MENIU PENTRU CRACIUN SI REVELION

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bratu Monica

Monica-Elizabet am capiat!!!!!!!!!

De azi sunt fanu al acertui site retete-n imagini.Sunt super!!!!!!!!

Multumesc!!!!!!!!!!!

Monikka

vacanta Moeciu 2008


SUBSCRIU

mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

multumesc, ma bucur ca va place insa eu mai adun si invat multe de la voi

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

inca n-am batut in cuie meniul, dar cred ca pana la urma va arata asa:

www.bucataras.ro/retete/494/ciorba_de_curcan_cu_zeama_de_varza.html" target="_blank">Ciorba de curcan
Muschiulet impletit plus ceva carne de pui
Sarmale (poate chiar una uriasa )
Poiana cu ciuperci
Oua umplute cu ficat sau branza (sau poate amandoua)
Piept de pui umplut cu ciuperci
Chiftelute aromate la cuptor

Nu stiu daca mai adauga sau mai scot ceva din lista, voi vedea la momentul oportun.

Pentru desert voi face turte cu julfa si fursecuri diverse. Si tort.

Si cam atat.



www.e-retete.ro/concurs/2/concurenti/4" target="_blank">Votati o sarmala uriasa? Multumesc!

www.bucataras.ro/miha/" target="_blank">Miha papa tot

De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Vai ce de bunatati ati insirat aici ca acum nu mai stiu ce as face de Craciun si Revelion
Miha m-ai omorat cu meniurile puse, muschiuletii aia impletiti i-am vazut si in ceva carticica cu preparate traditionali romanesti si mi-au intrat in suflet . Spor la bucatarit bunatati si .
Monica- Elizabet ai si tu niste bunatati o sa testez si din retettela tale ca nu se poate altfel .
Eu chiar mi-am propus sa incerc in avans ceva retete dar nu am reusit inca mare lucru acum cu atatea retete vazute o sa mai adaug si dn ce am vazut pe aici . Cred totusi ca voi combina mancarea traditionala cu ceva de aici , mai ales la aperitive ca mi se par mai lejere.
Pana acum am in plan aperitive reci facute pe rondele de bagheta http://bucataria-sylviei.ro/aperitive-reci/
Tot ceva aperitive facute din feliute de bacon prajite si umplute cu saint-jack zice reteta eu zic ca se poate adapta si cu alt file de peste , au iesit minunate : http://bucataria-sylviei.ro/ballotins-de-saint-jacques/
Probabil ceva de genul acestor pulpe de pui umplute la cuptor http://bucataria-sylviei.ro/pulpe-de-pui-umplute/
Nu m-am decis inca cu ciorba pentru a doua zi si sarmalute binenteles am deja varza murata vidata in frigider, raritate mare aici .
Cu meniul de Revelion inca nu m-am decis dar promit sa revin.
Multumesc celor care au scris la subiect, adevarata sursa de inspiratie subiectul asta .



Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

sursa de inspiratie din care faci parte si tu multumesc silvi

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Mai fetelor m-ati lasat cu gura cascata cate puteti sa pregatiti pt sarbatori!!!
Insa am si eu o nelamurire: cum faceti sa fie proaspete toate preparatele dintr-un meniu. Vad ca unele serviti cate 4-5-6 feluri de mincare (cu aperitive cu tot) si ma gandesc ca nu e timp fizic sa le poti pregati pe toate intr-o zi, pina la prinz, ca sa fie proaspete....cum faceti?

Noi de Craciun papam niste antreuri (icre, brinzeturi, ceva sunculita, kaiser, ceva traditional pe cat posibil) si apoi putina cirba de perisoare si sarmale cu mamaliga. La final, probabil niste cozonac si fursecuri.
Mie si asa m ise pare mult, adica oricat de putin ai gusta din toate, si tot nu mai ai loc sa respiri



Hobby

******************************************
www.youtube.com/watch?v=IeVt9UEUh-8" target="_blank">
"It´s all for love... L.O.V.E."
www.youtube.com/watch?v=wuQKnuFBg2E" target="_blank">Michael Jackson - King of MUSIC
.... "Ok, everybody, that's a wrap!"






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

ciorba, sarmalele, salata beof, sunt f bune(daca nu si mai bune facute de pe 23
carnatii, toba, caltabosul si altele merg facute chiar dinainte
nu mai zic de fursecuri, saratele care se pastreaza bune si fragede in cutii din tabla inchise ermetic
deci mai raman cozonacii(care daca vrei poti sa-i faci si sa-i congelezi si ai sa vezi ca-s la fel de proaspeti si buni ca atunci cand i-ai pus)
friptura, la fel facuta in ziua de Ajun
si mai raman aperitivele mai sofisticate pe care le fac chiar atunci in ziua aia...

spor la treaba tuturor

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

fetelor voi ce garnituri faceti la fripturi, ca mie in postul asta mi s-a luat de toate garniturile posibile si imposibile....parca nu-mi vine sa mananc doar friptura ...asa...
mi-am stors creierii pana la ultima picatura si chiar nu-mi vine nimic in cap (doar cartofi in toate felurile, orez la fel, ciuperci idem , legume, s.a)

in rest pt Craciun m-am gandit la:
-supa de pui de tara cu taietei de casa (abia o astept)
-pulpe de pui la cuptor (ma mai gandesc cum si in ce fel...cum mi-o veni atunci)
-bulete de cascaval
-carnaciori la gratar si/sau rulouri din piept de pui cu carnaciori
-cozonac
-tort
-prajitura "cu 100 de nuci" (in principiu,dar ma mai gandesc dc ea sau alta)
- + niste garnituri daca imi dati vreo idee
- + racituri (branzeturi, s.a)

Pt. Revelion ma mai gandesc...sa trec cu bine de Craciun

Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

eu pun mereu o tava cu multe legume(asortate) in cuptor, in sos de vin + usturoi si ierburi aromatice...desi pare sa nu o vrea nimeni(asa cum zici si tu dupa post) se manance toata chiar din prima zi
cum e prajitura cu 100 de nuci?

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Vai Doamne...salivam toti pe langa imagini...

deja mi te-am laudat la tot familionul sotului...soacra-mea a ramas ca la dentist cand i-am aratat ce-ti iese din maini...

salatele le iau la rand, le fac pe toate, una cate una, ca mi-s fan verdeturi, apoi supele, la restul...cam greu, mi-s neandemanatica!

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 24+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput