Bravo Diana!Iepurasi de Mar-Apr 2010 (77)
Raspunsuri - Pagina 11
honeybaby spune:
Eu si acum daca ma apuca contractiile sunt din 5 in 5 minute.
Poate pot sa sper la o nastere rapida. Sau la contractii dese si multe , cum o fi norocul

Denisa,
28 + cu bebe roz
Maya - Sophie
Doamne ajuta sa fie bine de data asta ! 
Poze & Filmulete Bebeluna
happyjoy spune:
Andira
sa fie mai bine de data asta (sa nu uitam de epidurala
)
Rebiana, ai facut dus acasa dupa ce s-a rupt apa? Sa inteleg ca daca se rupe apa sau incep contractiile mai avem timp de dus si cosmetizare ![]()
Dupa nasterea normala poti face iar dus?
Cum se impaca epiziotomia cu tampoanele? Putem aplica ceva creme sa grabim vindecarea? Multumesc de raspunsuri 
Yaia, emotionanta povestea nasterii lui Tudor 
Dupa nastere zici sa dorm pe burta cu genunchii sub mine? Nu e cam dificil?
Camilecu, lasa ca facem front comun si pentru tehnici de alaptare
Sa ajungem cu bine acolo 
Babyangel,
de data asta va fi mai bine! Sa traiasca epidurala, ca vad ca mi-e draga de acum
Cireshka, bine ai venit! Mai scrie 2 mesaje sa scapi de moderare sa fi in timp real cu noi ![]()
Cred ca e ok sa stea si prietenul, daca rezista si daca te ajuta... tu trebuie sa fi ok cu asta. parerea mea ![]()
Corimami, vezi ce face sarcina din om? Cred ca era o imagine idilica - graviduta cinstindu-se pe frig afara cu o bere rece
esti super tare!!!
Mihaela, multumesc
A fost draguta faza cu ^atunci cand gravida zice ca nu mai poate e abia la dilatatie 8, parca ii si vad pe doctori zicand ca mai au timp de o tigara / cafea
Pana acum la ^asa da^ putem trece deci:
Coafarea e bine sa se faca de acasa (daca e timp)
E de preferat clisma (banuiesc ca dupa, oricum am naste, e cam dificil mersul la baie)
Epidurala, e cheia succesului 
Spatele incovoiat si barbia in piept atunci cand impingem
Inspir pe contractie si expir pe impingere
Daca mai aveti sfaturi, nu va sfiiti 
29+ 
dayanara spune:
ciresica e bine sa stea prietenul cu tine, te ajuta foarte mult
nemary eu nu concep copilul fara scaun auto
mihaela ai dreptate, respiratia m.a ajutat o gramada, doar ca nu ma vad in stare sa explic cum se face , mai ales ca in timpul expulziei trebuie respiratia aia ca o gafaiala, nu stiu cum sa explic, eu invat la cursuri, matroana inspira , expira, se tine cu mainile de burta, simuleaza foarte bine, apoi ne pune pe noi
denisa cu duda in bec , dar e mai usor cu becul in duda :)))) sa nu ma urc sus calare pe lampadar sau lustra
happyjoy dupa epizotomie e bine sa folosesti tampoane speciale pt gravide sau sa iti confectionezi in casa, cum iti vine mai usor
roxana
30
silvana aroa si
ivan leonard(2.12.2006)
POZE
Rebiana27 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui happyjoy Rebiana, ai facut dus acasa dupa ce s-a rupt apa? Sa inteleg ca daca se rupe apa sau incep contractiile mai avem timp de dus si cosmetizare Dupa nasterea normala poti face iar dus? Cum se impaca epiziotomia cu tampoanele? Putem aplica ceva creme sa grabim vindecarea? Multumesc de raspunsuri ![]() |
Mi-au fost rupte membranele pe masa de nastere... Am facut dus, acasa, dupa 8 ore de la debutul durerilor (sunasem dr sa-i explic ce simt si mi-a "ordonat" sa ma prezint de urgenta la spital... n-am putum sa plec oricum..).
Poti face dus dupa nasterea normala.
Nu sunt recomandate absorbantele obisnuite dupa nastere, insa exista absorbante speciale pentru lehuzie sau iti poti confectiona singura torsoane din vata si comprese sterile. Absorbante obisnuite am folosit dupa vreo doua saptamani.
Pentru grabirea vindecarii epiziotomiei se recomanda unguent/crema pe baza de galbenele, spalaturi locale cu ceai de galbenele si pelin (au efect cicatrizant), moasele recomandau si betadina (unguent), iar de la fete care deja au nascut am inteles ca-s bune si Oximed spray si Lidocaina Spray.
Ai intrebat daca nu e incomod sa dormi pe burta cu un genunchi adus la piept.. eu abia am asteptat sa fac asta dupa ce am nascut!! Mi-era dor sa dorm pe burtica!
Mami de Luca
again ~
Eva-IoanaI can't fake with dignity so i'll not try!!
irinabobe spune:
buna fetelor intru si eu asa la final de saptamana
. mi se pare haios ca la fetele care vor nastere normala bb e asezat aiurea si e necesara cezariana, iar la mine care vreau cezariana...bb e cu capul in jos ![]()
legat de sling cu inele, am luat si eu de pe ebay modelul acela de la babasling insa avand in vedere ca nu l-am folosit pana acum nu stiu cat e de bun...
nemary mie dr mi-a dat sa fac si coagulograma, plus inca cateva analize ce a zis el ca sunt importante in sarcina, din ce am inteles bilirubina, proteina c, vsh si inca cateva dar nu pricep scrisul 
cori super faza cu berea ete ca nici nu mai stiu de cand nu am gustat una...
fetele vroiam sa intreb si eu legat de garmastan am vazut ca a mai intrebat cineva, incepem de acum frecatul sfarcurilor si dat cu garmastan sau e prea devreme?
si inca ceva voi aveti secretii mai abundente? e normal sau nu?
Cireshka, bine ai venit!
30
Rares
bordeancavio spune:
irina, si eu am secretii mai abundente ca si cantitate, dar parca si mai vascoase, sa zic asa. nu in fiec zi, dar sunt. si eu ma intreb dc sunt normale, mai ales acum ca stau stresata ca e colul scurt, ma gandesc daca sunt secretii sau vreo scurgere doamne fereste?
tare faza cu berea, oricum era fara alcool, deci... eu sincer am baut acum la masa un pic de vin rosu (cu alcool), cateva gurite, dar parca ma simt ametita. sau o fi de la stat in pat??? 

