Clopotei de ian-feb BUN VENIT PE LUME, JEREMY!
Raspunsuri - Pagina 20
rlc_sandor spune:
Neata".nu am timp de taclale dar va servesc cu o
aburinda
Anna,refacere usoara,ma bucur esti bine
Ioanact,felicitari
ceska777 spune:
Alinact, felicitari! Justina, bun venit pe lume!
Elle,
azi va asteptam acasa, bine ca a trecut operatia cu bine.
Sa mai vin si eu sa ingros linia ce desparte Romania de restul lumii??? Adica parti din Romania, desi luat per ansamblu ca natie, nu stiu de ce ies in relief tocmai partile negative!
Eu nu am impresie prea buna nici despre invatamantul de aici din ce tot aud si citesc. In orice ziar ai deschide gasesti mereu anunturi cu se cauta meditator si exista "scoli" de meditatii la orice poftesti tu. Nu stiu caci n-am ajuns inca acolo pentru cine sunt: ca sa scoata elite sau sa ajute copii cu dificultati reale de invatare ori e un trend ca in Ro?!
De gradi per total-si pe masura ce crestem o sa aflam si despre scoala etc- nu ma pot plange, inca. Nu a fost deloc o problema faptul ca la 2 ani merge cu pampers la fund acolo si chiar mi-au spus ca se vor ocupa si ele sa il puna la olita cand incepem operatiunea. In plus de la anul vor accepta si la gradi noastra copii sub 2ani.
Mi se pare un pic derutant pentru copii -si am observat asta la gaza mea- faptul ca au cam 1 max 2 educatoare full time pe grupa si apoi inca vreo 3-4/grupa care vin part time. Cand persoana lui de referinta, educatoarea full time a lipsit a fost la inceput un pic debusolat. Acum cred ca s-a acomodat si la asta.
Ce iar nu mai inteleg e de ce e nevoie de ingrijitor si educatoare.
Aici o educatoare face tot ce e necesar, il schimba, il spala pe maini, il urmareste la masa, eventual ajuta, face chestiile organizatorice si toate chestiile educative.
Nu inteleg de ce de educatia copilului sa se ocupe o persoana dar de stersul la fund alta. Doar acasa ca mame facem si una si alta, nu?
Saptamana asta-toata saptamana-cursurile pentru copiii mai mari s-au mutat in PA-DU-RE!
Dupa masa tarziu vine in fiecare zi femeia de serviciu si face curat.
Zilele astea incepe acomodarea un coleg de nisiparnita de-al lui Ben si sper sa nu mai fie singurul cel mai mic in grupa lui. Mamica baietelului l-a observat pe B. cat a stat acolo si a zis ca se descurca bine, se joaca si singur dar si in grup si a fost cuminte la masa... Uneori as vrea si eu sa fiu o musca pe-acolo.
Patutul nostru cu gratii e decorativ si inca la noi in dormitor caci gaza are gratii naturale, eu si tati. Si eu stau ca si Ven cu el, langa el pana adoarme si la pranz si seara. Ori eu ori tati, seara facem cu schimbul. Mi-e ciuda doar ca ziua mai adorm langa el si ratez vreo 2h in care as avansa cu treaba in casa.
Cu dezradacinarea exista mai multe feluri de..., cred eu.
Alina023, voi o sa fiti poate bine primiti de autoritati si daca nu aveti alte rude sau prieteni (desi nu garanteaza nimeni ca iti mai sunt rude sau prieteni la greu) sa va ajute o sa fiti doar voi patru, o insula in pustiul strainatatii. Asta ori va sudeaza si veti fi o echipa atomica pe care n-o desparte nimic ori va erodeaza viata de familie la greu.
E greu sa pleci in necunoscut si sa nu ai pe nimeni sa te ajute. In cazul meu sotul e o punte cu lumea de aici. Si am observat ca am devenit mai dezinvolta decat eram in tara. Parca nu imi pasa ca ar avea cine sa ma recunoasca si sa ma arate cu degetul. De vorbit probabil se vorbeste pe la spate destul si aici si chiar in familia prin alianta dar ma afecteaza =0. Acasa eram mai sensibila.
Ven,
si eu am crezut multa vreme ca trebuie sa poti sa schimbi ceva prin exemplu personal, chiar daca esti si numai o piatra de care se tot impiedica ala mai nesimtit sau mai pilos sau mistocar sau cu bani multi facuti in scurt timp in Romania. Poate mai eram si acum pe baricade daca nu era sa ma indragostesc de un neamt. Oricum mult respect pentru cine rezista si isi creste copiii demn si curat.
Doar ca iar citesc in revista mea pentru parinti intrebarea care nici aici nu da pace nimanui: cat de individual si el insusi trebuie crescut un copil care mai devreme sau mai tarziu va fi aruncat in groapa cu lei, lumea de-afara? Ba ca e vorba de timiditate, ba de educatie, peste tot aceeasi intrebare. Si zau ca ma simt putin apasata de raspunderea asta: sa il ajut sa creasca si sa fie el insusi dar sa poate tine pasul cu lumea din jur la nevoie.
