Dupa ... 13 ani

Dupa ... 13 ani | Autor: aleinad.g

Link direct la acest mesaj

De mica mi-am dorit 2 copii, un baiat si o fata la o diferenta nu mai mare de 4-5 ani. Bogdan a venit in familia noastra rapid, practic am sarbatorit prima aniversare a familiei in spital cu puiul de 4 zile. Apoi .... anii au trecut cu viteza si bb2 si- a intarziat aparitia.
Deja ma consolasem cu ideea ca fetita fusese doar un vis. Chiar in martie 2008 spuneam unei prietene ca nu cred ca visul va mai fi posibil. Totusi … dupa cateva zile am visat ca eram insarcinata, dar ca aveam hemoragie mare si ca, probabil, voi pierde sarcina. Partea hemoragica a visului a luat-o mama asupra ei, la 2 zile dupa vis ducand-o de urgenta la spital. Apele s-au linistit repede, in aceasta privinta nefiind probleme grave. A ramas partea frumoasa a visului si … dupa o saptamana, in prima zi de intarziere, m-am intrebat daca-i posibil. Sotul era si el convins si testul de sarcina ne-a aratat ca minunea s-a intamplat. Era cadoul meu de 38 ani.
Socul a fost mai mare decat mi-am putut imagina, bucuria s-a amestecat cu emotia dar si cu indoiala, frica si tot soiul de sentimente mai mult sau mai putin pozitive sau negative. Lunile au trecut cu mici probleme, dar, in linii mari, pot spune ca sarcina a decurs in limite normale.
Teoretic, Teodora trebuia sa vina pe lume pe 29 noiembrie. Incepand cu a doua jumatate a lunii pregatirile pentru venirea ei erau gata. In fiecare zi ne gandeam daca ea va fi cea aleasa. Dupa cateva zile de contractii sporadice si nu foarte dureroase, o contractie puternica m-a trezit din somn, luni, 1 decembrie, ora 8 si m-a facut sa ma gandesc ca acea zi ar putea fi ziua intamplarii asteptate. In asteptarea repetarii, o iesire la baie mi-a adus constatarea unei hemoragii, mica ce-i drept, dar care a facut sa-mi stea inima in loc. Dupa pregatirile necesare am pornit catre spital. Acolo alta surpriza neplacuta, am aflat ca medicul meu e plecat din localitate. Un rezident mi-a facut un control si mi-a zis ca nu e pic de dilatatie si ca pot sa merg acasa sa ma intorc cand am contractii la 10 min. Un test de stres facut bebelinei a adus alta surpriza neplacuta: ea nu misca corespunzator si testul era prost. Ecografia a aratat o circulatie placentara buna, deci bebelina primea sange suficient dar totusi activitatea ei cerebrala era perturbata. Ca urmare, s-a horarat internarea pentru monitorizare. Am reusit sa luam legatura si cu medicul meu care ne-a indrumat spre doctorita de garda La ora 12 s-au fisurat membranele, iar la ora 14 la control s-a scurs si lichidul ramas care devenise verde. La ora 16 au inceput pregatirile pentru cezariana, mi s-au cerut o serie de semnaturi si o serie de medicamente pe care habar nu aveam ca trebuie sa le am. Apoi, apele s-au linistit si dupa anestezie, la ora 16:40 s-a nascut printesa noastra. Am rasuflat usurata in momentul in care i-am auzit tipatul. Totul a decurs asa de rapid ca nu mi-am dat seama ca in secunda urmatoare au si luat-o si au dus-o in sectia de reanimare pentru toaletare si verificare. Am ramas pe masa de operatie cu gandul la ea si dupa cateva minute, care mi s-au parut o vesnicie, am aflat ca este bine, ca are 3.600 atat cat preconizase si medicul inca cu o luna inainte. Am reusit sa ma linistesc si am asteptat in tacere scurgerea timpului. Operatia s-a terminat cu bine asa ca m-am pregatit pentru intalnirea cu puiul. Am vazut-o intai intr-o poza, apoi in realitate adusa de o asistenta. Cu emotie i-am pupat obrajorul mic si i-am urat “Bine ai venit la noi, pui mic!”
A trecut 1 an si pot spune ca sunt fericita. Puiul mic, mic, care nu-si tinea nici macar capul a devenit acum o adevarata personalitate, merge, isi cunoaste foarte bine teritoriul, spune cateva cuvinte si cel mai mult ii place sa faca “ordine” in lucrurile fratiorului. Si, ceea ce ma bucura si mai mult, este faptul ca … desi diferenta intre frati este foarte mare, ei se inteleg minunat si se iubesc foarte mult.
Bogdan si Teodora, sunt cele doua daruri prin care Dumnezeu mi-a implinit visul copilariei.


Mami de Teodora (1.12.2008) si Bogdan (24.05.1995)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Sa-ti traiasca ingerasii si sa va bucurati de ei.Sa creasca mari, frumosi si sanatosi



lili@domnisorica daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Ma bucur ca ti s-a implinit visul. Felicitari si sa-ti creasca puii sanatosi!

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

Aleinad, ce frumos , dupa atatia ani.. sa va traiasca frumosii , sa va aduca numai bucurii!! La multi ani pentru Teodora( s-a cam lasat asteptata domnisoara, dar a meritat, nu?)

mami de Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Aleinad.g foarte frumoasa relatare! E minunat cand ni se implinesc visele! Sa fie sanatosi amandoi si sa te bucuri de ei! Sigur isi vor fi un sprijin de nadejde unul altuia in viata.

poze aniversare 1 an

"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivia26 spune:

Foarte frumoasa povestea, Daniela, mai ales ca ti s-a implinit un vis asa frumos...domnisoara cu personalitate, nu gluma dar a meritat asteptarea pt asa ochisori dulci cu gene lungi Sa va traiasca puii, sa fiti mereu o familie fericita si la multi ani cu sanatate Teodorei!



de David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008
Made in the Holy Land
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Foarte frumos


C+C=Andrei

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Astazi putem spune pentru prima data La multi ani Teodora!! fiind si prima zi in care a iesit din bebelusie si a intrat in copilarie. Multa fericire, implinire alaturi de familia ta foarte frumoasa Daniela! Te pupa pe un obraz Mihaela si pe celalalt Mirunica.

Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)

Pozele mele

Mirunica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

Frumoasa si emotionanta povestea voastra .Sa creasca mare Teodora, sanatoasa , norocoasa si voioasa !

Criss de Paula Sofia DN 18.11.2008
PozePaulaSofia
Botez si nu numai
PovesteaNasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleinad.g spune:

Va multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase. Va doresc si eu sa va bucurati din plin de puii vostri, sa fie sanatosi, frumosi si cuminti!

Mami de Teodora (1.12.2008) si Bogdan (24.05.1995)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Daniela, felicitari mami pentru perseverenta. Cine are ambitie reuseste. Cred ca si Bogdan e fericit ca este frate mai mare.
Sa va traiasca Teodora, sa fie sanatoasa, norocoasa si sa aibe o viata frumoasa!

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Povestea nasterii celor doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput