MENIU PENTRU CRACIUN SI REVELION

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

in perioada sarbatorilor avem in program pulpe de gasca cu varza rosie si iepure la tava
de revelion facem peste la cuptor cu legume
in rest nu prea ne omoram dupa aperitive sau prajituri.

daca intr-o zi viata iti intoarce spatele...prinde-o de fund!
http://oscarfriends.wordpress.com/

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

putere...pentru cine crede ca nu mai poate!
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

deci m-am hotarat si ce o sa fac de revelion:

-tort winter (l-am facut si de Pasti si )
-tobite
-"pahare" de ciocolata cu spuma de sampanie
-prajitura krem a la krem/kinder pingui (asta numai daca o sa mai mergem in vizite)
-si de mancare ce mi-o trazni atunci(o sa mergem si pe la ai nostri si sigur o sa ne incarce ca sa "ma scuteasca" pe mine si sa-mi lase loc de prajituri )

Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...



IMPLINIRE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

eu de Craciun cam scap ca merg la ai mei la tara si apoi nu se poate altfel decat:
- supa de gaina de la mama din curte cu taitei de casa
- salata de beuf si salata de vinete cu maioneza
- friptura de carne afumatasi carnati de porc cu cartofi piure
....cam greu, dar mi-e o pofta deja....
+ sarmalute cu carne afumata
+ cozonaci
+ prajiturele

eu de revelion musai fac racituri si ciorba de burta care-mi iese an de an tot mai buna

anul asta as face o salata de ton cu avocado...am tot gasit retete pe net insa nu stiu...nu aveti voi vreo reteta probata? multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Ia uitati daca vreti sa va inspirati pentru masa de sarbatori aveti aici 50 carti de bucate pe care le puteti descarca.
Spor la bucatarit!

O nastere cu prelungiri
minunea care ne-a luminat viata
Caietul cu retete
Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

VIO saru'mana mult de tot pt carti.

Deci eu m-am razgandit la torturi: de Craciun -tort winter; de revelion -Esterházy Torta ...in principiu; sper sa nu ma mai razgandesc ca azi ma duc la cumparaturi si imi iau ingredientele pt astea

Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...



IMPLINIRE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui violeta29

Ia uitati daca vreti sa va inspirati pentru masa de sarbatori aveti aici 50 carti de bucate pe care le puteti descarca.
Spor la bucatarit!

O nastere cu prelungiri
minunea care ne-a luminat viata
Caietul cu retete
Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)




saru' mana vio tocmai am adaugat inca un fel de mancare la masa de anul nou: file de pangasius pane cu garnitura de cartofi natur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

cum e tortul Esterhazy(banuiesc ca tre' sa fie ceva grandios asa ca si denumirea lui princiara)
Annie80, spor la cozonacit
eu am pus piftia pe foc si tot azi vreau sa fac carnatii, caltabos si alte "nebuneli" din astea

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Meniul meu de Craciun:
- o portie de bucurie asortata cu voiosie
si o portie din caldura familiei reunita de sarbatori
- nu zic nu nici la o portie de cadouri toata lumea stie ca ma dau in vant dupa ele

Meniul lui mama (ca doar acolo mergem in fiecare an)
-salata beouf, salata vinete, racituri,
-platouri taranesti: toba, lebar, sunculita.. asortate cu branzeturi si ceapa pentru doritori
-sarmalute si ardei (are mama niste ardei rosii ca focul "ciusti" parca le zice pe carei umple ca pe sarmale si ii pune printre ele la fiert)
- produse de porc la tava: carne, carnati afumati servite cu muraturi de toate felurile (pentru cine intreba de garnitura -noi nu facem garnitura la friptura de Craciun servim doar muraturi)
-la sarmale si friptura mamaliga e pe masa

Si apoi pentru cine mai poate urmeaza desertul:
- prajituri piersici (preferatele nepotului , nu lipsesc niciodata cand mergem acolo),
-prajitura televizor (preferata ginerului)
si fac pariu ca mai face una surpriza (ca asa face in fiecare an)
- TORT: are un tort cu blat cu nuca , deasupra crema de zahar ars si acoperit totul cu frisca . E atat de bun ca uneori il ascunde ca altfel l-ar manca tata pe tot.
Cozonacul nu lipseste de pe masa
Totul e udat din belsug cu bauturi alcoolice si nealcoolice.
O sa stam 4 zile asa ca sigur ne ingrasam 4 kg
De revelion mergem la socrii si meniul e surpriza da stiu sigur ca e bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Tortul Esterházy (de la KikenHana de pe un forum culinar )

"Pentru blaturi aveti nevoie de:

10 albusuri (aprox. 350 g)
300 g zahar pudra
330 g nuci/migdale macinate
20 g faina

Albusurile se bat spuma tare, iar apoi se incorporeaza zaharul si se mai bat cateva minute pana obtinem o bezea ferma si lucioasa
Faina se amesteca cu nucile si se incorporeaza in bezea
Se coc pe hartie de copt, la 220 grade, pentru 5 minute, 5 foi a cate 200 g fiecare (eu am tava de 28 cm)

Pentru crema aveti nevoie de:

10 galbenusuri
375 ml lapte
180 g zahar
400 g unt
1 pliculet gelatina granulata(8 g)
70 g nuca/migdale maruntita
50 ml coniac
vanilie

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc apoi se toarna laptele fierbinte in fir continuu, amestecand energic, apoi compozitia se pune pe foc si se amesteca cu o lingura de lemn pana se ingroasa usor
Daca trecem un deget pe spatele lingurii trebuie sa ramana o dunga clara, care nu se uneste. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Cand amestecul e doar caldut gelatina se inmoaie in putina apa, apoi se topeste si se incorporeaza
Se adauga acum si esenta de vanilie si coniacul.
Untul la temperatura camerei se freaca pana devine spumos, apoi se incorporeaza usor crema de vanilie, avand grija sa nu te taie compozitia, daca totusi se intampla acest lucru, dati totul la frigider vreo 10 minute si apoi bateti din nou crema
La sfarsit adaugati nucile
Daca crema e prea moale lasati-o la frigider cateva minute inainte de a asambla tortul.Cand asamblati tortul puteti insiropa blaturile cu putin coniac
Se ung cu crema si marginile laterale ale tortului, insa nu si partea superioara a ultimului blat, unde se va pune fondantul (daca nu vreti fondant puteti unge tot tortul cu crema )

Pentru glazura aveti nevoie de:

1 albus
zahar pudra
50 g ciocolata
1 lingura unt

Amestecati albusul cu atata zahar pudra incat sa obtineti o glazura densa, groasa, care sa nu curga usor(cam 10 linguri)
ungeti cu glazura partea superioara a tortului.
Marginile tortului se tapeteaza cu nuca zdrobita.

Se topeste ciocolata cu o lingura de unt, apoi cu ajutorul unei seringi sau a unui posh facut din hartie de copt trasati o linie continua de ciocolata sau mai multe cercuri concentrice. Aveti grija ca ciocolata sa fie lichida, cu destul unt in ea, altfel se va intari prea repede si nu veti apuca sa faceti liniile. Cu ajutorul unei scobitoare trasati apoi linii in glazura"

Deci cum am mai zis eu am o problema cu prajiturile cu nuci... De abia astept sa-l fac.

Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...



IMPLINIRE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

multumesc frumos de reteta poate-i faci ceva pozici sa-l vedem si noi

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput