Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (146)
Raspunsuri - Pagina 6
Doloress spune:
Alysh pe mine aici m-au apostrofat ca-i pusesem caciulita! Nu o localnica, tot o emigranta, era marocanca, astia de aici au un fel de a fi total deosebit de al nostru, nu se baga deloc in chestii de genul asta si-mi place tare de tot. Dar emigrantii nu prea pot sa-si lase si obiceiurile in tara de bastina.
Eu eram in mijlocul verii, afara erau in jur de 25 de grade insa am mers la vacicnul de doua luni, la clinica era aerul conditionat la maxim, aici vara ei fac in jur de 18 grade peste tot in incaperi, eu la servici vara stau cu pulover si picioarele imi ingheata. Patrick, prematur, abia iesit din spital, firav si mititel, am indraznit sa-i pun o caciulita subtirica. O tipa de langa mine, tot cu un copil de 2 luni care insa era dublu cat al meu, ma apostrofeaza ca e vara si e cald, de ce chinui copilul cu caciulita. Uite al ei ce fericit e numai in body! Mie imi venea sa-mi pun si mie caciulita, nu numai lui.
In fine, chestia e ca imi vine sa ma tot duc cand aud din astea. NU stiu de ce tin unii neaparat sa-si impuna parerile, chiar si necunoscutilor. Mereu ma gandesc, bietul copil, daca oamenii astia se simt datori sa gandeasca si sa ia decizii si in locul unor necunoscuti, va dati seama ce stil au cu proprii copii. Si uite asa cresc copii depresivi si suicidari, care nu au nici un dram de libertate, nici un spatiu de manevra personal.
"Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves"
Reallaura spune:
BUna seara scumpele
Ali, Lumi Bogdan de garda, eu in deplasare la mama si la Sis macar am iesit nitel afara 2 zile la rand!! WOw!!
E mare lucru pentru noi.
Lumi ma bucur ca sunt rezultatele ok la Cristiana, cat priveste interpretarea analizelor tale, nu prea ma pricep...
DAr sper s afie bine
Adriana ce poze super si ce fete frumoase!! Aveti mare talent la poze! Succes cu intarcatul
gabitzule nasol cu faza cu pediatra, adica de ce sa se poarte asa, nu e normal sa te ingrijorezi, e vorba de un copil pana la urma, nu de un adult...unii nu si-au ales meseria din placere. hm sau s-au blazat intre timp, pacat! Sper sa-i revina pofta de mancare dupa vitamine!
Lorich sa-ti fie de bine vizita la mami, sa-ti traiasca si sa se bucure de nepoti!
Andrada ii sta f bine tuns lui Tiberiu, asa smecher e!
Cleo mi-e pooofta de tort, a mai ramas ceva ca nu eram pe faza...arata f bine! SI gurita MArei nu mai spun! Tare frumoasa e fata asta!
Esme m-ai innebunit cu fatuca ta! Bine, ea mereu a fost un exemplu pentru mine, am mai spus, dar intrece orice masura!! E fantastica! O sa incerc si eu broccoli cu smantana telemea si ou la cuptor...mi-a lasat gura apa!
Simonix calatorie frumoasa si sa te intorci relaxata si cu multe poze!
Desiree super cu concediul!! ce putin mai aveti!
Mihaser nasol cu inundatia, dar felicitari pentru kg date jos...cand ajung si eu la 54 iar??? ooof, tare nerabdatoare am fost in sarcina asta sa scap... IN loc sa ma bucur ca de ultima sarcina.
s-a trezit. azi nu a dormit deloc de la 7 dimi.
