Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (356)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

Recunoasteti sufletul petrecerii de Halloween?
http://good-times.webshots.com/photo/2610788700101620375GsaUor

About cats... Nu mai am pisoii. S-au dat a doua zi de cum am postat anuntul pe net. Basca, am castrat pisica, pentru ca deja imi puia la patru-cinci luni si nu mai faceam fatza...

Micul Yanis creste mare

Praslea cel voinic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

Ma bag la nani, langa papanash, ca a pierdut Thomas tubistul si e jale mare... Preocupari de om bolund... Pentru necunoscatori, tubistul e un cantacios dintr-o formatie, pe care l-a ratacit trenul Thomas intr-o gara. Yanis e foarte ingrijorat, ca nu mai gaseste Thomas tubistul. Acu tre sa-i explic copilului ce si cum... Noapte buna!!!!!

Micul Yanis creste mare

Praslea cel voinic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui Yaia
Adi, nici nu stiu ce sa spun...adica ma bucur ca merge bine businessul, dar pe de alta parte, singurica si obosita...sper sa se aseze treaba si sa poti sa te odihnesti, ca fara odihna nu e rabdare si apar nervii si frustrarile...

Din motivele descrise de tine nu o sa chem nici un niciun ajutor cand vine bebedoi. Sora-mea a venit la Tudor si ne-a fost de maaare ajutor, a stat 3 saptamani si ne-a intodus in 'meserie', dar acum au si ei afacerea lor si nu mai poate veni. Mama nu mai e, din pacate, asa ca pe altcineva nu vreau ca e mai mult stres pe capul meu. Deci te inteleg perfect!

Un special pentru familia de canguri gimnasti!

Yaia, la mine lucrurile s-au aglomerat si mai mult . Perioada asta e ff aglomerata, stiu ca o sa se linisteasca dupa sarbatori, dar pana atunci asta e. Dorm cate 3-4h/noapte, Lisa se mai trezeste si se muta la noi in pat, azi noapte s-a trezit fix xand s-a trezit si baby Amnia si a vrut si ea lapte si saratele, ce mai, a sta treaza vreo ora, daca nu mai bine. Cand am iesit de la dus, la vreo 3 si ceva, dormea, dar m-a verificat in somn etc.

Cu ajutorul, tu stii cum e mai bine inc azul vostru. E destul de aiurea sa chemi pe altcineva care nu e parte din familia imediata. Insa la tine situatia e alta, pt ca Tudor fiind la gradi iti va fi infinit mai usor! Eu nu am vrut sa o dau pe Lisa inca si nu in perioada dinaintea sau dupa nastere, ca sa nu ii creez stres suplimentar. La noi ma gandesc ca e totusi bine ca e tata aici, ca fara ajutor, inperioada asta, cred ca mi-as lua campii. Sotul ajunge extrem de tarziu, de regula in jur de 7pm si pana atunci mi-ar fi fost ff greu sa le fac pe toate singura. Macar asa, tata alearga dupa Lisa, mai gateste, mai curata gradina, mai aduna de prin casa jucariile, sa nu ne rupem gatul etc. Daca ar fi venit mama mea, de ex., cred ca ea s-ar fi ocupat mai mult de baby Amnia si eu as fi alergat dupa Lisa. E bine si asa. Sunt recunoscatoare pt ajutorul primit, chiar daca mai avem divergente. Vad ca Lisa a evoluat mult, a invatat multe, dupa 3 luni intelege fff bine romaneste, vorbeste destul de bine si ii traduce lui tata cand el o intreaba in ro cum se zice in engl la ceva anume. Desi uneori nu imi place abordarea lui si faptul ca o provoaca pe Lisa, per total cred ca ea e ok cu el si se bucura sa iasa impreuna sa faca diverse.

Tu cum te mai simti cu burtica??? Ce planuri de Rev?

Noi de Rev cred ca stam acasa. Vor veni cumnata si prietenul ei, poate si soacra mea, asa ca nu prea imi arde mie de plimbari anapoda. Daca vor ei sa iasa undeva... Dar eu aleg sa ma uit la focurile de artificii la TV, poate mai chemam la noi niste prieteni cu bb mic sau ne organizam cumva cu ei, sa fim impreuna!

