Bravo Diana!Iepurasi de Mar-Apr 2010 (77)
Raspunsuri - Pagina 7

miria_cristina spune:
Pentru nastere, bebe sau alte nevoi postnatale n-am luat nimic si nici nu iau in viitorul apropiat. Oi fi mai truli, dar tot nu iau. Eu am timeing-ul meu.
Nici eu nu pot respira bine si gafai ca o locomotiva, desi ma incadrez la categoria marfar si ca volum si ca viteza.
In plus, picioarele si mainile sunt ca vata. N-am nici o putere in ele si nici prea mare stabilitate, mai ales daca fac pe grozava si vreau sa urm 4 etaje pe jos sau daca ridicceva mai mare sau mai greu. Nu eram eu nici inainte Femeia Bionica, dar acuma sunt vai-mama-mea!
Cristina +24
si Maria Damiana (5 nov 2004)
http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
"Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu
http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/

Rebiana27 spune:
Semnez condicuta (deformatie profesionala, cred) si ma retrag la odihna. Am reusit sa spal toate hainutele pe care le am de la Luca pentru bebe2.. singura problema este ca nu mai am unde sa pun la uscat ultima transa.
In continuare mi-e greata si cred ca vizitez baia in scopul asta cat de curand!!
Vio ma bucur ca te odihnesti cat de mult poti! Incetul cu incetul vei avea voie sa faci din ce in ce mai multe!
Andira de aseara ma tot tin sa intreb ce fel de masina de aluat ai? E ceva complex? (sa stiu daca ma mai bag sa-mi iau :D) Se curata rapid? Mi-ar placea sa-mi prepar painica in casa, sa fac cozonaci si alte minunatii si numai avand o masinarie din-asta care sa ma ajute, ma vad reusind!
Castelana multa sanatate mamei! Ne rugam pentru putere si credinta ca totul va fi bine din nou!
Kitzi (Diana), felicitari pentru sarcina! Sa iti dea Dumnezeu o odisee completa si usoara!
Ami nu stiu multe despre colestaza insa sper ca totul sa fie bine!
Si bebitza mea draga cred ca se afla in prezentatie trasversala.. asa simt miscarile insa banuiesc si sper ca mai are timp sa se intoarca. De maine intru in 31 de saptamani.
Mami de Luca again ~
Eva-Ioana
I can't fake with dignity so i'll not try!!

andira spune:
Hi hi, Miria, m-ai linistit.
Deci revin si eu la tricotat si facut gogosi si fursecuri linistita .
Of, ar trebui sa ma apuc sa invat, ca am zis ca dau examenul iar la sf lui martie, dar n-am absolut nici un chef...

camilecu spune:
Fetelor mi-am achizitionat si eu o masina de paine . Este faina face o paine , cand o scot mananc eu trei sferturi si apoi pun dinou la facut paine . Are foarte multe programe de facut paine , aluat de tot felul si briose , nu am reusit sa fac toate sortimentele . Dar cert este ca m-am ingrasat si din cauza ca piinea asta este prea buna.
26+ mami de Vlad
http://picasaweb.google.ro/camelia200977/UntitledAlbum#

freedelia spune:
Seara buna, mamici!
Babyangel -- da, eu am 2 cezariene, dar copiii au fost la ambele cu capul in jos, asa ca habar nu am daca e mai greu la alte pozitii. Din cate simt eu, bebele meu este cu capul in sus, sper sa nu fie mai dificil...
Gaby -- mersi, clar imi cumpar si eu masina de paine daca poate face cozonac cu umplutura...
Cami -- m-am uitat [e site-ul dat de tine, din ce am vazut nu an sling-uri din cele mai bune pentru nou-nascuti. Wrap-ul este excelent. La intalnirea grupului de suport pentru alaptat aveau mamicile si bebicii erau extrem de comfortabili, dormeau, puteau sa si suga in wrap. E mai greu pana te inveti sa il legi, dar o data ce te-ai invatat, il pui in 30 de secunde. Dar am citit ca cele de pe site nu sunt elastice -- nu stiu cum poti baga si scoate copilul daca nu este elastic...
Mihaela -- slingurile acelea ca un tub, fara inele sunt cele mai bune pentru nou-nascuti. Si, cum am mai zis, wrap-urile. Slingurile cu inel sun bune de pe la 4-5 luni, cand copilul poate sa stea in fund si e mai mare. Se poate pune copilul si in pozitie culcat in ele, dar nu e asa de comod ca in celelalte modele.
Oana -- eu cred ca ce le spuneam, nu le spala toata Dunarea. Auzi tu, s-a bagat gravida in fatza -- de parca nu ar fi normal ca ea sa intre in fatza!!! Ma apuca damblaua.
Vio -- sper sa treaca tusea de tot si sa nu fie probleme prea mari cu colul. Eu de speriat nu m-am speriat, nici macar nu am tras de volan staga ca nu voiam sa intru in peretele autostrazii si apoi sa fie vina mea iar el sa nu aiba nici o treaba. Ei, a trecut...
Ami -- sigur ca poti alapta dupa cezariana. Important e sa tii copilul la san mai tot timpul, colostrul este acolo, cateva picaturi, chiar daca nu il vezi, ii ajung copilului si daca sta la san non stop, se declanseaza si laptele. Dar poate dura si 3-4-5 zile, in care e important sa nu ii dai formula, ca daca ii dai, scad sansele sa ai succes cu alaptatul.
Stefi -- de ce nu te-au lasat sa pui centura????
Andira -- si mie mi se pare ca mai am o gramada pana la nastere, mai ales ca am programat-o -- numai ca mi se pare ca AM CONTRACTII. Adica am contractii clar, dar sa vedem daca devin regulate sau cedeaza... poate vine bebe mai repede decat ma astept. Daca e sa nasc acum, incerc natural in mod sigur, ca e mic...
Da, m-ai ametit complet, mai ales ca eu inca nu am masina de paine, asa ca habar nu am ce programe are, cum arata, unde se pun ingredientele, etc. Cand o sa cumpar, te trag iar de maneca sa imi zici ca la prosti...
Pai da, exact asa am zis si ei, ca nu e prioritate de dreapta in cazul asta -- numai ca nu stiam care e banda 1 si care e banda 3.
Tocmai i-am zis sotului ca am contractii si este in soc dar sper sa fie ceva trecator. Oricum, sunt gata sa il primesc pe bebe :)
Va pup! 31+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

