Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (355)
Raspunsuri - Pagina 16
greyeras spune:
Neatza!
Poftiti la
!
Anca din pacate si noi avem aceeasi problema cu constipatia si am fost si la dr pt ca la un moment dat facuse si ceva fisuri din cauza asta. Fiind asa mici se recomanda sa se regleze din alimentatie si sa se evite tot ceea ce poate constipa, cel putin pana se regleaza problema. Singura proba ceruta a fost o radiografie la burtica ca sa vada daca sunt ceva probleme pe interior, dar la fel au zis ca si asta este relevanta dupa 3 anisori.
Mamica de Ana-Adelina (24.09.2007)
greyeras spune:
Am vazut poze cu Daniel si surioara lui.
Adi ce imi place cand citesc de activitatile Lisei, ce mult mi-as dori sa avem si noi asa ceva in tara sunt sigura ca ii ajuta mult si le ocupa timpul mult mai placut.
Sabina stai linistita si odihneste-te, copiii au nevoie de o mamica sanatoasa.

Danuta am vazut mesajul ieri, eu cred ca trebuie sa faci cerere unde ai facut si pt card.
pt Miru vorbareata si pt mamica ei.
Mamica de Ana-Adelina (24.09.2007)
luy spune:
'Neatza! Poftiti si de la mine un cappucino !
Adi, chiar ca suna foarte bine ceea ce ne povestesti despre activitatile Lisei. Un mare avantaj cred ca este si acela ca tu lucrezi de acasa si iti poti face programul in functie de cel al copiilor - astfel ca 'ai timp' sa o duci pe Lisa la inot, sau la gimnastica sau la orele de citit ( chiar daca asta inseamna pt tine sa lucrezi noaptea si prin urmare multe ore de somn lipsa ). Sunt convinsa ca Lisa va fi un copil cu o educatie extraordinara care ii va deschide multiple posibilitati de evolutie in viata de adult.
Despre tatal tau... va doresc sa reusiti sa gasiti un echilibru, sa treceti peste lucrurile asupra carora nu aveti aceeasi viziune si abordare. Si sa profitati din plin de prezenta lui - nu stiu cat de des obisnuiati sa va vedeti, dar imi inchipui ca distanta nu va permitea sa o faceti asa cum v-ati fi dorit.
Pupam cangurasii mici si pe mamica lor obosita 
Luy, fericita mamica de
Maria Teodora
( 25 august 2007 )
luy spune:
babylina, ne bucuram sa citim despre voi. Si Maria are ca poveste preferata "Aba Zapada" . De fapt acum este in 'perioada Alba ca Zapada si cei 7 pitici'. A primit de la bunici piticii (a umblat bunicul pe la toate hipermarketurile din Constanta sa-i adune pe toti
), iar pt ca nu se gasea Alba ca Zapada, am 'facut comanda' la nasa ei, in State. Si a primit-o ![]()
Asa ca acum toata ziua partenerii ei de joaca sunt piticii, seara face baie cu ei (sunt de plastic, de-aia Disney care se gasesc si la Carrefour), iar noaptea dormim cu Alba ca Zapada ( care e din material textil ).
Si pasiunea asta o 'tine' de mai mult de o luna 
Asa ca voiam sa-i propun Erinei sa-i ia Dariei setul cu piticii si Alba ca Zapada din Carrefour, din cate am inteles si Dariei ii plac... Am vazut ca acum exista tot setul si este pana in 100 ron.
Luy, fericita mamica de
Maria Teodora
( 25 august 2007 )
babylina spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ancasilv
Ati rezolvat cu constipatia doar din para? ca eu ii tot dau lui Vladut pere si mere si mandarine si caise confiate. Si nu uprea vad nici un rezultat.Apropo, stiti cumva, se poate face vreo analiza, ceva sa vedem de unde provine constipatia asta timpita??? (nu bagam in seama faptul ca si eu sunt la fel). ![]() anca, mami de Vladut... 06.10.2007 |
Am mai postat acum cateva zile cam ce meniu i-am stabilit lui Bogdan. E drept ca el nu mananca. chiar tot .Mananca si el caise deshidratate, prune uscate, magiun, dar in ultimile zile a mancat numai para si ieri mar si kiwi. Kiwi si smochinele sunt bune pentru ca au samburi care actioneaza ca afanatori " mecanici".
