Burtici fericite de septembrie-octombrie(223)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxxy80

Am vazut ca mai multe mamici dau puisorilor Baby Drink. Asa am facut si eu la Matei pana l-am gustat si am vazut ca era super dulce. O mamica mai cu experienta mi-a spus ca nu e prea bine ca se obinuieste de mic cu gustul ala asa dulce pt ca ar putea sa-mi faca figuri mai tarziu cand incep diversificarea. Ideea e ca am cumparat Baby Calm (care are aceleasi ingrediente ca Baby Drink, mai putin sucroza sau cum s-o numi chestia aia dulce). Si asa l-am obisnuit sa bea ceai neindulcit (un lucru f f bun pt ca mai tarziu cand a avut diaree mi-a acceptat f bine ceaiul de menta neindulcit, zaharul fiind total interzis la diaree).

Roxana, mami de print frumos Matei (29.11.2007) si de printesa frumoasa Maria (08.09.2009)

Eu nu stiu de nici unul din produsele astea, dar tocmai m-am socat. Sucroza??? Pai e un indulcitor artificial foarte nociv pentru orice om, nu numai pentru bebelusi. Cum pot sa bage asa ceva in produse de bebei???

39+ Alex - cumparaturi bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kemsy spune:

Citat:

Salutare!

Luto, te prinde extraordinar de bine noua tunsoare. Si ai o stralucire in ochi d emamica fericita si implinita

Aida, la faza cu biberonul o recunosc f f bine pe Maria. Parca ar vrea sa-l inghita cu totul. E disperata. Dupa primele inghitituri sigur se ineaca pt ca nu respira ci inghite intr-un fel pe care nu-l pot descrie. Maria avea 5,050 kg luni si 55 de cm. Azi are deja 5,200 (cantarita dupa ce a facut kk). Deci va prindem rapid din urma.

Am tot citit in ultimele capitole (pe sarite, recunosc) ca tot vorbiti despre ''asa da'' si ''asa nu'' referitor la cresterea copilului. Inainte sa-l nasc pe Matei si eu imi porpusesem ca nu voi face o gramada de lucruri. Bineinteles ca ca le-am facut pe marea majoritate. Si eu eram impotriva suzetei. vreau sa va spun ca pe noi suzeta ne-a salvat in momente f f grele (dintisorii si maselutele nici macar nu prea le-am simtit; diverse crize de nervi calmate imediat cu suzeta, plicitseala de la cumparaturi tot cu suzeta a trecut etc). La 1 an si 8 luni am decis sa o scoatem si in 2 zile nu mai stia de ea.
Referitor la dormitul in pat cu parintii eu am fost de parere ca decat o mama obosita si nervoasa dupa n ture intre patul ei si patut mai bine o mama odihnita si binedispusa (l-am luat cu noi in pat de fiecare data cand a facut figuri la el in patut si chiar nu s-a obisnuit sa doarma cu noi). L-am luat cu noi in pat in fiecare moment in care a plans, strigat dupa noi (mai tarziu), la cea mai mica durere de burtica, dintisor etc si imi pare bine ca am facut asa. Se simt protejati si se linistesc mult mai usor cand se afla intre mami si tati.
Eu nu i-am lasat niciodata sa planga (am vrut sa o las pe Maria, dar nu am rezistat decat 10 minute intr-o zi si imi fac si acum procese de constiinta). Sunt absolut convinsa ca de fiecare data cand plang au nevoie de ceva (inclusiv faptul ca se plictisesc si vor sa vada fata zambitoare a mamei). Chiar nu cred ca devin niste mici banditi in primele luni de viata. Dupa varsta de un an devin niste mici smecheri.
Cam asa procedez eu. Nu stiu daca e bine sau e rau, dar asa simt .

Roxana, mami de print frumos Matei (29.11.2007) si de printesa frumoasa Maria (08.09.2009)

Ai perfecta dreptate, copilul trebuie ascultat si trebuie raspuns la nevoile sale, nu luam un model standard din carte. Eu suzeta sunt sigura ca o sa-i dau. Singura chestie ce nu as vrea sa se intample e sa doarma in pat cu noi, adica sa devina obisnuinta. In rest...el sa fie sanatos, ca orice invat are si dezvat.

Acum mamici, cum va dati seama daca bebe e racit...ca m-a zapacit mama mea cu curentul si caciulile, ca acum intru la idei. Bebe fornaie, mai stranuta, mai tuseste

Gianina, mamica fericita de gingas Loris Stefan

Fotografii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Citat:

Am vazut ca mai multe mamici dau puisorilor Baby Drink. Asa am facut si eu la Matei pana l-am gustat si am vazut ca era super dulce. O mamica mai cu experienta mi-a spus ca nu e prea bine ca se obinuieste de mic cu gustul ala asa dulce pt ca ar putea sa-mi faca figuri mai tarziu cand incep diversificarea. Ideea e ca am cumparat Baby Calm (care are aceleasi ingrediente ca Baby Drink, mai putin sucroza sau cum s-o numi chestia aia dulce). Si asa l-am obisnuit sa bea ceai neindulcit (un lucru f f bun pt ca mai tarziu cand a avut diaree mi-a acceptat f bine ceaiul de menta neindulcit, zaharul fiind total interzis la diaree).

si noi am inceput la Erik cu Baby Drink si cand am vazut ce dulce e am cumparat ceai simplu ... nu va povestesc ca 3 zile s-a strambat pana l-a acceptat , dar acum bea fara probleme ceaiul.
Spor la prins din urma. Noi o sa incercam sa batem pasul pe loc ca nu e voie chiar asa. Am avut o perioada ca lua 130g la 2 zile desi il tineam de la mancare in sensul ca in loc sa ii dau la 3 ore ii dadeam la 4 sau 5 , ca plangea de foame dupa sticla ... pana la urmatoarea masa stateam ferm pe pozitie sa nu ii mai dau ... Si la insistentele pediatrei am marit doza de lapte la 4 masuri din sticla ... si acum de 3 zile dupa fiecare masa (desi e agitat tare ca mai vrea lapte) imposibil sa nu verse o gura afara.
Asa ca de la urmatoarea masa doar 3 masuri si restul sa vedem cum rezolvam cu urlatul ....
Sau voi cum ziceti? Pe mine ma dispera gura aia de lapte care o vomita.

liliaco stiu ce zici de copii sclifositi ca asa era sora mea ... si mama saraca o indopa . Si cand am ajuns acasa m-am plans si eu cat de fomista imi e foca si luto mi-a tras o palma si mi-a zis sa ma bucur ca alte mamici se chinuie sa ii hraneasca ... si mare dreptate a avut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui kemsy

Moni_iulia, multumesc, dar nu merge site-ul. Zice ca e nu-s ce eroare. O fi vreo greseala de copy?

N-am reusit sa-i dau de cap, precis ne lamureste Maria.

Am uitat sa-mi laud si eu soata. De vreo 2 saptamani il pandesc dimineata cand pleaca la servici si-l pun sa ma incalte , dar dimineata am dormit bustean si l-am ratat. El baiat finut si-a invatat lectia si m-am trezit in timp ce ma incalta cu grija sa nu ma trezeasca.

Iulia 40s + 3 cu "Tudorita Mihaita"
Romania- The land of choice
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

aida, gura aia o da si atomix afara. EU cred ca de haplea ce sunt se indoapa desi nu mai au nevoie si de multe ori al meu o tine in gura putin si o scuipa. Ia sa fi atenta sa te uiti la foca daca nu cumva o tine in gurita si nu o da afara din stomac. EU ii dau de ceva timp 4 masuri dar manca si 50, manca si 80, manca si pe tot. Acum imi cam papa pe tot.
Baby drink i-am dat si eu dar i l-am facut in 100 ml de apa nu 50 cum scrie acolo la sfatul unei prietene. Fetita ei a renuntat f usor la el si nu a a vut probleme cu ea. AM si baby clam in casa dar contine si menta si chiar nu vreau sa mi-l constip...

Luto, se vede ca esti o mamica fericita cu un bucalat mumos.

kemsy, vazut si blondin Loris, dulce foc . In sfarsit un manechin ca al meu ca numai bucalati avem la odisee ()

Monica de Minune Dragos Alexandru (26.08.2009)pe pamant si de INGERAS Andrei in ceruri

POVESTEA NOASTRA

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica_dicut
AM si baby clam in casa dar contine si menta si chiar nu vreau sa mi-l constip...

Enciclopedia mea ambulanta(mama) zice ca menta nu constipa ci regleaza.

