Copii cu si fara nevoi speciale impreuna - pareri?
Raspunsuri - Pagina 8
adrianapop spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui felicici
Un principiu de educatie intr-o tara civilizata si democrata este ca o intrebare nu poate fi gresita. Si a intreba este un impuls de incurajat si apreciat, o ocazie de a raspunde si a iti prezenta punctul de vedere. Reactiile mamicilor care s-au simtit ofensate de intrebare ma fac sa cred ca din pacate ele sunt tot un produs al societatii nosatre si nu sunt pregatite sa accepte realitatea cu care se confrunta. Prea multa sensibilitate la o simpla intrebare a unui strain ... ce reactii veti avea in momentul in care chiar copilul vostru va pune intrebari de genul 'mami, eu de ce sunt diferit, eu ce sanse am in viata?'. Lorena(19.12.2007) |
Iti doresc din tot sufletul meu de mama sa simti pe pielea ta cum e sa fi pusa la zid ,tu si copilul tau din cauza vreunui handicap ,,iar apoi sa fi condamnata tu ca mama ca nu ai ai destula sensibilitate sa accepti ca copilul tau e diferit
iar dupa sa accepti realitatea facuta de oameni cum ca ,copilul tau e un handicapat si nu are aceleasi drepturi cu ceilalti,,,,,ITI DORESC DIN SUFLET sa fii in postura acestor mame ,,, nu de alta dar asa vei stii sa vb la subiect,,,
felicici spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui adrianapop
Iti doresc din tot sufletul meu de mama sa simti pe pielea ta cum e sa fi pusa la zid ,tu si copilul tau din cauza vreunui handicap ,,iar apoi sa fi condamnata tu ca mama ca nu ai ai destula sensibilitate sa accepti ca copilul tau e diferit iar dupa sa accepti realitatea facuta de oameni cum ca ,copilul tau e un handicapat si nu are aceleasi drepturi cu ceilalti,,,,,ITI DORESC DIN SUFLET sa fii in postura acestor mame ,,, nu de alta dar asa vei stii sa vb la subiect,,, povestea unor ingerasi Dragostea de mama face ca toate celelalte sentimente sa paleasca. |
Fusta o ai in cap, nu?(ca sa te si vizualizez si sa te inteleg mai bine)
Lorena(19.12.2007)
adrianapop spune:
da o am in cap,,,
sant din aia cu fusta lunga si bani in par,,,care toata ziua face cantece si descantece,,,
deci ,,atentie!!!!!!!
andru_mami spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui adrianapop
Iti doresc din tot sufletul meu de mama sa simti pe pielea ta cum e sa fi pusa la zid ,tu si copilul tau din cauza vreunui handicap ,,iar apoi sa fi condamnata tu ca mama ca nu ai ai destula sensibilitate sa accepti ca copilul tau e diferit iar dupa sa accepti realitatea facuta de oameni cum ca ,copilul tau e un handicapat si nu are aceleasi drepturi cu ceilalti,,,,,ITI DORESC DIN SUFLET sa fii in postura acestor mame ,,, nu de alta dar asa vei stii sa vb la subiect,,, povestea unor ingerasi Dragostea de mama face ca toate celelalte sentimente sa paleasca. |
niciodata nu am dorit raul nimanui si nici nu am dorit sa treaca nimeni prin ce trecem noidar conceptiile voastre lasa de dorit,si numai trecand si voi prin asa ceva veti sti sa apreciati copiii speciali de langa voi iar pe noi ca mame sa ne intelegeti sacrificiul pe care il facem clipa de clipa nu numai zi de zi,sivoi cresteti copii,dar cel putn ei stiu sa ceara de mancare,sa spuna ca vrea la baie,sa tina un biscuite singur in mana sa mananca,etc,pe cand ai nostri depind fiecare secunda pe care o traiesc,o depind de noi,asa ca luati aminte si ganditi inca o data.
POZE
andru_mami spune:
citat din mesajul lui felicici
Un principiu de educatie intr-o tara civilizata si democrata este ca o intrebare nu poate fi gresita. Si a intreba este un impuls de incurajat si apreciat, o ocazie de a raspunde si a iti prezenta punctul de vedere. Reactiile mamicilor care s-au simtit ofensate de intrebare ma fac sa cred ca din pacate ele sunt tot un produs al societatii nosatre si nu sunt pregatite sa accepte realitatea cu care se confrunta. Prea multa sensibilitate la o simpla intrebare a unui strain ... ce reactii veti avea in momentul in care chiar copilul vostru va pune intrebari de genul 'mami, eu de ce sunt diferit, eu ce sanse am in viata?'. Lorena(19.12.2007) |
pai draga mea eu chiar stiu ce sa ii raspund copilului meu daca o sa ma intreber de ce el e sa si ceilalti sunt altfel,ptr ca eu am creier si gandesc,la voi s-a blocat?
ti se pare ca iti trebuie facultate ca sa ii raspund copilului la intrebarea de el e altfel?
mie nu mi se pare.
inseamna ca nu aveti incotro decat sa mergeti la cursuri de pregatire cum sa va comportati cu copiio speciali,cum sa le explicati copiiilor de ce ei sunt altfel,si ce va mai framanta pe voi.
dumnezeu sa va fereasca,asta atr trebui sa ziceti.
POZE
kariguld spune:
citat din mesajul lui lara_c
Da Kariguld, teoretic asa este, dar practic....nu prea.In UK, se bate moneda pe diversitate, toti cei cu disabilitati sunt 'acceptati', 'integrati' etc...dar lucrurile se strica tocmai la integrarea scolara.Parintii isi retrag copiii din scoli numai pe simplu motiv ca sunt prea multi copii in clasa care nu au ca limba materna engleza. Si asta ii dezavantajaza pe copiii lor.Si este adevarat, chiar asa este.Cum crezi ca ar reactiona daca clasele 'normale' ar invata copii cu disabilitati severe(nu ma refer la cele fizice)? Sunt convinsa ca la fel ca in RO. Diferenta este ca lumea nu se holbeaza la un copil cu probleme, sunt incurajati sa fie f independenti,copiilor nu li se interzice sa se joace impreuna sunt invatati sa nu discrineze, dar clasele sunt separate. Ca raspuns la intrebarea lui Idefixn, cred ca e ok ca grupele sa petreaca timp impreuna, nu vad cum l-ar dezavantaja asta pe copilul tau.Doar se joaca , nu? Sunt de parere ca tb sa discuti cu el, tocmai pt a fi sigura ca nu respinge si discrimina copiii cu disbilitati. In rest discutia a inceput sa divagheze spre clasele mixte si e greu sa dai raspunsuri fara sa ranesti si mai ales fara a fi pus in niciuna dintre situatii deocamdata. Dar apropos de ce am spus mai aus , nici eu nu mi-as da copilul la o clasa unde o mare parte a copiilor nu au ca limba materna engleza, oricat de discriminator suna.Stiu copiii ai prietenilor si rudelor care sunt mult dar mult in urma cu materia din cauza asta.Asta e doar o paranteza si nu se refera la copiii cu dizabiliati de care vb Idefixn. Erinn's mummy Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding * Erinn Kendall |
in Germania nu am vazut discriminare. poate ca exista, dar la scara f f mica. si nu din partea nemtilor, ci a strainilor.
Bazar pt Mihaita
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
idefixnn spune:
buna seara
va multumesc tuturor pentru raspunsuri - nu era in intentia mea crearea unei polemici de aceea in 1 rand intrebarea era adresata cui era adresata.
Ca sa raspuns la acuzatii daca tot exista mijlocul de informare numit internet prefer sa il utilizez spre deosebire de parintii nostri care nu aveau acces la el, desi cartile de psihologie si de crestere si ingrijire a copiilor erau si atunci prin biblioteci.
Intre timp am luat legatura cu un psiholog pediatru care cu multa amabilitate si rabdare mi-a explicat nelamuririle pe care le am / le-am avut si careia ii multumesc din suflet, chiar daca nu va citi acest mesaj.
Din punctul meu de vedere, pentru a nu suscita mai multe discutii pe langa subiect, ma declar lamurita si nu voi mai posta la acest topic.
Numai sanatate si bucurii va doresc!
wnimra spune:
idefixnn ma bucur ca ai luat legatura cu un psiholog...asa stii exact ce ai de facut pt copilul tau , ii doresc un an bun la gradinita si multa sanatate.
felicici realitatea este acceptata de mult , duc o viata foarte civilizata si chiar ne este bine, nu peste mult timp sper sa trec si pe partea cealalata cu un nou bebe.....numai ca atunci cand mi-am dus copil la tuns m-au dat afara pt ca este hadicapat, asa sau exprimat , am plecat fara sa zic nimic ,dezgustata, unii stim sa evoluam , altii tot prin porumb umbla cu secera si ciocanul.
