Clopotei de ian-feb BUN VENIT PE LUME, JEREMY!

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kalosalina spune:

Buna zuzici,

Am cautat pe fuga mesajul despre Annita mica...ma bucur ca este bine si Doamne ajuta sa nu-i ramana cicatrice!

Am intrat sa va povestesc si despre Daria. Pana la urma luni noapte a facut febra 39.9 dar norocul nostru ca mama a stiut cum sa actioneze si i-a scazut febra destul de repede. M-a sunat dupa ce deja i-a mai scazut, dc ma suna inainte cred ca ma urcam in masina si plecam la ele, la 1 noaptea, oricum de dormit nu am mai reusit decat vreo 4 ore. Dimineata am plecat spre tara sa o aduc la dr. Mi-a fost teama sa nu fie ceva la plamani, ca va spuneam ca era racita de cateva zile. Pana la urma s-a dovedit a fi o enterocolita, desi scaune proaste abia spre seara a inceput sa aiba. Azi noapte a fost destul de linistita, nu a mai avut febra asa mare si acum ne chinuim cu regim alimentar. Azi dimineata am observat 2 bubite rosii pe gatul ei si ma gandeam sa nu cumva sa aiba si vreo boala "buboasa" ceva...pt varicela a facut deja vaccinul. O sa urmaresc sa vad dc mai apar si altele...
Cu mucisorii suntem ceva mai bine, i-am facut aerosoli cum m-ati sfatuit, cu acc si ser.

Pupici si sper sa reusesc sa mai intru de la servici, ca de acasa, nu ma mai satur de stat cu Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Fetelor, n-am apucat sa ajung 'la zi' cu cititul (sunt in urma cu 2-3 pag.), dar sunt si eu socata, ca am ajuns la faza cu gradinitele.
Zic si eu, ca si Ramona: ce naiba de specimene aveti voi in Bucuresti???
Pe bune, eu pe aici n-am auzit in viata mea asemenea povesti. Markus a mers in primul an de gradi (si era gradi, cu progr. pana la 12 doar) cu Pampers (avea 3 ani fara 3 luni cand l-am dat). Si nimeni n-a comentat, il schimbau daca facea kk (nu prea se intampla, dar nu era lasat cu kk la fund, nici macar o juma de ora). Fie ingrijitoarea, fie chiar educatoarea.....

Nici de spagi n-am auzit de cand is pe aici. Am o colega care chiar azi mi-a povestit ca si-a dus copilul la 1 Martie la gradi, l-au primit fara pb., fara spaga, fara nimic. M-am si mirat, fiind sem. II...

In fine, ideea e ca ma socheaza , sincer, ce se intampla in Buc., faza cu bratara e de dat in Catavencu, intrece orice, si atunci nu ma mir de ce m-am contrat eu cu cineva pe aici pe forum care imi explica (ea fiind in strainatate de ceva ani buni) cat de 'la pamant' e invatamantul din Romania si ce spagari sunt profii si toti din sistem, iar eu am spumegat rau, ca nu mai suport sa fiu etichetata asa din cauza UNORA care ne fac profesia de ras.

Dar se pare ca AIA sunt muuuuulti, frate, de lumea ne percepe asa pe toti, si efectiv ne .... dispretuieste total.

Ma iertati, asta era oful meu Ma duc sa continui cititul, sa ajung la zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

salutari, sa vin s ama bag in seama ca ma cam plictisesc.
abia astept sa vina cineva sa pot sa ma cer acasa. pe bune. la ce-mi fac astia aici pot sa-mi fac si eu acasa cu diferenta ca daca m-as pune sa dorm m-as odihni.
bebeloi in schimb doarme fara nici o pb. a facut prima lui baie din "lunga" lui viata de 50 de ore si nu vrea sa se trezeasca; mama vigilenta ii mai bag eu sanul in gura, il molfaie si doarme mai departe:))) vad io la noapte pe naiba:))))

asa, deci annita a scapat! cu bine! sa vina elle s ane spuna cu degetele ei ca totul e in regula si ma linistesc.

