MENIU PENTRU CRACIUN SI REVELION

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Anaemi cu mare placere, sunt simplu de facut toate. si spor la bucatareala !

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Monicai ii cunosteam talentele culinare, dar si tu , Silvie, esti o adevarata comoara la casa omului!
Ce si-ar mai fi dorit si sotul meu o asa priceputa in bucatarie!...

Dar cum niciodata nu e prea tarziu, sper sa reusesc ca in 2010 sa incerc macar o zecime din ce bunatati pregatiti voi acolo zilnic cu atata talent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:



Citat:
citat din mesajul lui monica-elizabet

ah Rufus ce-mi faci tu mie acum de dimineata
si la noi cam tot asa arata Craciunul daca nu fac eu carnati in casa,slaninuta fiarta-n zeama de varza, cozonac, sarmale, salata de beof, vinete si fripturele asortate nu ma simt bine

Salata beof
Piftie-racitura
Ciorba de perisoare
Sarmale
Slaninuta fiarta in zeama de varza
Toba de casa
Carnati de casa si Fripturici diverse
Cozonaci cu nuca si stafide
si multe Fursecute si bomboane pe care le mai ducem si in vizita, daca e timp fac si un tortulet specific pentru craciun(doar la forma ma refer...bradut, mos, etc)



Pentru revelion, pregatesc in general ceva mai "exotic" fiindca deja suntem cam...full...dupa Craciun
Salata exotica si alte Aperitive in general cu somon, anchoa...
dar laciorba de burta de obicei nu renunt cat de "rea" e ea
fripturele dar primeaza un Curcan umplut
si tort aici neaparat...dar ceva usor tort cu branza si fructe
vin rosu, palinca de acasa...si vorba lui Deus neaparat SPORT
mers pe jos...orice...pe care noi nu-l ratam in nici o zi...

insa pana atunci Postim
spor la pregatiri tuturor si sarbatori fericite!

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete





am sa incerc si eu racitura ta

Salamul de biscuti a iesit supeeeer

Hristos se naste, slaviti-L; Hristos din ceruri, intimpinati-L; Hristos pe pamint, inaltati-va. Cintati Domnului tot pamintul si cu veselie laudati-L popoare ca S-a preaslavit !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

ma bucur Ica
eu azi am facut asa:
nuci umplute cu crema de ciocolata
fursecuri diverse de craciun
turta dulce
covrigi pentru colindatori
asa ca de azi...puteti porni colinda


Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Mama mia, de cand n-am mai intrat v-ati facut de cap,ce-i domle cu dezmatul asta culinar pe-aici?Hai ca mi-a plouat in gura rau de tot de la atatea bunatati,pai mie imi trebuie vreo trei Craciunuri sa fac tot ce-as vrea sa fac

O nastere cu prelungiri
minunea care ne-a luminat viata
Caietul cu retete
Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

monica , monica...mi s-a facut foame instantaneu....mamaaaaa ce as manca o piftie si un curcan umplut ...poate de revelion o sa le fac (cel putin piftia)

bine ca mai vad si eu idei pe aici, ca eu am in cap numai prajituri

Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...



IMPLINIRE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

anaemi si eu as face muuuulte dulciuri...inca nu m-am oprit am incercat niste cornulete care mi-au dat gres(ca am facut eu pe "desteapta" si am pus unt in loc de untura) si pana la urma le-am transformat in fursecuri



Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Monica-Elizabet, cum faci nucile? (pe mine m-ar interesa reteta clasica de nuci, adica cea pe care o mancam atunci cand eram mici insa mama n-a facut niciodata iar matusile mele s-au modernizat si-si cumpara dulciurile de la cofetarie, fapt pentru care si-au pus pe foc retetele. Intre noi fie vorba, eu am iesit in castig aici pentru ca sunt mandra posesoare a unei forme de nuci )Eu voi pregati pe fugasarmale cu afumaturasalata de boeuf sarateletort diplomat si tiramisu (si aici tot asa, am pierdut o minunatie de reteta pe care sper s-o recuperez)buturugi (asta este o prajitura exceptionala a unei matusi)cozonaci nuci (cu voia monicai)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

valen, eu am forme de nuci din acelea tip lingurite care se fac in cuptor, daca tu ai forma de nuci de tip vechi este alta reteta (se coc pe aragaz)
uite Aici reteta si uite Aici poti sa vezi cum arata formele astea ale mele....pe care le-am primit cadou de la o dc-ista :) cris75


pentru nucile facute in forma veche reteta este asta

3 oua
250 grame zahar
250 ml ulei
1 pachet margarina sau unt
drojdie cit o nuca
sare
faina cit cuprinde


Se framanta un aluat din ingredientele de date, apoi se fac bilute cit o nuca pe care le pui in forma de nuci si se coc deasupra pe aragaz. Din acest aluat iti cam ies 240 de coji

In ambele variante cojile de nuci se pot face dinainte se tin in cutii ermetice apoi se unesc intre ele cu crema

Pentru crema este nevoie de :
200 gr nuca, 100 gr zahar,esenta de rom,50 mllapte
toate ingredientele se amesteca si se umplu nucile apoi se pudreaza cu zahar
Se pot umple si cu gem, amestecat cu nuci sau simplu, sau nutella simpla


Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

Monica daca iti ramane timp vi si pe la noi sa ne dai o mana de ajutor

Eu cred ca o sa incerc cozonacul tau

Mergi la inceput