Manifestari astmatice la copii
Raspunsuri - Pagina 12
eunice78 spune:
Buna tuturor!
Intru rapid ca sa va spun ca am fost la control joi si dr s-a aratat multumit de Toma. A zis sa mai mergem cu Flixotide dimineata si seara o sapatamna apoi sa intram pe reductie (adica o zi da una ba numai dimineata o saptamana)- si terminam schema cu Septilin si Oscilo si apoi mai vedem. Asa ca numar zilele pana oprim pufurile.
Intre timp, pentru ca cel mare e inca racit, le dau la amandoi sa bea ceai de podbal si cimbrisor de camp. Le mai dau ridiche neagra cu miere si nuci cu miere (am un borcan cu miere in care am pus nuci).
Softurela, subscriu la ce ai scris. Ventolin prima data apoi la 15 min Flixo.
Oana, imi pare rau ca va confruntati si voi cu aceste pb. Eu am scris pe undeva ca am primit la primele doua crize de bronsiolita Ventolin sirop iar ulterior am aflat cu nu trebuia sirop ci puf, siropul nu e eficient si actioneaza si unde nu trebuie. Si ca am primit antibiotic degeaba, ca la forma pe care o avea Toma nu avea nevoie de antibiotic. Iar de cand am schimbat dr, nu am mai luat nici un strop de antibiotic.
Nu mai stiu la care am citit ca ati scris ceva de Nurofen...eu am inteles ca la copii cu asemensa probleme nu se administreaza Nurofen pentru ca poate agrava crizele. Doar Panadol sau alte produse pe baza de paracetamol, dar nu ibuprofen.
Monu, nu stiu de ce ai intrebat tu nimic. La noi Zyrtec-ul nu a avut nici un efect. A avut efect Aerius, iar dintre chestiile naturiste ceaiul trei frati patati. Iar pe corp ii mai dau cand se irita cu crema de galbenele dar din cea facuta in casa, nu cumparata.
Multa sanatate!
Baietzii mei
OanaRusu spune:
Softurela, ne ajuta ventolinul, abia maine sau marti primesc reteta cu ventolin suspensie de inhalat. Acum suntem bine, la noi tusea e urata dar mult mai urata e rinita, nu poate respira pe nasuc si cred ca-l doare f rau, plus ca ochii si-i freaca intr-una. Probabil de aceea ne ajunge si siropul - insa vom renunta la el, daca tot primim puf.
Ce am observat e ca aerul rece si umed ne chinuie cel mai rau, daca s-a indreptat putin vremea, si-a revenit si el mai usor.
Sanatate la toti copii
Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
ella_74 spune:
Acum am terminat de citit si eu aici.
Ma alatur si eu clubului de mamici cu pui care au probleme respiratorii.
David are 2 ani si 6 luni; acum 3 saptamani a facut prima criza de astm; nu spun ca are astm fiindca stiu cum e cu diagnosticul de astm la aceasta varsta.
Urmatoarea criza dupa inca o saptamana si pana am ajuns la prof. Cernatescu a facut crize zilnic, in special seara.
N-am putut ajunge mai repede la prof Cernatescu, desi am reusit sa vorbesc cu el la tel, mi-a spus ca nu primeste decat cu programare asa ca a trebuit sa mai asteptam inca o saptamana pana sa-l vada pe David.
Diagnosticul este de wheezing recurent, diagnostic pus e baza consultului dar mai ales a istoricului medical ( 4 episoade de bronsiolita pana la aceasta varsta).
Mama are astm asa ca atunci can david a facut prima criza am stiut ce are; sotul care nu stie ce e astmul s-a mirat vazandu-l tusind mai des si abia cand a inceput sa se inroseasca la fata si-a pus si el semne de intrebare.
A inceput sa respire iar abia dupa puf cu ventolin; dupa care tusea s-a dus ca si cum nu ar fi avut nimic.
De la 1 sept de cand a reinceput gradinita, David a facut laringita in prima saptamana urmata de alte 2 viroze; pe toate hartiile de la CMU scrie IARCS, deci viroze in lant in interval de 1 luna; cand am crezut ca s-a terminat si ultimul simptom, am inceput prima cura de bronchovaxom; vaccinul -a indus simptome de gripa si am luat-o de la capat; a ramas cu o respiratie repede si o tuse seaca in timpul noptii; dupa care a facut si prima criza de astm.
Pe 26 oct am ajuns la prof Cernatescu care ne-a prescris:
flixotide aerosoli dimineata si seara 1ml F + 1 ml ser 3 saptamani
ketof 2,5 ml seara
singulair ( asta deja il ia de 1 luna)
mai ia:
seara in biberonul cu lapte un supliment numit colostru+probiotice si la pranz vitamina C 9 picaturi si Fe 20 picaturi (sideremia a iesit mica de tot).
Ne-a recomandat analize de sange adica IG-urile.
Intrebari:
1. sunt si alti copilasi care au insomnie de la singulair? al nostru se plange ca nu poate sa doarma.
2. care e diferenta intre flixo spray si aerosoli? noua ne-a recomandat aerosoli; din fericire sta cu masca pe fata daca il punem la desene; la prima bronsiolita (10 luni) n-a fost chip sa folosim masca, urla ca din gura de sarpe si oricum nu prea respira bine asa ca cu tot cu plans i-am facut si mai rau.
3. ketof poate sa dea stare de nervozitate? are niste accese de nervi care se termina cu aruncat pe jos si urlete; in general e un copil cuminte si fiindca vorbeste destul de bine pentru varsta lui, putem sa comunicam usor; dar cand are crizele astea, nimic nu-l consoleaza; azi a fost una dintre reprize; mi-a venit sa plec de acasa
incercam si noi sa ajungem la dr Craiu maine , stiu ca e si la CMU; de lunea trecuta de cand am fost la prof Cernatescu, David nu mai are tusea seaca ci a inceput sa fie plina iar acum haraie deja in piept; fie a luat vreun virus , ceva de la IOMC (ce mizerie e in policlinica aia) ca a trebuit sa asteptam pe un culoar stramt de 1 m ca sa intram la dl dr si erau copii bolnavi care tuseau in jurul nostru.
Cert e ca de cand facem flixo, nu mai face crize de astm.
m-am intins ca o placinta, imi cer scuze.
ary_v spune:
Oana ii pui ceva in nas, gen apa de mare? La al meu merge, lui i se infunda de obicei seara la culcare. In plus am observat ca daca ii aerisesc si scutur lenjeria in fiecare seara inainte de culcare nu mai are probleme.
Ella nu pot spune nimic cu certitudine dar cred ca si pe Robert l-a afectat singulairul, tot asa era foarte agitat, nu dormea bine si plangea noaptea de nu puteam sa il linistesc nicicum. Dar repet nu pot spune ca in mod sigur era efectul singulairului poate fi si boala in sine care sa influenteze comportamentul copilului ca nu e usor sa nu poti respira si eu as fi fosrte nervoasa si anxioasa.
eunice78 spune:
Ella, de la Flixo are starile alea. Noi nu am luat niciodata Singulair dar in perioadele cu Flixo e dezastru. Toma e iritat la maxim, plange din orice, a alt copil.
Sanatate!
Baietzii mei
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ella_74 Acum am terminat de citit si eu aici. Intrebari: 1. sunt si alti copilasi care au insomnie de la singulair? al nostru se plange ca nu poate sa doarma. 2. care e diferenta intre flixo spray si aerosoli? noua ne-a recomandat aerosoli; din fericire sta cu masca pe fata daca il punem la desene; la prima bronsiolita (10 luni) n-a fost chip sa folosim masca, urla ca din gura de sarpe si oricum nu prea respira bine asa ca cu tot cu plans i-am facut si mai rau. 3. ketof poate sa dea stare de nervozitate? are niste accese de nervi care se termina cu aruncat pe jos si urlete; in general e un copil cuminte si fiindca vorbeste destul de bine pentru varsta lui, putem sa comunicam usor; dar cand are crizele astea, nimic nu-l consoleaza; azi a fost una dintre reprize; mi-a venit sa plec de acasa |
1. Si fetita mea se foieste noaptea si doarme cu 2 ore mai putin decat inainte.
Mi-a trecut si mie prin cap ca ar putea fi de la singulair, dar poate fi si varsta. E mai mare si poate e normal sa i se modifice programul de somn.
2. Flixo spray se administreaza intr-un baby spacer si copilul sta cu masca 1-2 minute. Are concentratie mai mare si deobicei se administreaza la tratamentele de mentinere. In raceala, se recomanda aerosolii.
3. Ketof-ul pe Diana a adus-o la tacere. O singura data i-am dat si arata ca o leguma, moale. M-am speriat putin si am plecat cu ea la clinica unde mi l-a oprit.
Ventolinul da agitatie, cel putin la fetita mea. Cand era pe ventolin , 4 sedinte/zi nu ma intelegeam cu ea.
Sanatate si sper sa-ti fim de folos cu o informatie, doua.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
ary_v spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eunice78 Ella, de la Flixo are starile alea. Noi nu am luat niciodata Singulair dar in perioadele cu Flixo e dezastru. Toma e iritat la maxim, plange din orice, a alt copil. Sanatate! Baietzii mei |
Eunice perioadele cu Flixo se suprapun pe cele de insuficienta respiratorie, nu? Ma mira ca zici de de flixotide, Robert nu are stare de agitatie de la el si il ia de mai bine de 1 an, zilnic.
Ventolinul il agita, din fericire am folosit foarte rar, oricum nu are cine stie ce efect la el.
ella_74 spune:
Multumesc pentru raspunsuri.
David este pe tratament de intretinere fiindca suspiciunea de astm se trateaza ca si cum ar avea astm, asa ne-a spus prof. Cernatescu iar faptul ca face crize e deja o dovada ca fara tratament intr-acolo ne indreptam.
M-a intrebat daca coopereaza la aerosoli si mi-a prescris flixo aerosoli si nu spray si de asta intrebam care e diferenta intre ele; stiu ca spray la copii mici se administreaza cu baby inhaler; folosim si noi la ventolin cand face crize.
Si am uitat sa intreb: a folosit cineva solutie de nebulizare ATEM (ATROVENT) ? ne-a fost prescrisa de prof Cernatescu dar nu se gaseste in Romania.
Mi-a cumparat sora din italia si astept sa mi-o trimita.
E mai potrivit ATEM decat Flixo la copii mici?
eunice78 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ary_v
Eunice perioadele cu Flixo se suprapun pe cele de insuficienta respiratorie, nu? Ma mira ca zici de de flixotide, Robert nu are stare de agitatie de la el si il ia de mai bine de 1 an, zilnic. Ventolinul il agita, din fericire am folosit foarte rar, oricum nu are cine stie ce efect la el. |
Nu, nu neaparat. A luat Flixo nu numai pe perioada de criza dar si preventiv. De trei luni ia Flixo. Abia astept sa il oprim.
Baietzii mei
ella_74 spune:
Am fost si noi la dr; David are bronsita; a 4-a viroza in 2 luni
O sa trecem si noi pe ventolin inainte de flixotide, pe acelasi principiu expus deja in paginile anterioare: ventolin este bronhodilatator iar flixotide reduce inflamatia bronsica iar ordinea trebuie sa fie musai asta.