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si 31+ Ilinca Sabina
DanaH spune:
fetelor, am cedat multor presiuni din partea sora-mi si m-am mobilizat sa pun niste poze pe internet. sunt destul de vechi, dar m-am gandit ca vin cele de primavara peste si nu mai ajung eu la zi cu pozele.
si m-am gandit sa ma laud si la voi cu maimutzelele mele. le putetzi admira in ultimul album de la semnatura.
maine stau acasa cu amandoi. imi fac curaj. i-am zis sotzului sa vina mai devreme de la serviciu, sa oricum o sa ma gaseasca dusa. macar de ar fi vremea frumoasa sa mergem la plimbare....
pupici
Poze
aelita spune:
sunt de acord cu voi ca trebuie data libertate copilului.si eu vad mame care nu ii lasa sa respire,ii manipuleaza in tot si in timp vor sa aiba un anume caracter,sa devina cum vor ele,sa aiba aceleasi gusturi,limiteaza celelalte placeri cum ar fi:le pune doar un tip de muzica,nu tip,defapt doar anumite melodii preferate de mama,ca sa ii placa si copilului in timp,sa ceara,si sa considere ca au aceleasi gusturi!in functiile de pasiunile mamei,invata si copilul,ca sa spuna apoi ca si copilul are pasiunea respectiva,ca vorbeste despre...SI in general acesti copii fac direct invers,din cauza ca sunt prea presati.
la fel vad si eu,nu se joaca asa,se joaca invers,se pune asa nisipul,se sta asa ,vino la soare,ba la umbra,caciula,fularul,acum da-le jos,sus,hai,vino...cand le e lumea mai draga,ii striga sa le spuna diverse,sau sa ii cheme sa le stearga mainile cu servetele,sau sa le stearga nasul,dar exact cand sunt in toiul jocului! Saracii,asa de intrerupti sunt ca sunt un du-te vino intre parinte si locul de joaca,transpira de nu mai pot de alergat cand la mama cand la copii..
Iar ca adult,langa un asa parinte,pleci de acolo obosit rrrrau ,sfarsit !!! te termina o femeie asa in parc,numai ca nu taceeeee !!!!!
Unii si cand vin pe la mine ma zapacesc asa ! vezi ca aia,vezi ca ailalta ! dar eu le zic:aloo,lasa-ma,nu te agita tu ca eu stiu mai bine ce am de facut!
Exact cu zice si DOLORES:
Citat: |
Mereu ma gandesc, bietul copil, daca oamenii astia se simt datori sa gandeasca si sa ia decizii si in locul unor necunoscuti, va dati seama ce stil au cu proprii copii. |
SIMONIX ala care zice sa lasi copilul singur sa planga pana adoarme,probabil ca asa a dormit si el in copilaria lui,sughitand.
Calatorie frumoasa!
DANAH-vai ce copii frumosi ai ! ce ochi au !!!!!!!!!poza cu ei la baie e bestiala!superbe pozele,am vazut multe din ele!!!
14+
Sofía (2ian2007) ,Andrés(22mai2008)
Alysh spune:
Buna dimineata fetelor aburind!!
Asa e, sunt multe exemple de mame cicalitoare, eu am dat de multe specimene prin parc....pana la urma fiecare isi educa copilul cum vrea, pe mine ma deranjeaza cand sunt eu apostrofata sau mi se arunca priviri dezaprobatoare. De ex, in parc, eu spercial pastrez distanta fatza de VLad, il las sa se joace singur cu copilasii, el oricum nu este exagerat de independent si oricum acasa stam bot in bot si ne jucam mereu, deci cred ca e suficient. Altele mi-l ridica atunci cand cade aruncandu-mi privirile de care va spuneam si le rog frumos sa-l lase ca stie si VREAU sa se ridice singur. Of, of , mai , mai!
