Hai nafi,nico, Ioanact!Bv miri_mik!Iepu2010!(131)
Raspunsuri - Pagina 7
wapi spune:
Noi intram in prelungiri, ca si prima data
. Azi implinim 40 de saptamani si boieru' cel mic nu are niciun gand. Joi o sa facem o eco, sa vedem daca mai poate ramane "cazat" la mami la caldurica ![]()
Dna doctor inclina spre o declansare ca tot e maine de garda; eu prefer sa fiu politicoasa si sa mai astept![]()
Toate cele bune!
Wapi 39+ &Stefanita (19 mai 2006)
Rebiana27 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui honeybaby Rebiana - mai zi-mi odata pe rog ce crema ti-a recomandat in maternitate pt petele lui Luca ? O sa iesi din butoi. Deja ma simt aiurea. Eu nu mai pot de fericire. Imi vine sa sar in sus prin casa iar voi va chinuiti cu depresiile. |
Deni, unguentul se numeste Triderm. Nu mai retin ce compozitie avea insa stiu ca asistentele nu recomandau sa o folosim de rutina ci doar cand sunt probleme (si nu mai mult de 3-4 zile consecutiv) de aici deductia mea ca este buna; de altfel la Luca am folosit-o in maternitate si doar o sg zi pt ca a doua zi nu mai avea nicio pata pe fata.
Eu-s out din butoi. Am zis! :)) Pe mine ma chinuie acum stomacul care doare ca naiba si oboseala... that's all dar imi revin eu la forma de odinioara!
Pupaturi Mayei!
Ce fain ca ati iesit la aer!! OANA, DELIA sa va traiasca micii crestini! Am vazut pozele si le-am admirat!
Mami de doua minuni: Luca si Mara
Pulbere de stele a scurs clepsidra timpului, dand fericirii mele aripi de visare...
I can't fake with dignity so i'll not try!!
Ioanact spune:
La multe lunite si anisori, Sofia Maria!
POZE RECENTE
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
39+
- Justina
DOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!
babyangel spune:
Salut toate fetele,
Am mai incerct azi sa scriu dar ..fara succes.
Sunt foarte fericita ca am avut 3 mese fara supliment si fara plansete din partea lui bebe, si a stat dupa fiecare 3 ore linistit
..Oare mi-amai crescut nivelul lactatiei sau a fost o intamplare de o noapte si o dimineata?
Totusi, astept sa imi vina pastilele Galafor sa imi maresc "productia"
BumbitzaIlinca e o iepurica frumoaa foc
sa va traiasca!
Honey am vazut pozele cu voi si e tare dulce Maya..cu petele nu te stresa ca am avut o prietena cu un "baietel patat" pe botic si barbitza si pana la 2 ani nu mai era nici urma...
Freedelia, sper si eu sa imi pot mentine lactatia ..ba mai mult sa o pot mari ca sa renunt la completare..Dar eu nu pot sa il aud cum plange de foame...imi sparge timpanele si ce folos? Se oboseste si pe cand sa-i dau papa..nu mai am cui
Acum vad ca trage mai cu spor din san si poate scapam incet incet de completare..
Anca
mami de
Codrin
de
Lucas
http://community.webshots.com/album/577125831sfgDwM
babyangel spune:
Ioanact, meriti o
ca ne-ai adus aminte de aniversarea Sofiei de Kossir![]()
La multe lunici frumoase , printeso, iar tu, mami, sa ii oferi o zi speciala astazi!
Honeybaby, crema de care ti-a zis Rebiana este extraordinara...A fost singura care m-a vindecat si pe mine de o eczema care m-a chinuit 6 luni...La fel mai este: Diprogenta. Dar sunt sigura ca pe prospect nu scrie ca ar fi buna si pentru bebei, iar daca iti intrebi pediatra..depinde cat e de "inchistata". Dar la prietena mea , pata visinie a bebelului a trecut fara tratament
Jasmine, ieri mi-a spus dr meu sa fac proba suptului la bebe. exact cum ti-a zis Vladi: inainte si dupa papa..fara sa il dezbraci fara sa il schimbi , ca te intereseaza doar cat papa, nu cat cantareste cu exactitate.
Ar fi ideal sa iti faci rost de un cantar electronic daca crezi ca papa foarte putin.
Codrin are 3 saptamani si mi-a zis ca ar fi normal sa pape vreo 90ml..dar poate fi si mai putin si mai mult.
Anca
mami de
Codrin
de
Lucas
ate_09 spune:
In sfarsit reusesc sa arunc si eu un ochi la voi!!!!!!
Felicit si eu pe Oana si pe Delia...proaspete mamici de bebelusi crestini!!!!!!! Am vazut si pozicile de la botez....niste ingerasi si bebelusii si copilasii Deliei!!
Am citit in urma de problemele cu alaptatul, cu luatul in greutate si bineinteles ca si eu ma confrunt cu treburile astea.
Saptamana trecuta am mers la control cu el pt ca a implinit o luna. L-a masurat dna doctor si cantarit si cand a vazut ca a luat doar 700 de grame intr-o luna nu a fost deloc multumita
.
Mi-a zis ca urmatoarele 2 saptamani sa incerc sa-l pun la san mai des iar noaptea daca doarme mai mult de 3 ore, sa-l trezesc usor si sa-l pun la piept.Si daca in astea 2 saptamani nu ia macar 500 de grame, ne va pune sa-i dam supliment.
Eu nu prea sunt de acord cu suplimentul pt ca lapte in tzitzi avem slava domnului.
