Copii cu si fara nevoi speciale impreuna - pareri?
Raspunsuri - Pagina 9
Sheannamp spune:
Felcici, absolut jenanta pentru tine interventia ta. Dar apreciez sinceritatea. Altii sunt mult mai ipocriti.
Copilul isi da seama ca e diferit si incepe sa puna intrebari doar in momentul in care cei din jurul sau il fac sa se simta astfel.
In cazul meu (copii mei s-au nascut prematuri din cauza problemelor mele de sanatate) raspunsul ar trebui sa fie" Din cauza mea sunteti voi asa!". Si ca sa iti raspund, ma pregatesc din prima zi sa il pot da.
Pe de alta parte, adriana, desi intr-un mod care la fel nu o onoreaza (si sunt sigura ca de fapt nu gandeste asa) ti-a raspuns foarte corect. Singurul mod prin care poti intelege cu adevarat ce inseamna sa fii pe percentila 95/5 sau in afara lor (adica sa fii altfel decat majoritatea) este sa ti se intample si tie.
Eu personal nu doresc nici celui mai mare dusman (desi nu am dar zic asa ipotetic) sa treaca prin ceea ce am trecut eu, nici macar pentru o ora.
Ana, Armina, va multumesc pentru mesaje, inca odata, si sper ca au fost citite si de alti, precum ideefxn sau felcici. Poate cine stie, incet incet ne civilizam si noi.
Andries spune:
"I'm sorry I did not mean to offend you"
http://video.google.com/videoplay?docid=9090004052771091807#
mai e mult pana departe
Andries
adrianapop spune:
Sheannamp,,,,toata stima si respectul
Intradevar interventia mea nu ma onoreaza,dar nici pe altii nu ii onoreaza interventiile lor,si nici nu am dorit rau nimanui vreodata in viata mea dar aseara citind interventia lui FELICICI pur si simplu am luat foc,,,daca era in fata mea nu stiu de ce eram in stare,,,,
Cum isi permite ea ca femeie si mama sa ne condamne pe noi ca nu acceptam realitatea si faptul ca copii nostri sant diferiti,iar ptr faptul ca ne deranjeaza comportamentul altora vis-a-vis de copiii nostrii ,inseamna ca santem un produs al societatii
Tin sa te anunt stimata domna felicici ca eu sant mai mult decat impacata cu soarta mea si a copiilor mei,,,noi ca parinti am avut un cuvant greu de spus si practic am ales ca baietelul nostru bolnav sa traiasca desi toti dr ne-au spus sa renuntam la el ca va fi o leguma,,,,Uite ca nu e o leguma,,,e un copil perfect normal dezvoltat armonios,psihic mai destept ca multi altii,,,dar cu un pic de defect la mers si la mana stanga,,,,
El a invatat de mic ca asa s-a nascut,asa e el,si NICIODATA n-a plans ca vrea sa fie ca fratii lui,,,
le-am prezentat la toti 3 copii ,oameni de toate culorile si cu diferite probl,,,,au vazut ca realitatea e diversificata,si chiar si cu cadrul sau orb ,sau cu injectia cu insulina dupa tine,poti avea o viata normala si poti trai fericit cu conditia sa te lase CEILALTI.
Nici o mama de copil cu probleme de sanatate grave care nu poate fi integrat nu v-a insista sa isi dea copilul cu sila sa participe la ore,,,,dar cand vezi ca copilul tau din cauza unui defect de mers este batjocura celorlati parinti si copii,cand vezi ca trebuie sa cotizezi bani grei ca sa ti-l primeasca la scoala sau la gradi desi el poate fi integrat,,,ATUNCI TE INTREBI,CINE E UN PRODUS AL SOCIETATII? NOI SAU VOI?
Acus doi mai multe produse ale societatii de teagma voastra au dat afara din scoala generala din orasul nostru pe o mana cu invatatoarea un copil autist sarac,desi avea programa adaptata si putea fi scolarizat,parintii lui saraci sant nevoiti sa mearga zilnic 50 km pana la centru unde copilul poate sa faca ore alaturi de alti copii cu autism,,,desi el este un mic geniu la mate.
Nimeni nu a sustinut-o,inteles-o,toti au tratat-o mizerabil,,,a gasit sprijin la noi 'familiile care nu accepta realitatea',,,toate au pus mana de la mana si au cumparat un microbuz ca sa faca copii mai usor naveta( sant 10 copii cu autism in oras si imprejurimi )
Eu sant satula pana peste cap de fitele si aroganta unor oameni care se cred normali si la care tu trebuie sa faci plocoane si sa te milogesti ca sa obtii ce altfel ti s-ar cuveni pe drept...si tine minte ca vorbesc din postura de mama realizata si familie cu posibilitati,eu la o adica pot sa le cumpar acceptul,stiiti ca la noi din pacate totul se invarte in jurul banilor!!!!.