vio asteptand pe bebe
25+
Tudor Cristian
poze
http://picasaweb.google.com/vasileviorica/Hainute#
babyangel spune:
Corimami chiar incerc sa mi te imaginez stand pe o banca, salivand cu berica in mana, si cu 10 ochi atintiti spre tine
Super cool! Eu catodata am pofta de bere cu alcool , nu fara alcool...dar stii cum? De nici nu mai am rabdare sa o pun in pahar
Happyjoy mie mi s-a rupt apa acasa si am facut si dus si m-am ras in 2 timpi si 3 miscari(cu oglinda)
Dar oricum cand m-au internat a trebuit sa ma rada si ei o data(pielea
) ca sa fiu data cu iod ( cica dezinfectata) inainte de a intra in sala de travaliu

Ideea e ca ai timp , dar trebuie sa iei in calcul cat faci pana la spital, ca in Bucuresti stiu ca mai poti risca cu traficul. Adica , la prima nastere eu am prietene care de la primele semne de declansare a nasterii, i 2 ore erau nascute
Dar eu zic ca si cazul in care vei fi fericita norocoasa a unei nasteri fulger, un dus scurt, fara hidromasaj, si cremuit dupa dus , si asteptat sa iti intre crema in piele, si mai stiu eu ce...apuci sa ajungi si la spital.
Dupa nastere, cu epiziotomia e chiar recomandat sa te speli local de cateva ori pe zi ( dar nu cu geldus ci cu sapun solid) pentru ca se cicatrizeaza mai bine. Tampoane??? Cred ca nimeni nu ar suporta tampoane interne , si cred ca nici nu ar face fata la cantitatea de lohii de la nasterea naturala
. Eu primele 3 -4 zile (adica in spitam) iti recomand vata invelita in tifon (ca sa nu se lege scame pe cusatura) pentru ca e moale si o suporti mai usor
Doamne..parca cu cat scriu mai multe detalii care imi amintesc de "trecut" cu atat balanta inclina mai tare inspre cezariana
Gata..ma opresc ca ma napadesc amintirile care -vorba Castelanei - ma chinuiesc

Anca

cu
Codrin (Martin sau Fabian) in 33 saptamani
AMR 7+ saptamani!!!
si mami de
Lucas-Sebastian
http://community.webshots.com/user/babyanca
happyjoy spune:
Rebiana, parca tu spuneai de un site sau de o farmacie de unde se pot cumpara tampoane speciale pentru lehuzie.... mai zici odata, te rog, ca am uitat ![]()
Raportez si eu scurgeri mai abundente. Inca nu m-am panicat ca am zis ca sunt normale atata timp cat nu se modifica culoarea si consistenta...
29+ 
bluekidoo spune:
fetelor va tot aud ca vorbiti de "ras".. nu v-ati epilat cu ceara innainte? eu si acum ma fac cu ceara si intentionez sa ma fac si atunci cu cateva zile innainte.. ma gandesc ac dupa nu o sa ma pot face prea curand.. as acu cear acreste parul mai greu.. eu una ma irit de la el
Nunta 12.05.2007 --- http://s123.photobucket.com/albums/o296/blue_kidoo/
In asteptarea martisorului
31+
Tanya Ioana
Sotie fericita cu bebe in burtica
honeybaby spune:
Cireshka- bine ai venit
! Eu as lasa partenerul cu mine in sala. Numai ca unde nasc eu nu se poate
Roxana ![]()
![]()
nici lumina prea puternica nu e buna ca se sperie :))
Am facut azi placinta cu praz si branza si a iesit mai mult placinta cu branza si aroma de praz. Mai incerc...
Denisa,
28 + cu bebe roz
Maya - Sophie
Doamne ajuta sa fie bine de data asta ! 
Poze & Filmulete Bebeluna