andira spune:
Rebiana - eu am de-asta http://www .panasonic.ro/Produse/Cuptor-de-paine/Sd255/264.html (vezi ca am pus pauza dupa www, ca sa nu ma trezesc ca o ia ca reclama).
Se curata si intretine foarte usor.
Eu o am de vreo 2-3 ani, deci e foarte probabil sa fii aparut si alte modele mai bune / sau care sa-ti foloseasca mai bine.
Eu folosesc la ea programele de paine si de aliat. Acum am vazut si eu ca are 7 programe de gogosi, nu stiu care sunt alea , dar eu nu vreau sa mi le coaca ea, prefer sa-mi faca aluatul cum vreau eu si sa le termin eu.
Dupa ce te obisnuiesti putin cu ea o sa vezi ca poti face o gramada de feluri de aluat - cozonac, pasca, gogosi, briose, pizza etc.

happyjoy spune:
Vio, ai incercat sa faci gargara cu apa cu sare? La mine a avut efect. Pui cat de multa sare suporti, intr-un pahar cu apa (daca poti pana la salinitate maxima - pana nu se mai dizolva sarea - ar fi super) si iei inghitituri mici cu care faci gargara, apoi scuipi apa. Bine ar fi sa faci si seara inainte de culcare, pentru ca dupa gargara e indicat sa nu mananci sau sa bei 1/2 de ora.
Eu arsurile le tratez cu Losec si merge super : ) ma lasa imediat.
La multi ani Ina!!! Sa fi sanatoasa, fericita si iubita si sa ai bebel sanatos
Mamicilor cu experienta, cred ca ne-ar ajuta foarte tare, pe noi incepatoarele intr-ale pruncilor daca ne-ati povesti experientele voastre le nasterile trecute. Majoritatea povestilor descriu cat mai sumar nasterea. Stiu ca venirea pe lume a copilului te transforma si iti da putere, dar ne-ar ajuta daca am sti dinainte la ce sa ne asteptam... E bine sa stim direct de la sursa care sunt transformarile corpului in timpul si dupa nastere
Deci...
Daca a fost cezariana sau nastere naturala:
- Ce pregatiri s-au facut inainte (ras, clisma (doare?), etc)
- Ce ati simtit in timpul operatiei
- Cum v-ati simtit dupa operatie (fizic) si ce a ajutat sau nu la refacere
- Ce fel de dureri sunt dupa operatie / nasterea naturala (ce doare mai exact?)
- La nasterea naturala - cat a tinut partea dureroasa a travaliului
- La nasterea naturala - cum a decurs nasterea propriu zisa si apoi eliminarea placentei, coaserea, etc
- Cat timp a durat pana v-ati putut ridica de pe masa
- Ce sfaturi aveti pentru dupa ...
- Cat dureaza refacerea
Orice considerati ca e relevant si ajuta, va rugam impartasiti si cu noi nestiutoarele pentru toooate mamicile pretioase de iepurasi
29+

ami_84 spune:
Andira apropo de tricotat. I-am facut si eu zilele astea bebelinei mele un ploveras. E asa mic si dragut! Sotul nu se mai satura sa il priveasca... Sa poarte sanatoase fetele tale fustitele!
Andreea 32+
Irina

andira spune:
Delia, ok, te-am ametit (in cazul asta probabil ca si pe Rebiana), deci o sa reiau dupa ce va luati masina de paine.
Serios acum, e super simplu, masina aia nu are decat o cuva unde pui ingredientele, si-n rest tu doar stabilesti programul.
Las' ca mai vorbim dupa ce va luati.

babyangel spune:
Ina eu nu am placenta jos inserata..e pe peretele posterior al uterului.
Referitor la pozitia nazdravanilor nostri, zicea Freedelia ca ar fi sanse sa ii "obligam " sa se intoarca, tinand o lanterna aprinsa in locul unde trebuie sa isi duca caputil...Se pare ca s-ar duce dupa lumina. Chestia e sa nu fie el prea maricel sdi spatiul prea mic...
Anca
cu
Codrin (Martin sau Fabian) in 33 saptamani
AMR 7+ saptamani!!!
si mami de Lucas-Sebastian
http://community.webshots.com/user/babyanca