Manifestari astmatice la copii
Raspunsuri - Pagina 11
ary_v spune:
Citat: |
citat din mesajul lui softurela Ma gandesc ce e mai rau sa stii ca copilul tau are un fond astmatic si sa te stresezi de la acest diagnostic sau sa nu stii si sa chinui copilul in raceli, tratandu-l necorespunzator si lungind boala. Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518 |
Eu cred ca e mult mai buna prima varianta. Stii ce are si cu ce se trateaza. E totusi o boala care se trateaza, care se poate chiar vindeca la copii. E mai grav sa nu stii ce are sau sa nu accepti ca al tau copil are astm. Eu am observat la multe mamici cum se agata de tot felul de diagnostice si nu pot/nu vor sa accepte realitatea. Dar tratand copilul necorespunzator nu ii faci nici un bine pt ca astmul netratat se agraveaza rapid si in final tot acolo ajungi.
monu spune:
Buna, facem parte si noi din categoria copiilor cu astm bronsic. suntem pe tratament cu xyzal si flixotide. Cine mai ia xyzal picaturi imi poate spune unde se mai gaseste? se pare ca e criza.:(
softurela spune:
citat din mesajul lui monu Buna, facem parte si noi din categoria copiilor cu astm bronsic. suntem pe tratament cu xyzal si flixotide. Cine mai ia xyzal picaturi imi poate spune unde se mai gaseste? se pare ca e criza.:( Monu |
Monu noi suntem pe singulaire+flixotide. Nu stiu sa-ti spun unde gasesti. Dar da un telefon la toate farmaciile si daca nu gasesti, suna medicul sa ti-l inlocuiasca cu altceva.
Sanatate!
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
softurela spune:
[/quote]
Softurela eu am fost sapt trecuta la dr cu Robert si mi-a zis ca flixotide poate da raguseala. Ar trebui sa ii punem sa faca gargara cu ceai de musetel dupa puf, insa a ta e mica cred ca e bine si daca bea cateva guri. Am mai citit undeva aici pe forum despre asta dar dr a omis sa imi spuna pana acum, asa se previne candida la care predispune flixotide-ul. Nu am fost foarte atenta pt ca la Robert nu era cazul (el era racit, avea si el o laringita usoara) dar cred ca de la aceasta candida vine si raguseala.
[/quote]
E mai bine cu raguseala, incerc sa-i dau ceai cu miere dupa puf.
De tusit nu a mai tusit, pana acum totul bine.
Voi ce faceti ?
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
OanaRusu spune:
Softurela, am ajuns in sf sa termin de citit aici
Mi-a regasit feciorul in multe descrieri..
Am inceput in dec anul trecut, tot felul de raceli repetate aproximativ lunar. Incepeau cam la fel, cu ochii rosii, ceva muci, apoi tuse si uneori febra.
Din pacate, in feb a facut un edem alergic foarte urat - doar asta nu am vazut la nici un puiutz de aici Adica pe parcursul a 2 zile s-a umflat pur si simplu si s-a umplut de pete rosii - au inceput pe urechi, apoi la incheieturi (agravate la baita de seara) pana cand nuprea mai putea vorbi si nici merge, picioarele si mainile ff umflate, ochi, fata... groaznic, in orice caz. Am fost la urgenat (desigur) si i-au facut ceva cortizon injectabil, pt ca medicul de garda zicea ca n-a recationat destul de repede m-am lasat convinsa pt internare. Regret si acum pentru ca nu ne-au facut decat sa ne chinuie cu o spitalizare inutila, am plecat cu semne de intrebare si o replica foarte pretentios spusa "doamna draga, poate fi de la orice, asa-i cu alergiile".
Scurt si cuprinzator. Deci, la 31 de luni (2 ani jumate) nu se puteau face nici un fel de investigatii. Dupa nici o luna, iar bolnav, i-a prescris antibiotic, eurespal, din nou.
Dupa nici 3 sapt, iar bolnav - insa nu tusea, cu nasul avea treaba mereu. Nu i-am dat antibioticul, dupa o sapt vorbesc cu med de fam si jenata i-am zis ca nu i-am dat antibioticul si ca e bine acuma - mi-a raspuns snina "foarte bine" - deci fara alte comentarii.
I-a aparut pe o manuta o eruptie ciudata, m-a trimis la dermatolog "o trimitere imi scrieti?", raspuns "nu, mergeti la cabinetul particular, desigur" la dermatologie.
Am schimbat medicul de fam.
In vara, 3 luni aproape n-am mai avut pb, i-a disparut aproape complet eruptia - doar pilea era aspra.
In august, o bronsita (prima) cu wheezing - tot prima data.
Apoi dupa 3 sapt inca una - noul medic ne-a trimis la alergolog - la spital. Dezamagire din nou, dar macar am primit singulair.
Medicul de fam si-a format parerea ca e rinita alergica, am hotarat impreuna sa-l duc la alt alergolog - la privat, ca altfel...
Si cand am inceput sa descriu dnei doctor tabloul general - ochii rosi, mancarimi la urechi, curs de nas, pana seara tuse seaca, pana dimineata wheezing (cele 3 crize din aug pana la sf sept) mi-a zis ca e tablou clasic, l-a testa (pe manute, parca e cel cutanat) si a iesit imediat la acarieni.
Acum suntem cu zyrtec (asta a fost singurul lucru bun din spitalizare, a trebuit sa-l cumpar acolo si i l-am dat de la mine putere cand am vazut cum ii incep crizele si dupa ce am citit pe net despre alergii), cu singulair si flixotide 2 pufuri pe zi, de 50, ventolin la nevoie (dar de cateva zile ii dau sirop, abia luni sau marti vom primi puf-ul pe reteta).