Dar de ce? de ce voi un 'produs bun' al societatii trebuie sa tratati asa superficial si fara inima niste copii si niste parinti care practic nu au nici o vina,,,nu au cerut ei sa vina pe lume mai deosebiti ,,vor doar o viata normala in care sa nu se loveasca in fiecare minut de priviri rautacioase si susoteli batjocoritoare.
Eu mi-am propus sa nu mai tolerez nici macar o secunda acest fel de comportament,sa ma zbat pana in panzele albe ,(am alaturi de mine si 2 prietene educatoare si psiholog),iar cat ne sta noua in putere astfel de cazuri cand copii sant dati afara din scoli si marginalizati sa nu se mai intample,,,,
Stimata felicici,,,ca sa stii mai bine cu ce ne lovim zi de zi ,,ai putea sa imprumuti o zi un scaun cu rotile ,,sa te urci in el si de acolo ,,macar 12 ore sa incerci sa te plimbi pe strada,sa iti faci cumparaturile,si apoi sa vi sa scrii ce concluzii referitoare la toleranta celorlati ai tras,,,,si despre diferitele tipuri de produse ale societatii,,,care unde ne incadram
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adrianapop Sheannamp,,,,toata stima si respectul Intradevar interventia mea nu ma onoreaza,dar nici pe altii nu ii onoreaza interventiile lor,si nici nu am dorit rau nimanui vreodata in viata mea dar aseara citind interventia lui FELICICI pur si simplu am luat foc,,,daca era in fata mea nu stiu de ce eram in stare,,,, Cum isi permite ea ca femeie si mama sa ne condamne pe noi ca nu acceptam realitatea si faptul ca copii nostri sant diferiti,iar ptr faptul ca ne deranjeaza comportamentul altora vis-a-vis de copiii nostrii ,inseamna ca santem un produs al societatii Tin sa te anunt stimata domna felicici ca eu sant mai mult decat impacata cu soarta mea si a copiilor mei,,,noi ca parinti am avut un cuvant greu de spus si practic am ales ca baietelul nostru bolnav sa traiasca desi toti dr ne-au spus sa renuntam la el ca va fi o leguma,,,,Uite ca nu e o leguma,,,e un copil perfect normal dezvoltat armonios,psihic mai destept ca multi altii,,,dar cu un pic de defect la mers si la mana stanga,,,, El a invatat de mic ca asa s-a nascut,asa e el,si NICIODATA n-a plans ca vrea sa fie ca fratii lui,,, le-am prezentat la toti 3 copii ,oameni de toate culorile si cu diferite probl,,,,au vazut ca realitatea e diversificata,si chiar si cu cadrul sau orb ,sau cu injectia cu insulina dupa tine,poti avea o viata normala si poti trai fericit cu conditia sa te lase CEILALTI. Nici o mama de copil cu probleme de sanatate grave care nu poate fi integrat nu v-a insista sa isi dea copilul cu sila sa participe la ore,,,,dar cand vezi ca copilul tau din cauza unui defect de mers este batjocura celorlati parinti si copii,cand vezi ca trebuie sa cotizezi bani grei ca sa ti-l primeasca la scoala sau la gradi desi el poate fi integrat,,,ATUNCI TE INTREBI,CINE E UN PRODUS AL SOCIETATII? NOI SAU VOI? Acus doi mai multe produse ale societatii de teagma voastra au dat afara din scoala generala din orasul nostru pe o mana cu invatatoarea un copil autist sarac,desi avea programa adaptata si putea fi scolarizat,parintii lui saraci sant nevoiti sa mearga zilnic 50 km pana la centru unde copilul poate sa faca ore alaturi de alti copii cu autism,,,desi el este un mic geniu la mate. Nimeni nu a sustinut-o,inteles-o,toti au tratat-o mizerabil,,,a gasit sprijin la noi 'familiile care nu accepta realitatea',,,toate au pus mana de la mana si au cumparat un microbuz ca sa faca copii mai usor naveta( sant 10 copii cu autism in oras si imprejurimi ) Eu sant satula pana peste cap de fitele si aroganta unor oameni care se cred normali si la care tu trebuie sa faci plocoane si sa te milogesti ca sa obtii ce altfel ti s-ar cuveni pe drept...si tine minte ca vorbesc din postura de mama realizata si familie cu posibilitati,eu la o adica pot sa le cumpar acceptul,stiiti ca la noi din pacate totul se invarte in jurul banilor!!!!. Dar de ce? de ce voi un 'produs bun' al societatii trebuie sa tratati asa superficial si fara inima niste copii si niste parinti care practic nu au nici o vina,,,nu au cerut ei sa vina pe lume mai deosebiti ,,vor doar o viata normala in care sa nu se loveasca in fiecare minut de priviri rautacioase si susoteli batjocoritoare. Eu mi-am propus sa nu mai tolerez nici macar o secunda acest fel de comportament,sa ma zbat pana in panzele albe ,(am alaturi de mine si 2 prietene educatoare si psiholog),iar cat ne sta noua in putere astfel de cazuri cand copii sant dati afara din scoli si marginalizati sa nu se mai intample,,,, Stimata felicici,,,ca sa stii mai bine cu ce ne lovim zi de zi ,,ai putea sa imprumuti o zi un scaun cu rotile ,,sa te urci in el si de acolo ,,macar 12 ore sa incerci sa te plimbi pe strada,sa iti faci cumparaturile,si apoi sa vi sa scrii ce concluzii referitoare la toleranta celorlati ai tras,,,,si despre diferitele tipuri de produse ale societatii,,,care unde ne incadram |