ioanact, stie cineva daca a nascut? n-am intrat pe forumul celalat, nu sunt fan - numa cu voi imi place - dar as vrea sa stiu ca e bine si ea si ca e fericit cu fetita in brate:)

ramo, am oroar ed esperieturi cu vezi ca... sau santaje emotionale "a la bunica" gen buni plange daca nu... sa planga in amaru' ei dar mie s anu-mi santajeze copilu. cateodata zice maica-mea la tel: spune-i ca ma supar daca nu, si eu ii trantesc, n-ai decat!

roli... pai e o catastrofa cu gradinita dinc e scrii tu acolo. mi s eintoarce stomacul pe dos. aici nu rezolvi nik cu mita, nici macar nus tiu cum s-o ia...dar nici mie nu mi-e la indemana s-o dau:)))) ca s euita la mine ca la avioane:) aici nu sunt locuri, e drept, dar nu sunt, nu se baga peste mana, se fac liste de asteptare dar sunt pe cinstitelea. drept, trebe inscris copilu de la nastere sau in zilele specifice cand zic ei. altfel nu te baga in seama. chestia cu pampersul.... mi se pare o tampenie. si aici e o regula nescrisa ca trebuie sa fie fara pampers. cu tot respectul pt oamenii care fac meseria asta, si carora as vrea sa le dau o mana de ajutor, legea stipuleaza: doi ani jumate impliniti ca singura conditie de mers la scoala. deci...nu ma stresez nici ca sacha nu se uita spre olita, si nici ca probabil va avea pampers cand va ajunge ins eptembrie la scoala, desi mai e cale lunga pana atunci.

ginette, pt partea cu scarile, n-am inteles daca sunt in casa sau vb de casa scarilor la bloc. daca sunt in casa, exista bariere (eu am si nu mai am- ca sotul n-a mai pus jos, trebuia luata alta si n-am mai apucat). aeleasi bariere poti s ale pui si la usa. dar partea cu "zburatacitul" e doar temporara. pana trece efectul surpriza. deci daca vrei parerea mea, mut-o linistita:)

lalaD, noi avem bafta ca si bruno doarme inca de amiaza. dureaza pana adorm in weekend impreuna, cateodata cu o palma la pampers, ca sacha e bandit, dar dorm impreuna si peste zi si seara in paturi diferite. inca ii fascineaza cuburile d ela mobiluta lor, dar nah, acu n-o sa fac camera d einchisoare din camera lor doar ca se amuza s ale scoata si sa le bage la loc:)

gatta, trebuie s afii putin mai atenta la ce vede fata la tv. imi aduc aminte de cand l-am nascut pe sacha, o cretina de moasa mi-a verificat tampoanele fara sa astepte sa iasa sotul cu bruno din camera. bruno a fost impresionat si ingrozit. am crezut c-o omor pe aia, bina ca n-a ramas el cu sechele. cu baia, n-o forta. nu trebie sa faca in fiecare zi. poate incerci sa te bagi tu in cada cu ea. s-ar putea sa-i placa. eu abia astept sa sarim toti 5 in jacuzzi:)

alinush d eplush, ti-o zic din suflet, cum i-am zis-o si lui simonette. dezradacinarea e grea. canadienii pun multe la dispozitia noilor vneiti dar nu pot sterge cu buretele 20.000 de km. va fi greu, dar poate va fi ceea ce va trebuie. orishicum veti proceda, eu sunt cu tine! daca tie ti-e bine, ii e bine si familiei tale pt ca vei face tot posibilul ca adaptarea sa fie mai usoara.

- a vneit in vizita moasa care s-a ocupat de mine la cezariana -

sper s amerg maine acasa... ce fac aici pot face si acasa si poate ceva in plus. ideea era s ama odihnesc, dar nu-mi iese faza. cel putin nu l-as mai haitui pe silvian in halul asta. e impartit in jdemiii de parti....

iaca, mormolocul da semne de trezire. 6 ore de somn, vai de sufletul meu la noapte:)))

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de sacha (08.01.2008) si de... bebe jeremy noah AMR 1 zi
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Venera gradinitele sunt inca soft fata de ce se intampla la nivel scolar si primar dar mai ales gimnazial in capitala .
Am ajuns la mana unui sistem infect unde oameni ca tine,doamna noastra invatatoare, Grati sau Ramo sunt o minoritate absoluta.

