Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (355)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramonaiani
Edit: am pus si eu ceva www.flickr.com/photos/21231089@N02/4154870893/" target="_blank">pozici.

De nu complimenta Luy, nu vedeam editul...ce scumpi sunt amandoi...si ce claie de par are Elizaaa! Super!

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ceamica
pentru volum L, YSL, G nu m-au ajutat iar doua din ele le-am dat greu jos. Pe mine m-a ajutat D si acum am schimbat cu Ch , D e bun pt mine dar cam mare periuta !acum merg pe mana celor de la ch si la fondul de ten.

Al meu are 87cm si aproape 11,5kg imbracat!

Ieri mi-a inchis a nu stiu cata oara calculatorul si l-am intrebat
mai faci?
raspuns: nu
nu mi-ai spus si data trecuta ca nu m-ai faci ?! de ce ai facut ?
raspuns : te-am pacalit

Vorbiti o limba pe care eu nu o pricep. Ce de simboluri, habar nu am ce reprezinta!

Deci sunteti in aceeasi categorie cu noi...si la masuratori, si la glume!

Mergi la inceput

Noapte buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Raluci, ai rabdare, o sa fie bine. Chiar daca manca la inceput mult la un san, incearca sa il tii sa eructeze (ragaie) aerul pe care il inghite si care ii si creeaza colici si apoi pune-l inapoi la san. El se opreste din mancat pt ca inghite aer si stomacelul se umple cu aer in loc de lapte. E si normal sa ii fie foame bine dupa nici 1h! Scoate-i aerul de cate ori poti. Eu la Adam (8 sapt) ii scot aerul si de cate 3-4 ori la o masa si sta la san si cate 40-50 minute, desi nu suge tot timpul. Si are zile cand vrea din 2 in 2 h! Ce sa fac?!? Ii dau, ca stiu ca el creste si va manca tot mai bine si isi va regla mesele. Deja are ore clare la care mananca. Daca vrei sa iti zic ce si cum cu eructatul, spune-mi si iti scriu ce tehnici aplicam noi, ca suntem versati .

Despre golit sanii: inca e mic, productia se regleaza in functie de cerere, dar ia ceva timp. Eu ti-as recomanda sa incerci sa scoti putin la inceput, eventual, ca atunci cand suge sa ia lapticul ala mai consistent, cel care tine de foame, mai degraba decat cel de la inceput, care e mai apos si mai pe post de tinut de sete. Daca te mai deranjeaza dupa, scoate cu pompa doar cat sa nu te jeneze. Nu incerca sa "golesti" sanul, pt ca organismul va incepe sa produca dupa cererea "noua" si vei intra intr-un cerc vicios.

Pana una-alta, bucura-te de aceste momente, da-i de cate ori cere, ca lui chiar ii e foame, nu e doar moft, ca nu are DECAT 3 saptamani!!! Adam manca si la fiecare ora, ora jumatate acum cateva sapt. Si apoi, cum ziceau fetele poate are puseu de crestere. Si vor mai urma cateva .

si multa rabdare! Nu dispera, o sa fie bine.

"A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

Carpatina, sper ca totul a fost bine pe drumul spre RO. Va doresc sdere placuta in tara si sarbatori frumoase alaturi de cei dragi!!!

"A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

Papanash, multumesc de intrebare. Suntem bine. Eu sunt destul de obosita, e perioada nebuna cu businessul acum inainte de sarbatori, nu am mai dormit ziua nici nu stiu de cand, de cateva sapt bune, cred. Seara ma culc tot tarziu, desi mai adorm langa Lisa si mai fur 2-3h. Insa Adam (alias baby Amnia ) se trezeste de 2-3 ori pe noapte si eu sunt cam zombie. Unde mai pui ca Lisa e in picioare la 6, uneori si 6 fara...!!! Si nu pot sa mai dorm, ca atunci se trezeste si Adam sa pape, e nebunie, ce mai!

Sper sa rezolvi zilele alea cand gradi va fi inchisa. Adi e un copil cooperant si sunt sigura ca va fi bine, chiar daca nu iti poti lua tu liber. Poate reusisesti sa imbini cateva ore la birou cu el dupa tine, cate ore de acasa, cateva ore in afara programului, tot de acasa si uite asa trece.

Cat despre olita... Si noi am regresat lamentabil! De unde statea in chilotei de dimineata si fugea la olita de cate ori simtea ca ii vine (desi mai scapa putin pe ea din cand in cand), acum nici macar nu zice ca face/a facut. Unde mai pui ca ieri am incercat chilotei doar si a facut un pp fix in living pe mocheta si nici macar nu a zis ca face. Doar il facea si se uita cum curge . Nu stiu la voi care sunt motivele, dar la noi sunt mai multe. Unu, tata o toaca la cap tot timpul cu "Lisa, vrei sa stai pe toaleta?" / "Hai sa faci pp/kki la toaleta, sa nu il faci in scutec, ca miroase/faci mizerie" si alte balarii . Si normal ca i s-a luat, ca mie mi se ia numai cand aud!!! Si de aici decurge motivul nr 2, ca vrea sa fie ca baby Amnia! Am intrebat-o intr-o dimineata ce sa pun pe ea: nappu sau panties. Si a zis "puppy baby Amnia" , adica "nappy like baby Adam". Plus ca tata se enerveaza cand scapa pe ea si murdareste chiloteii sau, mai rau, cica, daca face pe mocheta si o cearta, ii tine "instructie", si evident ca Lisa isi exercita putinul control care i-a mai ramas!

In fine. Eu tot ii zic sa o lase in pace, sa nu o mai bata la cap, dar vb cu peretii, imi racesc gura de pomana si m-am saturat sa tot am discutii pe diverse teme de genul asta! Tata are viza si e pregatit sa stea pana in iunie, dar nu stiu daca rezist eu si sotul atata, desi ne ajuta enorm cu Lisa, cu gosposaritul, mai si gateste etc. Dar ma si doare inima sa il "trimit" acasa, ca el e bine intentionat, efectiv nu isi da seama ce nu face "bine" si oricat i-am explica, nu pricepe si pace! de ce suntem "nemultumiti". Desi prin "stilul" lui o provoaca enrom pe Lisa si ea face multe chestii doar ca sa ii antrenezse reactiile, chiar daca reactiile astea nu sunt mereu pozitive .

Insa Lisa e muuuult mai bine decat acum cateva saptmani, incerc sa petrec cat de mult timp cu ea, doar cu ea, mai fugim la cumparaturi impreuna, mai facem chestii doar noi 2, de ieri am inscris-o intr-un program de "Reading on the Wild Side" la biblioteca locala, un fel de program de lecturi pe vara. Azi am stat imrepuna in curte si am citit impreuna, mai lipim abtibilduri, ne-am mai jucat cu MegaBlocks si ferma de animale, mai cantam impreuna, ne mai uitam la TV si comentam Trotro, ma mai ajuta in bucatarie cu spalatul de diverse E ff voluntara si ff implicata.

La gimnastica merge ff bine, de unde la inceput fugea ca o potarniche, in toate directiile si nu prea avea rabdare sa participe la activitatile de grup, acum e mai cooperanta, a si inceput sa ii cunoasca pe ceilalti copii, pe instructoare, isi alege "aparatele" la care lucreaza. Instructoarea e ff impresionata de ce agilitate are, zicea ca are abilitatile motorii si coordonarea ale unui copil de 4 ani! Doar ca ea inca e totusi de 2 ani si putin si e dificil pt ea sa se concentreze. Dar vreau sa o inscriu si pt la anu'.

La fel si cu inotul. Totul merge super. E ff cooperanta, a inceput sa invete rutina si e tot mai sigura pe ea sa sara in apa, sa se deplaseze in apa etc. Cred ca am s-o dau la inot de 2 ori pe sapt pe perioada verii.

La noi a inceput vacanta de vara, tine pana in februarie, deci s-au terminat si grupurile de joaca si asta inseamna ca trebuie sa ii gasesc activitati cu alti copii macar 1 data pe sapt, sa tinem rutina, cat de cat...

No, fug jos la compu' mare s amai munesc cate ceva, ca am 4 de mailuri de aseara pana azi, si abia e 1:30pm!

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

Yaia, tare mi plac principiile tale de viata si felul in care privesti lumea . Esti de-a mea

Pup familia delfinilor!

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babylina spune:

