Clopotei de ian-feb BUN VENIT PE LUME, JEREMY!
Raspunsuri - Pagina 19
irlandeza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gattasalvaje Aseara am avut un show de zile mari cu ea...eram doar noi doua acasa, eu spalam vasele iar ea se juca in sufragerie cu TV-ul deschis. La un moment dat , vine la mine urland si se agata de mine incercand sa se ascunda parca dupa mine...mi-am dat seama ca s-a speriat de ceva , am incercat sa vad ce se intamplase , am luat-o in brate si am incercat sa intru cu ea in sufragerie insa n-a fost chip , se agata de mine ingrozita , urla sa n-o duc acolo , apoi a inceput sa strige ca vrea sa mearga la mamaie , ca vrea afara...era ingrozita , terifiata ...nu stiu ce a putut s-o sperie in halul asta. La TV era porcaria aia de emisiune "Frumusete pe muchie de cutit " cu femeile alea urate pe care le opereaza , le pun dinti si le machiaza si le fac frumoase. O fi vazut acolo vreo pocitanie...nu stiu. |
Cand ramane singura in camera Alexia, INTOTDEAUNA las tv pe desene , dar nu de alea oribile sau muzica populara...... Iar cand suntem si noi, ne uitam la diverse programe, iar cand apar recalme la filme horor.....sau altceva ce ar putea sa o traumatizeze, schimbam, pana trece.
Si niciodata nu lasam la indemana telecomanda, de altfel , atunci cand o gaseste ne-o da noua, pt. ca de mica am invatat-o asa, tocmai ca sa evitam posibilele imagini care o sperie........
Incearca si tu sa-i pui desene sau muzica atunci cand ramane singura.
BAZAR GENERAL - hainute, jucarii
Sa o ajutam pe IONELA, o fetita de doar 4 ani.....
Sa-l ajutam pe ALEX - te asteptam cu vesti bune din Israel
Sa-l ajutam pe BOGDAN
Ajutati-l pe CATALIN,un baietel de 5 ani, sa traiasca !
ROBI- o minune de copil, sa-l ajutam
Sa ajutam la terapia pentru EMMA
Sa-l ajutam pe ANDREI - un baietel de 10 ani
Licuriciul DAVID are nevoie de noi, sa-l ajutam
Vacanta in co.Clare - Irlanda
www.curcubeucuochialbastri.blogspot.com/" target="_blank">curcubeu cu ochi albastri - blog
Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008
irlandeza spune:
| citat din mesajul lui aurel_cris Zuzici am si eu o intrebare sau mai bine zis un inceput de stres si nu stiu cum sa fac.Bianca inca nu sa luat sa vorbeasca asa,v-am zis ca vin in tara luna viitoare ce ziceti sa merg cu ea la un logoped? Stiti vreun doctor bun? I-am facut deja programare la ORL ca nu mai tine cu nasucul,tot timpul vine plangand sa o trag de nas si e nervoasa asa ca nu poate respira.Am inceput deja tratamentul care ni la dat aici sa vedem daca se va schimba ceva. Multumesc mult ![]() ![]() Cristina de Bianca Maria 4.03.2008 BiancaSunt fetita mare |
Eu zic sa nu te ingrijorezi prea tare, asta se intampla multor copii care aud 2 limbi vorbindu-se deodata. Si nu e nevoie de logopedie.
Nici Alexia nu zice prea multe cuvinte, dar intelege tot in romaneste, iar in engleza canta diverse cantecele, dar nu se pot distinge cuvintele, dar tine tonul.
Am intrebat si noi la controlul de 2 ani, care-i treaba , ca parca e debusolata, si ni s-a confirmat ce deja stiam. Si ca o sa-si dea drumul la vorbire, dar putin mai tarziu./greu. Ne-a recomandat, ca pentru o perioada sa vorbim o singura limba cu ea. Noi am trimis-o in Ro. in martie, la mama si acolo o duce la gradinita cu copiii de 3 ani si imi spunea ca deja si-a dat drumul mult mai bine la vorbit, si in preajma aude tot romaneste, deci e pe drumul cel bun.
La fel, baiatul nasei lui Alexia , la 3 ani nu vorbea saracutul, pt. ca mama lui acasa vorbea romaneste, iar la cresa unde statea toata ziua vorbeau engleza cu el, si era cam pierdut. S-a dus la logoped si i s-a recomandat sa vorbeasca o singura limba, a ales engleza, si in cateva luni vorbea perfect. Acum are 8 ani si incearca sa-l invete si romaneste. Stie multe cuvinte, dar e la pamant cu gramatica.
Si inca un exemplu, al unei prietene. Are o fetita de 3.2 ani si de cand a nascut-o, ea a vorbit engleza cu ea, iar sotul romaneste, iar la 2 ani intelegea ambele limbi si vorbea in ambele limbi, nu corect, ca pt. 2 ani. Acum vorbeste cursiv, 2 limbi.
Sa-l ajutam pe BOGDAN
www.curcubeucuochialbastri.blogspot.com/" target="_blank">curcubeu cu ochi albastri - blog
irlandeza spune:
| citat din mesajul lui roli25 A nascut Ioanact, o bebelica sanatoasa de 3.400 kg, 54 cm, pe nume Justina si ea se simte f.bine. Sa-ti traiasca si sa creasca mare si sanatoasa alaturi de surioara! Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4 BAIETII MEI IUBITI Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein) |
Felicitari mamico, mult laptic si refacere rapida. Justina bine ai venit pe lume.