Doloress, Aelita, de acord cu tot ce-ati spus
DanaH, ai niste copii f reusiti, fratior si surioara, ce dragutz
Laurita, bine ca ai aparut. Si Stef o sa inceapa cu delegatiile, simt ca innebunesc. Ma rog la Dumnezeu sa pot rezista cat mai mult...desi dupa burta pe care am facut-o , nu stiu, macar pana la 1 aprilie sa pot vaea grija de VLad. Pb mea e cu pulsul asta care creste vertiginos si ma ia cu ameteli si cu cat ma maresc cu atat pulsul alearga mai repede. Off, vineri o sa ma cantaresc si cred ca pot face o evaluare la cat ajung spre sf sarcinii. Desi nu stii nicioadat, in ultimele luni poti ajunge si la 1 kg/ saptamana Asa si eu, ma enervez pe mine insami ca mereu ma gandesc ca abia astept sa scap. Sa nu se supere Doamne, Doamne. DAr nu mai pot. Cred ca asta e marele inconveninet ca sunt sarcini una dupa alta si nu mai putem nici noi. cu mult dor!
ALI, mami de Vlady si 23+ cu Luca
Reallaura spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alysh Laurita, bine ca ai aparut. Si Stef o sa inceapa cu delegatiile, simt ca innebunesc. Ma rog la Dumnezeu sa pot rezista cat mai mult...desi dupa burta pe care am facut-o , nu stiu, macar pana la 1 aprilie sa pot vaea grija de VLad. Pb mea e cu pulsul asta care creste vertiginos si ma ia cu ameteli si cu cat ma maresc cu atat pulsul alearga mai repede. Off, vineri o sa ma cantaresc si cred ca pot face o evaluare la cat ajung spre sf sarcinii. Desi nu stii nicioadat, in ultimele luni poti ajunge si la 1 kg/ saptamana Asa si eu, ma enervez pe mine insami ca mereu ma gandesc ca abia astept sa scap. Sa nu se supere Doamne, Doamne. DAr nu mai pot. Cred ca asta e marele inconveninet ca sunt sarcini una dupa alta si nu mai putem nici noi. cu mult dor! ALI, mami de Vlady si 23+ cu Luca |
Ooof, mare dreptate ai. EU pun cate un kg cand merg la mama in vizita, mai ales acum ca erau in post, am mancat numai paine cu gem, corn cu gem, paine cu fasole batuta, etc etc...imi vine sa urlu.
si de acum, daaa, 1kg/sapt mi se pare plauzibil din pacate. [pui]
Am pus o ciorbita cu perisoare pe foc si sa vedem cum va fi vremea, poate scoatem si noi nasul, sa vedem.
Reallaura spune:
DanaH ce frumosi sunt amandoi si ce seamana amandoi cu tine ca sa nu mai zic ce de bunatati mi-au luat okii!! Imi place ca faceti multe activitati cu ei...la fel vreau si eu, sa-i implic in fel de fel.
MsBB spune:
Neatza!
la toata gasca! Si cu efect invers,nu dansul ploii ci dansul soarelui , nu atrag , ci vreau sa atrag soarele , pliz, o plizzzzz! “iesi copile cu parul balai si zambeste, poate s-o indura soarele de zambetul tau ” - oare iese soarele daca-s un copil mai mare si dispusa sa-mi arat "fasolele" la sir soare?
VREAU PRIMAVARA!
F interesant subiectul cu mamele cicalitoare . Imi pare SF ce zice Doloroess de ex - auzi, sa nu se bage nimeni in seama ? Sa nu-ti iei mii de sfaturi pe metru patrat ? Noroc de imigranti ca-ti mai aduc aminte de casa
Nu va zic ca intr-o zi a iesit tati cu Andra afara un pic, s-au dus sa se plimbe cu sania si la intoarcere spre casa au intrat sa cumpere o paine si cum Andra e mare fan paine a vrut sa o tina ea. La care un domn mai in varsta i-a zis sotului ca nu-i frumos ce face , ca oboseste copilul . Ce sa facem ? Parinti denaturati ce suntem , o punem sa ne care cumparaturile , o punem sa .... viata-i grea, trebuie sa-si castige cinstit un codru de paine
Laura, mult a fost, putin mai e
Danah, ce-mi place poza asta asta . De fapt toate sunt frumoase iar torturile sunt . Moama ce as vana fructele de pe primul tort
Am admirat si "modelele" Adrianei - fff senine si dragutze sunt! Cum merge intarcarea?
