MENIU PENTRU CRACIUN SI REVELION
Nu stiu daca e prea devreme sau nu dar indraznesc sa va cer sfaturi si pareri cu privire la cele doua nopti in care majoritatea suntem cu familia sau prietenii la masa.
Ma gandesc poate-mi puteti da ceva ideii ,pentru niste prajiturele pe care le facem pentru ca Mosul sa le gaseasca langa brad cand ajunge pe la fiecare ,obosit de drum si daruri,sau alte idei referitoare la meniuri...ce maipunem pe masa?
Va rog daca aveti timp sa ne impartasiti si noua ideile dvs referitoare la meniuri,retete ...orice idei noi sau vechi dar care sa ne ajute sa trecem frumos in Noul An si cu mesele incarcate de bunatati.
Multumesc frumos!
Raspunsuri
Deus spune:
Craciun conform traditiei personale - friptura de iepure
Revelion aceasi traditie - peste si cozonac cu sampanie
Cantitati mici, mese normale nu abuzuri.....
Dupa sarbatori vrem sa fim la fel sanatosi si slabuti:-)
daca intr-o zi viata iti intoarce spatele...prinde-o de fund!
http://oscarfriends.wordpress.com/
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
putere...pentru cine crede ca nu mai poate!
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://community.webshots.com/user/Deusphoto
violeta29 spune:
Craciun:
-sarmalute in frunze de varza cu smantana si mamaliguta
-friptura de porc la cuptor
-dulciuri diverse,inca n-am hotarat ce anume,sigur o sa fie si cozonacul printre ele
Revelion
-aperitive:salata boef,rulouri de ficatei cu kaizer,gogosele cu icre,chec aperitiv plus diverse aperitive reci,cumparate d ela magazin
-file de cod pane cu cartofi natur si sos remoulade
-pui la punga magica
-tort(inca n-am hotarat daca il fac eu sau il comand) si prajituri diverse
O nastere cu prelungiri
minunea care ne-a luminat viata
Caietul cu retete
Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)
Bratu Monica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui violeta29 Craciun: -sarmalute in frunze de varza cu smantana si mamaliguta -friptura de porc la cuptor -dulciuri diverse,inca n-am hotarat ce anume,sigur o sa fie si cozonacul printre ele Revelion -aperitive:salata boef,rulouri de ficatei cu kaizer,gogosele cu icre,chec aperitiv plus diverse aperitive reci,cumparate d ela magazin -file de cod pane cu cartofi natur si sos remoulade -pui la punga magica -tort(inca n-am hotarat daca il fac eu sau il comand) si prajituri diverse O nastere cu prelungiri minunea care ne-a luminat viata Caietul cu retete Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008) |
imi poti spune si mie cum faci sosul remoulade?
la peste eu fac sos cu capere ,dar poate invat sa-l fac si pe-al tau ,ca nu stica.
Multumesc!
claudia_a spune:
Meniul nostru de Craciun e unul traditional si consecvent:
Antreuri: racitura de curcan (sau cocos), toba, leber, branza de oaie cu rosii, castraveti, ceapa;
- ciorba de gaina de tzara (sau cocos sau curcan - depinde ce gasim);
- sarmale cu varza de vita si putin porc;
- friptura de porc la cuptor si carnati, cu muraturi.
Desert: numai cozonac si turte din Ajun. Si desigur nelipsitele grefe pentru digestie.
De Revelion, in general incerc sa fac ceva usor; pe langa salata beuf si oualele umplute - anul trecut de exemplu am facut cascaval umplut, rulada de piept de pui, mini drob de pui...
Anul asta mi-am propus asa:
- salata beuf;
- oua umplute cu amestec de branza Almete cu sunca presata (date la robot);
- drob de pui in forme de muffins;
- snitele fasii subtiri de pui;
- supa rasol de vita cu legume sau supa de gaina cu taitei de casa sau ciorba radauteana - nu sunt inca decisa;
- friptura de vitel cu sos si muraturi;
- tort cu blat de cacao si crema de nuca si caramel;
- si delicioasa prajitura de mere cu gris (deliciul casei).
lulu77 spune:
De Craciun , probabil :
- aperitiv gen toba, lebar, slanina cu usturoi;
- salata boeuf ;
- racitura;
- sarmale ;
- friptura pui si carnati vita+oaie ;
De Revelion :
- racitura- din nou ;
- salata peste ;
- saramura peste ;
- tort (reteta propie)
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
Bratu Monica spune:
Va rog frumos,nu posteaza cineva o reteta de tort bun?Eu am facut mereu aproape tort de fructe cu blat de nuca si frisca dar parca as vrea sa schimb.
Ma ajuta cineva cu o reteta si daca e si cu cacao,ciocolata etc....fiica-mea e super incantata!
