Bravo Diana!Iepurasi de Mar-Apr 2010 (77)
Raspunsuri - Pagina 10

Bumbitza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bordeancavio cu celulele stem, noi nu recoltam, pana la urma. am fi vrut, desi e cam greu cu banii, dupa mine costa cam mult pt veniturile noastre. in afara de bani eu si sotul avem multe intrebari neclare, ce siguranta ai ca celulele se pastreaza atatia ani ok, ca ti le da la nevoie (adica nu le da la altcineva sau nu ajung ok din transport), unde s-ar face operatia de transplant in caz de ceva si cat ar costa operatia? ma rog, ar mai fi. stiu ca in caz de ceva, ar putea sa ne para rau. am citit si lista bolilor tratabile, care acum e destul de mica si bolile rare. plus ca mi se pare un pic cam "afacere" asta cu recoltatul, in fine.... uite, chiar aici pe dc este o pagina interesanta: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146296 unde se pun intrebari si raspund cei de la cord blood. poti sa intrebi si tu daca ai nelamuriri. vio asteptand pe bebe ![]() ![]() poze http://picasaweb.google.com/vasileviorica/Hainute# |
V-am zis ca mai arunc cate un ochi la ce scrieti :) cam aceleasi nedumeriri le avem si noi, poate ne mai luminam cand mergem sa discutam direct cu ei (CBC). Dar tot simt ca e bine sa prelevam celule stem.
Cat despre bani, e bine ca iti dau posibilitatea sa platesti si in 3 rate (totalul e cam 3500 ron transport+analize si depozitat), plus ca factura o emit cam la 3 luni de la nastere, cand cu putin noroc poate intra si indemnizatia.

babyangel spune:
Ina intrebai de baita...sa stii ca nu e obligatoriu sa ii faci in fiecare seara, desi la inceput te ajuta mult ca sa ii faci un program de seara: la mine era: baita, laptic si somnic. De data asta voi face doar1 data la 2 zile.
Despre lanterna , nu am folosit ca mi-e mila; parca si vad fazele alea cu "lumineaza-te la fata!!" si stiu ca ei chiar reactioneaza la stimulii lumina sau caldura! Sa vad ce zice medicul saptamana viitoare si ma mai gandesc.
Happyjoy si eu intrebam mereu cum e ...cum sunt durerile si primeam si eu oarece explicatii..Dar sincer nu mi-am putut imagina ceea ce a fost in realitate Dupa un travaliu extenuant de 11 ore, expulsia in sine a fost o fericire..la a 4 contractie am fost gata.
In schimb la cusatura a fost groaznic(pe viu) insa chiar m-a intarit faptul ca nascusem..il vazusem pe bebe
Ca recuperare a epiziotomiei, ma compar cu Rebiana 5-6 saptamani, timp in care cand tuseam , stranuram sau mergeam la baie, toti sfintii coborau pe pamant
Dar acum am citit ca refacerea depinde f. f. mult de modul in care esti cusuta...la mine probabil ca nu a mai avut multa rabdare medicul
Concluzia e ca nu as recomanda la nimeni nastere fara epidurala si eu personal tind sa optez pt. cezariana
Anca
cu
Codrin (Martin sau Fabian) in 33 saptamani
AMR 7+ saptamani!!!
si mami de Lucas-Sebastian
http://community.webshots.com/user/babyanca

honeybaby spune:
Hello !!
Azi m-am trezit hranit catel si plecat !
Acum am ajuns acasa.
Aseara aveam o restanta la cartofi prajiti cu usturoi. Am mancat pana nu am mai putut sa ma misc.
Azi normal mi-e rau si nu pot sa mananc nimic.
Oana- eu profit acum cat pot de parcarea din fata si de casele prioritare. Pana la urma e dreptul meu. Si asa prea mult nu avem. Si eu eram timida dar sotul m-a impins de la spate pana m-am obisnuit.
Pe cei care comenteaza lasa-i sa comenteze. Pana nu ajungi in aceasi situatie nu sti cum e.
Eu de obicei le explic cu calm ca acolo e casa prioritara si ca ei si-au asumat riscul cand s-au asezat la aceea casa. Si la dr la fel , le explic ca asa mi-a spus, sa intru .
Varianta doi e sa ma calce pe coada si sa zica ceva nepotrivit ca fac mare scandal ( de ex cand ti-ai tras-o era bine )
FreeDelia- eu mor de ciuda ca acolo se face anestezie si se da cortizon in timpul sarcinii si aici nici daca mori nu-ti dau.
Parca stiu ca in cazul laringitei se da cortizon.
Tare faza cu lanterna : Luminita de la capatul tunelului
Asa ca fetelor daca vreti bebe intors: duda in bec !
Revin ....
Denisa, 28 + cu bebe roz
Maya - Sophie
Doamne ajuta sa fie bine de data asta !
Poze & Filmulete Bebeluna