Gata discursul.... fugim la gradi.
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
ramonab spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ceska777 Alinact, felicitari! Justina, bun venit pe lume! Elle, azi va asteptam acasa, bine ca a trecut operatia cu bine. Sa mai vin si eu sa ingros linia ce desparte Romania de restul lumii??? Adica parti din Romania, desi luat per ansamblu ca natie, nu stiu de ce ies in relief tocmai partile negative! Eu nu am impresie prea buna nici despre invatamantul de aici din ce tot aud si citesc. In orice ziar ai deschide gasesti mereu anunturi cu se cauta meditator si exista "scoli" de meditatii la orice poftesti tu. Nu stiu caci n-am ajuns inca acolo pentru cine sunt: ca sa scoata elite sau sa ajute copii cu dificultati reale de invatare ori e un trend ca in Ro?! De gradi per total-si pe masura ce crestem o sa aflam si despre scoala etc- nu ma pot plange, inca. Nu a fost deloc o problema faptul ca la 2 ani merge cu pampers la fund acolo si chiar mi-au spus ca se vor ocupa si ele sa il puna la olita cand incepem operatiunea. In plus de la anul vor accepta si la gradi noastra copii sub 2ani. Mi se pare un pic derutant pentru copii -si am observat asta la gaza mea- faptul ca au cam 1 max 2 educatoare full time pe grupa si apoi inca vreo 3-4/grupa care vin part time. Cand persoana lui de referinta, educatoarea full time a lipsit a fost la inceput un pic debusolat. Acum cred ca s-a acomodat si la asta. Ce iar nu mai inteleg e de ce e nevoie de ingrijitor si educatoare. Aici o educatoare face tot ce e necesar, il schimba, il spala pe maini, il urmareste la masa, eventual ajuta, face chestiile organizatorice si toate chestiile educative. Nu inteleg de ce de educatia copilului sa se ocupe o persoana dar de stersul la fund alta. Doar acasa ca mame facem si una si alta, nu? Ceska, mamica de Benjamin mic si scump (23.12.2007) Blogu` nostru Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra |
Pt ca acasa ai un singur copil de ingrijit si nu 20 sau 25.Nu e tot una, e nevoie mare de ajutorul ingrijitoarelor, mai ales la grupele mici.
Cum crezi ca poate o educatoare sa faca si lectie sa duca copilul la baie, sa il stearga la nas, sa ii de-a apa etc.
Nu poate singura iti spun eu sigur.
Educatoarea se ocupa cu educatia copilului. Aia inseamna ca il observa in orice situatie nu numai in grupa la activitati ci si la baie si la masa si in curte, unde il indruma ii arata ce sa faca si cum sa faca.
Ingrijitoare o ajuta in sensul ca pune masa, ia masa, ii ajuta sa manance, ma insoteste cu copiii la baie ca nu poti sa fii cu ochii in enspe parti ca sa vezi daca unul a facut pisu, daca celalalt a facut treaba mare, altii fac la olita, apoi la spalatul pe maini iar trebuie sa ai grija sa nu se ude din cap pana in picioare, pregateste patuturile sa doarma, ii imbraca in pijama, si bineinteles iar strange patu, ii ajta sa se imbrace....MULTA NEVOIE E DE INGRIJITOARE!
Bineinteles ca in timpu asta educatoarea nu sta si se uita la ea ci impreuna fac treburile astea.
RAMONA si RAZVAN-MATEI
09.01.2008RAZVANICI LA MARE 2009

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72d9a7498380c6edd22733&skin_id=701&large" target="_blank">RAZVANEL MITITEL
Micul print-blog
Of viata-blog
www.youtube.com/watch?v=uNKkE_xHcdI" target="_blank">AM 1 ANISOR (slideshow)
ramonab spune:
si acum Buna dimineata!![]()
Justina bine ai venit pe lume!!Refacere usoara Alina!
Numeioana isi va da el drumu la vb pana la urma daca zici ca in rest e foarte bine dezvoltat.
Nu stiu ce sfat as putea sa iti dau decat sa il determini cumva sa spuna el cuvintele.
Poze nu ne pui?
Ven tinem pumnii sa treceti cu bine peste operatie!
As mai scrie cateceva da fug la gradi. pupici!