Am incercat in prima zi sa fac cum a spus ea..dar eu noaptea nu reusesc deloc sa-l trezesc pe bebe si sa-l fac sa manance daca nu e ora lui de masa. Tine buzitele stranse si adoarme in 3 secunde. El s-a obisnuit ca seara dupa baita si alaptat...sa doarma vreo 4-5 ore legate si nu e chip sa-l trezesc mai devreme.
Din ce am mai citit prin carti am vazut ca in prima luna bebelusii iau intre 700 de grame si un kilogram...deci nu mi se pare asa tragic ca al meu a luat doar 700 de grame. Mai ales ca in prima saptamana acasa, a fost mai greu pana s-a acomodat cu tzitzi, pana a invatat sa prinda sfarcul bine etc.
Oricum dna doctor a reusit sa ma sperie putin la faza asta..si acuma parca am impresia ca bebelusul meu e cel mai mic si slabut
.
de Theodor Stefan (05.03.2010)
"Cine nu traieste cum gindeste,ajunge sa gindeasca cum traieste''
vladimirescu spune:
GabyHila: nici nu stii ce ma bucur sa vad ca esti asa mama destoinica la primul copil, bravo tie! Si vad ca ajutoare nu ai, probleme cu somnolenta si mincat putin ai avut dar ai fost curajoasa, bravo - din nou!
Eu tin sinii in sutien nu pt ca curg, ca nu curge nimic daca nu suge bebe, si nici ca sa nu spal tricouri, ci pt ca am sinii mari (90 E, ca sa intelegi :)) si se intinde rau pielea daca as dormi far asutien - si mai vreau si eu sinii frumosi dupa ce termin de alaptat, nu-i vreau pina la briu :)) Plus ca, daca-s strinsi in sutien, fac mai putin lapte decit daca ii las in voi alor - iar eu am destul lapte, nu vreau mai mult:))
Si pt ca ai intrebat de deshidratare, iata:
Bebelus deshidratat - semne: eu stiu de la doctorita mea asa: piele palida, uneori chiar rece si umeda, abdomen flasc (fac doctorii o proba, apuca intre degete piele de pe burta copilului si isi dau seama dupa elasticitatea ei daca e deshidrata copilul - dar nu stiu sa zic exact cum), in cazuri nasoale miros de acetona din gura copilului. Oricum, primul semn pt mama e ca face pipi putin sau deloc si redus cantitativ.
Deshidratarea e extrem de periculoasa la sugari, asadar daca copilul vomita de mai mult eori, apelati urgent la doctor, un bebelus se deshidrateaza in doar citeva ore si se intoxica cu uree... Dianami stie sigur mai multe si mai exact decit mine, dar mai bine faceti ca GabyHila si mergeti la spital daca banuiti deshidratare, decit sa stati sa asteptati... parerea mea!
vladimirescu spune:
Ate 09: eu nu m-as ingrijora deloc daca bebe ar lua 700 g in prima luna. Targetul e de min 200 g / saptamina, iar in prima luna, toti bebelusii scad in greutate in prima saptamina, deci 700 g mi se pare f ok.
Eu am observat ca toti pediatrii recomanda mai mult amincare si eventual completare, de frica ca bebeii sa nu ia si mai rau in greutate si apoi sa-i invinovatim ca nu ne-a zis sa facem ceva... Chiar si pediatra mea are tendinta de a ma pune sa dau completare (asa a zis in primele 2 saptamini la ambii copii sa fac, dar eu n-am facut, si a fost bine sa fac ca mine!)
Eu stiu ca nu trebuie treziti copiii cind dorm, si eu una nu-l trezesc niciodata. Copiii stiu f bine ce au de facut, sa doarma sau sa manince. Daca nu se trezesc, inseamna ca nu le e suficient de foame, sioricum maninca prost daca ii trezesti... Incearca si vezi ce iese - daca maninca bine, ok, daca nu, eu zic sa nu-l mai trezesti, ca va chinuiti amindoi.
Plus: unii copii cresc mai repede, altii mai incet, nu trebuie sa fie toti la fel. Daca e vesel cind nu are dureri si uda scutecele, totul e bine. Si sa ia minim 200 g pe saptamina :)) Succes!
2 Anke - pompa buna pt sini: cred ca pompa din poza ta e o Medela, dar e profesionala, e pt spital facuta... Eu am o Medela pt uz personal, asa cum zici tu, are 2 min program de stimulare la inceput, apoi trage. E cea mai "blinda" si suportabila pompa din cit eam incercat. Medela Swing se cheama, se gaseste aici la reprezentanta Medela (cautati pe net), dar cost acam mult, cam 650 lei cred... Asa e, e buna, si eu o recomand.
babyangel spune:
Ate, nu vreau sa iti distrug increderea in drta ta, dar daca in prima luna a luat 70 rame, mie mi se pare super..Evident ca sunt si copii care iau 1200 grame(Lucas al meu), dar 700 grame e perfect normal pt perioada de acomodare cu mediul exterior, cu tzitzi cu programul de acasa, etc...Plus ca abia de acu au eu forza sa traga mai cu spor fara sa adoarma in 3 secunde..
Eu zic ca abia la finalul lunii a doua, daca iti ia 500-700 grame, merita sa te gandesti la supliment, mai ales daca el nu plange dupa papa mai mult...
Eu ii dau supliment cand plange dupa ce se termina laptele meu...dar nu pt ca nu ar creste suficient.
Chiar nu merita sa te stresezi si ar fi pacat daca ai lapte suficient , tu sa ii dai supliment de lapte praf, doar ca e mai caloric si bebe creste mai bine..parerea mea!
Anca
mami de
Codrin
de
Lucas
Yaia spune:
Bun venit pe lume Radu Alexandru si Vlad! Sa va fie vietile pline de sanatate si voiosie!
Felicitari annya9 si camilecu! Refaceri rapide si lapte-n tzitzi!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)