*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (97)*

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana28 spune:

Buna ziua mamici!
Am si eu o intrebare: unde pastrati voi sticlele cu nurofen/panadol?

Eu le tin intr-un dulap la temperatura camerei, aprox 23 de grade, dar o cunostinta (asistenta medicala)mi-a zis ca ea le tine in frigider si la nevoie incalzeste sticluta in apa fierbinte.....nu mi se pare ok.

Mari - mamica fericita de Matei Andrei (30 noiembrie 2008)

Poze cu Matei-Andrei,fericirea noasta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleinad.g spune:

Buna, mamici!
Eu sunt turmentata, Teodora s-a foit toata noaptea si, ca sa imi puna capac, dimineata s-a trezit cu episoade diareice si voma. Am pus-o pe ceai de menta, morcovul cu orez a fost bleah si, pentru ca episodul s-a repetat pe la 11, i-am dat hidrasec si debridat. Am reusit acum sa-i dau niste branzica cu orez si a reactionat la jumatate de ora. I-am luat lapte fara lactoza si cereale cu orez si morcov pentru masa de seara, sper sa-si revina sa nu ajungem iar la usa medicilor.

Bertha, multumesc . Stiu de cabinetul dr Camen, stau la 3 min de el, l-am folosit pentru mine, dar pentru cea mica nu l-a recomandat nici un pediatru, nu stiu motivul. Oricum si ei si synevo au un sistem foarte ciudat de programari, om vedea ce-o fi.
Despre somn pot sa-ti spun ca si noi tot cam atat dormim in zilele bune, 11-12 + 2, deocamdata mi se pare ok.
Mirtha, daca Teodora ar papa ce papa Eva as fi in al noulea cer. Din pacate, la noi cred ca nici intr-o saptamana nu se aduna cantitatile pe care le papati voi intr-o zi. Deja sunt super obosita, deprimata chiar, cand vine vorba de a-i face ceva de mancare pentru ca refuzul este de la vederea linguritei. Deja nu mai am puterea de a gati pentru ca invariabil ajunge la gunoi sau in burtile noastre.
Amalia, si noi ne confruntam cu aceeasi problema a dintilor. Ea are doar 4 dinti jos, cei de sus se incapataneaza sa stea in gingie si s-o chinuie din cand in cand. Mai mult, acum sta sa erupa incisivul lateral, nicidecum cei centrali. Si episodul diareic de azi il pun tot pe seama dintilor in combinatie cu distrugerea florei intestinale de la medicamentele din laringita.
Multumim pentru complimente si urari.

Mami de Teodora (1.12.2008) si Bogdan (24.05.1995)
Poze Craciun
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleinad.g spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariana28

Am si eu o intrebare: unde pastrati voi sticlele cu nurofen/panadol?

Si eu tot la temperatura camerei le tin. Mi se pare mai bine asa decat sa racesc/incalzesc o substanta de n ori. Acum, care o fi adevarul, nu stiu.

Poze Craciun
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Daniela, imi pare rau .. printesa mica sa-i treaca repede
Si eu tin Nurofenul tot la temperatura camerei...de ce nu incerci sa nu-i mai dai sa pape cu lingurita...pune-i bucatele de papa direct pe tavita.Asa papa Sara ciorbita cand se plictiseste de lingurita..ii pun cubuletele de carnita, cartof, dovlecel...etc. direct pe tava(am incercat pe farfurie, dar o rastoarna)
I-am facut legume la cuptor, pt. cand ne intoarcem de la vaccin.A adormit acum 10 miunte, o s-o trezesc la 17.40 ca la 18 trebuie sa fim la dr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Am nervi...n-a facut Sara vaccinul...pe analize are monocitele mari peste limita...iar granulocitele nu sunt lucrateCica in fc de cum sunt astea e sau nu viroza...asa ca facem vaccinul peste o saptamana.Am sunat la Medlife si le-am facut scandal ca nu mi-au spus ca nu lucreaza granulocitele...nesimtitii....uf, ce nervi am...n-are rosu in gat si are 10 kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Intru si eu putin de la servici pana plec acasa.
Am observat ca in farmacii si in Ro dar si aici Nurofenul il tin la temperatura camerei. Asa ca de ce l-as tine eu acasa in frigider? Mai ales ca la noi in casa nu am grija ca sare temperatura peste 25°C.

Bertha, cum de-l tii pe Darius acasa? Nu ti-e greu asa cu 2 pe cap toata ziua.
Mirtha, vad ca nimeni nu-ti spune ca e un subiect deschis de Olivia La Bucatarie, *Mamicile de cozonacei (mai si) gatesc! (1)*. Eu ii mai pun dimineata pe tavita rosii cherry taiate in doua si cubulete de cascaval, masline fara samburi. I-as pune si cubulete de telemea daca as gasi aici. Eva are mai multi dinti, ii poti pune si feliute mici si subtiri de ardei gras, telina. Ideea de baza este mic dejun cu lactate cubulete/carne cubulete (piept de pui la cuptor) si legume din plin.
Sau un mic dejun dulce, gen placinta cu mere/dovleac/branza cu stafide si un pahar cu lapte sau orez/gris/paste cu lapte.
La greutatea ei merge o data pe saptamana un mic dejun asa delicios mai ales daca faci tu in casa placinta.
Citind insa de "mancarici" am impresia ca tu ii gatesti separat si zau daca te inteleg. Noi ne-am profilat pe carne de pui si vita si ce gatesc mananca si Elisa, mai putin ciuperci si vinete desi cred ca i-am dat o data supa crema de ciuperci cu crutoane.
Amalia ma bucur ca ai scris de rontaielile intre mese. E foarte bine sa-si formeze de mici bunul obicei de a manca legume si fructe crude taiate si amestecate.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Otilia vreau si eu , te rog, o reteta pt supa crema de ciuperci.