Cireshka spune:
Salut tuturor!
Naste cineva la Medlife (Life Memorial Hospital) la sfarsitul lunii martie? Eu am data nasterii dupa ultima menstra 20 martie, dupa ecografie 29 martie.
Sunt la dr. Mirela Popa si voi sta in rezerva de 2 persoane.
Poate una dintre voi imi va fi colega.
Si intrebarile mai la subiect:
1.cum e cu epidurala in momentul expulziei? durerea e suportabila sau deja anestezia nu se mai simte?
2.ce parere aveti de faptul ca prietenul meu va fi cu mine la nastere? credeti ca imi va fi de ajutor? (El a insistat foarte mult pe asta si m-a convins ca nasterea trebuie sa fie un eveniment al intregii familii - la noi in Ro e un lucru mai rar intalnit si ai mei m-au privit cam crucis cand le-am zis).
Nastere usoara si bebei sanatosi!

CoriMami spune:
Intru si eu sa va dau binetze!
Dupa 2 zile de stat in casa, azi cand am iesit m-a luat ameteala de la aerul "prea tare", parca eram la munte la altitudine. Asa ca de teama ca voi lesina pana la banca, m-am oprit la 2 patiserii.
Culmea..m-a apucat si o sete groaznica si mi-am luat o bere fara alcool la cutie pe care am baut-o in parculetul din fata bancii.
Nu vreau sa stiu ce spectacol eram, o tipa cu ditamai burta sorbea bere in frig pe o banca. Nu am facut in viata mea asa ceva...dar uite o noua experienta.
In rest saptamana asta uite ca a cam trecut, zilnic am facut ceva prin casa, acum am dat cu aspiratorul...ca nu are cine sa ma ajute si astept sa vina unii sa ne monteze oglinda pe hol. Va dati seama ca toata sarcina nu am avut o oglinda acasa, in care sa-mi vad burta si ditamai rotunjimile? Tre sa fiu tare!! 30+
Elisa Valentina
Mami si tati o asteapta pe printesica lor cu drag!

Rebiana27 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui honeybaby Asa ca fetelor daca vrei bebe intors: duda in bec ! |

Rad eu dar nu e rasul meu.. mai rau ca Harap-Alb, ca daca nu se hotaraste bebelina sa se reintoarca nu stiu ce fac!!
Corimami ai fost haioasa rau la faza cu opritul la 2 patiserii si la cea cu berea!

Anca tu stii sigur ca acolo unde simti miscarile mai puternice sunt pozitionate picioarele fatului? Ca la mine ficatul si stomacul sunt saci de box...
Mami de Luca

I can't fake with dignity so i'll not try!!