Sa-l ajutam pe BOGDAN
miri_mik spune:
felicitari ioana!!! bine ai venit pe lume Justina!!! sa ai parte de o viata plina de bucurii si dragoste alaturi de surioara ta si de parintii care te-au asteptat cu atata nerabdare!
miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de sacha (08.01.2008) si de... bebe jeremy noah AMR 1 zi
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
numeioana spune:
Buna, fetele! De mult n-am mai intrat pe la voi... Vroiam si eu sa va intreb despre limbaj...daca pe-aici mai sunt copii care inca nu vorbesc. David nu zice mai nimic. Stie sa zica "mama", dar foarte-foarte rar, cand n-are incotro... in rest lalaie pe limba lui. Se face inteles foarte bine, prin gesturi. Mi-aduce cartile sa-i citesc, ma pune sa-i spun cum se numesc obiectele, il intreb si eu si mi le-arata, face o groaza de puzzle-uri din lemn dar si din cele cu doua piese... Sunt foarte multumita de el cum s-a dezvoltat. E foarte cuminte si docil, dar nu vrea pur si simplu sa vorbeasca. Scoate sunete diverse, stie tot absolut, dar cu limbajul e in urma rau... Nu are probleme de auz sau altfel de probleme...
Sper sa isi dea drumul, ca sa scap si eu de grijile astea ce ma macina...
Ioana si David, cel mai scump martisor
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
mamici_fiv spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui irlandeza
Eu zic sa nu te ingrijorezi prea tare, asta se intampla multor copii care aud 2 limbi vorbindu-se deodata. Si nu e nevoie de logopedie. Nici Alexia nu zice prea multe cuvinte, dar intelege tot in romaneste, iar in engleza canta diverse cantecele, dar nu se pot distinge cuvintele, dar tine tonul. Am intrebat si noi la controlul de 2 ani, care-i treaba , ca parca e debusolata, si ni s-a confirmat ce deja stiam. Si ca o sa-si dea drumul la vorbire, dar putin mai tarziu./greu. Ne-a recomandat, ca pentru o perioada sa vorbim o singura limba cu ea. Noi am trimis-o in Ro. in martie, la mama si acolo o duce la gradinita cu copiii de 3 ani si imi spunea ca deja si-a dat drumul mult mai bine la vorbit, si in preajma aude tot romaneste, deci e pe drumul cel bun. La fel, baiatul nasei lui Alexia , la 3 ani nu vorbea saracutul, pt. ca mama lui acasa vorbea romaneste, iar la cresa unde statea toata ziua vorbeau engleza cu el, si era cam pierdut. S-a dus la logoped si i s-a recomandat sa vorbeasca o singura limba, a ales engleza, si in cateva luni vorbea perfect. Acum are 8 ani si incearca sa-l invete si romaneste. Stie multe cuvinte, dar e la pamant cu gramatica. Si inca un exemplu, al unei prietene. Are o fetita de 3.2 ani si de cand a nascut-o, ea a vorbit engleza cu ea, iar sotul romaneste, iar la 2 ani intelegea ambele limbi si vorbea in ambele limbi, nu corect, ca pt. 2 ani. Acum vorbeste cursiv, 2 limbi. BAZAR GENERAL - hainute, jucarii Sa o ajutam pe IONELA, o fetita de doar 4 ani..... Sa-l ajutam pe ALEX - te asteptam cu vesti bune din Israel Sa-l ajutam pe BOGDAN Ajutati-l pe CATALIN,un baietel de 5 ani, sa traiasca ! ROBI- o minune de copil, sa-l ajutam Sa ajutam la terapia pentru EMMA Sa-l ajutam pe ANDREI - un baietel de 10 ani Licuriciul DAVID are nevoie de noi, sa-l ajutam Vacanta in co.Clare - Irlanda www.curcubeucuochialbastri.blogspot.com/" target="_blank">curcubeu cu ochi albastri - blog Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008 |
Exact asa se intampla si cu Bianca fredoneaza foarte bine toate melodiile in engleza,vorbeste in romaneste dar are un vocabular cam saracut.Am observat ca atunci cand merg cu ea la grup si ii vorbesc in engleza este confuza saracuta.Asa m-am gandit si eu sa stau un pic mai mult in Romania cu ea sa se obisnuiasca intai cu o singura limba.Merci mult

mi-a venit inima la loc.Sunt constienta ca este confuza din cauza limbilor dar uneori parca intru in panica cand vad ca evolueaza asa incet.
aurel_cris spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui mamici_fiv
Exact asa se intampla si cu Bianca fredoneaza foarte bine toate melodiile in engleza,vorbeste in romaneste dar are un vocabular cam saracut.Am observat ca atunci cand merg cu ea la grup si ii vorbesc in engleza este confuza saracuta.Asa m-am gandit si eu sa stau un pic mai mult in Romania cu ea sa se obisnuiasca intai cu o singura limba.Merci mult ![]() mi-a venit inima la loc.Sunt constienta ca este confuza din cauza limbilor dar uneori parca intru in panica cand vad ca evolueaza asa incet. |
Scuze nu am obsevat ca am ramas logata cu userul de la mamici-fiv.

Cristina
de
Bianca Maria 4.03.2008
BiancaSunt fetita mare
aurel_cris spune:
Ioanact felicitari mamico,bine ai venit pe lume Justina.
Cristina
de
Bianca Maria 4.03.2008
Bianca
Sunt fetita mare
Laura Ioana spune:
felicitari Alina Ct
Sa fie sanatoasa Justina si sa creasca mare si frumoasa!
Ma bucur ca s-a terminat cu bine operatia Annitei, astept sa citesc mai multe detalii de la Elle

Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt
ginnette spune:
Neata si o 
UPDATE FROM HELENE: Anna s-a comportat foarte bine peste noapte, n-a facut scandal,n-a marait-o; a dormit, a papat, s-a jucat (nu neaparat in ordinea asta
).
Helene spera sa le dea drumul acasa azi; se pare ca o jeneaza putin, cand sta pe spate, ca mai maraie, dar ii distrage mami atentia cu jucarii.
Pe scurt: este foarte bine! Uraaaaaa 
Acum, multumesc pentru sfaturile legate de mutat
;
Miri, este vorba de scara din casa; portita nu mai reprezinta o siguranta; si peste aia sare, pentru ca pe scara este foarte intersant, mai ales ca se poate cobori si cu spatele 
Plus, ca si la noi e fel ca la Ven: la pranz,o mai pacaleste mama s-adoarma singura, dar seara, stau eu cu ea pana adoarme; altfel, ar urla pana si-ar piede rasuflarea (am facut-o odata si n-o mai fac, ca nu ma tin nervii)
Simona, mai are si Adela momente cand se sperie, dar la modul ca vine la mine si zice 'chide tebeul (TV-ul)'.
Ea oricum, sta la televizor max 1h la desene.
Cat despre crize, v-am spus c-o apuca vocalizele de ne cad timpanele.
Ramo
, o sa incerc metoda cu distrasul atentiei - desi se uita fix in ochii mei si urla (probabil ca nu vrea sa piarda reactia de pe fatza mea).
Despre jungla de aici, subscriu total la ce-a spus Roli - este criminal!!!
Ven, imi parea rau ca trebuie sa treaca prin asta Markus; dar nici macar anestezie locala nu se poate?
AlinaK, off, cred ca-ti venea sa pleci la ele; bine c-a trecut febra.
Bine-ai venit pe lume, printesa Justina!
Mai aveam de 'copt la placinta' dar ma cheama directorul - or fi gasit vre-o portita legala sa ma zboare!
Roxana si Adela - 09.12.2007
!
Buburuza de 2 ani
Albume
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72a107299dc6373d65cb12&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Adela

(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)