MENIU PENTRU CRACIUN SI REVELION

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

eu as face(in cazul in care sarbatorim acasa si nu la socrii) somon la cuptor cu suc de portocale, insa am pierdut reteta. Aperitivele-s cam tot aceleasi an de an:sunca, cascaval, raci si-o salata asortata.

desert as servii spuma de ciocolata alba servita in cupe de sticla cu baza de biscuiti Oreo...

O sa mai fac sa am in casa cuib de viespi cu nuca si caise uscate, si Mince pies...

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Dbunny uite Aici o reteta de somon in sos de portocale, nu stiu insa daca este exact cea pe care o cauti tu iar aici poti gasi si alte retete cu peste unele la fel de "exotice"


Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dbunny

eu as face(in cazul in care sarbatorim acasa si nu la socrii) somon la cuptor cu suc de portocale, insa am pierdut reteta. Aperitivele-s cam tot aceleasi an de an:sunca, cascaval, raci si-o salata asortata.

desert as servii spuma de ciocolata alba servita in cupe de sticla cu baza de biscuiti Oreo...

O sa mai fac sa am in casa cuib de viespi cu nuca si caise uscate, si Mince pies...

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...



I i spui si mie, te rog, reteta de la spuma de ciocolata si cea de la cuib de viespi cu nuca si caise uscate? Suna taaare bine! Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Meniul nostru de Craciun e acelasi de cand ma stiu:sorici,branza si ceapa de apa,sarmale cu mamaliga,friptura de porc la ceaun cu mamaliga si muraturi,cozonac de casa,cornulete cu rahat si fursecuri cu nuci
De revelion,daca il fac acasa vreau sa fac astea:
corabioare cu branza si anchoa a la monica elizabet
rulada cu sunca si cascaval,tartine cu icre,chiftelute si gogosele cu cascaval,piftie,por'ma pastrav la cuptor,pui pe sticla cu cartofi copti si sos de smantana cu usturoi si tort.Inca nu m-am hotarat de care tort o sa fie,am eu unu in minte,sper sa gasesc si ingredientele necesare.Ma batea gandul sa fac si-o inghetata cu nuca de cocos si cioco,da mai vedem!
Sau,in loc de toate astea,o sa beau sampanie pe plaja si ceva fripturi la gratar

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica-elizabet

Dbunny uite Aici o reteta de somon in sos de portocale, nu stiu insa daca este exact cea pe care o cauti tu iar aici poti gasi si alte retete cu peste unele la fel de "exotice"




Mersi mult e foarte asemanatoare prima reteta..ina tin minte si de u strat de smantana amestecat cu ceva si acoperit somonul...

Spuma de ciocolata alba: se pune la fiert frisca(cam 600ml), cand incepe sa clocoteasca arunc bucatele de ciocolata alba in ea(am stans si focul); cam 2-3 tablete d'alea subtiri. Las crema asta la racit. Apoi la frigider 3-4 ore. Apoi bag mixerul si gata-i spuma. Nu se umfla ca o frisca normala...nu mai are multa putere frisca, sau cel putin eu asa am patit. Daca vrei mai spumos adaugi 3-4 albusuri batute tare cu putin zahar. Cumpar biscuiti Oreo ii rup in 3-4 bucatele si-i pun la baza cupelor, apoi acopar cu spuma de ciocolata alba si bag iar la frigi, acoperita fiecare cupa cu celofan sau film transparent. Poti decora cu ciocolata razalita sau alte forme/floricele/ciupercute din ciocolata...ce gasesti prin comert. Ies cam 6 portii. eu iti recomand sa faci portie dubla insa cealalta portie cu ciocolata simpla cu cacao..si combini spumele in straturi in cupe

Cuib de viespi ii fac cu foaie foietaj din comert, mai exact de la Lidl. fac crema din nuca macinata, zahar pudra, un galbenus, unt topit, esenta de rom cateodata, scortisoara macinata muuultasi caise uscate tot din comert taiate mic(nu macinate ca se fac marmelada). umplu foaia, o rulez, apoi feliez, ung fiecare cuib cu albus batut si la cuptor vreo 20-25 min, 160-170º. Bineinteles ca iti iese mai ''cozocanos'' daca faci tu aluatul clasic cu faina, oua...



Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica-elizabet

ah Rufus ce-mi faci tu mie acum de dimineata
si la noi cam tot asa arata Craciunul daca nu fac eu carnati in casa,slaninuta fiarta-n zeama de varza, cozonac, sarmale, salata de beof, vinete si fripturele asortate nu ma simt bine

Salata beof
Piftie-racitura
Ciorba de perisoare
Sarmale
Slaninuta fiarta in zeama de varza
Toba de casa
Carnati de casa si Fripturici diverse
Cozonaci cu nuca si stafide
si multe Fursecute si bomboane pe care le mai ducem si in vizita, daca e timp fac si un tortulet specific pentru craciun(doar la forma ma refer...bradut, mos, etc)



Pentru revelion, pregatesc in general ceva mai "exotic" fiindca deja suntem cam...full...dupa Craciun
Salata exotica si alte Aperitive in general cu somon, anchoa...
dar laciorba de burta de obicei nu renunt cat de "rea" e ea
fripturele dar primeaza un Curcan umplut
si tort aici neaparat...dar ceva usor tort cu branza si fructe
vin rosu, palinca de acasa...si vorba lui Deus neaparat SPORT
mers pe jos...orice...pe care noi nu-l ratam in nici o zi...

insa pana atunci Postim
spor la pregatiri tuturor si sarbatori fericite!

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete






Waaaaaaw
Super site,felicitari, sa inteleg ca e proaspat? Am salvat la favorite, maine il studiez mai in amanunt ca la ora asta imi pica ochii in gura!

O nastere cu prelungiri
minunea care ne-a luminat viata
Caietul cu retete
Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

da vio, e proaspat...inainte aveam toate retetele scrise la fiecare poza in picasa insa dupa ce am gasit mai bine de 50 de retete cu tot cu poze furate din albumele mele si postate de alte fete pe gustos m-am hotarat sa le pun in ceva al meu
multumesc, ma bucur ca iti place

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

cum sunt mai mult decat incepatoare, de craciun fac salata de boeuf, supa, friptura si piure de cartofi, cozonaci secuiesti cu mac

dar...

ziceti-mi va rog ce sa fac:
- de ziua lui carol (1 an) cu parintii nostri, prieteni de-ai lor
- tot de ziua lui, dar cu prietenii nostri si copii

pt astea doua m-ar interesa ceva platouri reci. da ceva siiiimplu. ca decat sa ratez mai bine fac sendvisuri pt prima si comand pizza pt a doua. as incerca vreo rulada da ... si nimic cu peste ca mi scarba sa pun mana pe el.

si cum se face tortul diplomat?

de revelion nu fac nimic. ramane cozonac de la craciun. eventual ne luam inghetata ca pana atunci o sa fim mai mult decat satui de mancare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

o reteta de dimplomat(a lui cris) pe care eu o fac mereu si nu da gres niciodata o poti gasi Aici
pentru celelalte mai baga un ochi pe la aperitive


Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica-elizabet

ah Rufus ce-mi faci tu mie acum de dimineata




Tu vorbesti?
Mie imi ploua-n gura de muuuuulta vreme, de cand te citesc...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput