Manifestari astmatice la copii

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Tocmai am pierdut un mesaj lung-lung.

Citat:
citat din mesajul lui OanaRusu

Suntem bine de aproape o sapt... sper sa ne tina

Sanatate la toti puiutzii

Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Bravo, bravo. Si cu maseluta cum sunteti? Cum ati dovedit-o?

Noi am fost la doctor sa vedem care-i treaba cu gripa noua.

Nu-i o gripa mai rea decat cele sezoniere doar ca se intinde mai repede.

Nu facem vaccinul pentru ca, asa cum va ziceam Tudor este alergic la ou, si vaccinul este facut din ou. Doctorita a spus ca oricum nu-l recomanda.

La gradi ne-a recomandat sa mergem dar sa ne ferim de aglomeratii.

Si apoi am mai intrebat-o cat de rau il poate afecta pe T tinand cont ca el este diagnosticat cu astm. Spunea ca nu ar trebui sa fie alte probleme decat la un copil normal, chiar daca se vehiculeaza astmul in aceasta nebunie cu gripa. (la T astmul fiind pe fond alergic). Oricum el a evoluat foarte bine in ultima vreme doctorita spunand ca este singurul ei pacient de la clinica (,) care a mers 2 luni la gradi (primul an fiind) si care nu a avut nici o problema de sanatate. Doamne Ajuta, sper sa avem sistemul imunitar bun.

Sa va aduc aminte: T are 3 ani si are astm bronsic alergic, forma usoara(astm impropriu spus ca cica de fapt astmul se diagnosticheaza dupa nu-stiu-ce-varsta) . Este pe tratament de 1 an si 1/2 (Singulaire si Flixotyde) cu o pauza de cateva luni in vara.

M-am linistit mult...Deja privesc altfel lucrurile acum.
Sanatate multa.

Si totusi exista iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Nici eu nu le fac nici un vaccin. Asta e, sper sa nu ia, dar nu o sa il izolez in casa. De maine merge iar la gradinita. La recomandarea medicului eu ii dau izoprinozine, daca e sa ia sper sa il protejeze cat de cat.
Am tot citit si eu ca ar fi mai periculoasa pentru astmatici gripa asta (de fapt gripa in general) dar cred ca mai periculos e vaccinul mai ales pentru cei alergici. (si Robert e alergic la ou)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Ce fac copilasii ?

Sper ca ati scapat de belele.
Mai dati un semn de viata.

Noi am fost la alergolog, acum vre-o luna. S-a uitat pe analizele de alergii si a dat-o cotita. Nu e alergica la nimic, dar ce este ? Ce ii mentine inflamatia bronsica ? Asa ca ... Dzeu stie.

Acum 2 saptamani am fost si la pneumolog. Ea insista ca e alergica chiar daca analizele infirma. Asta e.

Oricum pe schema care e acum ii merge foarte bine. Nu a mai tusit absolut deloc. Am fost putin dezamagita cand la ultimul control nu a vrut sa-i reduca medicatia. Speram ca daca ii dau vestile bune mai scapam de un puf. Nu a fost asa.

Asa ca am facut o incercare. I-am scos puful de seara cu conditia ca la primul semn de tuse il bag la loc. Am intors problema pe toate partile:
1. Daca ea nu a tusit niciodata noaptea, ce sens avea puful ? oricum acoperea o fereastra in care nu era necesar.
2. Toata vara a fost doar pe singulair si a facut crize o data pe luna si toate au coincis la 10, 11 ore de la administarea singulair-ului. Semn ca singulairul nu acoperea in intregime ...deci ar mai fi fost nevoie de doar un puf care sa acopere acea perioada.
3. Alergologul mi-a recomandat doar un puf si singulair si daca nu e suficient crestem doza.

Asa ca sper sa fi luat decizia inteleapta. Daca as stii ca ii dau pe termen scurt nu ar fi chiar asa o problema, dar administrate pe perioade lungi ma ingrozeste.
Avem 2 saptamani de cand am scos un puf..si deocamdata nici un semn si nici o schimbare in rau, nici macar cea mai mica.
Sper sa-i scoata si singulair-ul la sf lui decembrie.

Doamne ajuta sa fie bine!
Oricum daca nu mai e nevoie de al doilea puf pana la urmatorul control, o sa-i spun dnei doctor de isprava mea.

Am o intrebare. Seretide ar putea inlocui Singulair-ul+Flixotide-ul ?

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Softurela, nu stiu ce sa iti zic la chestia cu inlocuitul..nu am folosit Seretide niciodata.. Sper sa va mearga bine fara puful ala..
Celelalte fete, voi ce mai faceti?