Eu il mut pe cel mare din scoala . Motivul principal : profesorul titular de matematica este un alcolic cu acte in regula. Face cure de dezalcolizare in timpul anului scolar , de predat in conditiile astea nu se pune problema, performanta e un vis absurd deja.
Si asta se intampla intr-o scoala cotata bine, nu e una mediocra.
Si din pacate exemple mai am.

Asa ca il mut, sper la mai bine sau cel putin la cel mai bine din sectorul nostru ca privat sau foarte departe de casa nu imi permit.

O zi excelenta !
Lala.

Bogdan si Andrei (27.12.2007)

My hobby

Mergi la inceput

Asaaaa, am ajuns la zi :)

Pb. patutului cu gratii: si Mathias doarme in pat cu gratii, ca altfel cred ca as alerga un ceas dupa el prin casa. Oricum, la noi culcatul e cu cantec, mai ales la pranz. Eu stau cu el in camera, cu usa inchisa, pana adoarme, si la pranz si seara. Altfel nu se culca, daca ies din camera urla si urla, iar eu nu am nervi sa-l las sa urle. Asa ca, daca n-ar avea nici gratii, ar fi si mai si.
Va ramane la gratii mult si bine, pana nu va mai incapea in pat (care are 70cm x 140 cm).

Oricum, in iunie va incepe marea incercare, adica sa-l mutam pe Markus in camera copiilor, cu Mathias, iar eu sa revin in dormitorul conjugal, pe care l-am parasit de vreo 3 ani azi-maine.....

As vrea ca Markus sa doarma in camera cu frate-su pana in toamna, cand intra la scoala. Nu stiu daca ne reuseste, imi doresc tare, insa chiar nu stiu ce ne facem cu cele 1 sau 2 treziri nocturne ale lui Mathias pt. lapte :)) Inca se trezeste, in jur de 2 si in jur de 6 dimineata (dar pt mine si 6 a.m. e tot trezire nocturna, avand in vedere ca ma trezesc doar la 7.30). Oricat si orice ar manca seara, tot ii trebuie lapte noaptea! Si lapte ingrosat cu cereale serveste, nu asa! Si tot nu-i tine pana la 9-10 dim., cand se trezeste el, la 6 ii mai trebuie o tura. Nu stiu ce e cu copilul asta, e defect!

Oricum, sper sa se regleze treburile cu somnul, le-am promis paturi suprapuse, Markus pare incantat de ideea de a dormi sus, la cucurigu, sa vedem in practica cum va fi.

Pb. 'speriatului' cu bau-bau, tiganul etc. Nici eu nu-s de acord, mi se pare o tampenie sa-i zici ca-l ia tiganu, ba sa-l mai si duci langa tigan, sa-l vada. Nu iubesc tiganii deloc, dar asa chiar mi se pare idiotenie, sa inoculezi copilului de mic ca ala e un fel de specie sub-umana, care se ocupa cu pedepsitul copiilor rai....
Tnati (bona) mai are uneori tentative de amenintat copil cu "vine politia", dar am incercat sa i le tai scurt, i-am zis clar sa gaseasca alte argumente, nu 'babismele' astea expirate .

Ma bucur ca ANita mica a scapat de operatie.
Din pacate, pe 8 mai va fi si Markus operat la o alunita care e exact pe lobul urechii, sus. Si-a modificat forma si culoarea de anul trecut, asa ca trebuie sa o scoatem....
Si pt ca am refuzat anestezia generala (varianta oferita de prof. de la Cluj), il va opera o dr. dermatolog din Bistrita fara anestezie....a zis ca se incumeta daca aduc laptopul plin de desene animate si promit sa tin copilul cuminte 1h jumate!
Mi-e teama, sper sa reusesc sa-l determin sa reziste atata, i-am explicat ca trebuie, ca de nu il va adormi (a mai facut o anestezie generala la 4 ani, la scos de amigdale) si nu mai vrea, isi aminteste ce rau i-a fost data trecuta.
Si mai ales sper sa iasa ok alunita la analiza de dupa scoatere.

hai ca eu scriu rar, dar cand o fac ma intind cat o zi de post.