Bratu Monica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claudia_a Meniul nostru de Craciun e unul traditional si consecvent: Antreuri: racitura de curcan (sau cocos), toba, leber, branza de oaie cu rosii, castraveti, ceapa; - ciorba de gaina de tzara (sau cocos sau curcan - depinde ce gasim); - sarmale cu varza de vita si putin porc; - friptura de porc la cuptor si carnati, cu muraturi. Desert: numai cozonac si turte din Ajun. Si desigur nelipsitele grefe pentru digestie. De Revelion, in general incerc sa fac ceva usor; pe langa salata beuf si oualele umplute - anul trecut de exemplu am facut cascaval umplut, rulada de piept de pui, mini drob de pui... Anul asta mi-am propus asa: - salata beuf; - oua umplute cu amestec de branza Almete cu sunca presata (date la robot); - drob de pui in forme de muffins; - snitele fasii subtiri de pui; - supa rasol de vita cu legume sau supa de gaina cu taitei de casa sau ciorba radauteana - nu sunt inca decisa; - friptura de vitel cu sos si muraturi; - tort cu blat de cacao si crema de nuca si caramel; - si delicioasa prajitura de mere cu gris (deliciul casei). Zambeste, iubeste, iarta! |
prajitura de mere cu gris?S vrea si eu reteta daca se poate.Multumesc anticipat.
M-am hotarat anul acesta sa pregatesc retete noi ,singurele cere vor ramane cap de afis va fi salata Boeuf si sarmalele in foi de varza.
violeta29 spune:
Sosul Remoulade:maioneza,castraveti la otet tocati marunt si storsi putin de zeama,patrunjel tocat marunt,o lingura zeama lamaie,smantana.Se amesteca toate si gata sosul.Nu ma intreba cantitatile ca eu le pun la ochi si dupa gust.
O reteta de prajitura cu gris si mere iti pot da si eu daca te intereseaza uite aici
Nu stiu daca e aceeasi cu cea de care zice claudia, dar astept cu nerabdare si reteta ei,poate ma inspir.
Cu torturile ma abtin ca nu-s punctul meu forte,de regula dau rateuri asa ca ma cam bate gandul sa comand unul de revelion.
O nastere cu prelungiri
minunea care ne-a luminat viata
Caietul cu retete
Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)
claudia_a spune:
Prajitura cu gris e aproape la fel cu cea prezentata de Violeta, cu mici modificari insa - nu se pune lapte praf; de asta e buna de facut si in post - in loc de unt, se pune margarina.
Pentru o tava de 20/30:
- 1 cana gris (o cana de 200 ml);
- 1 cana faina;
- 1 cana de zahar;
- 2 kg mere, scortisoara;
- un praf de sare;
- 2/3 pachet unt.
Se amesteca grisul cu zaharul cu faina si sarea, intr-un castron, pana se omogenizeaza bine. Merele se curata, se trag la robot/razatoare, se calesc putin (max 5 minute - pana lasa zeama) cu un plic de zahar vanilat - atentie fara zahar. Se unge tava cu 1/3 din unt, se ia o cana din amestecul de gris, faina, zahar si se pune in tava, se aranjeaza uniform, apoi un strat de mere cu tot cu zeama (fara a presa foarte bine merele, doar nivelate sa fie uniform), apoi iar o cana de amestec, apoi iar restul de mere si ultimul strat cana de amestecfaina, gris, zahar; se topeste restul de unt inr-o craticioara si se toarna lichidul peste prajitura; se da la cuptor la foc mare 5 minute si apoi la foc mic aprox 40-45 minute!
Delicioasa este a doua zi, cand partea de deasupra se intareste si devine crocanta; este un deliciu, nu o sa va para rau; sa nu mai zic ca e si prajitura puturosului, la cat de simplu e de pregatit!
O zi buna!
Bratu Monica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claudia_a Prajitura cu gris e aproape la fel cu cea prezentata de Violeta, cu mici modificari insa - nu se pune lapte praf; de asta e buna de facut si in post - in loc de unt, se pune margarina. Pentru o tava de 20/30: - 1 cana gris (o cana de 200 ml); - 1 cana faina; - 1 cana de zahar; - 2 kg mere, scortisoara; - un praf de sare; - 2/3 pachet unt. Se amesteca grisul cu zaharul cu faina si sarea, intr-un castron, pana se omogenizeaza bine. Merele se curata, se trag la robot/razatoare, se calesc putin (max 5 minute - pana lasa zeama) cu un plic de zahar vanilat - atentie fara zahar. Se unge tava cu 1/3 din unt, se ia o cana din amestecul de gris, faina, zahar si se pune in tava, se aranjeaza uniform, apoi un strat de mere cu tot cu zeama (fara a presa foarte bine merele, doar nivelate sa fie uniform), apoi iar o cana de amestec, apoi iar restul de mere si ultimul strat cana de amestecfaina, gris, zahar; se topeste restul de unt inr-o craticioara si se toarna lichidul peste prajitura; se da la cuptor la foc mare 5 minute si apoi la foc mic aprox 40-45 minute! Delicioasa este a doua zi, cand partea de deasupra se intareste si devine crocanta; este un deliciu, nu o sa va para rau; sa nu mai zic ca e si prajitura puturosului, la cat de simplu e de pregatit! O zi buna! Zambeste, iubeste, iarta! |
Multumesc Claudia!