Bravo Diana!Iepurasi de Mar-Apr 2010 (77)
Raspunsuri - Pagina 8

andira spune:
Andreea, multumesc!
Cum ai facut puloverasul, cu croseta sau andrele? Sa-l poarte bb Irina sanatoasa!

andira spune:
Happyjoy - eu nu-ti spun decat ca fiecare nastere e perceputa de fiecare in felul ei, si ca vei vedea cel mai bine atunci.
Eu am avut 2 nasteri complet diferite, experienta m-a ajutat doar apoi la ingrijirea copilului, cand mi-a fost mult mai simplu.
Cu procedurile dinaintea nasterii - si ele difera de la spital la spital (intrebai de clisma: la Elias se face, la Municipal nu. Eu n-am facut deloc, la nici una din nasteri).
De durerile din timpul nasterii naturale a auzit toata lumea, nu-ti spun o noutate, dar nu cred ca are sens sa detaliez, nu vreau sa bag spaima in nimeni. In plus, fiecare are o rezistenta diferita la durere
Nu stiu, parerea mea e ca daca stai sa asculti ce zice fiecare s-ar putea sa pleci cu niste idei preconcepute despre nastere si nu stiu daca e cea mai buna abordare.
Poate se gandesc fetele la ceva mai util decat ce ti-am scris eu, mie doar atat imi vine in cap acum .

dayanara spune:
rebiana, wow deja ai spalat tot! mai ai de calcat si gata
asa.i ca au fost multe? eu cand le.am vazut m.am luat cu mainile de par si le.am bagat la loc:))nu credeam ca s.au adunat atatea
andira mie mi.e si frica sa citesc totul cap coada , cand vad ca incepe ceva care seamana a prajitura, sar imediat peste :)) mor de pofta nu alta, dar si de lene
happyjoy eu multe amanunte n.am ce povesti si sper sa fie la fel si de data asta, sa n.am evenimente, la spitalul unde merg eu nu se rade nu se face clisma, dureri am simtit vreo ora cel mult , asta din cate imi mai aduc aminte, apoi la dilatatie 2 mi.au pus epidurala, si de atunci pana am nascut n.am mai avut nici.o durere, simteam contractiile, copilul era monitorizat tot timpul, dar eu puteam sa dorm, sa citesc sa fac orice sa nu ma plictisesc
momentul expulziei a fost ok, epizotomia n.am simtit.o din cauza presiunii capului , cand iese, nu se simte, apoi la puncte mi.au pus anestezie locala, si mi.au pus niste fire si un fel de lipici sa.i zic asa, oricum dupa un timp totul s.a absorbit de la sine, nefiind nevoie sa.mi scoata firele, dar am o prietena care nu a necesitat fire deloc, doar solutia aia de lipit
cand simteam ca ma jeneaza ceva ceream calmante...in rest am sangerat destul de mult, dar si asta depinde de organism, ca am o alta amica, care nu a sangerat mai mult decat un ciclu normal
ah...copilul a ramas cu mine din momentul in care l.au scos, mi l.au pus pe mine, apoi l.au cantarit si masurat de fata cu mine si asa a ramas pana am iesit din spital
roxana 30
silvana aroa si
ivan leonard(2.12.2006)
POZE

ami_84 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andira Andreea, multumesc! Cum ai facut puloverasul, cu croseta sau andrele? Sa-l poarte bb Irina sanatoasa! ![]() |
Multumesc! Cu andrelele l-am facut. Cu croseta nu prea stiu. Desi mi-ar placea sa-i fac niste botosei...
Andreea

ami_84 spune:
Sper ca nu ma insel dar parca zicea Oanka ca azi are programare la medic... Te asteptam cu vesti bune!
Andreea 32+
Irina

Yaia spune:
Castelana, multa sananate mamei tale! Sper sa se rezolve problemele ei de sanatate si sa-si tina nepotelul in brate, in Romania sau in insula calda!
Sa stii ca si noi am avut probleme cu numele, mai ales ca cele de baieti sunt mai putine decat numele de fete. Ne trebuia unul care sa fie romanesc, dar sa se scrie la fel si in engleza si sa fie si usor de pronuntat pentru finlandezi. Fara nume cu O ca nu-i plac sotului, fara nume cu C ca finlandezii nu au litera.
Aaa...si sa nu fie nici un nume prea lung ca first name.
Pana la urma am ales Tudor pentru ca se scrie la fel in toate limbile. Sotul s-a inspirat probabil din shogun, asa il chema pe fiul eroului principal. Cristian am ales pentru ca ne placea ca middle name. Numele nostru de familie e foarte scurt, o singura silaba, si ne trebuia un middle name mai lungut. Desi incepe cu C, exista si in suedeza (a doua limba oficiala a Finlandei), deci e ok pt. localnici. Dar nu l-am scris cu Ch, am ales sa-l scriem ca latinii, ca sa aratam ca are sange fierbinte in el!
Acum asteptam cu numele pentru Bebedoi. Miercuri avem eco si vedem daca a ramas tot fetita. Apoi purcedem la ales nume. Sunt sigura ca o sa gasiti ceva care sa fie usor de pronuntat pentru toata lumea!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

dayanara spune:
am gasit un video cum se pune wrap.ul :)
http://www.youtube.com/watch?v=60qwng_ubRU&feature=player_embedded
roxana 30
silvana aroa si
ivan leonard(2.12.2006)
POZE

Yaia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui camilecu Pentru fetele care au experienta , as vrea sa-mi comand un wrap sau un sling , dar nu ma pot hotara , nu stiu care este mai potrivit. Cine a mai purtat asa ceva ? http://www.sling.ro/catalog/ |
Eu la Tudor am avut un wrap elastic, si e foarte bun, dar pana il infasori cum trebuie in jurul tau...
Acum am gasit o chestie mult mai interesanta si mai usor de folosit, cu o catarama ce se inchide super usor, poate fi folosit si in scaunul de masina sau carut si daca bebe doarme si vrei sa-l iei, doar inchizi catarama si gata. Uite aici un link, e ceva in genul asta, e produs in Danemarca, acasa cred ca mai am eticheta cu site-ul lor, pot cauta de acasa daca te intereseaza, sa-ti dau linkul exact:
http://www.thebabasling.co.uk/
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

dayanara spune:
yaia e interesant slingul ala, vazusem si eu mai demult pe ebay
dar cum nu stiam diferenta , am zis ca wrap, acum cand vad cum se pune wrapul, cred ca ma spanzur cu el
roxana 30
silvana aroa si
ivan leonard(2.12.2006)
POZE

Ina_3040 spune:
Castelana, multa sanatate mamei tale, ufff ce greu e cand incep problemele de sanatate ale parintilor. mult curaj si tie si multi
Anca
si eu am citit pe net de faza cu lanterna, am facut intr-o seara vreo 10 min dar inca nimica apoi m-am gandit ca daca ii face rau lumina sau il orbeste (paranoile mele) asa ca am renuntat... tu ai incercat?
Ina 30
http://picasaweb.google.com/ina3040/PozeIna#