Pepenasi de iulie- august 2008 (147)
Raspunsuri - Pagina 18
turturica spune:
moni, nu se poate face ceva testare inainte ca sa se vada daca ai luat boala sau nu? Cit timp a trecut de cind ati aflat de varicela sotului? Tin pumnii sa fie totul bine.
Si cum ai reusit sa-l faci pe Luca sa doarma singurel, a functionat just like that?
siby, bafta cu renovarile, ce frumos ca alaptezi in continuare. Mai pune poze cu Anna sa o mai vedem si noi.
capri, felicitari, vad ca sinteti pe drumul cel bun cu dormitul. N-ai incercat s-o trezesti mai devreme dimineata, s-o culci mai devreme la amiaza ca sa adoarma mai repede seara. Ca ma gindesc ca e totusi nasol pt tine daca adoarme doar pe la 1 noaptea.
La noi Mara adoarme la 8-8 jumate si se trezeste pe la 7-8 dimineata, are un somn pe la vreo 12 pina pe la 2 sa zicem, deci pina la 8 cu siguranta i se face somn.
boti, imi place metoda ta de a linisti copilul, eu oricum nu sint adepta pedepselor, dar sint constienta ca nu e mereu simplu sa iti mentii cumpatul cind face copilul vreo criza. Mi-am notat metoda asta cu vorbit in soapta ca sa taca cupilul, idee buna.
Mey fetelor, copiii vostri se-agata de voi? Fie-mea zici ca-i liana increngatoare, tot timpul e inlantuita de mine, nu stiu, o fi o faza sa compenseze faptul ca nu ne vedem cind e ea la cresa si imi simte lipsa sau e pur si simplu normal sa fie mai atasata acuma? Ca pe voi nu v-aud sa ziceti din astea. Pe cuvint, si la toaleta sint cu ea in brate, parca nu eram asa cind era mai mica.
Mami de Mara (19.08.2008) si
5+
dia_filipas spune:
Seara buna fetele!!
Moni sper ca tu si Luca sa scapti de varicela! Doamne ajuta! Si Miruna adoarme singura de putin timp, pana nu m-am prins, tot plangea cat o leganam, si arata spre pat. Cum o puneam, se intorcea pe-o parte, se mai juca cu suzeta si adormea. Ce ma bucur, ca si spatele meu e varza, am crezut ca nu mai scap!
Apropo, fica-mea doarme cu 2 suzete! Una in gura si cu una se joaca (de obicei incearca sa si-o bage in nas
).
Capri felicitarim pt. progrese! sa dea DD sa fie tot mai bine de acum incolo.
Turtu si Miruna e liana incerngatoare, cum zici...e tot timpul cu un picior de-al meu in brate (mai putin cand suntem in parc), la baie la fel, vine si imi da cu colacul peste spate pana termin, apoi se uita fericita cum trag apa. Ea mai are momente de alint cand se tine de piciorul meu si se lasa cu capul pe spate ca eu s-o pup pe gat...daca nu sunt atenta se lasa pana cade, asta o face si in parc si pe unde i se nazare, da' partea asta imi place
.
Sa vedeti faza, la care eu am concluzionat ca fetei mele ii trebuie olita (asa cred, cel putin), deci: am lasat-o ca de obicei in fundul gol inainte de culcare, timp in care eu am schimbat lenjeria de pat. La un momendat incepe sa strige ca-ca, ca-ca! si se pune pe vine si se tragea de putzica (nu tare!). Era tare nedumerita, parca simtea ca ceva lipseste si nu poate face pur si simplu. Am luat-o repede si am pus-o pe masa de infasat (eu nu i-am cumparat olita, ca am zis sa n-o stresez, daca nici macar nu stie inca sa spuna constient caca) si i-am zis sa faca, si a facut! I-am zis bravo sa stie ca a facut bine ca a spus. Acum cred ca ii voi lua olita, macar sa incerc...
Fug la somn, ca-s franta!
O noapte buna va doresc!
Dia, mami de Miruna (15.07.2008) 
Caprioara spune:
Multam de incurajari, fetele! Incerc sa mut orele de culcare progresiv, cu cate o jumatate de ora in fiecare zi, dar nu-mi iese mereu si mai avem si activitati neprevazute cand ne dam iar peste cap
. Trebuie sa fiu eu mai perseverenta. Chestia e ca daca adoarme fara san trebuie sa stau cu ea in pat ceva vreme (ca nu adoarme deloc repede) si nu mai pot sta la laptop seara sau la amiaza (asa apucam sa stau, ca altfel...). Si eu cand sa va mai citesc
???
Moni, sper din tot sufletul sa nu luati si voi varicela. Felicitari pentru copil dormicios singurel!
Turtu, si Ilinca e la fel
. Daca nu am noroc sa trebuiasca sa merg la buda cat e ea in scaunul de masa (care e pe roti si il trag dupa mine in baie
), ma asez pe wc de multe ori cu ea in brate.
Dia, eu zic sa-i iei olitza
.