Stie ca este diferit si nu vad sa il deranjeze atat de tare, socializeaza foarte bine si participa la jocuri alaturi de copii normali , cand nu poate nu incomodeaza pe nimeni.
Oricum m-ai facut sa zambesc.
poze Alex
Campanie pt Mihaita-"Vreau sa nu mai fiu diferit"
wnimra spune:
sa nu uit felicici , Adriana face farmece si descantece si eu sunt preotesa vodoo
poze Alex
Campanie pt Mihaita-"Vreau sa nu mai fiu diferit"
columbiana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sheannamp Pe mine ma roade invidia cumplit cand vad cum vorbesc si gandesc mamele de dincolo comparativ cu cele de aici (Armina, Ana, de voi zic).Nu stiu daca ati fost ajutate sau pur si simplu societatea, aerul, din tarile civilizate au dus la asemenea mod de a vedea lucrurile. Asta e primul lucru de care avem nevoie. De toleranta. Si a majoritatii fata de minoritate si invers. La noi, gandesti si simti dramatic. De genul meu si al wnmirei. Ca nu stii si nu poti altfel. In fine, ca sa concluzionez, copii cu nevoi speciale si copii fara nevoi speciale trebuie sa invete si sa se joace impreuna. Se numeste diversitate, acceptare si nediscriminare. Ca mamele de copii perfecti pot fi deranjate si cauta modalitati prin care sa-i excluda civilizat e strict problema lor. Noroc ca suntem in UE si chestia asta cu globalizarea si uniformizarea se extinde la noi. Asa ca daca nu o face educatia si societatea macar este impusa de lege. Adica, daca nu ai invatat de acasa ca un copil cu tetrapareza spastica poate si are dreptul sa se joace in acelasi parc cu copii tai perfecti, si isi asteapta randul la tobogan ca si ei (nu vreau sa extind povestirea ca iar ma enervez), atunci sa ii descosi parintii, transmitandu-le voalat ca mai bine stau acasa, nu e elegant si nici util (asta ca sa intelegi ideefxn ce se intelege din mesajele tale). Pentru nimeni. Si cum nu putem sa emigram ca sa lasam in Romania doar copii perfecti (asa cum vroia Ceausescu) atunci nu avem ce face decat sa rezistam. Si noi, si voi. Si poate mentalitatea astea de nevertebrate care exista in Romania va disparea in cateva generatii (ca nu imi vine sa zic ani) |
Sheannamp ,
este cum a spus si arminad un melanj intre acceptarea societatii si nivelul de acceptare la care ai ajuns tu, ca parinte; se pare ca oamenii nu s-au nascut neaparat toleranti cu cei diferiti; ii <ajuta> legea impunind niste fapte: diversitatea in scoala, in parc, in autobuz, in magazin, la locul de joaca, la clubul de sport; unde au loc toti, pe terenul de fotbal unde vara asta a fost si Tudor (care se ferea de minge cind venea spre el) si celalalt copil care dribla si marca goluri; Treptat devine acceptare de genul <de musai ca de voie buna> , si asta ar trebui sa inceapa si in Romania; sa inteleaga directoarea de scoala de stat si coafeza si soferul de autobuz si mamica de pe forum cu odrasla la club sportiv unde cel diferit trage echipa in urma ca au dreptul toti sa fie acolo, ca nu sta in puterea nimanui sa-i izoleze sau sa-si izoleze odraslele <normale>; adica sta, dar sa plateasca ei pentru asta- o scoala privata exclusivista unde se intra pe sprinceana, ok, dar nu in scoala sau gradinita statului, in parcul sau spatiul public, ca nu-i normal;
Mai este si partea cealalta a mea, a parintelui de copil special care trebuie sa inteleaga ca daca mi s-a intimplat mie si nu altora, parintele cealalalt nu are nici o vina si responsabilitate pentru copilul meu, si nu este-parintele respectiv decit un produs al societatii in care traieste; acuzindu-l ne facem rau noua fara rost.
Idefixnn, daca tot ai deschis cutia asta a pandorei poate ne faci onoarea sa ne spui ce te-a sfatuit psihologul pediatru si ce decizie ai luat;
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759