*Cozonaceii iubiti aniverseaza 1AN! LMA! (84)*

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Nu stiu ce are fi-miu de se trezeste noapte de noapte de cate 3-5 ori . Ma gandesc oare sa fie lapticul de vina? Adica, dupa varsta de 1 an se da lapte formula varianta junior, dar la alfare nu exista varianta decat lapticul care se da de la nastere...o avea vreo importanta?
Eu nu fac niciun vaccin antigripal. De regula, nu racesc iarna, ci primavara. O singura data am facut vaccinul antigripal si tare rau mi-a fost primele 2 zile : febra si frisoane.

Anes mult succes cu fizioterapia
Diana al meu poarta 20 la ghetute si 19 la pantofiorii de casa si are 77 cm.
Mav si al meu e un finut, are 8,800 kg.
Caterinas scuze, dar nu am inteles, pt ce sa il taie sub limba?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela, mamica lui Raphael nazdravanel (23.10.2008)
RAPHAEL IUBITEL
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caterinas spune:

Babyzapi, trebuie sa ii taie putin pielita aceea de sub limba. doar sa o cresteze putin pentru ca este prea scurta si nu poate scoate limba. Am intrebat si eu de ce si mi-a raspuns: "ca sa poata sa pape bine, sa vorbeasca corect si sa...pupe fetele cand va fi mare". Cum sa-ti explic eu cat mai bine...daca vrei, tu poti sa scoti limba afara dar el nu poate. De aceea este necesar sa-i cresteze putin pielita aceea de sub limba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Futuremother nu are nicio masea, dar are gingia franjuri in dreptul caninilor. E f imflamata si usor zdrentuita. Acum or iesi, n-or iesi, nush.

ginye mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Stefanut
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Salutare!

Mircea Andrei de Naty35

Diana, nu stiu sa-ti spun cat poarta Andrei, adica stiu, dar cum e aici 3-4. Pot sa-i masor talpitza eventual. Oricum, are talpa lunga, dar el e scund rau. Sper sa recupereze el la un moment dat.

Cu vaccinul antigripal, la noi s-a rezlovat mai simplu: copiii alergici la oua nu au voie sa faca antigripalul. E sub semnul intrebarii si ROR-ul. Si chiar acest vaccin ar fi o cauza care poate declansa autismul. Noi nu il facem. Cel putin nu acum. Poate pe la 3-4 ani, daca totul e ok. Ideea e ca nici un vaccin nu ofera protectie de 100%. Dar daca faci cumva boala, cica faci o varianta mai usoara (desi despre cel antigripal n-am auzit asta, ba chiar dimpotriva). Si vaccinurile ofera o imunitate temporara. Aici se face rapel la anumite vaccinuri in clasele primare si in liceu si apoi de recomanda revaccinare la 7-10 ani.

Cu porcina, aici e isterie mare. Cozi nesfarsite la clinici pt. vaccinare, tam-tam la tv, desi tot ei spun ca e mai usoara gripa asta decat o gripa normala, ca porcina a facut mai putine victime decat gripele de sezon de pana acum. Se recomanda spalatul bine pe maini (cica sa te freci cu sapun pe maini atata timp cat canti Happy Birthday) si un dr. recomanda gargara cu apa caldutza cu sare si picaturi in nas cu solutie salina o data pe zi. Cica virusul se localizeaza in primele 2-3 zile in nas/gat, inainte sa se raspandeasca in organism, iar sarea il distruge (asta ma gandesc ca e valabil pt. orice virus gripal). A! Si mai ziceau ca se asteapta ca varful de imbolnaviri cu porcina sa fie la mijlocul lui noiembrie aici. Sa vedem acum. Dar, cum zicea Otilia, lumea trebuie sa mearga la lucru, la cumparaturi, la scoala, nu ne putem inchide in casa pana la vara.

Andy, mami de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

Mircea Andrei de Naty35
Ana Teodora de vrabiuta
Sa aveti parte de tot ce este frumos in viata, sanatate multaaaaa cozanaceilor si sa aduceti numai bucurii parintiilor vostrii.

Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008)
pozele mele
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Caterinas am inteles despre ce este vorba. Nu stiu absolut nimic despre asta, eventual cauta sa gasesti pe net experientele altor mamici cu copii in situatia asta sau mai cere parerea unui dr. sa treceti cu bine si peste asta.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela, mamica lui Raphael nazdravanel (23.10.2008)
RAPHAEL IUBITEL
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Dragele mele, alaturi, la "Licurici de ian-feb2009"... o mamica traieste un mare necaz... cu puisorul ei, DAVID CHRISTIAN, nascut in 18.12.2008..... (ar fi putut sa fie unul dintre cozonaceii nostri)...
Nu stiu cum am putea s-o ajutam.... dar... poate facem si noi ceva, un gest cat de mic... (Steliana, mai ai deschis contul acela?) Ce ziceti?

"Autor: Leditia
Raspuns la: 27/10/2009 23:55:53
In primul rand ii multumesc enorm Irinei si Roxanei care m-au sprijinit moral azi si m-au ajutat cu informatii.
Ce sa zic?Am plans toata ziua..pe drum,in magazin cand am fost sa-i iau lapte praf,nu ma puteam abtine.Citisem cu o seara inainte despre boala si m-am oprit cand am citit ca e letala.Am refuzat sa cred asa ceva si nu am mai vrut sa citesc despre.Dimineata am fost la test,valoarea a iesit 106.Am mers inapoi la drita care ni l-a recomandat,care in mod normal e toata un zambet,ea mereu zambea,acum s-a schimbat la fata si am simtit clar ca nu e in regula.De altfel stiam ca nu e ok,pt ca citisem ca rezultatul trebuie sa iasa sub 60,iar la noi a fost f mare.In fine,ne-a trimis la o drita care-i tine locul dnei dr Leu,care se ocupa de FC pe Cta ,dar care momentan e in concediu medical prelungit.In fine,dna dr care-i tine locul nu stia de unde sa inceapa si ce sa ne spuna.I-am spus eu ce stiu,ce citisem si eu cu o seara inainte.Lucrurile s-ar lega,sindromul de malabsortie,care vreau sa stiu daca se pune doar pe baza rezultatului de la proba de digestie???? si testul asta cu o valoare f mare.Inca sper sa fie bine,inca sper sa fi fost aparatul defect,sa fie doar un vis..Nu stiu,e prea mult,iar acum mi se pare ca Dzeu e nedrept cu noi.David e unica mea bucurie,ca in rest avem parte de prea multe probleme,dar pe care am zis ca le putem rezolva intr-un fel sau altul,insa asta m-a coplesit.
Maine dim trebuie sa mergem sa-i facem niste teste..exudat,unele din sange(off el e si anemic si i-au tot luat sange in ultima vreme)si antigenul pt giardia.
Apoi,Gabi,sotul meu a vbit cu un amic,care fiind reprezentant la o firma de farmaceutice cunoaste foarte multi medici si si-a creeat o anumita legatura cu ei.Prin urmare,omului i s-a pus aici acelasi diagnostic,cu diferenta ca aici ii iesise fetitei 66 la testul sudorii.A mers cu ea la dr Orasanu in Buc si acolo i-a iesit 34-35,ceva de genul.Deci s-a infirmat.A spus ca ne va pune in legatura cu dna dr si vom merge in Bucuresti.Un drum pana la Tm mi se pare groaznic,in conditiile in care David e pe tratament,e inca bolnav si nu as vrea sa-i intrerup tratamentul.La noi tratamentul insemnand aerosoli cu ventolin si dexa.Bun,am hotarat sa mergem la dumneaei si sa ne indrume ce este de facut...Eventual sa repetam acolo testul sudorii si apoi cel genetic(care de fapt sunt doua,nu stiu pe care il vom face,unul costa 750 si altul 1700).