Iulia 40s + 3 cu "Tudorita Mihaita"
Romania- The land of choice
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

nuuuuu , cum sa tina asta laptele in gura?
Vomita gura aia dupa ce ragaie de cateva ori si urla 5 minute ca mai vrea si se mai zbate in brate si abia apoi scuipa gura aia de lapte ... si ma enerveaza tare chestia asta.
Nu mai zic ca Erik nu a lasat niciodata nimic in sticla , hm , cum adica sa lase? Si cand il pun la ragait , intreruperile din timpul sticlei , se zbate de zici ca cine stie ce ii fac. De multe ori las la ultima tura 10-20 ml de lapte in sticla , asa ca dupa ce le bea si pe astea nu il mai pun sa ragaie ca sa nu se mai zbata ... si de cateva ori a mers ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Monica, Maria nu s-a constipat desi bea aproape zilnic Baby Calm. Ea face kk de 3-4 ori pe zi. Iti spun sigur ca sucroza aceea nu e buna deloc pt organism.
Referitor la vomat, Maria vomita in jet cel putin o data pe zi. Insa experienta m-a ajutat f mult sa nu ma sperii. matei voma de 3-4 ori pe zi in mare, mare jet si tot lua 1 kg pe luna .

Citat:
citat din mesajul lui monica_dicut

aida, gura aia o da si atomix afara. EU cred ca de haplea ce sunt se indoapa desi nu mai au nevoie si de multe ori al meu o tine in gura putin si o scuipa. Ia sa fi atenta sa te uiti la foca daca nu cumva o tine in gurita si nu o da afara din stomac. EU ii dau de ceva timp 4 masuri dar manca si 50, manca si 80, manca si pe tot. Acum imi cam papa pe tot.
Baby drink i-am dat si eu dar i l-am facut in 100 ml de apa nu 50 cum scrie acolo la sfatul unei prietene. Fetita ei a renuntat f usor la el si nu a a vut probleme cu ea. AM si baby clam in casa dar contine si menta si chiar nu vreau sa mi-l constip...

Luto, se vede ca esti o mamica fericita cu un bucalat mumos.

kemsy, vazut si blondin Loris, dulce foc . In sfarsit un manechin ca al meu ca numai bucalati avem la odisee ()

Monica de Minune Dragos Alexandru (26.08.2009)pe pamant si de INGERAS Andrei in ceruri

POVESTEA NOASTRA

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Bai, parca e frate cu Maria. Biberonul e curat la sfarsit. cand indraznesc sa o intrerupt in timp ce papa (ca sa scoata aerul), se crizeaza rau. Are o fata disperata. Aida, ce ne facem noi cu fomistii astia?

Citat:
citat din mesajul lui aidaciolac

nuuuuu , cum sa tina asta laptele in gura?
Vomita gura aia dupa ce ragaie de cateva ori si urla 5 minute ca mai vrea si se mai zbate in brate si abia apoi scuipa gura aia de lapte ... si ma enerveaza tare chestia asta.
Nu mai zic ca Erik nu a lasat niciodata nimic in sticla , hm , cum adica sa lase? Si cand il pun la ragait , intreruperile din timpul sticlei , se zbate de zici ca cine stie ce ii fac. De multe ori las la ultima tura 10-20 ml de lapte in sticla , asa ca dupa ce le bea si pe astea nu il mai pun sa ragaie ca sa nu se mai zbata ... si de cateva ori a mers ...

Aida ...
povestea nasterii
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba" ... si cand reusiti sa ma invatati si pe mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrecluj spune:

Citat:
citat din mesajul lui aidaciolacAndrecluj totala ca intotdeauna ... vreau si io reteta de carbonara
Cum sa nu? Sunca taiata cubulete si ceapa taiata la fel se prajesc in ulei. Intre timp spaghette la fiert in apa sarata cu o lingurita de ulei, 8 minute, maxim 10. Intr-o farfurie batute cateva oua (dupa gust, eu pun 2 la 2 persoane, dar sunt persoane la care pastele le plac mai suculente), amestecat aici niste parmezan (sau orice cas ai tu acasa). Secretul: scurgi spaghettele si trebuie sa versi pe ele ouale in asa fel incat sa se coaca, adica pastele sa fie inca foarte calde (nu-ti va iesi din prima), asa ca amesteci pastele cu ouale, cu ceapa, sunca si uleiul si mai pui 2 minute pe foc, la final piper si pofta maaaaaaaaaaaaare. 32+ Chiara Ada

Mergi la inceput