Noi nu suntem ff bine..V-am scris in urma cu ceva timp ca intram pe doza de reductie cu Flixo urmand sa renuntam de tot. Joi, nu joia trecuta ci ailalata, a fost prima zi fara puf. Vineri m-au sunat de la gradinita ca Toma avea febra. Cand am ajuns acasa deja era in binecunoscutul suierat, doar ca de data asta a fost mai rau decat de obicei. Avand febra, nu am plecat cu el la spital, mai ales pe nebunia cu gripa. Am vb cu dr si i-am dat imediat Ventolin si Flixo, am sta cu el in brate toata ziua, arespirat ff greu, i se ridica tot abdomenul, puls accelerat, in fine, stiti voi. Dupa ce l-a vazut dr mi-a zis ca a facut o viroza, febra fiind un semn clar ca a fost o viroza si ca nu e pe fond alergic. Mi-a dat iar tratament 3 saptamani si mi-a zis sa il scot din colectivitate o luna. Mi-a zis ca e f slabit si ca pentru el gripa asta noua ar fi o "problema" - asa s-a exprimat. Si ca e nevoie de o luna ca tesuturile bronsice sa se refaca. Asa ca acum suntem acasa, jonglez cu zilele fara plata, ma descurc f greu ca nu pot lipsi o luna de la serviciu si nici cu cine sa il las nu am. Dar nici la gradi nu pot sa il duc, desi el acum e mai bine, e vesel, e suparat doar ca nu merge la gradi.
Gata, am terminat cu "laudatu"...

Sanatate va doresc!

Baietzii mei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eunice78

Softurela, nu stiu ce sa iti zic la chestia cu inlocuitul..nu am folosit Seretide niciodata.. Sper sa va mearga bine fara puful ala..
Celelalte fete, voi ce mai faceti?

Noi nu suntem ff bine..V-am scris in urma cu ceva timp ca intram pe doza de reductie cu Flixo urmand sa renuntam de tot. Joi, nu joia trecuta ci ailalata, a fost prima zi fara puf. Vineri m-au sunat de la gradinita ca Toma avea febra. Cand am ajuns acasa deja era in binecunoscutul suierat, doar ca de data asta a fost mai rau decat de obicei. Avand febra, nu am plecat cu el la spital, mai ales pe nebunia cu gripa. Am vb cu dr si i-am dat imediat Ventolin si Flixo, am sta cu el in brate toata ziua, arespirat ff greu, i se ridica tot abdomenul, puls accelerat, in fine, stiti voi. Dupa ce l-a vazut dr mi-a zis ca a facut o viroza, febra fiind un semn clar ca a fost o viroza si ca nu e pe fond alergic. Mi-a dat iar tratament 3 saptamani si mi-a zis sa il scot din colectivitate o luna. Mi-a zis ca e f slabit si ca pentru el gripa asta noua ar fi o "problema" - asa s-a exprimat. Si ca e nevoie de o luna ca tesuturile bronsice sa se refaca. Asa ca acum suntem acasa, jonglez cu zilele fara plata, ma descurc f greu ca nu pot lipsi o luna de la serviciu si nici cu cine sa il las nu am. Dar nici la gradi nu pot sa il duc, desi el acum e mai bine, e vesel, e suparat doar ca nu merge la gradi.
Gata, am terminat cu "laudatu"...

Sanatate va doresc!

Baietzii mei

Of, pai e posibil sa debuteze viroza asa direct cu febra ? Fara muci si alte simptome ? Imi pare rau, ar fi fost super daca trecea mai mult timp fara pufuri. Acum dupa viroza, o luati de la inceput cu flixotide-ul, cel putin o perioada.
Sanatate micutului!

De seretide intreb la modul general, i-as sugera doctoritei. De fapt as cumpara orice medicament, chiar daca nu e compensat dar sa stiu ca e mai eficient si cu mai putine reactii adverse.
Acum de cand sunt insracinata, am insomnii in fiecare noapte si tratamentul Dianei e tema de dezbatere pentru mine :)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Inainte de febra lui, Petru a fost destul de racit, a tusit vreo trei zile, asa ca presupun ca de la el a luat viroza. pe de alta parte, sunt destul ed multumita de faptul ca, fiind intr-adevar sub tratament, Toma a inceput gradi pe 1 septembrie si abia acum lipseste pentru prima data. Petru cand a inceput gradinita, dupa2 saptamani era deja acasa, virusat. Deci, per ansamblu, dupa apropae 3 luni de gradi, primul an, acum l-am retras, cu titlu preventiv. Asta in conditiile in care el e singurul in grupa de pitici care a fost pana deunazi "integralist".

Itzi inteleg insomniile..m-am "bucurat" si eu din plin de ele. Ajusesem sa pot adormi dora dupa ce imi facea masaj sotzul..Ceea ce pe de o parte, marturisesc nu era chiar rau..pentru mine, evident. Ca lui nu prea ii ardea de masaj la 4 dimineata..

