzai sa le vezi. Uite, noi desi avem conturi separate toate cumparaturile mari sunt pe ambele nume: casa, masina etc.

Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ ***** www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

Nasterea ariciului Vladimir ***** ***** Anna, o nastere cu viteza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Multa vreme toti banii care ii castigam eu ii dadeam sotiei in mod constant nu o mai intrebam nimic de ei ea ii administra total. Aproape ca nu mi-am cumparat nimic eu personal. In fine nu au ajuns niciodata oricat de bine am castigat. Se cheltuia tot pana la ultimul ban. De o vreme incoace avem conturi diferite. Nu ii mai dau niciun ban. Daca imi spune ce doreste sa plateasca si daca eu consider ca este necesar achit jumatate. Daca nu.... e dreptul ei sa faca ce vrea pe banii ei. M-a deranjat clipa in care banii castigati de mine erau banii nostrii, iar banii castigati de ea erau banii ei. Oridecate ori s-a facut o plata pe care practic o finantam eu se sustinea ca e din banii nostrii, iar daca facea ea o plata din banii ei se facea mereu remarca am platit din banii mei.
De cand am luat decizia de a nu ii mai da niciun ban decat in conditiile mele am devenit brusc mai bogat din punct de vedere personal. Pur si simplu am realizat ca defapt chiar pot sa imi permit sa mananc la o pensiune daca nu este nimic de mancare pe acasa. Si cum de o buna bucata de vreme nu este mai nimic gatit - mananc la pensiune si ma simt destul de confortabil pentru ca este mancare gatita, proaspata si chiar pot sa o platesc fara o jena anume financiara. Asa ca nu mai avem cont comun, fiecare cu banii lui, nu ma mai intereseaza absolut deloc cine ce probleme are si fac doar in limita posibilitatilor ceea ce pot si ceea ce vreau sa fac. Am devenit egoist, rau si am constatat ca e singura forma pe care o intrevad pentru a supravietui fara a (mai) avea senzatia ca sunt fraier. Urmeaza semnul punct.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luxe spune:

mmmda....pana la urma depinde mult de calitatea omului de langa tine !

Mergi la inceput