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Stefanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebecris spune:

eu fac supa cream de ciuperci asa:
pun la fiert ce legume am in casa (morcovi, cartofi, dovlecei, ceapa, ardei gras, ciuperci);le las sa fiarba bine...cand sunt gata, le scot si le pun la scurs fara sa arunc apa..apoi bag mixerul vertical/blnederul si le pasez bine...dupa ce sunt pasate incep sa adaug apa cat sa devina o crema;eu pun si putina smantana...fac si niste crutoane la cuptor si GATA!!!

POFTA BUNA!!!

Citat:
citat din mesajul lui ginye55

Otilia vreau si eu , te rog, o reteta pt supa crema de ciuperci.

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Stefanut

Craciun, cadouri, renii

Cristina - mami de DAVID - ANDREI

BLOGUL LUI DAVID SI AL MEU

Povestea nasterii

Pe 20 oct...ora 23:05 a venit pe lume MINUNEA MEA - DAVID ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Auleuu....voma si episod diareic...Ai idee de la ce ar putea fi ? Are si febra ?

Ma gandesc ca daca manifestarea nu este insotita si de febra poti lua in calcul varianta unie indigestii. Sanatate multa , sa va reveniti cat mai repede.

Cat priveste mincaceala la noi pot sa ma declar super multumita , nu aici e problema . Eu ca sunt in pana rau de idei Ce mai fur de pe la finele mele cite o reteta la un pahar de voba pe mess sau mail in rest blocaj complet.

Cu Teo ai incercat si bucati mai mari asa incat sa se poata alimenta singura cu ce doreste de pe masa ??

Sau sa aiba pe masa si o lingurita pe care sa o poata manipula doar ea. Adica tu cu lingurita ta si ea cu a ei ??

Stiu perfect cum e cu vederea linguritei si intoarcerea capului. Eva a trecut printr-un moment similar pe la 7 luni si pe la 10 luni. Credeam sincer ca a facut vreo fobie a linguritei . Dar s-a rezolvata atat lasadu-i bucati mari pe care sa si le poata alege ea cat si oferindu-i o lingurita proprie. Nu mai povestesc ce mizerie era in urma , aspiratorul vesnic nemutat din spatele scaunului etc.

Dar pina la urma cam asta fusese problema. Vroia sa aiba posibilitatea de a se alimenta. Si pina nu isi baga ea primele bucati/alimente sau prima lingurita refuza cu indarjire si intors din cap si cu gura strinsa si dat peste lingura cu mina , orice lingurita sau initiativa din partea. Dupa ce isi introducea singura primele boluri se desfasura totul normal. Poate cumva intampinati aceeasi problema.

Cand sunteti toti sau mai multi la masa si mincati impreuna are aceeasi adversitate fata de lingurita ?

Cu mina se serveste singura ???

Citat:
citat din mesajul lui aleinad.g

Mirtha, daca Teodora ar papa ce papa Eva as fi in al noulea cer. Din pacate, la noi cred ca nici intr-o saptamana nu se aduna cantitatile pe care le papati voi intr-o zi. Deja sunt super obosita, deprimata chiar, cand vine vorba de a-i face ceva de mancare pentru ca refuzul este de la vederea linguritei. Deja nu mai am puterea de a gati pentru ca invariabil ajunge la gunoi sau in burtile noastre.

Poze Craciun
Povestea nasterii

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq
http://community.webshots.com/user/VacantainCroatiacuEva

Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Buna seara!
Noi am ajuns pe la 17.30 la Constanta, am livrat copchil la mama si acum suntem singurei ca 2 porumbei . Ma duc maine cu lactobarul, sa-si faca fii-mea plinul. Incerc sa o obisnuiesc cu casa alor mei, ca sa nu avem probleme cd o sa plecam in concediu. Imi vine sa plang cd ma gandesc ca voi sta 13 zile fara ea

Mirtha, Arianna nu a avut nici un simptom. Doar avea urina un miros mai ciudat, dar la ea s-a mai intamplat si nu avea infectie...am fost la 2 laboratoere, asa ca sigur are infectie. ii dau 10 zile antibiotic Dar de ce nu-i dai paine Evei? Eu nu sunt de acord cu painea in exces, dar o felie la micul dejun mi se pare ok. Cd o manca si zanica mea ca lumea, dimineata am de gand sa inlocuiesc mezelurile cu diverse preparate facute in casa: rulada de carne de pui, drob, pate din ficat, pasta de peste. Acum ii mai dau ocazional clatite. Simple, ii plac f mult. Mai poti face shake de fructe.

Te inteleg cu retetele...nici eu nu am mereu chef sa caut retete. Mai bine sa-mi zica cineva apropo...Bertha am facut diplomat. a fost f apreciat

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria

POZE CU PRINTESA

Mergi la inceput