Manifestari astmatice la copii

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Si eu am observat o stare de agitatie si pb de somn la feciorul meu - insa cred ca tine de pb de respiratie. Are nopti in care doarme f bine, cand nu e in criza, si nopti ff proaste, inainte, in timpul si 1-2 zile dupa crize.
Asta ma face sa cred ca e suferinta responsabila pt pb de somn...
Of... ce puiuti chinuit...

Ary_v, cand se culca nasul e curat-curat, in timpul somnului il irita probabil nesuferitii de acarieni asa de tare ca nu mai poate respira pe nas - asta se intampla pe la inceputul crizei.

Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

Urmaresc subiectul de ceva vreme dar pana azi nu am gasit timpul necesar sa va impartasesc din experienta noastra……

Problemele au inceput odata cu intrarea in colectivitate… pana la 2 ani si 10 luni (atat avea Vlad in septembrie anul trecut) mi se parea un copil obisnuit, fara probleme de imunitate sau de alta natura. Dupa prima luna, au inceput virozele, care nu treceau decat cu antibiotic (l-am tinut muulte zile pe antitermice, cu febra, cu alte medicamente pentru raceli si nimic). In octombrie anul trecut a luat antibiotic de 3 ori, eram disperata. Trebuie sa mentionez ca era vorba de viroze obisnuite, cu muci dar NU tuse. In noiembrie, la recomandarea Dr. Ursuleanu, l-am operat de polipi (nu avea probleme de respiratie dar ne-a explicat ca se suprainfectau polipii si de aceea necesita mereu sa se administreze antibiotic).

Dupa operatie a fost totul ok, pana spre sfarsitul lunii noiembrie cand a facut pneumonie (a avut in nas pneumococul). Pneumonia a trecut dupa cateva zile, doar cu picaturi (ophtamesone N in nas) si antitermice, dar a ramas cu tuse. A tusit constant cu lunile. Nu a facut nicio criza de tuse, doar tusea zilnic, macar de cateva ori pe zi. In viroze, tusea I se accentua simtitor si persista si dupa trecerea racelii. In martie, i-am facut analizele pt alergii, dar nu e alergic. Diagnosticul a fost de ASTM INDUS VIRAL, adica nu este alergic, dar la fiecare viroza se declanseaza tusea.

A inceput administrarea de singulair la care nu am renuntat din aprilie anul acesta. O singura data a avut wheezing, bronhospasm, din cate mi-au zis doctorii nu avea, doar hiperactivitate bronsica. El are mai mereu secretii dar care I se duc direct in gat, nasul nu e niciodata infundat.

Singura perioada ok a fost, bineinteles, in anotimpul cald. Vara asta a stat la mare 1 luna cand cu noi, cand cu bunicii, si nu mai tusea deloc. La sfarsitul lunii septembrie, odata cu prima viroza, s-a reinstalat tusea. Mergeam constant la dl. Doctor Craiu, un dr. f bun (timp de 1 an de zile, Vlad a trecut peste toate virozele fara antibiotic, am tratat multe amogdalite cu tantum verde, etc.) dar de cate ori mergeam, Vlad se prezenta super ok. Apoi a aparut si prima criza de tuse – nici nu stiam ce e aia pana in acel moment. Timp de 1 saptamana, a avutconstant 2 crize de tuse pe zi, una spre seara si una peste noapte sau dimineata, care durau cam 1 ora fiecare. Imi venea sa innebunesc. Intrucat dr. nostru nu ne recomanda nimic in special, am decis sa ne adresam altcuiva. Dl. Craiu este un medic f serios si daca nu este convins ca necesita administrarea unui tratament/medicament, nu il recomanda. De multe ori mi-a spus ca in momentul in care are o criza s ail filmez sis a merg sa ii arat, dar nu am avut prezenta de spirit.

Dupa acea saptamana nebuna de sfarsit de septembrie, am mers in disperare de cauza la urgenta la spitalul de pneumologie copii, unde am intalnit o pneumoloaga f f draguta careia i-am descries tot istoricul. Ne-a recomandat Erdomed plus o schema de siropuri de plante de la Plantextract. Plus 3 zile de inhalatii de 2 ori pe zi cu ventolin si flixotide pentru ca intre timp a facut (pt prima data) bronsiolita si avea deja wheezing. De atunci, crizele de tuse au disparut cu desavarsire iar Vlad nu a mai tusit DELOC timp de 3 saptamani (lucru de altfel inexistent in anotimpul rece). Acum e usor usor virusat, tuseste un pic (doar dimineata) dar deloc seara sau noaptea si mi se spune ca nici la gradi nu il aud tusind (nu il urmareste nimeni ca mine acasa dar oricum banuiesc ca nu prea tuseste).