Pup familia delfinilor

"A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

Apropos de prieteni!!! Prietena mea, cea cu risc mare de Sindrom Dowm la bb m-a sunat ieri sa imi spuna ca analizele i-au iesit BINE si ca nu e nici o problema!!!! Tare ma bucur pt ei, ca se muncesc de mult la bb si mi se rupea inima ca dupa atata stres si asteptare sa fie ceva probleme...

Multumesc de sustinere

"A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

Ieri am fost cu Lisa la biblioteca sa isi ia cardul facut pe numele ei si am imprumutat si niste carti pt ea. A primit si o stampila pt cartile citite saptamana asta si a intrat la tragerea pt premii . Apoi i-am cumparat un portmoneu si i-am dat o moneda de $2 ca sa isi adune pt o geanta ce i-a placut ei ;) Insa a cerut sa mergem la carusel si s-a dus lectia mea despre finante - dar i-am platit eu tura de carusel ;)

Duminica am fost invitati la nunat unui prieten bun, nunta de s-a tinut pe unvas de croaziera . A fost frumos, vreme superba, potrivit ca durata. Am plecat din port inainte de 4 si am revenit pe la 8. Ne-am plimbat pe langa puncte de atracie din golf (Opera, Gradina botanica, Harbour Bridge etc). Ceremonia a fost sus, in aer liber, cam leganati, dar superba. Lisa a alergat de colo-colo, sus pe scaune, jos pe sub masa, cocotat pe bancute, unde mai pui ca faceam atac de cord fiecare data cand o lua la pas, ca erau zone delimitate doar de fire de metal si apoi golul mare pana in apa!

Dar a fost tare draguta, ca tot zis ca urma sa mergem pe "big boat". Si in masina s-a culcat, ca i-a zis ca atunci cand se trezeste vom merge pe vas. Si cand s-a trezit a zis: "Mami, big boat" . A fost impresionata, dar dupa primele minute era ca la ea pe tarla. Le-a verificat pe toate, le-a luat pe toate in primire, inclusiv toaleta, ca a cerut sa stea pe toaleta! Baby Amnia a dormit pana pe la vreo 5, a papat, apoi a stat treaz pt pozele cu mirii si unele dintre invitate si dans. Lisa a mancat destul de bine, a rashchetat maslinele (a invatat sa le manance de-a roata samburelui ), a gustat din toate (diverse tipuri de paste, sunca, salam, spring rolls, friptura de vita, fructe), a dansat cu invitatii, a alergat de l-a capiat pe sot si a adormit in drum spre casa, destul de tarziu.

Sambata a fost la piscina, ii place tot mai mult, "exerseaza" si acasa pe mocheta sau pe pat :P, in cada face bulbuci in apa. Au oferta de program intensiv pe o saptamana, cred ca o sa o ducem sa profite din plin de perioada asta de vacanta, mai ales ca si sotul isi va lua concediu si vom incerca sa ajungem la plaja cat de des.

Mos Nicolae nu prea se sarbatoreste aici. Noi l-am sarbatorit impreuna cu niste prieteni, dar pt ziua unuia dintre ei. Am facut bbq, Lisa si celalalt copil au primit cadouri, noi am disparut din peisaj cat am pus copiii la baie si somn, dar lumea s-a distrat bine, ca toti erau de-ai casei ;) Lisa a primit piscinuta gonflabila si o rochitica tare chic, Adam a primit si el niste hainute. Cred ca daca e sa sarbatorim Mos Nicolae, noi vom merge pe varianta de carti si jucarii mici. Si cu asta ajung la dulciuri, dupa care noi nu suntem disperati, fructele nu le dam cadou, ca avem mereu in cos fructe de sezon.