Am luat legatura si cu o doamna(irina,e tipa ce pe site-ul pe care mi l-ai dat tu)care are fetita bolnava de asa ceva si mi-a explicat fiind pacienta dnei dr Orasanu cam cum stau lucrurile.Acum trebuie vazut daca are si neaparat facut testul genetic pt a vedea unde este localizat.Problema la noi este ca se lucreaza doar 32 de mutatii,iar in total sunt 1500.Prin urmare,daca ai..nici nu stiu cum sa zic,ca nu pot spune norocul..nu stiu zau,daca nu iese testul sa vada exact mutatiile si unde este localizata gena,e mai aiurea,ca nu prea stii mare lucru,stii doar ca are,dar nu si ce forma.(ca sunt mai multe forme)Ma rog,tratamentul este strict,este unul ingrozitor de strict.Am inteles ca daca intrii in programul national ar fi compensat,nu stiu cat,dar numai pulmozyne-ul este 30 de mil pe luna,ceea ce pt noi este enorm.In momentul de fata,pt ca sotul meu in urma restructurarilor si-a pierdut jobul,are un salariu de 8mil(si-a gasit altul si s-a dus oriunde pt ca aveam nevoie de bani,ca a stat acasa o luna jumate cu criza asta si lipsa joburilor),iar eu am o indemnizatie de 6mil,plus alocatia lui David de 2mil.Nu cred ca este cazul sa mai spun ca numai pt David se duc cam 8mil,pe pampersi,lapte praf si servetele..Plus mancare,plus restul..In principiu la ora actuala nu ne permitem nici sa traim,dar speram sa fie mai bine.In paralel isi cauta totusi si altceva mai bine platit.Poate cand va trece criza..In fine,voiam sa explic un pic situatia,desi nu imi place sa-mi fac publica viata personala si nici sa dau detalii de genul.Oricum sper din tot sufletul meu sa nu fie,sa fie o eroare,sa nu fie bun aparatul..nu stiu.Nu pot crede ca ar avea asa ceva dupa ce m-am chinuit atat de mult sa am un copil.Va zic ca azi am plans intr-una,m-a terminat definitiv vestea asta.Insa,trebuie sa vad testul ala genetic si daca este sau nu.Drita de aia a zis ca ar fi aceasta boala,ca testul asta cu valoare mare si sindromul lui de malabsortie asta indica.Eu vreau sa-i repet testul sudorii,chiar si proba de digestie si sa-i fac testul genetic.Sa mergem la Bucuresti si sa ne spuna dna dr ce sa facem.Si abia apoi om vedea.Pana atunci sunt cu inima stransa.Nu pot manca,nu pot dormi,nu am vrut sa vbesc cu nimeni azi.Toti ai nostrii au fost socati,mama era terminata,toata lumea era terminata,incercau sa ma incurajeze,dar nu aveau cu cine.Caci intai e socul,e plansul pana nu mai pot,abia apoi pot gandi si ma mai pot aduna si vad ce am de facut,ma documentez,ma interesez,ma zbat si lupt.Acum sper..sper intr-o minune,sper sa se infirme la Bucuresti si astia de aici sa fi gresit.Ne-a trecut acolo intr-un caiet de evidenta cu pacienti care au boala asta.,i-au luat datele lui David,CNP-ul,din astea.
M-a intrebat daca e sarat,va zic ca in disperare,nu l-am pupat pe fii-miu,l-am lins pe spate,sa simt.Pe spate nu se simte,pe fata nu am facut-o,ca-i faceam aerosolii si doar l-am pupat si era intr-adevar sarat,dar facea aerosoli si era tot transpirat de la aburii aia(care contin si ser fiziologic) si de la plans si urlat.
Azi nu am putut scrie,chiar nu puteam,eram terminata.Al meu s-a invoit de la munca sa ramana cu noi.El o tinea una si buna,ca n-are nimic copilul ca aparatul e defect,etc.Totusi l-am vazut plangand si nu e genul.Insa momentan el e ala tare,ca daca ar fi dupa mine nu stiu ..M-am mai adunat,sunt in faza de negare,de sperare,de nu stiu nici eu.Vrea sa-i facem odata toate chestiile,chit ca momentan nu dispun de banii necesari,dar sunt in stare de orice sa-i strang..insa vreau sa-i fac odata testele alea pt a avea clar un diagnostic si pt a incepe un tratament.Mi s-a spus clar chiar si de tipa de care va spuneam mai devreme,ca e foarte important ca in cazul in care este,Doamne fereste,trebuie sa inceapa tratamentul cat mai repede si noua conduita de viata si regimul alimentar si tot.
Va multumesc pt tot si va tinem la curent.Multumesc din suflet pt sustinere si pt gandurile bune si va rog din suflet sa va rugati pt David sa fie bine."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Mav, am citit razant pe DC in ultima vreme. Dar cam acum o saptamana parca fetele de la ianuarie-februarie vroiau sa se organizeze, vorbeau de un cont. In fine, stii cumva daca exista acel cont de care vorbesc eu, ca am pierdut firul?
Eu am sperat sa fie doar o alarma falsa, de fapt inca poate fi daca testele genetice nu sunt facute.