Pentru moment ii administrez schema de siropuri de plante si singulair seara. La el nu au dat roade niciun sirop de tuse sau antialergic (le-am incercat pe toate: Prospan, Ambroxol, Stodal, Paxeladin, Eurespal, plus cele pt alegii Aerius, Ketof, etc.) si nu a functionat absolut nimic.

Nu ma astept sa nu mai tuseasca deloc (desi mi se cam strange inima cand il aud); sper insa sa nu mai aiba nicio criza de tuse si de la anul sa fie mult mai bine (si de ce nu, sa fie vindecat complet). Dar astept sa trag concluziile dupa trecerea iernii.......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Fetelor...la noi este liniste...Doamne ajuta!
Avem aproape 2 luni de gradi (primul an) fara nici o problema.
Saptamana asta il tin acasa in vacanta.
Voi ce ce decizie ati luat in legatura cu vaccinul AH1N1? Il faceti?

Cica ei, cu probleme respiratorii, sunt in prima grupa de risc si ar trebui sa fie vaccinati in prima serie.

Eu mai l-as opri pe Tudor acasa, l-as izola, dar parca nu i-as face vaccinul. Dar nebunia asta poate dura luni intregi. Nu stiu, nu stiu ce sa fac.

Si totusi exista iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui usorlili

Fetelor...la noi este liniste...Doamne ajuta!
Avem aproape 2 luni de gradi (primul an) fara nici o problema.
Saptamana asta il tin acasa in vacanta.
Voi ce ce decizie ati luat in legatura cu vaccinul AH1N1? Il faceti?

Cica ei, cu probleme respiratorii, sunt in prima grupa de risc si ar trebui sa fie vaccinati in prima serie.

Eu mai l-as opri pe Tudor acasa, l-as izola, dar parca nu i-as face vaccinul. Dar nebunia asta poate dura luni intregi. Nu stiu, nu stiu ce sa fac.

Si totusi exista iubire!

Ma bucur ca sunteti bine, sanatosi. Sa o tineti tot asa.
Eu nici nu ma gandesc sa vacinez copila, dar ea nici nu merge in colectivitate.

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Nici eu nu fac vaccinul.

Noi suntem necajiti cu maselutza... are o carie, a acceptat f frumos la inceput sa-i lucreze dar dupa ce l-a durut nu mai vrea, si-l doare si noaptea si ziua... uneori nici nu mananca nimik ...
Si la noi nu se face anestezie cu gaz... sa-l adoarma...
Nu stiu cum sa fac ..

Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)

Mergi la inceput

Soflurela,Oana, multumesc pentru raspunsuri.

Noi am gasit raspunsul la problema. Vaccinul este facut pe baza de ou iar Tudor este alergic la ou. Asa ca raspunsul este "am rezolvat, nu se poate"

Si totusi exista iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Usorlili, ma bucur ca sunteti bine!

Nici noi nu facem vaccinul. Oricum am vb cu mediocul de la noi de la servciu si ne-a zis ca in presa se exagereaza cu gripa asta. trebuie doar sa ne monitorizam cu atentie si sa ne tratam cand e cazul.
Asa ca stau cu ochii in patru si sper sa fie bine.

Multa sanatate tuturor!

Baietzii mei

Mergi la inceput

Eunice multumim pentru gandurile bune. Voi cum mai sunteti? Ce mai fac baietii?

Si totusi exista iubire!

Mergi la inceput

Suntem bine de aproape o sapt... sper sa ne tina

Sanatate la toti puiutzii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

Citat:
citat din mesajul lui genett

Referitor la astm !!! Stiu ca este foarte greu de crezut, dar sa stiti ca se trateaza, ce-i drept la copii sau in cazuri tinere (astm de cativa ani), nu si la cel cronic. Eu sunt una dintre persoanele care stateam doar pe pufuri si aveam crize de 2-4 ori/zi. Azi sunt cea mai sanatoasa femeie. Am facut salina 3 ani la rand in Ukraina, caci ei au ceva deosebit. Am auzit ca exista si la noi o salina mecanica adusa de ei, si este chiar in capitala, dar am date exacte.

Buna, pe mine ma intereseaza pt fetita mea de 5 ani. De la 2 ani jumatate are diagnosticul de astm usor persistent si suntem pe pufuri. Tare mi-as dori sa scape de ele. Poti sa ma ajuti cu detalii? Mii de multumiri. monaraus@gmail.com

Mona, mami de Antonia (22.06.2004) si Stefan (18.11.2008)

Mergi la inceput