mihaelagrosan spune:
Noi am iesit azi putin pana la medicul de familie si am mai cumparat si o salopetica draguta pt. cand o ducem pe bebita acasa. Am uitat sa va spun ca pana la urma ii vom pune numele Angela Ioana. N-e innebunit Elena cu numele Angela, asa ca pana la urma mi s-ar fi parut ciudat alt nume, ne-am obisnuit prea tare. Iar Elenusa e foarte mandra si la toata lumea spune ca ea l-a ales.
Si eu m-am gandit initial la wrap, dar sunt si mica de inaltime si e atata material si va fii si vara, asa ca mi-e teama ca nu-l voi utiliza. Pt. nou-nascut am inteles ca slingul cu inel ar fii mai indicat, dar speram ca are careva dintre voi si poate sa-mi dea detalii.
Nasterile sunt intr-adevar diferite, sa va povestesc despre a mea.
- m-am ras eu in zona, de fapt sotul, la spitalul in care am nascut eu trebuia sa se rada complet si cele cu cezariana;
- clisma (de care imi era foarte frica) a fost o nimica toata, nu m-a durut deloc. Am inteles ca are si efect de stimulare a contractiilor, nu doar de prevenire a unei trebusoare pe masa de nastere. Si in ceea ce priveste partea rusinoasa, o sa vedeti ca oricum atunci nu mai ai vreme sa te gandesti la chestii de astea banale.
- eu m-am trezit dimineata si cand sa ma ridic din pat simt ca-mi curge ceva, dar era in cantitate mica. Bunn, ma trec transpiratiile si ma pun iar in pat si cronometrez juma de ora (asa se face in caz ca nu esti sigura ca e apa sau nu). Cand ma ridic iar curge cam aceeasi cantitate, sun sotul care nu plecase de mult la serv si mergem la spital.
- acolo s-a stabilit ca era fisurata una din pungi si au rupt apa de tot;
- dupa cateva minute au inceput contractiile. Am avut vreo 3 la 15 minute si apoi la 5 min, 3...Travaliul a inceput la 9 si 20 dimineata si Elena s-a nascut la 15:35. Am nascut natural fara epidurala, a fost greu, dar nu imposibil. Durerile de la dilatatie 7 pana pe la 9-10 sunt crunte, doctorii si moasele chiar stiu ca de obicei atunci cand gravida zice ca nu mai poate e pe la dilatatie 8.
- cand am ajuns la expulzie eram de-a dreptul fericita ca stiam ca se termina. A durat putin 30 minute. Taietura am simtit-o ca o arsura, dar nu pot sa zic ca m-a durut, ma dureau toateee. Sincer am tipat rau de tot, ca altfel simteam ca nu am forta sa imping. Cred ca i-am bagat in sperieti pe toti de prin zona, dar aveam senzatia ca-mi expodeaza zona respectiva. Cu placenta e treaba usoara, a iesit singura fara durere.
- cusatura nu prea m-aa durut, aici am avut parte de anestezie;
- am stat 2 ore in sala de travaliu cu perfuzii si am masat continuu uterul ca sa ramana contractat;
- ma simteam supeeerrr, eram mandra de mine si nu puteam sa cred ca am scapat de chin si ca bebe e bine, desi cam neagra la iesire. L-am trimis pe sot sa o vada dupa cateva minute, sa se asigure ca e roz
- epiziotomia m-a durut, dar nu tare, era asa un disconfort. Mi-a fost teama sa fac treaba mare, dar am reusit cu supozitor. Si aici la spital se pun fire care se absorb singure si nu am avut nici o problema.
- lohii am avut gramada, 6-7 saptamani de am crezut ca tampesc de atatea absorbante.
Foarte importanta mi s-a parut mie respiratia pe contractie. Am intrat de vreo 3-4 ori in panica si nu am respirat cum trebuie si m-a durut mult mai tare. Inspir si expir luuung. Eu ziceam in gand RELAX (REEEE in inspir si LAAAXXX IN EXPIR). Am observat ca destul de multe mamici nu prea respirau in timpul contractiei, ceea ce e foarte gresit, doare mai rau si copilul e privat de oxigen).
Plec ca a venit sotul si incepe weekendul. Va pupesc.
Mihaela28+ si
Elena Maria (9 aug 2006)

nemary spune:
salutare fete voioase!
azi am fost la recoltare de analize de sange, sunt tare curioasa cum or sa iasa. voi ati facut si COAGULOGRAMA?
Si o alta intrebare:
atunci cand mergeti cu copii in masina, in oras, ii puneti in scaunul auto sau ii legati doar cu centura de siguranta. ma gandesc ca ar trebui sa-i cumparam Dariei un scaun auto, dar nu stiu de care. ea acum sta cuminte legata doar cu centura, dar m-a sfatuit o cunostinta sa o pun in scaunel mai ales ca eu sunt incepatoare.
Mari

Povestea Darului plangacios
sunt tot mai mare

Daria

babyangel spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rebiana27
![]() ![]() Rad eu dar nu e rasul meu.. mai rau ca Harap-Alb, ca daca nu se hotaraste bebelina sa se reintoarca nu stiu ce fac!! Corimami ai fost haioasa rau la faza cu opritul la 2 patiserii si la cea cu berea! ![]() Anca tu stii sigur ca acolo unde simti miscarile mai puternice sunt pozitionate picioarele fatului? Ca la mine ficatul si stomacul sunt saci de box... Mami de Luca ![]() ![]() I can't fake with dignity so i'll not try!! |
Rebiana e sigur ca are piciorusele acolo unde simti mai tare loviturile. In cazul tau , e important sa stii unde mai misca..acolo ar fi caput si manute. Cu picioarele in stomac si ficat poate avea capul in jos, sau in lateral

Anca

AMR 7+ saptamani!!!

si mami de

http://community.webshots.com/user/babyanca

Rebiana27 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui babyangel
Rebiana e sigur ca are piciorusele acolo unde simti mai tare loviturile. In cazul tau , e important sa stii unde mai misca..acolo ar fi caput si manute. Cu picioarele in stomac si ficat poate avea capul in jos, sau in lateral ![]() ![]() Anca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AMR 7+ saptamani!!! ![]() si mami de ![]() http://community.webshots.com/user/babyanca |
.. mi-e asa greu sa-mi dau seama! Cand misca.. toata burta se deformeaza (pare ca-si muta culcusul). De obicei, daca imi trec palma peste burtica sau daca o asez mai mult timp, in acea zona misca mai tare. E o senzatie asa placuta!
Mami de Luca

I can't fake with dignity so i'll not try!!