Si tot acum cateva zile la ianuarie-februarie, incercand sa inteleg cum a ajuns Leditia sa-i faca analiza sudorii, am citit ca o mamica din Canada avea pneumonie si i se confirmase gripa porcina.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Povestea nasterii celor doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Mav citisem de situtia Leditiei si stiu ca este un cont trecut acolo de Roxana parca...o sa il caut si o sa trimit sotul la banca zilele astea.
Am vesti ff proaste...in seara aceasta am fost la medic pentru control...este o sarcina de 7 saptamani si o zi dar din pacate se pare ca este oprita din evolutie.Sunt tare tare necajita, amarata, chiar ma bucuram, de-abia asteptam sa ajung la eco sa vedem cum ii bate inimioara.Medicul mi-a zis sa raman acolo pentru chiuretaj dar nu am putut, ma doare sufletul, nu suport sa mai trec si prin asta acum .Am plans, plang si acum, nu vreau sa cred, nu m-as fi asteptat niciodata la asa ceva, nu vad de ce, cum, care este motivul?...sunt perfect sanatoasa...nu inteleg ce s-a intamplat.
Acasa sunt singura...nimeni nu ma asculta, nimeni nu ma intelege, Nick se uita la mine si tace iar Bianca parca mai rau ca niciodata trage de mine si cere numai in brate.
Off imi pare tare tare rau...rau ca s-a intamplat asta.Sa nu va suparati ca m-am descarcat aici...pe voi va am mai aproape si numai voi mamicilor puteti intelege mai bine.

Raluca mami de gargarita Andra-Bianca
DN 26.12.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ralukutzza
Am vesti ff proaste...in seara aceasta am fost la medic pentru control...este o sarcina de 7 saptamani si o zi dar din pacate se pare ca este oprita din evolutie.Sunt tare tare necajita, amarata, chiar ma bucuram, de-abia asteptam sa ajung la eco sa vedem cum ii bate inimioara.Medicul mi-a zis sa raman acolo pentru chiuretaj dar nu am putut, ma doare sufletul, nu suport sa mai trec si prin asta acum .Am plans, plang si acum, nu vreau sa cred, nu m-as fi asteptat niciodata la asa ceva, nu vad de ce, cum, care este motivul?...sunt perfect sanatoasa...nu inteleg ce s-a intamplat.

in principiu inima se aude cu siguranta dupa 7 saptamani, tot atunci se poate data si sarcina caci embrionul creste dupa saptamana a 6-a cate 1 mm pe zi.
de ce a zis ca e sarcina oprita din evolutie? nu a auzit inima? a vazut embrionul? ai avut sangerari?
e posibil ca sarcina sa fie mai tanara decat estimarile tale si sa nu se auda inima inca. ginecoloaga mea la o faza similara pe mine m-a pus sa mai astept o saptamana, sa mai facem o eco si abia atunci sa ne decidem de chiuretaj.

din punct de vedere statistic una din 3 femei experimenteaza o sarcina oprita din evolutie cel putin o data in viata. e ceva normal, de multe ori se intampla pur si simplu. daca ai ramas insarcinata repede nu ai nici o problema teoretic pentru o urmatoare sarcina, in principiu la o luna dupa chiuretaj poti incerca din nou.

Mergi la inceput