Pe langa faptul ca ii dau para ( para cu coaja) i-am scos din alimentatie biscuitii care nu fac altceva decat sa absoarba apa , mai ales daca bea putina. DAca mananca cereale si fibre trebuie marita cantitatea de apa pe care o bea.
Se fac analize ca sa vada care este cauza contipatiei. A mai facut cineva parca pe aici la fetita.
Scaunul tare si uscat, caracteristic constipatiei apare atunci cand colonul absoarbe prea multa apa sau cand contractiile musculare ale colonului sunt prea lente, facand ca fecalele sa stagneze prea mult timp in colon si astfel sa existe timp indelungat in care apa sa fie extrasa din materiile fecale.
Studiul tranzitului colorectal - Acest test, rezervat celor cu constipatie cronica, arata timpul necesar alimentelor pentru a tranzita tubul digestiv. Pacientul inghite o substanta radio-opaca, al carei tranzit poate fi urmarit pe un monitor timp de 3 la 7 zile, dupa ce capsula este inghitita. Pacientul urmeaza o dieta bogata in fibre pe parcursul acestui test.
Irigografia - Permite vizualizarea colonului, putand evidentia obstructiile intestinale sau modificari ale mucoasei acestuia.
Sigmoidoscopia sau colonoscopia - Consta in examinarea rectului si a partii de jos a colonului (sigmoidul). Examenul intregului colon se numeste colonoscopie. Pentru aceste explorari se utilizeaza un tub lung si flexibil cu un bec si o mini-camera de luat vederi la capat numit colonoscop.
Incearca sa faci 'bicicleta' cu picioarele lui Vladut, aceasta miscare ajuta la 'plimbarea' scaunului de-a lungul intestinului.
La Bogdan daca nu facea intr-o zi se forma ca un dop tare. Sau cateodata caca era format din mai multe bilute din astea tari.
luy spune:
Marunzika, m-a topit Yannisa ! O face mama artista !
Aseara urmaream filmuletul cu Maria langa mine si cand i-ai cerut Yannisei sa cante 'Bate vantul frunzele' Maria astepta cu sufletul la gura si incepuse sa murmure ea versurile ![]()
Sper sa fie Maria sanatoasa si sa reusim sa ajungem la munte dupa Craciun, sa ne vedem. Tare mult imi doresc. 
A gasit mama ta rochita de Craciunita ? Am uitat sa scriu, eu am gasit acum 2 sapt in Carrefour Ploiesti, i-am luat pana la urma un costumas cu fustita, bluza (care nu imi place) si un hanorac cu gluga tuguiata, de pitic
. Costumasele de anul acesta nu prea m-au incantat, mai mult de gura sotului am luat totusi ceva. Erau mai dragute rochitele, insa cea pe care o are de anul trecut e inca buna si mai frumoasa decat astea care erau in magazin. Dar na, acum deja a devenit traditie costumasul de Craciunita ![]()
Luy, fericita mamica de
Maria Teodora
( 25 august 2007 )
Erina spune:
Buna dimineata!!!
Ce bebelush frumos am vazut!!!
Felicitari Ramonaiani, Daniel a crescut foarte mult si e un dulce si jumatate!!! Eliza e o scumpa si se vede ca tine mult la fratior!
Adimercedes, minunate povestirile despre voi. Incercam sa imi imaginez ce bine e vara si cum sare Lisa in apa si cum face la gimnastica!!! Tabloul cu voi doua la cumparaturi si 1to1 time nu mai zic
.
Despre bunic, nu poti sa faci nimic. Ei cred ca au dreptate ba uneori mi se pare ca duc adevarate lupte pentru autoritate cu nepotii.
Greyerash ce bine ca ati iesit ieri. Noi nu am indraznit. La Daria constipatia e banuiesc eu din cauza consumului redus de supe, ciorbe si a consumului mare de lactate.
Roxana, tare frumoasa rochita Alexandrei. E si un magazin in Afi de unde i-as lua si eu Dariei o pijama. Adora personajul.
Am vazut decoratiunile de la Bran. Totul foarte frumos. Preferatele mele-mobilierul de baie si dormitorul pentru oaspetis si dormitorul mare. Cu ajutorul lui Dumneze la anul ajungem si noi in punctul asta-acum eu ma gindesc sa merg pe tot mobilierul in culori neutre, pastelate. Asta ar insemna timplarie alba...dar sa ajungem acolo...
Ceamica,multumesc mult pentru sugestii. O sa merg la shop sa ma consult si cu cineva de acolo. Inca nu am dat comanda pentru ca m-am gindit sa astept pina dupa sarbatori. In trecut am avut neplaceri cu Posta Romana. Mai mult ma gindeam sa comand numai Laura Mercier si Shiseido pentru ca restul brandurilor le pot vedea si cumpara de aici-bine, despre preturile nesimtite de la noi nu mai amintesc...
Mi-as fi dorit sa trec prin vreun duty free la aeroport iarna asta dar sotul spune ca o zi intreaga cu drumuri si transferuri e prea mult.
Yaia, stiu ca m-ai incurajat dar asta e motivul pentru care nu vom pleca,plus nu stiu cum o sa ma simt. Am aproape decis o plecare undeva in Romania si cu Daria.
Eu astept poze si povestiri din excursiile voastre plus poze cu camera amenajata pentru printesa.
Danuta imi imaginez ce bine vorbeste Mirunica dulce!!!
Bernix bine ai revenit cu vesti! Vroiam sa va multumesc tie si sotului pentru afisul minunat de la petrecere

Super vestile despre Ana.
Babylina, excelente vestile despre Bogdan. Noi avem Alba ca zapada de vreo luna si e cam fixata pe el. Tot spune de baba, de pitici si cere destul de des sa il vada.
Mamaicile cu bb2, e adevarat deci ca se produce un regeres la sosisea bebelusului. Daria nu mai spune ca e fetita mare e bebelush mare si ca mami si tati tin in brate doar pe Daria.
La olita ea face doar pipi. uneori mai scapa un pic dar anunta. daca e acaparat de ceva chiar face de-a dreptul. Am lasat-o in citeva nopti fara papapers si nu face pina dimineatacind incepe sa se foiasca. O pun pe olita si face acolo. Cu kk nu reusim deloc. Nu arerabdaresa stea sa faca si s-a invatat si numai din picioare.
Am fugit sa rezolv din treburi. Speram sa vina tati mai devreme astazi sa ajungem la Romexpo la tirgul pentru copii.
-------------------------------
Erina si Daria (18.09.2007)
24+ cu
David
L'amor che move il sole e l'altre stelle
babylina spune:
Asa, Greyeras a facut analize la fetita.
LA noi, teama mea mare era ca din alimentatia mea se constipa. Dar eu manac zilnic fructe , beau lapte, fibre.
Cred ca si faptul ca in fiecare dimineata avem jumatatea de ora in care facem puzzleul adica sta pe olita si il face. Asa isi distrage putin atentia, e relaxat si face si caca.
ancasilv spune:
Multumesc mult de raspunsurile detaliate
. O sa ma duc si eu la medic, ceva nu e bine. El era constipat si cind ii dadeam sin, asa ca nu mai stiu ce sa mai zic.Siti un medic bun? Ca m-am cam saturat de d-astia habarnisti. Incerc si eu sa il indop cu cit mai multe fructe, iar apa, intr-adevar, nu bea prea multa. Offf, complicat si cu caca asta.
anca, mami de
Vladut... 06.10.2007
Erina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui luy Asa ca voiam sa-i propun Erinei sa-i ia Dariei setul cu piticii si Alba ca Zapada din Carrefour, din cate am inteles si Dariei ii plac... Am vazut ca acum exista tot setul si este pana in 100 ron. Luy, fericita mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 ) |
Multumim Luiza.
Cred ca ii voi lua pentru ca am vazutca e foarte interesat de ei cind vede reclama la TV.-------------------------------
Erina si Daria (18.09.2007)
24+ cu
DavidL'amor che move il sole e l'altre stelle