Dani stii ca-mi esti prea draga sa te fugaresc cu dar "amenintarea" cu intr-o buna zi ramane valabila! Oricum, ai grija mare de ! Stiti numele?
Ah, vad ca intre timp a aparut si Alysh cu , nu mai sterg, pana m-am miscat eu s-a trezit si mandra, am si , acum shade , face digestia!
Va si am fujit! Mai vroiam sa zic cate ceva dar tic-tac...tic-tac!
Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...
Adriana_78 spune:
Buna dimineata!
Danah, frumoase pozele! Mie mi se pare ca Alex seamana ff bine cu tine.
O zi usoara azi cu cei doi pana vine sotul
F. frumose mi se par in general pozele in care apar impreuna fratii. Mi se pare asa dragut cum se tin de mana, imbratiseaza, se joaca, fac baie, dorm impreuna.
Cred ca e frumos sa mai ai frati sau surori - eu sunt singura la parinti si sincer mi-as fi dorit acum sa mai am pe cineva.
Chiar ma gandeam, cum sunt pozele cu 3-4 fratiori impreuna - cred ca superbe - nu prea avem insa mamici cu asa multi copii la odiseea noastra, si cele care sunt n-au pus poze cu toti puii impreuna
Si pe mine ma enerveaza cei care se baga aiurea in seama, pe strada sau magazin sau pe unde o mai fi. Eu de multe ori ii reped sau le raspund inapoi.
MsBb, intarcatul e semi-intarcat, ca i-am mai dat sa suga un picut , da incet-incet punem pct., ca se termina productia de lapte.
Nici la noi nu e soare, daca te consoleaza - da cred ca nu-i chiar asa frig si asta e bine
Mihaser, succes cu reparatiile! Am citit pataniile da am uitat sa-ti scriu
N-am inteles exact - v-ati mutat? sau doar renovati apart.?
Adriana
Lorich spune:
Neata, Alysh multam de
DanaH vai ce copilasi frumosi ai! Teodora are asa o privire expresiva asa, parca se uita cu profunzime la tine.
Luminel super vestea cu urocultura, bine ca n-a fost nimic.
Dani odihna, odihna, odihna, da?
Are dreptate mare Aelita ca sunt mega-obositoare tantile alea de prin parcuri... eu am una cu care se pare ca avem acelasi program, intr-una cu gura pe nepotica, sa nu vorbeasca ca raceste (eu am mare cui cu asta), sa nu mearga prin zapada/noroi, ci doar pe alee, sa nu, sa nu , sa Nu!!!! Culmea ca in general copiii astia sunt super supusi, executa tot, Robert cred ca s-ar tranti pe jos cat e de lung si de lat
Adriana chiar voiam sa te intreb daca a mai palns noaptea, eu aseara mi-am luat lumea in cap si am plecat in sufra, l-am lasat cu ta-su si cu urlete de juma de ora, ca dom'le el vrea sa doarma cu tzitzi in gura, eram moarta de somn si nu m-a mai interesat plansul.
Elenuca nu staim ca avem copii "frati" in lupta contra fructelor, nic suc, niciun fel... eu incerc zi de zi, oricum, zilele astea de ex. a papat pasate.
Gabi a inceput Raducu sa pape si pietre sfaramate? Cadd i-am dat lui Robert Perritol manca cate o cutie de aia de branza Fagaras, asa ca gustare.
Edit: ma imbracasem deja cand am observat ca ploua de rupe.
Intrebare intrebatoare - stiu ca s-a mai intrebat si raspuns de n ori- cum se gateste cus-cus-ul? Daca aveti vreo reteta incercata si-n plus cum se face el, ca intructiunile sunt in franceza si nu inteleg tot. Mishiii
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)