Va pup si o zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

A nascut Ioanact, o bebelica sanatoasa de 3.400 kg, 54 cm, pe nume Justina si ea se simte f.bine.
Sa-ti traiasca si sa creasca mare si sanatoasa alaturi de surioara!

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Fetele carora nu va vine sa credeti ce se intampla cu invatamantul pe la noi... Bucurestiul e o jungla populata cu niste specimeneee...si vrei nu vrei te lovesti de ele peste tot. Problema e ca aceste specimene domina
Bucurati-va ca sunteti departe de el. E clar ca ele exista si in alte orase, dar nu in cantitati industriale ca la noi.
Ven, Ramona, voi nu numai ca sunteti in alte orase, dar sunteti in Ardeal, si eu raman la parerea mea, ca totusi Ardealu'i fruntea tarii.
Cat despre Miri...pai cum crezi tu ca ar putea sa se compare Ro si Be? Vorbim de 2 lumi diferite.
Cat o fi de greu pt Alina sa o ia de la zero in Canada...tot merita incercarea. Aici nu mai e nimic de facut ca nu ai cu cine.

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Abia astept sa apara Ellenuta cu vesti despre Anna mica.

BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Bun venit pe lume, Iustina, sa fii sanatoasa si vesela toata viata!

Roli, e trist ce spui tu, dar te cred ca e adevarat, din pacate...
Insa eu ma numar printre 'naivii' care cred cu tarie ca noi, cei care vedem toate relele astea si le criticam, trebuie sa ramanem aici, in .ro, ca sa salvam tara asta. Suna.....melodramatic, stiu, dar cred asta cu convingere. Cu copiii pe care ii crestem, si care sunt ca noi, educati de noi, sa facem ceva, sa contribuim, putin cate putin la 'civilizarea' Romaniei....
Cu elevii pe care eu zi de zi ii 'calauzesc', ca zic asa, eu cred si sper ca voi contribui cu putin, cat de putin, la ridicarea societatii noastre...
Poate ma insel, nu stiu, poate tu esti cea care ai dreptate, insa eu mai sper!

Lala, foarte trist ce se intampla cu proful lui Bogdan. Din pacate, da, exista astfel de specimene in invatamant (si in sanatate, dealtfel), si sunt tolerati, nu stiu de ce......s-apoi ma mai mir ca a fi profesor = a fi spagar si lenes in acceptiunea generala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Ven profu' respectiv e in gimnaziu si nu va apuca sa fie si al lui Bogdan ca-l mut si nu va fi in a cincea aici
Insa il are nepotul meu la clasa si e jaleeee a fost nevoie de meditator ca nu invatau absolut nimic.

Imi pare rau ca trebuie sa treceti prin o operatie, tin pumnii sa fie totul ok

Felicitari Justina, bine ai venit!

Elle ma bucur ca ati scapat cu bine de operatie si ai mei au vomat dupa anestezie.

Simona si Andrei are momente cand se sperie de ce vede la televizor , de exemplu il sperie oglinda din Alba ca Zapada, cum apare aia si vorbeste alearga si imi sare in brate oriunde as fi prin casa , cum pleaca rasufla usurat "a plecat" si se duce la film
Cat despre urlat si incapatanare ...Sara in mod sigur nu il intrece pe Andrei la acest capitol, al meu se uita pe sub sprancene si da drumul la sirena instantaneu cum nu-i convine ceva si are un volum de se aude de la 3 etaje...
Momentan la faza asta am trecut la varianta ignor total...

Alina sper sa se refaca repede printesa si sa nu mai faca febra.

O zi excelenta !
Lala.

Bogdan si Andrei (27.12.2007)

My hobby

Mergi la inceput