Lisa, pana la ora actuala, nu a mancat ciocolata, bomboane sau alte traznai bombe calorice inutile. A avut o tentativa sa guste "muffin" la petrecerea de Craciun de la grupul de joaca, dar a gustat ff putin si mi-a plasat-o mie si a preferat sa rontaie "crisp bread". Mai cumpar tot felul de chifle cu fructe, nuci si seminte, dar nu e mare prietena cu ele. Pt ea, un desert delicios consta in fructe uscate (stafide, caise, prune), fructe de sezon si suc de portocale pe care si-l stoarce singura (ma rog, cu ajutorul meu ). Fructele uscate contin minim 30% zaharuri, plus vitamine, deci nu imi fac griji ca nu are parte de suficient "dulce". Fructele au si ele zaharuri, vitamine si antioxidanti, deci prefer sa le consumam astea in loc de ciocolati, bomboane si alte inutilitati. Si prefer sa ramana asa cat de des posibil, mai ales de cand am revazut-o pe una din prietenele Lisei, a carei mama nascuse cu vreo cateva saptamani inaintea mea. Fetita, cu un lat de palma mai mare decat Lisa are 20kg si aspect diabetic, mie mi-a venit sa plang cand am vazut-o - gleznele ii sunt umflate si ascunse, merge cu picioarele cracanate si burta umflata inainte, de unde era doar putin mai "indesata" decat Lisa. Insa tatal ei imi spunea ca el in weekenduri o "rasfata" cu prjituri, bomboane si ciocolati, "macar atata sa faca si el ca ea sa se simta bine" . Offf, pai, unde e mersul intr-un parc si catarat cu ea pe tobogan, tarat prin iarba, impins bicicleta, mers la cumparaturi impreuna, dansat, citit povesti, jucat cu diverse, inaltat un zmeu, facut castele de nisip etc etc

In fine, mama fetitei a ramas surprinsa cand a ridicat-o pe Lisa, ca ea e mult mai usoara decat fiica ei. Si cred ca si ea simte ca ceva nu e in regula, ca vrea sa o duca pe fetita la gimnastica si la inot de la anu', sa se mai subtieze. Imi dau seama ca ii e ff greu ca il are pe cel mic si ca nu prea poate controla ce mananca cea mare cand e cu sotul si parintii lui. In fine, pe mine ma apuca jalea cand vad situatii din astea, mai ales la copii sanatosi, inainte de 3 ani . Si ce pacat ce cel mai simplu rasfat e, pt atat de multi, dulciurile .

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

Hai ca intre timp am reusit sa citesc din urma cate ceva.

Nana, tin pumnii sa primiti vesti bune cand revine doctorita si sa puteti sa va bucurati de vacanta planificata!

Teo, offf, multa sanatate iti doresc, refacere rapida. Eu am "scapat" de amigdale la 3 ani si de atunci nu am mai avut probleme. Mama s-a operat la 30 si tot bine i-a fost dupa. Sper ca tu sa scapi rapid cu ajutorul medicamentellor.

Rox, La Multi Ani sotului si sa va bucurati impreuna de familia voastra 1001 ani plini de sanatate! Si sa ii fie de bine si rama digitala. Mare hit a fost si cu ai nostri cand i-am cadoorisit Craciunul trecut.

Bernix, bucura-te de concediu, asa cum e el. Macar poti sa iti faci un program sa petreci mult timp cu Degetica si Bobo, ca apoi mergi iar la birou si iar e rutina zilnica...

Slippers, cu e in perindari???

Sim, ce baiat mare ai!!!

Betty, ce iti mai fac baietii??? Cum e Mario?

Piciulik, cum a ajuns Radu? Cum a fost voiajul la antipozi? Astept impresii ;)

Erina, bine ca apuci sa faci curatenie cum trebuie. Eu abia apuc sa fac pe bucati . Si pe cand termin, trebuie sa o iau de la capat.

Sabina, ma bucur ca vestile sunt bune. Sa o tii tot asa si sa iti revii cat de repede. L-am vazut si pe Gh cel tunsulici. Ce bine ii sta, parca nu mai e bb ;)

Gabriela, am vazut si poze cu Sara. Ce dulce rade ea si se distreaza!!! Cat despre picioare in burta, cunosc si eu. Ziceam ca Adam iese gata antrenat. Doar ca, saracu', o mai "incaseaza" cu diverse ocazii, cel mai adesea neintentionat.

Scuzati, dar nu mai stiu ce am citit si ce mai vroiam sa zic

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui luy

'Neatza! Poftiti si de la mine un cappucino !

Adi, chiar ca suna foarte bine ceea ce ne povestesti despre activitatile Lisei. Un mare avantaj cred ca este si acela ca tu lucrezi de acasa si iti poti face programul in functie de cel al copiilor - astfel ca 'ai timp' sa o duci pe Lisa la inot, sau la gimnastica sau la orele de citit ( chiar daca asta inseamna pt tine sa lucrezi noaptea si prin urmare multe ore de somn lipsa ). Sunt convinsa ca Lisa va fi un copil cu o educatie extraordinara care ii va deschide multiple posibilitati de evolutie in viata de adult.
Despre tatal tau... va doresc sa reusiti sa gasiti un echilibru, sa treceti peste lucrurile asupra carora nu aveti aceeasi viziune si abordare. Si sa profitati din plin de prezenta lui - nu stiu cat de des obisnuiati sa va vedeti, dar imi inchipui ca distanta nu va permitea sa o faceti asa cum v-ati fi dorit.
Pupam cangurasii mici si pe mamica lor obosita

Luy, fericita mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 )

Luy, multumim de aprecieri .
Sa stii ca acum, analizand activitatile Lisei, pot zice ca unele sunt chiar ff simplu de organizat, ma refer daca in RO s-ar strange un grup de mamici sa organizeze asa ceva pt puii lor. O sa incerc sa scanez "jurnalul de lectura", ca sa vezi cat de simpla e toata chestia. Si nici macar nu trebuie sa mergem la biblioteca, decat sa isi ia Lisa ce carti vrea ea sa citeasca. Apropos de asta, m-au sunat vineri ca ii e gata cardul ei si sa mearga sa si-l ridice .

Cum mai e Me? Ce a mai zis dr voastra despre analize, ca ai zis ca i le-ai trimis. Sper sa fie totul bine!!!

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

Fetelor, ce cumparati sotilor de Craciun??? Ceva idei si la mine, pls? Se pare ca eu "risc" sa primesc un iPhone (sotul are deja), insa eu nu stiu ce sa ii iau lui... Ma gandeam la ceva mai extrem, dar parca e mai ok de ziua lui decat de Craciun...

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui greyeras
Noi cam nasol de aseara Adelina e cu febra, dureri de burtica, diaree si voma. Am fost cu ea la dr. desi vorbisem cu dr ei la tel. ,doar ca pe la 14 a facut un 39.2 asa ca am hotarat sa o duc la UPu la Budimex, doar ca acolo te primesc doar dupa 20, iar daca nu e urgenta te trimit in policlinica la cabinet de pediatrie unde binenteles este un singur dr si ala incompetent. La noi o tinea intr-una ca este inceput de laringita desi eu ii spuneam intr-una ca ca imi cunsoc copilul mai bine si ca nu este ragusita de raceala, ci din cauza celor 3 ore petrecute in fata cabinetului.
In fine pana la urma a venit dr ei acasa si m-am mai linistit un pic, iar Adelina doarme, Doamne ajuta sa numai faca febra.
Eu sunt terminata am avut un we plin, cel putin duminica si luni nu am stat mai deloc pe acasa, iara aseara nu am dormit mai deloc am pazit fata.

Adelina s-a ales cu o tunsoare noua, mult mai scurta si ieri a plans toata ziua si ne intreba ca de ce am tuns-o. Mi-a rupt sufletul.

Si pana la urma ce are? Sanatate multa, oricare ar fi boala.

Si , parul creste, nu trebuie sa planga. E frumoasa cu orice freza!

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabriela77
Yaia, tu cum mai esti cu burtica?

Foarte bine, multumesc! Imi pare rau sa aud de neplacerile voastre, la mine neplacerile sunt minore acum, lipsa timpului pentru somn, ca dorm ca o valiza in gara, cum spunea mama mea. Si as dormi mai mult, daca as putea...dar vine ea si vacanta de Craciun, cand casa va fi curata si mancarea facuta si la pranz voi dormi cu Tudor.
In rest, burtica e miscatoare, dar cuminte, gafai rau cand merg pe jos, dar asta e...ma cam supara gatul si mai tusesc cand si cand...cred ca Tudor ne-a adus un mic...ceva, dar la toti 3 e doar tuse, eu si tati avem si mici dureri in gat, probabil il jeneaza si pe Tudor, dar nu stie sa ne spuna. Oricum, mai mult dimineata e jena, apoi mai dispare sau nu o mai bagam in seama...si e doar tuse rea, nimic altceva deocamdata.
In rest, mici dureri pe ici pe colo, lipsa timpului pentru cate as avea de facut, lipsa timpului de somn, citit, filme si leneveala...de, obisnuitele!

Sper sa revina somnul linistit si la tine, si la Erina...hai, ca tu chiar nu mai ai mult, maxim o luna si jumatate...

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput