MENIU PENTRU CRACIUN SI REVELION

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariussimiuc

inca n-am batut in cuie meniul, dar cred ca pana la urma va arata asa:

www.bucataras.ro/retete/494/ciorba_de_curcan_cu_zeama_de_varza.html" target="_blank">Ciorba de curcan
Muschiulet impletit plus ceva carne de pui
Sarmale (poate chiar una uriasa )
Poiana cu ciuperci
Oua umplute cu ficat sau branza (sau poate amandoua)
Piept de pui umplut cu ciuperci
Chiftelute aromate la cuptor

Nu stiu daca mai adauga sau mai scot ceva din lista, voi vedea la momentul oportun.

Pentru desert voi face turte cu julfa si fursecuri diverse. Si tort.

Si cam atat.



www.e-retete.ro/concurs/2/concurenti/4" target="_blank">Votati o sarmala uriasa? Multumesc!

www.bucataras.ro/miha/" target="_blank">Miha papa tot

De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...




votat




Are mama 2 baieti: un fulguletz si un pepenash!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

-de carciun
eu fac doar sarmale, chiftelute o prajitura si cozonac "floare"

- de revelion
salate (boeuf,vinete,ciuperci,ton) friptura, tort

ca tot intreba cineva de salata de peste

-eu pun asa: 2-3 cutii de ton scurse bine, maioneza, 1 morcov crud ras, porumb din conserva, bineinteles sare dupa gust daca mai trebuie si zeama de lamaie.





Are mama 2 baieti: un fulguletz si un pepenash!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikole

Vai Doamne...salivam toti pe langa imagini...

deja mi te-am laudat la tot familionul sotului...soacra-mea a ramas ca la dentist cand i-am aratat ce-ti iese din maini...

salatele le iau la rand, le fac pe toate, una cate una, ca mi-s fan verdeturi, apoi supele, la restul...cam greu, mi-s neandemanatica!

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 24+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec


multumesc nikole, va astept la masa

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

monica prajitura "cu 100 de nuci" , sau nuga de casa (cum am gasit-o eu intr-o revista practic din 2005 si care o fac eu) este prajitura cu foi de albus si nuci+ crema de galbenusuri cu/fara cacao

uite reteta din practic:
FOI
8 albusuri
400 g nuca (cand eram mica si ne facea mama prajitura asta, ne punea pe mine si pe sora-mea sa-i numaram si sa-i spargem 100 de nuci, de aci si numele [rad] )
8 linguri pesmet
300g zahar pudra
-tai marunt miezul de nuca si-l prajesti in cuptor 10-15 min
-bati albusurile spuma cu zaharul si adaugi treptat nuca si pesmetul (incet sa nu se lase...stii tu )
-coci apoi 2 foi, aprox 10 min fiecare (nu stiu ce temp ca nu le-am facut inca la cvuptorul asta nou)

CREMA
8 galbenusuri
300 g zahar pudra
3 linguri lapte
3 linguri cacao
50 g ciocolata (amaruie sau nu)
200 g unt

- freci galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi pana se ingroasa,
-adaugi ciocolata si cacaua, amesteci si dai deoparte
-dupa ce s-a racit adaugi untul frecat spuma si omogenizezi crema
-asamblezi prajitura si o dai la rece pana a doua zi (l-a mine n-a rezistat niciodata "negustata" pana a doua zi)

!eu am facut-o si cum mi-o facea mama, adica fara cacao si ciocolata.Mie una imi place oricum tare mult...de fapt orice prajitura care are nuci in ea e preferata mea...de fapt orice prajitura....

Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Anaemi poti sa faci ceva legume la cuptor in genul asta http://bucataria-sylviei.ro/legume-la-cuptor/ cu ce combinatii iti trec tie prin minte, sau poti sa optezi pentru cartofii aurii sau tiganesti ( astia sunt deliciosi ) gasesti reteta aici : http://bucataria-sylviei.ro/saltimbocca-din-cotlet-de-porc-cu-mozzarella/ sau eu mai fac si am avut intotdeauna mare succes cu reteta aceasta de cartofi umpluti facuti la cuptor : http://bucataria-sylviei.ro/mix-grill-cu-sos-de-ciuperci-si-cartofi-la-cuptor/ eu cateodata ii fac doar cu ierburi maruntite, sau mai pun si ciupercute taiate marunt de tot sau ardei rosu taiat fin...ce alegi tu . Daca faci si friptura la cuptor sa faci in vase in care sa iti incapa si garnitura in acelai timp, si sa calculzi timpul in care se termina fiecare, sa le sincronizezi. Poti sa mai faci daca vrei ceva mai light sau de efect cate un manunchi de fasole verde, fiarta al dente si apoi trecute prin unt fierbinte si legate cu o felie subtire de bacon, sau daca prepari ceva fripturi mai rafinate poti face o garnitura de orez negru chinezesc ( e bestial la gust si merge de minune cu tot ce e file de peste sau fructe de mare). Cam aceasta imi este inspiratia la aceasta ora mai revin eu cu idei si exemple.
Monica-Elizabet am o lista cat China cu bunatati facute de tine pe care vreau sa le incerc si eu este de nota 10 .


Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

anaemi, multumesc pentru reteta
silvi si eu

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

...silviiiii ce-mi facusi tu mie

multumesc mult pt retete si inspiratii

monica cu placere

Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Fetelor, sunteti super, am ce invata de la voi!

Monica, ce condimente (ierburi) pui pe legumele si carnea la cuptor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

sare, piper boabe(sau macinat), un sos de vin + suc de rosii, usturoi zdrobit si in general patrunjel proaspat sau busuioc
sau o combinatie de ierburi provencal (cimbru, busuioc, oregano... )


Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Multumesc,Monica, oregano nu am incercat pana acum, eu puneam rozmarin, busuioc si cimbru.

Mergi la inceput