Xena, ce face Maria? Ati fost la doctor?
Camy, odihneste-te mama acum, ca dupa ce vine Flavius acasa nu mai ai vreme
.
pup you all,
In concursul Klorane, o puteti vedea pe Ilinca, si daca va plac pozele ei, vota, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=3" target="_blank">aici,
in pozele mele: cap1 si cap2, si in pozele lui tati: BFL1 si BFL2.
Multumim frumos.
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
Blogul meu - manute talentate
violeta29 spune:
Bunaseara!Eu n-am avut net asa ca am stat pe tusa pana acum
Multumesc pentru raspunsurile referitoare la crizele de personalitate,nu s-au mai repetat,asadar sper sa fi fost un episod izolat.
PICA, am citit in Capraru ca in momentul in care copilul stie sa-ti raspunda cu nu atunci cand ii ceri sa faca un lucru este momentul sa incepi educatia .
ANABABY, sa va fie de bine nasitul
CAMY, sa stapaneasca Flavius sanatos lucrusoarele ,bine ca ai terminat,mai e asa putin pana nasti
DANA, da si la noi cand e cu tati e mai rebela decat de obicei, cand e doar cu mine nu prea vocifereaza
ELLA, bine ai revenit,cum ai iesit sarmalele?
IRISS, daca nu o luam in brate asta ar fi insemnat sa o las sa plece in strada,iar in carucior asa plangand n-aveam nici o sansa sa o pun caci eaface exact cum povestea anka de erika, se arcuieste si se zvarcoleste ca nici o sansa sa o mai pui.Si chiar daca sa presupunem ca as fi reusit s ao asez in carut, in secunda doi s-ar fi ridicat in picioare,asa ca ...De ce nu are voie pe strada i-am tot explicat ,dar nu stiu in ce masura intelege.
DIA, offf,nasoala experienta.si alexandra s-a rasturnat cu tricicleta,insa am avut norocul ca era un fel de masa in apropiere si s-a oprit cercul ala de protectie in picioarele mesei,si nu a cazut pe asfalt,s-a ales doar cu o sperietura.Pupici sa treaca sperietura si Mirunei cucuiul
Super faza cu kk, cred ca ar trebui sa incerci cu olita.
ANKA, eu am facut in seara asta reteta asta O vazusem astazi la euforia cuisine si mi-a facut cu ochiul, e foarte usor de facut si de maaare efect, zic eu ca da bine cand ai musafiri,fiindca e super ok si ca gust si ca aspect.Eu am folosit doar cascaval,iar ouale le-am batut cu mixerul mai intai
Cum a iesit rulada?
MCOCA, ma bucur ca Maya e mai bine
GALLYB, si eu am trecut la cura, dar eu merg pe regimul disociat care nu te infometeaza absolut deloc. E adevarat ca ar fi mult mai eficient daca ar fi combinat si cu ceva sport,dar zic eu ca fac destula miscare alergand dupa alexandra![]()
SYBILLE, s-aveti spor la amenajari!
CAPRIOARA, felicitari pentru reusita,esti pe drumul cel bun cu intarcatul
Eu am reusit sa scot suptul de dimineata si pe cele din timpul zilei dintre somnuri,deja e mai putin interesata de lapticul de la tzitzi, o foloseste mai mult pe post de jucarie, sau pe post de suzeta ca sa adoarma.Noaptea inca mai tzatzaleste, uneori doar de 1-2 ori , alteori fara numar,dar eu nu ma grabesc, o las asa si sper ca treptat,treptat, va scadea si productia de laptic si poate in cateva luni se va intarca singurica.visez frumos ,nu?
Important e ca de cand a redus sanul mananca mult mai bine,numai ca a inceput sa faca falci,si deja are 12 kg
BOTICELINA, la noi aia cu distragerea atentiei nu merge neam,din ce caut sa-i distrag atentia din ce-i mai inversunata.Dar e de retinut ideea cu vorbitul in soapta, cu urmatoarea ocazie o s ao incerc.Totusi sper sa nu mai am ocazia
MONI_OR, felicitari pentru Luca cel cumintel
super ca adoarme singurel!Doamne ajuta sa nu luati varicela nici tu nici Luca
TURTURICA, alexandra pana acu vreo doua luni era umbra mea, nici la baie nu ma puteam duce decat cu ea in brate,eram pur si simplu disperata,efectiv nu puteam iesi din raza ei vizuala ca imediat se declansau urletele.Acum insa uneori chiar se duce in camera cealalta si mai inchide si usa dupa aia ca nu cumva s-o deranjez.Daca ma fac ca plec din camera unde este ea, nu schiteaza nimic, se joaca linistita, insa dupa o anumita perioada de timp vine, ma cauta, si daca se asigura ca sunt prin zona pleaca inapoi si isi vede de treaba ei. Deci eu cred ca este doar o faza prin care mai toti copiii trec la un moment dat .