Buna dimineatza!
Eu citesc mereu la zi ce se scrie pe aici dar nu reusesc sa scriu.
Incerc in scurtele momente de pauza dar dupa ce apuc sa scriu cateva cuvinte vine " tepu" ( Bogdan) si ma trage de mana sa citim sau sa facem puzzle.
E innebunit dupa puzzle. Are unul cu dinozauri si 2 cu Alba ca ZApada. Din cele de 24 de piese. CEle cu 6 nu il atrag. Alba ca zapada e povestea lui preferata. De fapt numai asta citim in fiecare seara la culcare. II spun , mai citim si alta poveste? RAspunde daaa! Ce poveste ,iau teancul de carti sa aleaga sau incep sa le enumar, asta, asta, asta, iar el, raspunde " titim adapada" DE fapt cand sunt foarte obosita i-a spun din memorie ca deja am invat cartea pe derost.
Vorbeste mult si din ce in ce mai bine. Apare cu lucruri noi prinse din mers. Cand spune ceva trebuie sa ii repeti. Daca nu spui propozitia corecta repeta la nesfarsit pana spui. Si apoi zice: "Daaa"!
Mai greu e cand e cu taicasu si nu e " translatorul " langa ei. CA dupa ce repeta de "n" ori,ma striga taicasu disperat ca sa ii traduc
Are 93 cm si 12 .500.
DEocamdata pot spune ca am scapat de constipatie. Face in fiecare dimineata la olita. CAnd se trezeste ii spun " hai la olita" .Binenteles ca raspunde "nu" si daca insist incepe sa planga . Asa ca. II spun " hai la olita" el zice " nu", dar pana sa inceapa protestele ii spun :"Nu cu tine vorbeam , cu mine.EU vreau la olita " SI ma indrept spre olita. Bineinteles ca se repede el la olita si se aseaza pe ea si nu se ridica pana nu face. A, si trebuie sa aiba puzzleul langa el. Nu stiu daca e chiar "ok" metoda, dar cert e ca acum are scaun in fiecare zi . Plus ca reusesc sa il fac sa manance fructe. Para ( e preferata lui) mar, ieri a mancat o jumatate de kiwi.
Para o mananca numai afara . IN casa nu se atinge de ea, dar afara o cere singur. IAr, stiu ca nu e chiar ok metoda cu mancatul afara dar mananca.
De 2 seri, dupa spalat pe dinti si dush si poveste cand sa adoarma il apuca foamea si vrea sa mergem sa mancam. Si mananca. Alalta seara a mancat o bucatica de carne, una de branza , putin cascaval si un iaurt. Aseara a mancat o bucatica de peste, o bucata maricica de branza , putin cascaval si un pahar de lapte.
Astea dupa ce la masa de seara a refuzat cu indarjire tot ce am pus pe masa.
Inca nu stim ce aduce Mos Craciun. Daca il intreb ce vrea spune ca " mot tutun e tupaat" Mos Craciun e suparat. Deja i-am pregatit un pachetel cu haine si o masinuta comandate de noi si aduse de o prietena de la PAris.M-am gandit sa ii mai iau puzzle si un dvd Disney cu Alba ca zapada. Si carti. El ori citeste cartile , roi face puzzle.
NU are multe jucarii. Eu de obicei ii cumpar carti. A primit de ziua lui dintr-un foc, puzzle, cuburi, tablita magnetica, Thomas, creioane , acuarele. Astea doar de la nasa lui. Probabil ca si de Craciun va fi
la fel de bogat.
Aoleu ce m-am intins. Trimit repede ca se pierde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babylina spune:

Am citit dupa cum spuneam tot la zi, dar nu pot raspunde chiar la fiecare in parte. Am vazut copilasi frumosi si ciufuliti, am vazut pe bebe Nicol ( felicitari Cristina) am citit cu ingrijorare si am tinut pumnii pentru insanatosire despre puiutii bolnaviori. Nana sa se faca bine fluturasul. Am vazut carti, retete si cosmetice ( mi-am bagat si eu un ochisor si pe acolo)
Multa sanatate la copilasii, parintii si bunicii bolnaviori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancasilv spune:

Citat:
citat din mesajul lui babylina

Buna dimineatza!

DEocamdata pot spune ca am scapat de constipatie. Face in fiecare dimineata la olita. CAnd se trezeste ii spun " hai la olita" .Binenteles ca raspunde "nu" si daca insist incepe sa planga . Asa ca. II spun " hai la olita" el zice " nu", dar pana sa inceapa protestele ii spun :"Nu cu tine vorbeam , cu mine.EU vreau la olita " SI ma indrept spre olita. Bineinteles ca se repede el la olita si se aseaza pe ea si nu se ridica pana nu face. A, si trebuie sa aiba puzzleul langa el. Nu stiu daca e chiar "ok" metoda, dar cert e ca acum are scaun in fiecare zi . Plus ca reusesc sa il fac sa manance fructe. Para ( e preferata lui) mar, ieri a mancat o jumatate de kiwi.
Para o mananca numai afara . IN casa nu se atinge de ea, dar afara o cere singur. IAr, stiu ca nu e chiar ok metoda cu mancatul afara dar mananca.

Ati rezolvat cu constipatia doar din para? ca eu ii tot dau lui Vladut pere si mere si mandarine si caise confiate. Si nu uprea vad nici un rezultat.Apropo, stiti cumva, se poate face vreo analiza, ceva sa vedem de unde provine constipatia asta timpita??? (nu bagam in seama faptul ca si eu sunt la fel).

anca, mami de Vladut... 06.10.2007

Mergi la inceput