Roxi sper ca nu vii cu vesti rele
Il castram pe domn sef ![]()
RAMONA si RAZVAN-MATEI
09.01.2008
RAZVANICI LA MARE 2009
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72d9a7498380c6edd22733&skin_id=701&large" target="_blank">RAZVANEL MITITEL
Micul print-blog
Of viata-blog
www.youtube.com/watch?v=uNKkE_xHcdI" target="_blank">AM 1 ANISOR (slideshow)
aurel_cris spune:
| citat din mesajul lui numeioana Buna, fetele! De mult n-am mai intrat pe la voi... Vroiam si eu sa va intreb despre limbaj...daca pe-aici mai sunt copii care inca nu vorbesc. David nu zice mai nimic. Stie sa zica "mama", dar foarte-foarte rar, cand n-are incotro... in rest lalaie pe limba lui. Se face inteles foarte bine, prin gesturi. Mi-aduce cartile sa-i citesc, ma pune sa-i spun cum se numesc obiectele, il intreb si eu si mi le-arata, face o groaza de puzzle-uri din lemn dar si din cele cu doua piese... Sunt foarte multumita de el cum s-a dezvoltat. E foarte cuminte si docil, dar nu vrea pur si simplu sa vorbeasca. Scoate sunete diverse, stie tot absolut, dar cu limbajul e in urma rau... Nu are probleme de auz sau altfel de probleme... Sper sa isi dea drumul, ca sa scap si eu de grijile astea ce ma macina... Ioana si David, cel mai scump martisor Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o. |
Buna sa sti ca nici Bianca nu vorbeste prea mult,adica stie cam 15 cuvintele.La fel stie exact ce sa faca daca ii cer ceva,ma uimeste cate stie dar mai greu cu vorbitul.La noi cred ca este un pic confuza din cauza celor 2 limbi vorbite in jurul ei.Vreau sa vad cum va evolua acum cand mergem in Romania,vreau sa stau cat mai mult in preajma copiilor cu ea,poate isi va da drumul.
Cristina
de
Bianca Maria 4.03.2008
BiancaSunt fetita mare
ceska777 spune:
Ramonab,
eu spuneam doar ce am constatat privind cum se intampla lucrurile aici la gradi. Probabil de unde si faptul ca nu sunt copii mici de cresa, decat 2-3 e mai usor. Dar multe lucruri se fac impreuna cu copiii, se pregateste micul dejun, se strange masa cu tot cu pus vasele in masina de spalat, se scot vasele din masina de spalat, se strang lucrurile, se face ordine implicand copiii, ii mai lasa si sa se spele singuri pe maini si sa se imbrace singuri sau cer celor mai mari sa ii ajute pe cei mici.
Nu stiu cum fac oare mamele cu trei copii sau mai multi si toti de varste apropiate....
Eu din vremea gradinitei imi aduc cel mai bine aminte de ingrijitoare si bucatareasa. Poate si fiindca locuiau pe strada noastra? Sau pentru ca ingrijitoarea era prima la gradi si cum parintii ma aduceau devreme nu stateam afara, iar bucatareasa ma umplea de papanasi si budinca.
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
roli25 spune:
Am intrat pe fuga sa vad vesti despre Anna mica. Ma bucur ca e bine si ca merg acasa.
Mi-e rau de mor. Ma doare capul de peste 24 de ore
...de atata durere mi-e si greata...sunt meteosensibila si asa patesc la schimbari bruste de presiune, cum e cazul azi, dar chiar asa? Nu mai pot! Daca va imaginati ca nici macar algocalminul nu si-a facut vreun efect.
Acum ma duc la drumurile mele de care n-am nici un chef, da daca trebuie musai, cu placere
.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
ginnette spune:
Deci .. e groasa
: astia chiar cauta o modalitate de a ma da afara.
Vor sa-mi faca decizie de mutat pe alt post; dak o refuz (nici nu stiu dak eu mai am ceva de facut in cazul asta) o sa 'aibe' grija sa-mi desfaca contractul de munca pt indisciplina (art 61 lit a).
Scuzati c-am dat asa buzna 'off topic'!
Roxana si Adela - 09.12.2007
!
Buburuza de 2 ani
Albume
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72a107299dc6373d65cb12&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Adela
Laura Ioana spune:
Fetelor va pup
Am gasit un mesaj la Odisee:
| citat din mesajul lui emiliapop Ieri 13.04.2010 la ora 17.10 s-a nascut Sara Natalie cu 3050 grame,50 cm,apgar 9, nastere naturala fara epidurala relativ usoara,. Suntem amandoua bine, maine plecam acasa si avem emotii sa vedem cum se vor comporta fratiorii cu ea. Emilia cu si mamii deEveline Mihaela (05.02.2008) si Alexandru Paul (16.08.2006) poze cu noi si Eveline |
Felicitari, Emilia, sa creasca mare, norocoasa si sanatoasa!

Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt
roli25 spune:
| citat din mesajul lui ginnette Deci .. e groasa : astia chiar cauta o modalitate de a ma da afara.Vor sa-mi faca decizie de mutat pe alt post; dak o refuz (nici nu stiu dak eu mai am ceva de facut in cazul asta) o sa 'aibe' grija sa-mi desfaca contractul de munca pt indisciplina (art 61 lit a). Scuzati c-am dat asa buzna 'off topic'! Roxana si Adela - 09.12.2007 !Buburuza de 2 ani Albume www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72a107299dc6373d65cb12&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Adela |
Pfoai ce nenorociti! Cred ca trebuie s-o iei inaintea lor. Eu nu vad decat 2 variante. Sa accepti (dar si asta e cu dus si-ntors ca daca sunt pusi pe rele, pot sa te dea afara mai tarziu si stai cu sabia deasupra capului), ori sa-ti scrii demisia (asta e nasol ca nu poti lua somaj).
Mama lor de ordinari!
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

cu