Bravo Diana!Iepurasi de Mar-Apr 2010 (77)
Raspunsuri - Pagina 9

Yaia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanaiacovita Fetele, eu tare m-as bucura sa se intoarca, dar dra mea zice ca slabe sanse sunt si ca in cariera ei nu prea s-a intamplat. Ideea e ca m-a mirat ca nu ii convine cezariana, pe cand alti medici abia asteapta. Ii era chiar ciuda cand a vazut ca as fi putut naste usor si ca nu se poate. |
Bebele se poate intoarce chiar inainte de a se naste. Si depinde de la caz la caz, dar se poate naste cu fundul inainte (prezentatie pelviana). Eu asa am nascut prima data.
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

happyjoy spune:
Ami imi pare rau ca sunt probleme... banuiesc ca dupa tratament urmeaza cezariana cat de repede... Noi suntem alaturi de tine
Castelana, multa sanatate mamei tale! Ne rugam sa fie totul bine, ca prea va incearca viata asta!!!
Mamici cu probleme de respiratie iata cauzele:
Cu cat sarcina avanseaza, cu atat presiunea exercitata asupra diafragmei de catre uterul aflat in crestere poate duce la dificultati in respiratie. La aceasta se adauga si cresterea nivelului hormonal (progesteron) care duce la respiratia intretaiata si tendinta de a respira cat mai adanc. Tot datorita hormonilor se produce relaxarea bronhiilor, a plamanilor si in general a muschilor. Atentie! In cazul respiratiei mult prea rapide si daca buzele sau degetele se invinetesc, medicul trebuie consultat de urgenta. Folosirea unei perne in plus poate face respiratia mai usoara, iar in ultima luna de sarcina, cand copilul se aseaza in pozitia de nastere (coboara) aceste probleme dispar. (parinti. com)
Vio, stai linistita ca facem front comun de stat pe stanga Acum ne e greu iar dupa ce nastem nu o sa mai avem timp nici sa vrem, de stat pe stanga sau pe orice parte
Eu aveam col frumusel de 3,7 cm in dec, dar am sarit calul de sarbatori cu pregatiri si musafiri si iata cum s-a scurtat 1 cm intr-o luna Acum stam cuminti mai alesc ca face presiune si capul printesei liliac
Delia (free) nu ne emotiona acum ... parca si vad o nastere in direct
Doamne ajuta sa fie bine! E incurajanta relaxarea ta
Andira, stiu ca nici o nastere nu se compara cu alta dar decat sa nu stim mai nimic... asa macar ne facem o idee, care sunt pasii, ce e de evitat, etc
Stim ca doare ca deh, doar scoti un om (indiferent pe unde) din tine, dar nu vorbeam de nivelul de durere ci de cat dureaza momentul maxim, daca ati descoperit vre-o tehnica de respiratie, relaxare, etc care sa ajute...
Dayanara, (si uitasem de epidurala
)
29+

andira spune:
Happyjoy - probabil ai si tu dreptate...
Eu una am avut parte de o nastere traumatizanta (de-asta nici nu vreau sa mai dau iar detalii, sperie lumea degeaba) si una obisnuita, cu contractii din ce in ce mai durereoase dupa dilatatie 7. Contratiile acelea au tinut cam 2,5h.
Expulzia si momentul epiziotomiei - hm, iar nu vreau sa-mi aduc aminte, mi se par tare naspa. De placenta nu-mi amintesc, n-am simtit-o nici prima, nici a doua oara. Ce pot sa-ti spun e ca la mine cel putin xilina nu a prins la coasere, nici prima, nici a doua oara.
Cred ca tu cauti ceva tips & tricks . Asta e ce pot eu sa spun, dar cu siguranta vei afla si alte pareri, poate mai potrivite cu ce cauti tu.

Rebiana27 spune:
Andira, fain cuptorul prezentat. Performant! Nu ma asteptam sa arate asa… gandeam la ceva mai mic. M-am si visat experta inchipuindu-mi ce pot face cu el, dupa ce-mi cumpar. Mai pun intrebari, nu te superi, da?
Happyjoy, incerc sa raspund catorva din intrebarile adresate de tine, insa trebuie sa spun initial ca e foarte posibil ca tu sa nu te regasesti in nicio istorisire de-a noastra (fiecare nastere e unica… vei vedea):
~ in cazul meu a fost nastere naturala
~ nu am beneficiat de clisma, ras… etc pentru ca m-am prezentat la spital cu dilatatie 7 (am avut eu grija acasa sa-mi fac dusul de rigoare si sa ma aranjez..)
~partea dureroasa a travaliului a durat 12 ore, insa durerile au fost de intensitati diferite, in functie de stadiul travaliului (la mine nu au fost regulate); durerile intense le-am simtit in masina, in drum spre spital si in sala de nastere pana am nascut (ca si durata: 4 ore)
~am simtit cand dr a efectuat epiziotomia… si, desi mi-a injectat nu stiu ce tip de anestezie locala, am simtit tot momentul “broderiei”
~am simtit durerile epiziotomiei in jur de 6 saptamani (s-au inflamat cateva nodulete.. am facut cativa polipi pe cusatura interna… dar AU TRECUT!)
~m-am ridicat de pe masa imediat dupa nastere, cu ajutorul unei infirmiere si am stat 2 ore intinsa, la recomandarea moaselor care mi-au aratat cum trebuie sa-mi masez abdomenul. Nu m-am simtit obosita.. nu mai simteam durerea; eram doar fericita! Am vb la telefon, am trimis SMS-uri..
~refacerea (am scris mai sus cazul meu) depinde, cred, de natura fiecarui organism de a isi reveni, de modul in care a fost operata epiziotomia…
~mie mi-a fost util dusul cald (a durat ceva timp pt ca ma miscam ca melcul), statul pe scaun pt ca a favorizat dilatarea colului
~de data aceasta sper sa apuc sa mi se monteze anestezia epidurala!!
Roxana, sunt f multe hainute de-ale lui Luca.. inca astept sa se usuce ce am asezat pe suport + calorifere ca sa pot pune ultimul rand la uscat… si astea-s numai cele de care am nevoie in primele doua luni. Pe cele de vara nici nu le-am scos. Caut acum o solutie la aranjatul in dulap; as vrea ceva in genul unor cosulete/cosuri in care sa pun hainutele pe categorii… sunt minuscule/mici.
Irina (yaia) mi-ar fi teribil de frica sa nasc bebelina aflata in pozitie pelviana.. am citit de cateva ori povestea nasterii lui Tudor si te felicit inca o data pentru curaj si putere!
Mami de Luca again ~
Eva-Ioana
I can't fake with dignity so i'll not try!!

Yaia spune:
citat din mesajul lui happyjoy Daca a fost cezariana sau nastere naturala: - Ce pregatiri s-au facut inainte (ras, clisma (doare?), etc) - Ce ati simtit in timpul operatiei - Cum v-ati simtit dupa operatie (fizic) si ce a ajutat sau nu la refacere - Ce fel de dureri sunt dupa operatie / nasterea naturala (ce doare mai exact?) - La nasterea naturala - cat a tinut partea dureroasa a travaliului - La nasterea naturala - cum a decurs nasterea propriu zisa si apoi eliminarea placentei, coaserea, etc - Cat timp a durat pana v-ati putut ridica de pe masa - Ce sfaturi aveti pentru dupa ... - Cat dureaza refacerea |
Hai sa raspund si eu:
Nastere naturala cu bebe in prezentatie pelviana, cu epidurala.
- ras da, acasa, cu crema, clisma da, nu am simtit decat ca lichidul introdus era putin mai rece
- eu am avut epiziotomie si a durut cand ma cosea tanti pe viu (doar anestezie locala care nu cred ca a avut niciun efect) durea doar cand baga acul; a durut si cand a taiat sa faca loc, dar nu tare - taie in timpul contractiei, sa nu simti, dar uneori se termina contractia si ea inca taia
- recuperarea a fost foarte rapida la mine, am putut chiar sta in fund dupa cateva zile, dar nu am fortat nota. In primele 2 nopti ma intorceam mai greu in pat si jena un pic la mers, intre picioare, si din cauza tamponului
- Ajuta foarte mult dupa POZITIA DE SOMN: dormit pe burta, cu un genunchi adus la piept, ajuta la eliminarea lohiilor si la retragerea uterului la forma initiala
- trvaluiul meu a fost destul de scurt, mai ales pentru o prima nastere, a durat 6 ore si 10 minute de la ruptul apei pana la nastere. Daca era cranian, iesea muult mai repede. Prima ora si ceva nu am avut contractii dureroase, poate 3 contractii usoare. A durut cam o ora si ceva pana mi-au pus epidurala si si atunci durerlie erau mai mult de muchi, la piciaore, imi tremurau rau, dar nu durea ceva de groaza, era suportabil. Apoi epidurala a avut efect cam 2 ore si apoi am imprins vreo 2, a iesit mai greu cu fundul in fata
- m-am ridicat de pe masa cam dupa 2 ore, ca m-au tinut asistentele acolo sa se pregateasca patul meu. Dar am facut dus si m-am dus pe picioarele mele pana la etajul de sus, in salonul meu.
Nu stiu ce sa-ti mai scriu...la semnatura cred ca am link la povestea nasterii lui tudor, poate acolo sunt informatii mai utile si mai precise, ca am scris-o dupa nastere...am uitat multe de atunci.

Yaia spune:
citat din mesajul lui dayanara yaia e interesant slingul ala, vazusem si eu mai demult pe ebay dar cum nu stiam diferenta , am zis ca wrap, acum cand vad cum se pune wrapul, cred ca ma spanzur cu el |
Eu am si wrap (banda lunga ce trebuie infasurata si legata), dar e greu de 'montat'. Cum bebelusii nu prea au rabdare...Acum mi-am luat chestia asta noua care e ca un wrap, ca sta in aceeasi pozitie, dar usor de montat ca un sling. Ca are niste snururi in spate care se ajusteaza in functie de dimensiunle copilului, de asta spun ca sta ca intr-un wrap. Nu sta in fund deloc.
Uitati, fetelor, cand ajung acasa, daca nu uit, o sa caut eticheta sa vad daca au link si pun aici pentru cele interesate.

Yaia spune:
citat din mesajul lui Rebiana27 Irina (yaia) mi-ar fi teribil de frica sa nasc bebelina aflata in pozitie pelviana.. am citit de cateva ori povestea nasterii lui Tudor si te felicit inca o data pentru curaj si putere! |
Multumesc...unii spun curaj, altii nebunie. Cert este ca eu sunt o persoana hotarata si am vrut macar sa incerc. Totul era insa pregatit si eram documentata bine si la cel mai mic semn, intram in cezariana si in 2 minute copilul ar fi fost scos. Dar a fost bine si pentru faptul ca medicii de aici nu fac cezariana din orice si au experienta cu nasterile pelviene. Sa va mai spun ca eu am nascut cu o studenta/rezidenta aflata la prima ei pelviana pe care o initia un medic cu experienta? Sa va spun ca medicul ii dadea instructiuni verbale, dar cand ea nu s-a descurcat, a dat-o frumos la o parte si i-a arata el? Sa va mai spun cum dupa ce a facut treaba grea, a lasat-o pe ea sa continue? Si cum dupa ce copilul a fost scos, moasa a preluat fraiele, a scos placenta si a facut epiziotomia? Oare pe cand si la noi transferul asta de cunostinte intre medici? Pe cand o delegare a treburilor astfel incat medicii sa nu fie supra aglomerati? Eu sper ca in curand!
Inca o informatie pentru fetele care vor sa intoarca bebele. La mine au incercat la spital, fara succes, cred ca pe la 34-35 de saptamani. Bebe nu s-a clintit de incapatanat ce a fost. Ii placea pozitia.
Aici acupunctura nu se face, deci nu stiu sa va spun daca e eficienta. Si alte trucuri pot fi incercate, iar nu stiu cu cat succes. Despre intoarcerea la medic, e tricky...daca se face devreme, se pot provoca contractii si nasti copilul prematur. De asta eu i-am zis doctoritei atunci ca poate incerca, dar la cea mai mica contractie, ne oprim. Contractii nu am avut, dar nici succes nu a fost. Mai tarziu daca se incearca, nu prea mai e loc, deci si sansele sunt mai mici...Acum fiecare trebuie sa-si analizeze corpul, cazul propriu, prioritatile si sa ia decizia in cunostinta de cauza.
Sper sa se intoarca toti bebicii!

camilecu spune:
Yaiamultumesc pentru informatii , cred ca si eu m-as strange de gat cu wrap ala. Situl care l-ai dat este foarte interesant , am sa incerc sa comand sa vad daca aduce si in Romania.26+ mami de Vlad
http://picasaweb.google.ro/camelia200977/UntitledAlbum#

dayanara spune:
rebiana cutii asa mici pt sifonier gasesti in ikea
yaia, da sunt curioasa si de slingul tau, nu e acelasi ca babasling?
cu nasterea pelviana nu ma pricep ce.i drept stiu ca daca vrei , poti incerca dupa ce.ti spun ei toate riscurile si cum decurge procesul
daca vine cu fundul e ok, probleme au aparut cand iesea cu un singur picior de exemplu, si aia e complicat, dar cum spune yaia se intervine cu cezariana
de placenta epizotomie tot moasa s.a ocupat si la mine, una din ele, ca in momentul nasterii, erau 5 sau 7 moase, a venit si medicul, dar tot asa sa supravegheze
roxana 30
silvana aroa si
ivan leonard(2.12.2006)
POZE

camilecu spune:
In legatura cu nastere , eu cred ca totul este in functie de persoana , de conformatie , de starea de spirit etc. La mine nasterea Larissei a fost usoara , m-au apucat contractiile pe la 2 dimineata si la 4,45 am nascut , iar la ora 8 ma plimbam in curtea spitalului. Dar recunosc ca a fost si o nastere prematura la 32 sapt , iar copilul avea 1550gr. Daca as sti daca ar fi la fel si de data asta , nu as ezita sa nasc tot natural . Dar se pare ca dr, mea mi-a recomndat cezariana , ca sa nu complicam lucrurile mmai mult decat sunt ele acum .
Asa a fost la mine , si am uitat imediat cat de greu a fost . Ceea ce tin minte este ca alaptatul a fost ingrozitor de dureros timp de 4 luni , atat am alaptat ca eram varza de durere.Nu stiu motivul .Sper sa nu fie la fel de data asta.26+ mami de Vlad
http://picasaweb.google.ro/camelia200977/UntitledAlbum#