inima mea plange. cum zicea Sheannamp, civilizatia trebuie facuta cumva! pe de alta parte, bunica mea spunea :"nu-i poti cere omului ce nu are!" (la caracter se referea)
Bazar pt Mihaita
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
eunice78 spune:
Nu am avut timp nici sa citesc tot si nici nu am timp sa dezvolt f bine. Dar ideea e urmatoarea: singurul risc pe care il poate prezenta un copil cu anumite pb pentru ceilalti copii este cel mult o sperietura zdravana in anumite situatii. Asta in ipoteza in care nu li se explica faptul ca acel copil este sub tratament / are o mica problema etc. Si nu trebuie explicatii super stiintifice. Copii inteleg f bine si pot fi muult mai empatici decat adultii.
Singurul lucru: parintii trebuie sa spuna ca micutul are o problema si educatoarea sa discute cu copii. Eu vorbesc prin prisma educatoarei care a avut un copil diabetic in grupa fara sa stiu. Cand l-au adus parintii, inconstienti, nu mi-ai spus nici mie si nici colegei mele de frica sa nu cumva sa il respingem la inscriere. Fapt care oricum nu s-ar fi intamplat. Mai grav e ca, pe tura colegei mele copilul a facut o criza urata de tot, cu convulsii, spume etc. Toata lumea s-a speriat rau, colega ca nu stia ce sa faca, copii erau si ei speriati.L-a dus in brate la urgente, acolo a aflat ce avea copilul. Situatie care putea fi evitata daca exista comunicare din partea parintilor. Ulterior nu au mai fost probleme.Am explicat copiilor ce si cum si gata. Copii pot fi mult mai intelegatori decat adultii, mai toleranti. Si mi se pare ff bine ca toti copii sa stea impreuna, nu separat. E bine si pentru cei sanatosi (sa inteleaga faptul ca nu e nimic anormal in a fi bolnav, anormal e sa nu ii intelegi pe cei care sunt altfel) si pentru cei cu probleme.
Baietzii mei
wnimra spune:
Ieri am vb despre acest subicet cu o prietena si mi-a zis ceva infiorator....la scoala unde invata baietelul ei ,s a prezentat o fetita cu autism, vorbeste, scrie , citeste, foarte inteligenta, a venit la pregatire , dupa cum bine stiti scoala bate la usa.....ce au facut un baietel care intra in cls a 5-a? a filmat-o cu tel mobil, pe motiv chipurile sa ii arate doamnei ce face ea in clasa, pot sa jur ca era pt amuzament , batjocora si sa fie data fetita pe you tube..........asa ceva nu se mai poate, este crud, mai nou si parinti copilului sunt destul de fitzosi si nu foarte toleranti cu "ceilalti" din simplu motiv ca daca au doua mani , doua picioare si un cap in regula se cred indistructibili(prietena mea ii cunoaste).
Exemplele pot continua, dar ce ma mai mir? Daca un copilas normal din toate punctele de vedere si chiar foarte inteligent dar este saracut si vine prost imbracat si nu are bani de pachetel este marginalizat, unul cu deficit nu are nici o sansa....nu peste tot este asa , sunt constienta dar putini au norocul sa isi creasca copiii intr-un mediu adecvat.
fratele meu care este om in toata firea cu nevasta si copil , a fost batjocorit in fel si chip.....la nastere a avut cordonul ombilical in jurul gatului si un apgar mai mic 7, de la 3 ani a inceput sa se balbaie rau, a fost un elev bun , in lucari lua note de 9 si 10 dar la oral numai 4-5 pt ca nu putea sa vb bine, se intimida si nu mai reusa sa zica ceva inteligibil, doi profesori din sc generala l-au ridicat in picioare fara sa il lase sa de-a lucrarea de control cum era obisnuit si l-au ascultat o ora intreaga spre deliciul intregii clase.....azi vb foarte bine, doar putin se observa cand este obosit, ma mir cum de a ramas cu creierii intregi....mereu ma toaca la cap sa ii zic unde este frizeria de unde m-a dat cu alex afara dar nu am curaj sa ii zic .