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Si la noi a ajuns ceva viroza. Si medicul de fam plecat - nu stiu unde - inlocuita de o stagiara care cand a auzit ce si cum... a spus speriata ca-i depasita de problema... mi-a recomandat nurofen si eurespal da' sa-i dau numai dc cred eu ca-i bine si alergologul plecat din tara... azi suntem mai bine - i-am dat eurespal macar ca mi-a fost cam teama, la un mom dat a avut mancarimi dupa ce i-am dat eurespal... m-am riscat ca asa facem noi, mamicile decat sa merg in spitalul de la noi...

Sa speram ca scapam de ceata.. azi l-am trimis la bunici, sa vad cum face fata la aerul de afara - mai ales ca bunicii de multe ori nu sunt sinceri - dc tuseste sau nu - pt ca au impresia ca mai bine nu-mi spun ca tuseste, asa trece mai repede

Eunice, si din 14 dec intra in vacanta fortata... tare nasol, am noroc ca am pe bunici aproape, au ei unele chestii mai ciudata da' am invatat cum sa comunic cu ei si ma descurc
Asa face si al meu, cu puls accelerat, si eram disperata ce sa fac cu ventolinul... acum i-am dat pus prima data in viata mea, alergologul plecat din tara si n-am stiut dc e prea mult si-i creste bataile inimii, sau prea putin si de aia ii bate asa tare inimioara ...
Pana la urma a trecut cumva...

Softurela, tare misterioasa inflamatia asta la voi...
Ti se pare mai de incredere seretide? Despre asta n-am citit nimik....
In orice caz, am observat ca f multi medici recomada flixotide cu ventolin in bronsite nu neaparat in manifestari astmatice - adica dupa crize repetate si dese, dau tratamentul asta la o bronsita ceva mai rebela.

Sanatate la toata lumea

Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui OanaRusu

Softurela, tare misterioasa inflamatia asta la voi...
Ti se pare mai de incredere seretide? Despre asta n-am citit nimik....
In orice caz, am observat ca f multi medici recomada flixotide cu ventolin in bronsite nu neaparat in manifestari astmatice - adica dupa crize repetate si dese, dau tratamentul asta la o bronsita ceva mai rebela.

Sanatate la toata lumea

Diana nu prea raceste. Ultima bronsita a fost acum un an, in decembrie. Dar nici nu merge la gradinita. A mai avut o viroza la sf lui august care dupa cum au spus pediatrii nu a coborat la plamani, a tusit vre-o 2 zile usor si cam atat.
Deci schema asta nu e data post-bronsita. E tratament pentru intretinere in astm.
Nu ma deranjeaza ca ii dau Singulair si Flixotide, dar daca as stii ca e pe termen scurt, 6 luni, max un an. Dar daca e nevoie sa-i dau 4-5 ani ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Noi suntem pe finalul unei viroze. Asta a trecut un pic mai usor, imi era teama ca o sa faca Andrei iar laringita. In schimb acum sunt amandoi deranjati la burtica, nu foarte tare dar e ciudat ca i-a apucat asa pe amandoi odata. Oricum suntem binisor, sper sa tina macar pana dupa sarbatori perioada asta de liniste.

Softurela incearca sa nu te mai gandesti pe termen lung, nu stii cum va evolua fetita ta, poate peste 6 luni-1 an nu va mai avea nevoie deloc de medicamente. Oricum doza la voi e mica, mai ales daca i-ai mai scos un puf, e minima, efecte adverse nu prea ar trebui sa fie. Uite de exemplu Robert e foarte alergic (cel mai ridicat prag cred) si acum vad ca merge f bine pe un singur puf de flixotide, in conditiile in care e la gradinita si de cand a inceput a fost mai mult racit, dar raceli normale fara weesing, tratate cu paracetamol si mucosin.
Despre seretide nici eu nu stiu ce sa spun? Noi suntem pe flixotide de la inceput.

Eunice multa sanatate la baieti!
E foarte greu cand respira asa, off, imi amintesc si eu cum il plimbam numai in brate cu randul si eu si sotul si cat eram de disperati. Si eu imi iau foarte greu liber mai multe zile, ma gandesc cu groaza ca din ianuarie ma intorc si nu stiu cum o sa fac. O sa am o bona care se va ocupa in principal de Andrei dar nu stiu cum o sa le faca fata la amandoi cand sunt bolnavi..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Softurela, o foarte buna prietena a mea mi-a spus ceva ce incerc macar sa-mi amintesc dc nu reusesc sa aplic... Sa ma preocup de pod cand ajung sa-l traversez (in engleza suna mai natural )
De aceea nu ma gandesc dc o sa-i dau peste 4-5 ani, sper sa nu aiba mult timp nevoie - sper sa gasesc solutia la un homeopat.
Ziceam de medicatie aceea post-bronsita in general nu legat de Diana

Sanatate ary_v

Mergi la inceput