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111-povestea nasterii
minunea care ne-a luminat viata
Violeta ,mamica de nazdravana mica
-Alexandra Valentina(2.09.2008)
moni_or spune:
Multumesc de incurajari fetelor!
TURTU, s-ar putea face ceva test, insa in orasul asta nu este nimic, ar trebui trimis nu stiu unde si pana sa vina rezultatele deja m-as umple de bube daca ar fi cazul. Si oricum si daca stiu nu ma ajuta cu nimic, asta e. Si Luca are perioade cand vrea numai in brate si face scandal cand merg la wc, acum am scapat ca de cand a plecat sotul a venit maica-mea la noi si Luca e topit dupa ea, e liana pe ea, nu pe mine... Cu adormitul singurel pur si simplu a inceput sa functioneze intr-o zi, n-am facut nimic, eu stateam mereu cu el pana adormea, de multe ori il si leganam, dar cand a inceput sa-mi faca tai-tai cu manuta atunci am plecat, i-am zis sa faca nani si gata.
CAPRI, tin pumnii sa reusesti sa scoti si suptul de seara si sa doarma bine noaptea Ilincuta! Biberonul tot nu il accepta? Ca daca i-ai da lapte praf inainte de culcare (dupa ce scoti de tot sanul) ar fi mai mari sanse sa doarma bine noaptea, ca ar fi satula.
Monica, mami de
Luca si
6+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
AnnaBaby spune:
Neata fetele.
Moni ce fain ca a inceput Luca sa adoarma singurel, sa o tina tot asa! Multa sanatate sotului si voi stati linistiti, DD are grija de voi si nu o sa va imbolnaviti!
Turtu si Ioana face la fel, vrea aproape tot timpul in brate, si e lipita de mine de nu pot sa merg nici pana la baie fara ea, se teme sa nu dispar din peisaj, sa nu cumva sa plec si ea sa ramana acasa...
Anna si
Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
M&M spune:
Neata!!!
Lui mihaita i-a iesit in sfarsit primul premolar!!!
De vreo luna tot saliva si nimic...
Dia, poti incerca sa ii iei olita, daca deja incepe sa constientizeze ca ceva lipseste.![]()
Turtu, nu stiu ce sa zic..Mihaita nu e dependent de mine..din contra pleaca si nici nu ma mai baga in seama cand avem musafiri![]()
Moni, felicitari!!!
Capri, ce vesti minunate!!!
O sa ai timp si de net, o sa vezi ce bine o sa fie in cateva saptamani !..
Ella, bine ai revenit!!!
Aseara , in timp ce luam cina eu si Daniel, s-a lasat liniste in sufragerie unde se juca Mihaita ...Bineinteles ca nu m-am impacientat imediat, dar dupa 5 min tot era liniste, asa ca m-am dus sa vad ce face..Ei bine MIhaita se suise pe canapea si statea frumos , in fundulet, pe mijlocul canapelei si se uita la desene animate...
Era atat de concentrat ca nici nu m-a auzit cand am intrat in sufragerie..![]()
Cristina,mami de
Mihaita (30 iulie 2008) si
8+ 
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema
Kimmy spune:
Neatza!
Si noi bine...mi se pare ca e putin ragusita.Nu scapam bine de una,dam de alta 
Ieri mi-a facut si mie capul calendar,dar spre seara s-a potolit.Are zile cand e ingeras,altele in care imi zic ca am dat-o in bara si am rasfatat-o.Ii cam fac pe plac,si daca nu fac cum vrea ea,urlaaaa.Ieri in parculet statea si se juca cu un baietel de varsta ei.Erau 3 lopatici.Oricare o lua baietelul,ii trebuia ei.Si i-o smulgea din mana si se zbatea si urlaaaa.Ea,care era cea mai pasnica dintre toti.Se juca singurica,nu baga pe nimeni in seama.Nu se supara nici daca ii luau chilotii de pe ea 
Tre sa dau o fuga pana la posta ca m-au sunat astia de la ss ca nu se putea trimite coletul prin curierat ca la mine in "sat" nu vine.Am fost ieri dar n-am avut destui bani la mine.Ca la ei pe site scrie ca prin posta e gratis si prin curierat 10 lei...Mno si prin posta e 10 lei 
Pup
_
Iza mamica mandra de Timea (28.06.2008)
Povestea noastra
vias spune:
am racit...

..na doare f tare gatul..acum ce fac?????

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei 
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
www.Darius-Andrei.piczo.com
http://nshrine.com/shrine/Darius
Sa-l ajutam pe Alex
35+
Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!
bebe
Flavius Cristian
AMR 3 SAPTAMANI
POZE
moni_or spune:
CRISTINA, ce scump e Mihaita
CAMY, bea ceaiuri multe cu miere si lamaie, mananca multe grepfruituri, suge vitamina C (eventual cu propolis), cam asta... Daca cumva faci febra (desi sper sa nu) poti sa iei paracetamol simplu. Multa sanatate si pupici pe burtica!
Monica, mami de
Luca si
6+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)