Azi a fost deja mult mai bine. Necazul mare acum e o carie care a facut-o acum, in toamna, pentru asta ma simt ingrozitor de vinovata, e intr-o maseluta sus, il tot vedeam cu manuta in gura si in loc sa vad ce e, il certam sa n-o mai bage in gura
Il doare f rau, azi a incercat dna doctor sa-i curete putin dar a plans f tare - asta desi deja are o plombita la care a colaborat exemplar.
Asta e istoria...
Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
OanaRusu spune:
Monu, xyzal am inteles ca-i cam ca si zyrtecul - dar mai nou.
Noi cu zyrtec suntem acuma, n-am mai trecut pe xyzal - dar nici asta nu se gaseste f usor.
Asa, sunt in cautare de homeopat - am avut (la mine) rezultate ff bne, insa cine m-a tratat pe mine nu mai e printre noi, din pacate.
Sanatate multa la toti copilasii, putere la mamici
Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
ary_v spune:
citat din mesajul lui softurela E mai bine cu raguseala, incerc sa-i dau ceai cu miere dupa puf. De tusit nu a mai tusit, pana acum totul bine. Voi ce faceti ? Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518 |
Acum sunt bine, mai tusesc un pic amandoi ca mai au secretii dar e pe trecute, cred.
Ma bucur sa aud ca functioneaza tratamentul si la voi. Cred ca te-ai mai linistit un pic, nu?
ary_v spune:
citat din mesajul lui OanaRusu Softurela, am ajuns in sf sa termin de citit aici Mi-a regasit feciorul in multe descrieri.. |
Oana, multa sanatate!
Am avut si noi un episod urat dar i s-a umflat numai buza. A facut o alergie la medicamente (salbutamol+nurofen, banuiesc eu). Oricum m-a speriat foarte tare, imi imaginez ce greu a fost pentru voi.
softurela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ary_v
Acum sunt bine, mai tusesc un pic amandoi ca mai au secretii dar e pe trecute, cred. Ma bucur sa aud ca functioneaza tratamentul si la voi. Cred ca te-ai mai linistit un pic, nu? |
Multumesc de grija, asa e, sunt mult mai linistita.
Desi chiar si in vara cand facea crize eram convinsa ca daca intram pe flixotide scapam de ele.
Am incercat sa aman administrarea luand eu masuri de alta natura(curatenie, mers la mare, etc). Dar se pare ca nu a fost suficient si tot la flixotide am ajuns.
Am emotii, sper ca atunci cand il oprim sa nu fie iar rau.
Sanatate la baieti!
Eu intru mai rar, am mult de lucru si la servici si acasa.
Citesc, dar nu intotdeauna mai reusesc sa scriu.
softurela spune:
citat din mesajul lui OanaRusu Softurela, am ajuns in sf sa termin de citit aici Mi-a regasit feciorul in multe descrieri.. Am inceput in dec anul trecut, tot felul de raceli repetate aproximativ lunar. Incepeau cam la fel, cu ochii rosii, ceva muci, apoi tuse si uneori febra. Asta e istoria... Oana, mami de Ana Maria |
Buna Oana,
Ati tras-o si voi din pacate, dar bine ca s-a descoperit problema si stiti ce aveti de facut.
Uite am vazut ca i-ai dat ventolin sirop.
Eu il consider cam apa de ploaie. Nu stiu ce aparere ai tu.
In fine, bine ca intepeti pufurile, alea intradevar au efect scontat.
Am scris si la bulgarasi, si dau un paste si aici, poate va e de ajutor:
"
Imi pare rau pentru puiutul tau.
Sa stii ca nu toate tipurile de raceli raspund la aerosoli.
Pe alta parte substantele folosite in aerosoli difera de la un diagnostic la altul.
Sper ca nu te confund cu alta mamica, dar spuneai la un moment dat ca nu foloseai toata disolutia, pentru ca aparatul se inchide la 10 minute. Nu ti-am raspuns atunci, pentru ca altcineva ti-a atras atentia si nu am vrut sa ma repet.
Mie imi este teama ca s-a strecurat o neintelegere intre tine si medic si nu ai inteles cum trebuie preparat. Dar posibil sa ma insel.
Iti dau exemplul nostru .
Avem aerosoli cu ventolin+flixotide. Ce inseamna asta :
o disolutie (ventolin+ser fiziol) si dupa o pauza de 15 minute urmatoarea disolutie (flixotide + ser). E deasemenea foarte importanta si ordinea, pe care de altfel unii medici uita sa precizeze:
Ventolinul = bronho-dilatator, se face primul pentru a reduce obstructia bronsica. In felul asta, peretii bronhiilor se relaxeaza si permite patrunderea aerului cu usurinta.
Urmeaza flixotide-ul care avnd calea deschisa nu face decat sa dezinflameze si sa reduca iritatia de la nivelul bronhiilor.
Daca ordinea nu ar fi respectata, respectiv flixotide-ul primul, acesta nu ar putea asigura o eficienta maxima pentru ca ar intalni o obstructie in calea lui.
Ordinea aceasta e importanta intr-o raceala doar in perioada cand copilul tuseste foarte tare (semn al obstructiei).
Am detaliat mai sus, doar ca sa vezi ca orice detaliu in administrare este important si nu cred ca multi medici au rabdare sa explice asta.
Iar legat de antibiotic nu e ceva rau ca-i dai. Daca copilul are febra si se lupta cu o boala de ceva vreme, cred ca are nevoie de un ajutor."
Sanatate Oana la pui !