Nu s a schimbat nimic in toti acesti ani , nimic....doar ca acum nu mai vrem sa ne tinem copiii ascunsi si dorim sa ne luptam pt leaganul din parc, pt un loc la gradinita etc.....asta e si cred ca deja m-am obisnuit.
poze Alex
Campanie pt Mihaita-"Vreau sa nu mai fiu diferit"
grati.ela spune:
cred ca de la inceput tb sa se specifice care-s tipurile de disabilitati care o ingrijoreaza pe mamica: autism, SD, retard mental, ...diabetul, alergia, astmul nu intra la disabilitati.
Adriana, am retinut din postarile tale ca flacaul tau mai are inca pb locomotorii. El e oricum un invingator si nu vad cine-l marginalizeaza. Nu mai fi asa de inversunata incat sa doresti unei mamici sa aiba copil cu probleme chiar si pentru a intelege care e starea. (pt tetrapareza spastica iti recomand pe Englis Daniel de la baza EFOSAN eforie nord; din octombrie vine si in bucuresti....are experienta in astfel de cazuri).
adrianapop spune:
grati.ela,,,
multumesc mult ptr sfaturi si intentie,,,dar baietelul meu are kinetoterapeutul lui angajat la noi,care locuieste cu noi intr-o casa si se ocupa de el toata ziua.
nu contest calitatile d-nului care mi l-ai recomandat dar si fiul nostru lucreaza cu cea mai buna doamna care a fost la 1 mai,,,care a facut progrese extraordinare cu el si se inteleg de minune,,,,
Cat despre el intradevar mai are probl cu mersul in sensul ca merge cam 20-30 m singur, in rest cu cadrul.Psihic in urma evaluarilor are un IQ mai mare decat normal la 6 ani,,,deci multumim lui D-zeu.
Cu toate astea anul trecut copii mei si nepoteii au fost da-ti afara de la locul de joaca din PLAZA MALL din B ,,,ptr ca nepotelul de 11 ani il ajuta pe fiul meu sa se catere si el sa parcurca tunelul si se miscau mai incet,,,,
Asta e enervat-o pe doamna de acolo si a spus ca :daca am copil handicapat sa il tin acasa,sa nu il duc sa ii incurce pe ceilalti ,adica pe 2 sa ii duc dar pe unul sa il tin inchis in casa,,,
Am parasit locul acela cu lacrimi in ochii,numai ptr ca eram cu 5 copii mici si doar eu cu vara mea,,,,dar mi-am jurat ca e ultima data cand cineva isi mai bate joc de mine,,,
plus de fiecare data cand circul cu avionul,,dau 1000 de explicatii de ce el nu trece sing prin poarta de control( se teme si nu vrea sa pasesca) si toata lumea se uita crucis si analizeaza...
-A trebuit sa le reamintesc cu voce tare cateva lucruri ,ca acum sa ma ajute toate si sa se uite respectuos,,chiar sa ma intrebe de sanatate....
Poate ptr ca prostia si lipsa de toleranta a unora e mai greu ptr mine de suportat ca orice handicap si atunci rabufnesc si merg pe principiul:
ZERO TOLERANTA PENTRU LIPSA DE TOLERANTA
( sa ma ierte autoarea ca am copiat citatul,,,dar e ff adevarat)
felicici spune:
Orice psiholog va poate confirma: furia si agresivitatea denota incapacitatea de a accepta o realitate. In rest eu va doresc numai bine si sanatate!
Lorena(19.12.2007)
columbiana spune:
Felicici, daca tu esti psiholog si scrii ce scrii, esti o jena pentru bransa ta, sau ai trecut ca frunza prin facultate fara sa intelegi nimic; apoi topicul asta nu e unul in care tu sa analizezi parintii copiilor cu deficiente; lor le ajunge societatea romaneasca in care traiesc, aflata in evul mediu la nivel de toleranta!
daca nu ai ceva bun sau constructiv de spus mai bine sa taci, e de bun simt!
edit; daca Sheannamp sau alt moderator considera ca e momentul sa inchida topicul asta, ar fi binevenit
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759